Návrat Sancha jako poslední kapka? Reyna chce odejít z Dortmundu

17.01., 12:48
Aktuality
Giovanni Reyna (© AFP)

Borussii Dortmund může do konce ledna opustit Giovanni Reyna, jenž podle americké televizní stanice ESPN není spokojený s herním vytížením. Tomu jistě nepomůže návrat Jadona Sancha, odchodu 21letého ofenzivního záložníka nahrává rovněž změna zastupující agentury...

Reyna, jehož v Dortmundu opakovaně brzdí zdravotní problémy, od začátku sezony nastoupil jenom do 12 soutěžních zápasů, v nichž celkem odehrál pouhých 321 minut a nezaznamenal gól ani asistenci. Rodák z anglického Durhamu pouze dvakrát z tohoto výčtu nechyběl v základní sestavě.

Podle americké televizní stanice ESPN po příchodu Jadona Sancha došla Reynovi trpělivost a chce vestfálský klub opustit, čemuž nasvědčuje i to, že ho nově zastupuje Jorge Mendes z agentury Gestifute.

Renomovaný agent měl oslovit hned několik klubů - Olympique Marseille, AS Monaco, Olympique Lyon, Real Sociedad, Sevillu, Villarreal a Benficu - některé angažování ofenzivního univerzála odmítly, největší zájem projevily Real Sociedad a Sevilla. Mendes má silné vazby na Wolverhampton Wanderers a Nottingham Forest, proto se spekuluje i o interesu z Anglie. BVB za Reynu, který má smlouvu do roku 2025, žádá 15 milionů eur, vyloučené není ani hostování.

Reprezentant USA do Dortmundu přišel v létě 2019 z akademie New York City FC a dosud za vestfálské mužstvo nastoupil do 119 soutěžních utkání, v nichž na konto zapsal 17 branek a 16 asistencí. V sezoně 2020/21 se výraznou měrou podílel na triumfu v DFB-Pokalu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Mohli by ho za 100 mega koupit Učka

Reagovat
Kluivert9

Ten se za poslední 3 roky nikam herně neposunul...

Reagovat
ignor24

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bucky

Což je škoda, ale dost pravděpodobně za to může i jeho vytížení, hlavně vlivem zranění. Přijde v 18, první sezónu odehraje prakticky všechno a hraje na svůj věk fantasticky. A v dalších 3 sezónách dohromady nějakých 2000 minut. Potřebuje se dát zdravotně do pohody a začít pravidelně hrát, pak může mít ještě super kariéru. Pořád neměl žádné zranění, které by mu mělo zastavit kariéru dlouhodobě.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Dortmunder

On sa nemal, bohužiaľ, kam posunúť, keďže predošlé dve sezóny bol out kvôli zraneniam.

Reagovat
Rudnevs

Mohli by ho poslať hosťovať. Pomohlo by mu to. Úplne ho predať by bola škoda, zvlášť keď Sancho aj tak po pár mesiacoch odíde.

Reagovat
JackDaniels.

Jemu by teraz sedel nejaky Ajax, Rennes, Girona...

Reagovat
Dortmunder

Zbytočné hosťovanie Sancha núti odísť Reynu, ktorý ešte nemal možnosť naplno ukázať svoj herný potenciál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele