NASTOUPÍ KAPITÁN NEDVĚD K UTKÁNÍ S RAKOUSKEM?

02.04.2003, 15:39
Aktuality
Český tým dnes hraje kvalifikační zápas o EURO 2004 v Portugalsku. Utkání má před sebou několik otazníků. Největší otazník je to, jestli dnes nastoupí kapitán Pavel Nedvěd, kterého v uplynulých dnech trápil kotník.

Stejně tak bude zajímavé, jestli dá trenér Brückner šanci Tomáši Rosickému, který se v minulém utkání příliš neprosadil vinou předešlého zranění. Nejvíce pravděpodobné je ale to, že tentokrát nastoupí už od první minuty "žolík" Milan Baroš. Díky Barošově přihrávce a následném Kollerově gólu dokázali naši reprezentanti vyrovnat v předchozím zápase s Nizozemskem na 1:1. Trenér Brückner po zápase prohodil, že tentokrát počítá s Barošem do základu. "Roli žolíka jsem si vysloužil asi proto, že jsem většinou nastoupil ve druhé půli a dokázal dát gól. Ale pochopitelně radši hraji už od začátku. Na čí úkor na hřiště půjdu, není moje starost," řekl tento liverpoolský útočník. Z předešlého utkání si Baroš odnesl čtyři stehy na hlavě. V hlavičkování mu to prý ale nevadí. "Stejně Rakušany musíme přejet rychlou kombinační hrou po zemi," říká Baroš.

To, jestli Baroš nastoupí, je v rukou trenéra, zda ale nastoupí Nedvěd, je zatím velká neznámá. Nedvěda po zápase s Holanďany totiž zle trápil kotník. "Uvidíme, v jakém stavu bude jeho kotník," odpověděl trenér Brückner na otázku, zda-li dnes Nedvěd nastoupí. Nědvěd sám řekl, že jestli se nebude cítit na to, aby nastoupil, trenérovi to řekne. "Zkoušíme všechno možné, snad utkání zvládnu. Pokud však uvidím, že bych týmu nepomohl, raději řeknu trenérovi, aby místo mně postavil jiného hráče," vyjádřil se Nedvěd.

Rakušané přiletěli do Prahy včera odpoledne. Sami se staví do role outsidera, který by měl ale favorita potrápit. Největší hvězda rakouského výběru, Andreas Herzog dokonce věří, že Rakušané vybojují na Letné bod. Trenér Karel Brückner také svým svěřencům vštěpoval, aby soupeře v žádném případě nepodcenili. Zároveň by se však naši hráči měli snažit dát co nejvíce gólů, v konečném pořadí totiž může rozhodovat i skóre. "V roli outsidera se cítíme dobře, pokusíme se odvézt z Prahy bod. Nemáme co ztratit, to by mohla být naše výhoda," řekl trenér Rakušanů Hans Krankl. Utkání začíná ve 20:30 SEČ v Praze na Letné. Zápas bude řídit španělský rozhodčí Antonio Jesus Lopéz Nieto. Na něj by si však obě strany měly dát pozor, pro připomenutí uvedu, že tento rozhodčí stihl udělit při zápase loňského MS mezi Německem a Kamerunem 12 žlutých a 2 červené karty. Zápas vysílá přímým přenosem TV Nova a ORF 1.

Autor: Jan Werner

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*smica

To je jasny,ze bude hrat Meda>Je to velky fotbalista a bojovnik

Reagovat
smazaný uživatel

To je pene nebezpecna situace. Par nasich dulezitych hracu je v karetnim ohrozeni a ten zmetek rozhodci jim to urcite pekne osladi!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele