Náhrada za Juráska: Benfica dokončila příchod Fernándeze

17.01., 10:54
Aktuality

Benfica oficiálně podepsala smlouvu se Španělem Álvarem Fernándezem Carrerasem (20), který za ni bude nastupovat s číslem 3. Splnilo se tak přání trenéra Rogera Schmidta, jenž si v poslední době na pozici levého beka vypomáhal stoperem Moratou (22) poté, co nová posila v podobě Davida Juráska (23) nepřesvědčila.

Po Marcosu Leonardovi a Gianlucovi Prestiannim podepsala Benfica také Fernándeze, který se tak stal třetí zimní posilou Orlů. 20letý mladík přichází na hostování z Manchesteru United s opcí na koupi za šest milionů eur. Ta se může stát povinnou, pokud obránce odehraje za Benfiku alespoň polovinu ze všech jarních zápasů prvního týmu.

"Moje levá noha je mým největším pokladem a teď je tu pro Benfiku. Pusťme se do toho," burcoval levý obránce, který do Benfiky přišel poté, co strávil první polovinu sezony v Granadě.

"Je to krok kupředu, jsem velmi vděčný za důvěru a chci hned začít," řekl španělský reprezentant do 21 let, vylíčil svá očekávání od působení v Luzu a zanechal slib fanouškům Benfiky. "Chci ze sebe vydat všechno, pomoci a dosáhnout všech cílů. Mou ambicí je dosáhnout týmových úspěchů a také těch individuálních. Slibuji, že na hřišti nechám všechno, abych to splnil," prohlásil Fernández, který už získává první dojmy z nového klubu.

"Benfica je obrovský klub s neuvěřitelnými fanoušky a hrát tu pro mě znamená hodně," prohlásil nový nositel čísla 3, jehož idolem je Marcelo, s nímž se potkal v Realu Madrid, kde v mládeži strávil tři roky. "Mám za sebou několik cenných měsíců v La Lize a myslím, že i ty mi hodně pomohly," neopomněl Fernández ani poslední půlrok v Granadě.

Španělský mládežnický reprezentant přichází sice z Manchesteru United, ale v prvním týmu Rudých ďáblů nikdy nedebutoval. Do 19. týmu La Ligy Granady přišel po úspěšném hostování v Prestonu North End ve druhé anglické lize v minulé sezoně. Půjčka do španělského týmu se mu však příliš nevydařila - v prvním týmu se objevil pouze šestkrát.

Po Juráskovi a Juanu Bernatovi je Fernández už třetím levým obráncem, kterým se Benfica snaží vhodně nahradit Grimalda. Jeho krajan nastupující taktéž s číslem 3 působí od srpna loňského roku v Leverkusenu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Rodrigo Coimbra, Hugo Filipe Martins

Komentáře (90)

Přidat komentář
Busby babes

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1747566936911904870

krasny. Sky resi, kdo byl nejlepsi lednovej prestup a do vyberu da: Ivanovice, VVD a Larssona.

Vedel bych teda o jinem srbovi, co stal min jak 10 mega, vyhral 5 titulu a 2x nejlepsiho hrace sezony... a jakkoliv je Henrik kult hero, tak odehral 7 zapasu...

Reagovat
Nieuwendyk

Navíc to byl kapitán a sympaťák. V tu dobu naše nenávist k vám lehce poklesla

Reagovat
Grahf

evra to isté

Reagovat
hefy

Reagovat
Man__United

Nedat tam Vidice je na odebrání licence na vysílání PL

Reagovat
Neutron

Reagovat
martin.b

to je stejně strašnej pohled, 3 nastoupení odborníci a moderátor, působí to jak content tiktokerů sbastlenej za půl hoďky.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mass

Odpovídá práci SkySports

Reagovat
Swarley

Reagovat
Busby babes

jsem docela zvedavy, co predvedeme v letnim prestupaku. ono tyhle prodeje, Alvaru, Hannibal, pokud dohromady udelaj okolo 20 mega, tak to v ramci FFP udela prostor na 80 milionoveho hrace na 5 lete smlouve (+-). Pokud v lete pujde Mason za cokoliv nad 30, plus treba Sancho, odejde Martial, Varane (nebo pujde na nizsi plat) nebo Casemiro, VDB a Maguire, tak bude obri prostor na nejakej rychlej rebuild. + pripadna neucast v LM (coz je ted velmi pravdedpodobne), tak obecne platy budou o 15 (nebo je to 25?) procent nizsi.

Jsem fakt zvedavy, co INEOS predvede a jak k tomu pristoupi.

Reagovat
Nieuwendyk

Udělá z toho záložní tým Grenadiers

McTom na kole umí, Evans, Eriksen, Højlund a Dalot taky a ty ostatní ubrečený simulanti budou dělat support podél cesty

Reagovat
Busby babes

je fakt, ze nektere nase hrace bych poslal domestikovat do Alp.

Reagovat
Sigma Olomouc

Mě furt fascinuje ten Evans. Kdo by si za Fergusona pomyslel, že nejdůležitější obránce bude 36 let starý hráč, co nehrál v sestupujicim týmu...

Reagovat
JohnnyBravo

Tak on samozřejmě neni nejdůležitější hráč, jenom je jedinej zdravej...

Reagovat
Sigma Olomouc

Právě proto je důležitý

Reagovat
JohnnyBravo

Tak jestli uvažuješ takhle, tak by si za dob Fergusona pomysleli asi všichni, že nejdůležitější hráč bude ten jedinej zdravej

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak jsem se do toho trochu zamotal no. Prostě myslím, že hraje poměrně dobře (podle různých hodnocení)

Reagovat
JohnnyBravo

Jasně, chápu jak to myslíš. Na to, že přišel jako 5-6 stoper, tak toho odehrál nad očekávání všech.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Jordi Alba

Si pamatuju, jak si to tehdá takhle vypisovali fanoušci Barcelony ohledně nechtěných hráčů. Výsledek byl samozřejmě Umtitiho hostování, Rakitič za 3 mega a Suárez asi za 9.

Reagovat
Busby babes

to je jasne. ale tak ti mladici jsou done. Pak Martialovi konci smlouva a novou nedostane (rozhodne ne za stejnych podminek). Greenwood si myslim, ze je realny, ze pujde, otazka samo za kolik no. Zbytek uz jsou ty nejiste veci.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
EZ

nedostalo vas toto uvazovanie tam kde ste?

Reagovat
Busby babes

nevim, jak to myslis. to kde jsem nas dostalo to, ze se privadeli spatni hraci na spatne pozice a jeste rotace nekompatibilnich managerskych stylu.

Reagovat
EZ

tak narazal som na Antonyho so Sanchom na poste, kde hra nakoniec najlepsie chalan z akademie. Jasne trochu to sklaslujem, ale pride mi, ze by ste ako klub vedeli tie peniaze investovat lepsie ako do jednej hviezdy.

Reagovat
Busby babes

tak ja nerikam, ze to mame utratit za jednoho hrace. ale myslel jsem to spis, ze tech 20 mega prodeje nam uvolni v ramci FFP misto pro posily za 80 mega na 5 lete smlouve. a muze to byt jeden rhac nebo 4, to uz je jedno.

Treba Bayern za plus minut tohle poridil Upamecana a Kima.

Reagovat
Strakosha

Tak hlavně musí vypakovat Onanu a sehnat kvalitní náhradu. Spolehlivý gólman je základ úspěchu

Reagovat
Busby babes

not this shit again

Reagovat
Nieuwendyk

Jako mám tě rád, i když jsi z ManU, ale tady prostě mají lidi pravdu - ten brankář na to nemá dělat jedničku u vás. Posral kompletně vaši účast v LM, v lize taky nic moc (nechytí nic navíc) - pokud budeš chtít ihned argumentovat statistikami, podívej se, jak jste na tom v tabulce - a z AFConu přijede dobitej podle mě už po skupině, poté, co něco podělá (až začne hrát) a Rigobert ho dofénuje

Takže ano, sežeňte brankáře. Dyk ten Schmeichel, Barthez i DDG se musí popadat za břicho

Reagovat
Hlahart

V lize toho chytil dost navíc.

Reagovat
Busby babes

hele jak mam brat vazne cokoliv reknes, kdyz napises: v lize nechytil nic navic, u golmana, co ma dle statistik nachytano nejvic navic oproti ocekavani v lize? a asi druhou nebo treti nejlepsi uspesnost zakroku?

a ze se tobe statistiky nelibi neni muj problem, za postaveni v tabulce muzou jine veci. treba primarne to, ze jen 3 tymy dali min golu nez my, napriklad. Onana je v poctu zakroku 5. coz taky vypovida o tom, jak branime jako tym. 72 zakroku, 3.4 na zapas. Ederson ma 1.7, Allison 2.8, Pope taky, Raya 1.5... Cista konta je druhej za Pickfordem spolecne s Allisonem.

A jeste pridas Bartheze, kterej u nas byl traged. a DDG posledni dva roky delal spousty chyb. tvl to je fakt uzasny, cos dal dohromady

Reagovat
Nieuwendyk

věděl jsem, že se na kapitána francouzský repre nevzpomíná s láskou no.

Jak mně brát vážně vůbec nemusíš, já budu jen rád, když se vám nebude dařit

Každopádně si nemyslím, že Onan je gólman pro ManU.

Reagovat
Nieuwendyk

* zastupujícího kapitána, mea culpa

Reagovat
Neutron

Barthez bol prepadak

Reagovat
J0EL

Reagovat
Neutron

Snad mi nechces tvrdit nieco ine. V United nechytal ako sa od neho ocakavalo a s cim prichadzal.

Reagovat
J0EL

Bol to moj oblubenec, asi jeden z mala vo vasom drese. To bude asi aj tym, ze v jeho casoch som Francuzov celkom zral Ale zeby to bol prepadak u vas, to si tiez nemyslim no

Reagovat
Neutron

Tak sa nezhodneme. Ocakavalo sa od neho podstatne viac, a proste to nedodal no. Podla mna brankar bol dobry, ale tak nevyslo mu to u nas, bohuzial.

Reagovat
Neutron

To si nad Mountom skoro zlomil hul

Reagovat
Busby babes

proc? vsak jeho tam vubec nejmenuju, ne?

Reagovat
Neutron

Jaj aha pises Mason, mna napadol hned Mount

Reagovat
Busby babes

ne, myslel jsem nasilnika

Reagovat
Neutron

Mohli by k nemu pribalit aj tohoto zbytocneho maroda.

Reagovat
r.mrazik

to je zas charita tyvoe

ale tak snad by nam pak v lete mohli slevit z Nevese...

Reagovat
Mastný Chobot

Toneymu dnes končí ban Som zvedavý, v akej forme sa vráti, lebo Brentford ho potrebuje viac ako inokedy s tou ich súčasnou formou, zraneniami a APN.

Reagovat
nani92

stavím sa, že v dobrej

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
SunFells

Bude hladový a v přátelácích válel.

Reagovat
Vsadim gule

Pošle to tam

Reagovat
Benfica

Super, utok a lavy kraj vybaveny.. to uz aby som vybavoval cestu do Dublina..

Reagovat
Busby babes

Jurasek teda asi docela vybouch, co?

Reagovat
Salfovic

To teda, když ho posílají do prdele po půl roce.

Reagovat
Benfica

Ja by som ho neodpisoval, stacilo by mozno nejake hostovanie aj v liga portugal, aby sa rozohral po zraneni.. on na zaciatku sezonu nebol vobec zly, prave naopak aj superpohar proti FCP sa mu podaril celkom dobre.. bokuzial ho zastavil kotnik, neviem co sa stalo, ze sa nedokazal vratit spat aspon v nejakej forme

Reagovat
Busby babes

ok,nesleduju ceskou a letos ani Benficu, tak diky

Reagovat
Benfica

btw aj pri Grimalodvi som počas prvej sezóny pozeral čo tam vlastne dotiahli.. a on to nakoniec bol (aj je) skvelý hráč..

Reagovat
Kucka

Reagovat
EZ

Co maju ti mladi spanieli s tymi the beatles ucesmi?

Reagovat
kitas

Radšej klasika ostrihané boky a hore vlasy ?

Reagovat
EZ

vidim, ze si sa registroval este v roku 2009, tak sa nejdem pustat do tejto debaty

Reagovat
Salfovic

To byli spíš ofinkáři, ne? Tohle je patkař.

Reagovat
EZ

Reagovat
Nieuwendyk

Tak pořád lepší než na Bellerína ne?

Reagovat
EZ

mullet je spat v kurze

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Kiss Me Polka!

proc ne?

Reagovat
EZ

no hned som si spomenul aj na Gila zo Spurs, tak ma zaujalo, ci je to v spanielsku bezne/trendy u mladych chalanov

Reagovat
JohnnyBravo

WestHam včera slušná tragédie.. útočný trio Benrahma - Ings - Cornet, to bylo tak na League Two jedinej JWP vypadal jako fotbalista. Ale Bristol zkušeně, věděli že jsou třeba fotbalově horší, tak dobře tvrdili muziku a neslo to ovoce

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ole_was_right/status/1747593290789093882

https://twitter.com/SwedishRumble/status/1747601757176226184

zajimavy detaily o tom, jak probihalo vyjednavani.

Description of events leading up to today is interesting:

First offer from Ratcliffe, 22$ per share, only regarded a controlling stake of B shares and valued the club at app. £3.5bn.

Second offer from Ratcliffe on 23 March regarded a all of the Glazers B shares -- of which 60% would be bought initially and the remaining 40% in three tranches after 3, 4 and 5 years. This "March Offer" valued the club at 4.5bn and did not include the A shares.

Raine continued to negotiate with Ratcliffe. This resulted in Ratcliffe on 28 April sending a new offer to the club, which was a direct copy of the March Offer (lol).

On 19 May, Ratcliffe increased his offer by amending the March Offer through increasing the payment for the first 60% from 28$ to 33$ per share. At this point, the valuation reached app. £4.8bn.

Towards end of July, Ratcliffe returned with the alternative transaction structure we are seeing today, regarding 25% of the shares.

On October 13, the identical details of the current deal was proposed by Ratcliffe, with the only mentioned deviation being the rights to make transactions with the B shares after the offer.

From this point until the entry of the Agreements -- the fine points were being negotiated. This must be said to have progressed at snail pace, they weren't exactly writing a Marcel Proust novel, but perhaps not odd with the Glazers involved.

Reagovat
Busby babes

On 1 June 2023, 9-2 revised its offer to $34 per B share and $24.81 for A share -- i.e. an valuation of app. £4.6bn, without submitting required proof of funds.

After being informed of that the BoD would not recommend a proposal that didn't pay the same to A and B shareholders, 9-2 withdraw on 15 October 2023.

Tohle je jeste vtipnejsi. Sejk celou dobu sliboval ale nikdy nedokazal prokazat, ze ma realne dost penez.

Plus ten bod, ze nabizeli jine penize za A a B shares, tam je super kontext, kdyz Katar boys presne z tohodle obvinovaji Ratcliffa a ze za to budou obri zaloby od minoritaru

Reagovat
Wazza228

Četl jsem, že Glazeri blokují příchod Blanca na CEO pozici, takže se to bude řešit nějakou oklikou.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Busby babes

no Athletic psal, ze o Blancovi hlavne neuvazuje INEOS, protoze Blanc dela CEO cele sportovni skupiny INEOSu. me by prisel jako idealni kandidat, ale pro nej by to byl vlastne postup dolu no. uvidime co prijde...

jinak teda jedinej ucet, kde vidim, ze se neco takoveho pise je tohle:https://twitter.com/TransferAddicts/status/1745134979535745384

coz je zdroj ala: trust me bro...

Reagovat
martin.b

Zajímalo by mě, co se tam stalo, že ho takhle odepsali už po půl roce, buď je to hráčova iniciativa nebojovat o místo a radši jít pryč nebo se tam něco stalo, protože tohle není moc standard, zvlášť při celkem velké akvizici na poměry klubu.

Reagovat
Busby babes

nehral no. nastoupil v zakladu v 5 zapasech. on je dobrej technicky, mozna tym hrajici o zachranu tohle uplne nevyuzije a to portugalsko a tym hrajici nahore by mu mohl svedcit vic.

Reagovat
mistr129

Nemyslí náhodou Juráska, když píše o velké akvizici?

Reagovat
martin.b

myslím Juráska

Reagovat
Busby babes

Reagovat
cr7sux

myslel asi juraska, ne

Reagovat
cr7sux

jo nemel jsem refreshlou stranku, sorry

Reagovat
Busby babes

Reagovat
naheCZ

Tak zajímalo by to asi všechny. Jedna věc, že hned při tom prvním návratu po zranění vypadal naprosto katastrofálně, ale většinou ten čas necháš a ten druhej půl rok ještě zkusíš. Druhá, že pak se ta zranění nějak vraceli a protahovali.

Připomenu expresku: David Jurásek se po vleklém zranění pomalu vrací do sestavy Benficy, optimistický je vůči jeho progresu i trenér Roger Schmidt. Podle jeho slov se český krajní obránce dostane na hřiště v úterním zápase Ligy mistrů v Salzburgu.

Do toho zápasu se nedostal, posbíral pak akorát později nějaké menší minuty v poháru a v lize. Ono jestli tam taky není nějakej debilní zdravotní problém nebo něco...

Reagovat
Benfica

tak, on neni zly, mozno nie je zdravotne uplne ok, tazko povedat, ale oproti augustu a septembru to uz bol viditelny pokles

Reagovat
cr7sux

btw Fernandez tu je, ale hannibal nic?

Reagovat
Benzema

Zase nechci, aby tu boli články o každom mladom priemerakovi, ktorý ide na hosťovanie

Reagovat
cr7sux

Tak zas ty opce jsou tam finančně docela zajímavé, tak proč ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele