Nagelsmann po další porážce Německa: Máme před sebou neskutečné množství práce

22.11.2023, 11:46
Aktuality
Julian Nagelsmann (© AFP)

Němečtí reprezentanti musejí půl roku před domácím mistrovství Evropy udělat neskutečné množství práce. Uvedl to reprezentační trenér Julian Nagelsmann, jehož svěřenci prohráli obě listopadová přípravná utkání. Po čtvrteční domácí porážce 2:3 od Turecka v úterý podlehli v Rakousku 0:2.

O vítězství Rakušanů ve Vídni rozhodli svými góly Marcel Sabitzer a Christoph Baumgartner. Hosté absolvovali téměř celý druhý poločas v oslabení bez vyloučeného Leroye Saného.

"Nehrajeme s lehkostí. Musíme udělat neskutečné množství práce na každé pozici. Je potřeba tuhle situaci přijmout," řekl Nagelsmann televizní stanici ZDF.

Sané dostal ve 49. minutě červenou kartu za to, že v souboji s Phillippem Mwenem oplácel a soupeře srazil k zemi. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč Bayernu Mnichov byl ve svém 402. zápase profesionální kariéry vyloučen poprvé. Sanému hrozí trest na tři reprezentační duely.

"Leroy se omluvil před celým týmem. Ani to, co udělal Mwene, nebylo správné, ale Leroy samozřejmě musí zachovat klid a vyhnout se takové reakci," uvedl šestatřicetiletý Nagelsmann.

Od zářijového příchodu na lavičku čtyřnásobných mistrů světa se mu nedaří. Nástupce odvolaného Hansiho Flicka má ve čtyřech zápasech bilanci jedné výhry, jedné remízy a dvou porážek. Němci letos z jedenácti utkání pouze třikrát zvítězili a šestkrát prohráli.

"Chybí nám sebevědomí, což není překvapení, když se podíváte na posledních pár měsíců," prohlásil Nagelsmann. "Na tréninku fungujeme výborně, ale nedokážeme to bohužel přenést na hřiště," doplnil bývalý kouč Bayernu nebo Lipska.

Autor: ČTK

Komentáře (76)

Přidat komentář
Salfovic

To bude parádní výbuch.

Reagovat
Rich

Přijde mi to jako stejný alibismus v Bayernu, po Euru se pakuje.

Reagovat
Franck

Ideální soupeř z prvního koše pro repre

Reagovat
kilobyte

Na ně se klepou snad úplně všichni. Jeden z nejslabších pořadatelů ME.

Reagovat
Freedo

Aby jste se nedivili.

Reagovat
kilobyte

*abyste

Je pravda, že momentálně můžou Němci snad už jen překvapit. Ale za půl roku se prostě nemůžou tolik zvednout. Možná nebudou jeden z nejslabších pořadatelů ME, ale v prvním koši jsou jasně nejslabší.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Firkraag

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
PISTOLERO

Nakonec to vyhrají

Reagovat
kilobyte

Tak samozřejmě. Fotbal je v podstatě jednoduchá hra – 22 hráčů se 90 minut honí za míčem a nakonec stejně vždy vyhrají Němci.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Vinci

Tohle je jedna z nejtrapnejsich fotbalových hlášek

Reagovat
Pablos

Vůbec, jak píšu jinde… postupují tři, takže lepší co nejsilnější, kterého pak už nejspíš můžeš potkat až v semi Asi nejsme tým, který by pomýšlel stejnak na první místo ve skupině.

Reagovat
Mimalu

Díval se na to někdo? Vážně hrál Havertz levého wing-beka?

Reagovat
Salfovic

Jo, Nagel přijal trenérskou výzvu: najdi tomu vemenu ideální pozici.

Reagovat
Heresy

za me lavicka ..

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
tofupust

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Manik...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spalovač šancí

Ten je moc měkkej, raději Svědíka ...

Reagovat
Miguel19

Tu už mu přece našel Arteta.

Reagovat
fenixLFC

Takze ako pise Heresy

Reagovat
Moshe Dajan

chudák

Reagovat
Frony

Hrál a nebyl úplně nejhorší. Ale doufám, že si Arteta nevezme příklad.

Reagovat
Rezignuj

Má k tomu ty nejlepší předpoklady

Reagovat
Martin9719

Oba zápasy a jak pravil po prvním zápase tak s Tureckem byl jede z těch lepších.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Strakosha

Jen se ukazuje, že Bayern udělal dobře, že místo něho vzal Tuchela

Reagovat
Rudnevs

Ach tieto súdy po tom, čo je tam 3 dni aj s cestou…

Reagovat
tofupust

Reagovat
godwood

Reagovat
Martin9719

Tuchel krom rekordu v BL na podzim nic nedokázal zatím. Na jaře akorát všechny popudil a titul vyhrál jen proto že se BVB porazilo samo. Tohle můžeš říct až na jaře podle toho jak dopadne pro Bayern sezona. Pro náročné fanoušky Bayernu tohle stačit nebude.

Reagovat
Zemun

To bol teda smolny posledný zápas sezóny a v hlave napísané "musíme to vyhrať ",škoda toho

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Lemond Laws

Jestli Sane dostal červenou, tak měl dostat i ten kokot z rakouska

Reagovat
godwood

Reagovat
Witcher

Taky mu šlápnul na hlavu jo?

Reagovat
Nuno čomes

Ne

Reagovat
Martin9719

Zatím je to strašně mrtvé. Poznamenal je dost podle mě první poločas s Tureckem a zároveň i atmosféra v Berlíně. S Rakouskem to bylo jen pokračování druhé půle s Tureckem. Sané asi nejhorší hráč tohoto repre srazu. S Tureckem min. 1 a půl gólů jeho díky obraně a teď červená. Formu z Bayernu si vážně nepřinesl.

Reagovat
eder

Skopčáci mají kliku, že nemusí hrát kvaldu. Dopadli by jako pšonci...

Reagovat
vladino10

Za mňa by im ťa

Reagovat
vladino10

Za mňa by im tá kvalda pomohla, nevidím v tom moc výhodu nehrat súťažné zápasy. Horšie ako teraz by na tom neboli, aj tak iba čakajú na popravu na eure

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
kilobyte

OT: Jakou byste doporučili televizi. Nemyslím přímo konkrétní model, ale stačí značka. Já vždycky bral Samsung a asi půjdu do něj znova. Ale jestli někdo nemá lepší zkušenosti s jinými. Případně kdybyste měli nějaké tipy. Na co si třeba dát pozor a nebo, co byste doporučili.

Reagovat
Strakosha

Mám už nějaký čas Panasonic Viera a nemám si nač stěžovat

Reagovat
vladino10

Ja mám Philips - strašne sa mi páčili tie debilné svetielka na zadku telky

Čo sa softvéru týka, tak všetko dobré a rýchle, kvalitu obrazu posúdiť neviem, za mňa v pohode, len nemám moc s čím porovnať.

Kukni si na YT info o Tom ich ambient light. Mne strašne vyhovuje, že to je pekné a premieta to na stenu svetlo tak, že keď idem kurovat tak je v izbe svetlo, ale také pekné a decentne tlmené. Jak v kasíne alebo v bordeli.

Reagovat
kilobyte

Tak tohle by se mi nelíbilo. Já mám rád při koukání okolo tmu. Mám přelepené i ledky, aby mi nesvítili. Což mě u TV štve, protože tam je i přijímač na ovladač a když jí přelepím, tak nepřijímá.

Reagovat
TopinB

Mě to ambilight nadchlo, taky jsem si říkal co je to za RGB gamer pičovinu, ale i ve hrách to skvěle dokresluje atmosféru

Reagovat
Shevchenko

Ambilight je super.

Jen mě na tom Philipsu sere, že každou aktualizaci se mi tam něco pokurvilo

Reagovat
Wazza228

Taky jsme doma vybírali podle ambient Light. Je to super hlavně při hraní na PS. Každopádně máme už trochu starší a SW nic moc se spoustou nepodporovaných aplikací, což jsme vyřešili za pomoci Google TV.

Reagovat
vladino10

Tak ono ten sw je aj tak najmenší problém keď si vieš za pár eur kúpiť hocijaký tv box

Reagovat
ACSeRw!n

ten ambilight byla prvni vec co sem vypnul.. ale jinak jednoznacne Philips OLED

Reagovat
vladino10

A nevyuzivas to vôbec nikdy? Ani na také decentne osvetlenie miestnosti?

Reagovat
icemike

Samsung poslední 3 roky na to celkem mrda

Reagovat
Manik...

Mám Samsung jsem spokojený. A jinak bych šel do LG (asi i spíš než do Samsungu) a nebo Sony Bravia

Reagovat
Neutron

Hlavne 100hz panel, znacku telky uz by som asi velmi neriesil ci Sony, Samsung, Panasonic, LG alebo Philips (tam jedine ak ta laka ambient light - niekomu to pride fajn, mne to vadi, je to individualne). Mam Samsung QLED asi 5 rokov, celkovo spokojnost, ale keby idem do noveho tak asi OLED Sony. Velmi zalezi aky mas budget.

Reagovat
Nihilister

Kromě Samsungu, bych se podíval po nějakých od Sony nebo LG. Dělají nejlepší TV. Osobně mám vyšší řadu Sony a nemůžu si stěžovat.

Reagovat
Spalovač šancí

Vybíral jsem mezi LG a Sony při plní vlně covidu. Nakonec jsem si koupil Cube a nelituji

Reagovat
Mimalu

Asi i záleží, jak tu televizi chceš využívat, mám LG a fungují mi tam aplikace jak od O2 tak Skylink + samozřejmě ty velké streamovací platformy. To je za mě asi ten hlavní parametr, na který bych se já díval. Jinak mi ty televize od velkých výrobců přijdou dost podobné

Reagovat
naheCZ

Mám Samsung, model z loňského roku, a spokojenost. Samsung mi doporučoval snad každej, na druhém místě LG. LG má můj taťka a nevím, jak dlouho si musí člověk zvykat na ten jejich "magic wand" ovladač, ale je to takové krkolomné minimálně ze začátku a celkově uživatelské rozhraní je dle mého u Samsungu prostě lepší.

Reagovat
dantetomas

Mam doma uz asi 6 rokov Samsung. Po polroku sa mi vypalil pixel, prisiel technik, vymenil panel a od tej doby bez problemu (to znamena, ze za polroka budem musiet menit TV lebo sa dojebabre ). Ale vyuzivam ju len na plejko a fire stick. Vsetko funguje ako ma.

Reagovat
kilobyte

To bylo přes reklamaci? Nebo jsi platil?

Reagovat
dantetomas

Cez reklamaciu, ale zijem v Anglii…

Reagovat
Rudy

Pokud vybiras podle znacky, jakakoliv rada je zbytecne plytvani energii. Pouziti, velikost, OLED/LCD, cena? Mas Xbox a sledujes v Dolby Vision, v tom pripade Samsung neexistuje.

Reagovat
kilobyte

Tak to je jasný. Samotný výběr musí být podle vlastností. Mě šlo spíše o to, jaké kdo má zkušenosti s TV. Většina lidí, co znám (spíše u kterých to vím), tak mají Samsung. Nikdo si nestěžuje. Jenže nikdo nemá nový model.

Takže ta otázka byla spíše na kvalitu značek.

Reagovat
Rudy

Pochybuji, ze nekdo tady ma relevantni data (prodejce/technik). Dostanes maximalne hodnoceni konkretniho kusu, rozhodne ne rady a uz vubec ne znacky jako celku. Vsichni asi podobne, az na jednu vyjimku. Na nove SONY je hromada stiznosti na kvalitu, opakovane vraceni kusu (A95L), vizitka nejdrazsiho vyrobce TV. Tim nechci odrazovat, v nejhorsim vymenis par kusu.

Reagovat
isokarhu.

Kúp Samsung. Podporíš Galantu)))

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nesnáším ten jeho odpornej prasečí ksicht

Reagovat
Bayernista18

Němci maj štěstí, že nemusí hrát kvalifikaci, protože přes ní by se na EURO nedostali.

Reagovat
Mimalu

Asi i záleží, jak tu televizi chceš využívat, mám LG a fungují mi tam aplikace jak od O2 tak Skylink + samozřejmě ty velké streamovací platformy. To je za mě asi ten hlavní parametr, na který bych se já díval. Jinak mi ty televize od velkých výrobců přijdou dost podobné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele