Musíme méně mluvit a více trénovat, hledá Alberto recept na úspěch Lazia

27.02., 11:55
Aktuality
Luis Alberto (© AFP)

Sezonu plnou drobných vzestupů a pádů prožívá Lazio. Římský klub hazarduje se svou účastí v příštím ročníku evropských pohárů a po včerejšku se mu znovu vzdálila čtvrtá pozice tabulky Serie A, když nezvládlo souboj s Fiorentinou (1:2).

Lazio přitom po první půli vedlo, ve 45. minutě se prosadil Luis Alberto a po změně stran dokonce domácí neproměnili pokutový kop. Tou dobou ovšem už byl stav vyrovnaný, rozhodnutí přinesla 69. minuta a v ní zásah Giacoma Bonaventury.

"Nepodali jsme dostatečně dobrý výkon. Skutečně nevím, co říct, po prvním poločase jsme si nezasloužili vést. V tom druhém při nás sice stálo štěstí, ale nedokázali jsme toho využít, promarnili protiútok a místo vstřelení druhé branky naopak sami inkasovali," posteskl si Luis Alberto.

Lazio je v tabulce italské nejvyšší soutěže osmé a včera se před něj dostala právě Fiorentina. Před tímto duem jsou ještě AS Řím, Atalanta a Bologna, na kterou Lazio ztrácí osm bodů.

"Prohráli jsme až příliš mnoho zápasů a tenhle byl navíc velmi důležitý. Nesmíme se vzdávat, do konce zbývá ještě spousta kol, každopádně boj o pohárové pozice je hodně vyrovnaný. Musíme méně mluvit a více trénovat," nechal se dále slyšet někdejší hráč Sevilly, Liverpoolu nebo Málagy.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho před sebou mají hodně náročný týden. Už v pátek poměří síly s AC Milán, příští úterý na ně navíc čeká odveta osmifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov, do níž si ponesou jednobrankový náskok.

"Začít v tuto chvíli myslet na odvetu s Bayernem by byl nesmysl, vůbec by nám to nepomohlo. Jestli neporazíme AC Milán, bude naše situace v boji o první čtyřku ještě horší. Letošní sezona je z našeho pohledu zvláštní. Pokaždé, když sami cítíme, že jsme konečně udělali krok vpřed, přijdou dva kroky zpět," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
Pipo123

Trénovať strelbu, možno ani netrénovať, ale skúsiť vystreliť. To čo predvádzame je katastrofa, všetko to zachranuje úspech v LM kde to je nad očakávania. Každopádne neverím že postúpime, skôr sa obávamam debaklu.

Sarri po zápase proti Fiore plakal že chcel nejakých hráčov, namiesto hráčov A si musel vybrať medzi C a D. Aj napriek tomu že nedostal hráčov ktorých chcel, tak má za mňa najkvalitnejší káder za posledné roky. Inzaghi niečo budoval, hráči pod ním bojovali, hrali sme fajn futbal, dalo sa na to pozerať, Inzaghi bol plačko, ale nikdy v médiach nenadával na Lotita či hráčov.

To čo robí Sarri je už extrém, on povie že hráči na to nemajú, že sú mentálne slabší, že nemajú kvalitu. Aj keby to bola pravda, tak toto nemôže hovoriť po zápase, to je presný opak toho čo robil Inzaghi. Neverím že Sarri bude trénerom Lazia budúcu sezónu, jediné čo ho tu drží je jeho plat.

Lotito nechá Sarriho dokončiť sezónu a v lete to vidím na niekoho ako Gattuso, horšie to byť nemôže, Sarri spadol do ťažkej depresie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Koho teda Sarri chtěl? Hodně štěstí, s Gatussem to může být jenom horší, což nám ukázal letos v Ligue 1.

Reagovat
El Matador

Nám nepomůže vyměnit jenom trenéra. My potřebujeme sportovního ředitele, který nastaví nějakou strategii. Přivede trenéra a tomu pak koupí hráče. A na všechno je potřeba pustit peníze, což Lotito dělá nerad. Pokud se nezmění přístup na nejvyšších pozicích, tak budem zase to starý dobrý Lazio, co sem tam vyhraje pohár, a jednou za pár let se podívá do skupiny LM

Reagovat
El Matador

Letos chtěl Sarri Berardiho, Zelinskyho, Ricciho. Což je třeba dohromady 90 mil euro. Místo toho má Castellanose, Isaksena, Kamadu (15,16,0) protože byli levnější/dostupnější ale kromě Isaksena proste Sarrimu nesedí do systému. Celkem povedený sou hostování Guendouziho a Rovelly. Otázka je, jak to bude po konci hostování.

Reagovat
Pipo123

Sarri má určite v niektorých veciach pravdu, ale ten futbal hráme na prd. Na to sa nedá pozerať, tam nič nefunguje... Fiore nám mohlo dať 6-7 gólov...

Ciro sa nedostane k lopte, celá záloha hraje strašne hlboko, neskutočne chýba SMS, ten dokázal podporiť útok a vytvoriť tlak v šestnástke, nefungujú štandartné situácie.

Mňa ten futbal nebaví, proti Bayernu zahrali super, ale inak je to niečo hrozné a nedá sa na to pozerať, Sarriho futbal všetci prečítali a on nevie nič zmeniť, jeho tvrdohlavosť nás stála body, stále hraje 4-3-3, max vystrieda hráča za hráča, rovnakú pozíciu a ide sa ďalej.

Pochybujem že mu Lotito urobí nejaké skvelé mercato, skôr to vidím na jeho odchod v lete, Sarri po zápase povedal že nedostal vhodné posily, Lotito dnes povedal že chyba je v trénerovi. Takéto vyjadrenia v médiach? Kurva kde to sme?

Reagovat
Truffaldino

Ani bych se nedivil, kdyby po případném vyřazení od Bayernu skončil už v březnu. Pořád jste na dostřel a s těmito vyjádřeními ani není možné příští rok pokračovat společně.

Reagovat
Raffaello

Když Lotito podepisoval Sarriho, musel vědět, jaké hráče bude chtít, co bude chtít hrát. Jak nedáš Sarrimu hráče, které chce, tak ti nedoručí to, co od něj očekáváš. Takhle to je jednoduchý. Takže problém zůstává pořád stejný - Lotito. Neřešte důsledky, řešte příčinu vašich problémů. Bohužel, Lotito sám sebe nevyřeší, protože je to hňup typu ADL.

Reagovat
Pipo123

To jo, ale stále ten káder má naviac, možno nie výsledkovo, ale herne. Nemôžme hrať takú sračku, ved nevieme dať gól, nevieme si vypracovať šance, tu sa už nebavíme o vhodných hráčoch pre Sarriho, ale o hernom prejave a ten by mal byť podstatne lepší. Minulú sezónu to bolo rovnaké, len to zachranoval SMS a ten strašne chýba

Reagovat
Raffaello

Pokud Sarrimu ten kádr nevyhovuje, tak na víc nemá. Je úplně jedno, koho máš na soupisce, když s těmi hráči trenér nedokáže pracovat. To samé bylo v Juve. Sice uhrál první místo, ale někteří hráči s ním absolutně nespolupracovali. Tam ten tým vyhrál více svou kvalitou individualit než tím, že by to měl kouč úplně pod palcem. Herní projev se odráží od toho, co chce trenér po hráčích, o to víc, když nemáš dostatečně silné individuality, které by to utáhly, a ty v Laziu nejsou. Sám vidíš, jako Ciro naráží na nedostatečnou podporu ze zálohy. Kdyby byl v Interu ve dvojici s Lautarem, tak by ligu válcovali způsobem, jaký nikdo nepamatuje.

SMS jste měli prodat o rok dřív za dvojnásobek, který nabízelo AC, nebo jste ho měli přemluvit, aby zůstal a postavit to vyloženě kolem něj. Ale za mě je tohle opět jen a pouze problém na straně Lotita. Sarri je, jaký je a má naprosto jasnou vizi svého fotbalu a neuhýbá, což je ve výsledku dobře, protože má jasný rukopis. Pokud chce Lotito výsledky, musí pořídit jiného trenéra nebo hráče, které Sarri chce. Ale stejně se nevyhne tomu, že nový trenér bude chtít zase jiné hráče. Lotito svým chováním dělá z Lazia vyloženě provinční klub.

Reagovat
TopinB

OT otázky na italskou sekci:

Jedu pracovně do Milána, budu tam mít jeden až dva večery, co bych tam měl vidět? Jak je tam bezpečno? Můžu tam chodit večer sám jak v Praze, nebo si mám radši brát ubery a MHD jak v Londýně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele