MURCIA ZLE POZLOBILA REAL MADRID

04.01.2004, 14:40
Aktuality
V dramatickém zápase Realu Madrid s Murcií zvítězil favorit jen nejtěsnějším možným způsobem. V utkání dvou rozdílných poločasů sahala Murcia po bodu až do posledních sekund.

Na obrázku jsou Loeschbor s Pavónem ve výskoku

Podle papírových předpokladů to měl být jasný zápas. Vedoucí Real Madrid a o záchranu tvrdě bojující Murcia. Favorit byl ale nakonec rád za hubenou výhru, kterou udržel svou letošní skvělou bilanci na Santiago Bernabeu - samé výhry. K té ho nasměroval už v 9. minutě svojí trefou kapitán Raúl. Jeho gól znamenal průlom v historické tabulce střelců Bílého baletu, neboť byl už Raúlův 164. a tím se dotáhl na mexického kanonýra Huga Sáncheze. První je Alfredo di Stefáno s 216 brankami, druhý Carlos Alonso Santillana se 186. Není pochyb, že pokud Raúl nezmění dres bude atakovat i di Stefánův rekord.

A přitom podle první půle to vypadalo na jasný zápas. I historická bilance, v níž Merengues od otevření stadionu Santiaga Bernabeu v prosinci 1947 vyhráli 26 ze 30 zápasů, jež hráli na začátku roku doma, hovořila pro ně. Real se pustil do svého soupeře bez meškání a jen málokrát v prvních minutách ho pustil na svoji polovinu. Zidane, který si několikrát vysloužil aplaus tribun, efektně i efektivně tvořil, Figo hrál na pravém křídle výborný zápas, leč oba útočníci Raúl a Ronaldo šance spíše zahazovali. Za Murcii nastoupil brankář Bonano, uvolněný pro nadbytečnost z Barcelony. Murcijané se snažili hrát aktivně, ale výsledkem byli jen slabé střeli Míchela a Luise Garcíi, s nimiž neměl Casillas vážnějších potíží. Real vytěžil z úvodního náporu i vedoucí gól. Luis Figo zacvičil na pravé straně s Claverem, jeho centr našel na vzdálenější tyči Ronalda, který v těžké pozici jen poposunul míč hlavou ke středu branky. Tam číhal na hranici ofsajdu trestuhodně volný Raúl a ten už jen doťukl míč do branky svým historickým gólem a poslal tak pusinky do vedení. Byl ti Raúlův 9. gól v sezóně. Real byl při chuti, Zidane vtipně vysunul za obranu Beckhama, ale angličan míč špatně trefil a střela šla vedle pravé tyče Bonanovi branky. Helguerova tvrdá hlavička po Beckhamově trestňáku šla o kousek nad. S Raúlovou hlavičkou si Bonano poradil. Zidane na hranici pokutového území efektně posunul míč doprava úplně volnému Ronaldovi a asi ani sám Ronaldo doteď neví, jak mohl z jasné pozice vystřelit jen vedle. Murcia kontrovala šancí Davida Karanky, který až doposud byl hlavním činitelem toho, že Murcia není zoufale poslední a svými góly ji stále drží ve hře. Dva Murcijané šli sami jen na Pavóna, míč se dostal ke Karankovi, ale ten příliš zbrkle a z velké dálky vystřelil mimo tyče. Po souboji Pavóna s útočníkem Murcie na hranici pokutového území mohla být možná pískána penalta.

Do druhé půle vystřídal Zidaneho Santiago Solari a byl to právě Solari, kdo vytvářel další šance domácích. Jeho střela zdálky šla vedle, s tou z hranice pokutového území si Bonano poradil. Murcia ale vstoupila do hry jako vyměněná, přidala na důrazu, obětavost a začala Real přehrávat. Po přiťuknutí Davida Karanky střílel zdálky nebezpečně Richi. Jeho tvrdá střela však měla opačnou faleš a nakonec se o milimetry vytočila mimo tyče. Z voleje neuspěl proti Casillasovi ani Jensen. S výjimkou Figa vypadali Los Galacticos jako zplihlá slepice. Po faulu Pavóna měl Luis García možnost zahrávat trestný kop. Na jeho nádherný oblouček Casillas neměl, ale ten skončil na břevně. Dvakrát po zákrocích Helguery a Roberta Carlose na útočníky Murcie mohl být možná pískán pokutový kop, na druhé straně tečoval jeden z obránců Murcie ve vápně míč rukou, kterou měl od těla. Hráči Murcie byli po sérii nešťastných událostí vzteky bez sebe, naštěstí se již blížil konec utkání. David Beckham odkulhal ze hřistě se zakrvavenou kopačkou pod níž měl naříznutý kotník a vynechá tak zřejmě utkání Copa del Rey s Eibarem. Rozhodčí rozdal v závěru utkání už jen pár žlutých karet, zejména hráčům Realu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Miki

Vsadil jsem si na všechny včerejší zápasy šp. ligy.Čekal jsem drama spíš od La Coruni ve Vigu než na Realu,ufff.Ale oba Madridy a Depor mi zajistily litr za padesát korun (pochopitelně jsem k tomu měl i dva hokeje) :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli nekecáš, tak smekám. Depor totiž ve Vigu skoro vždycky prohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta tam minimálně jedna byla. Náš výkon moc nechápu, stálo to hodně nervů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele