MOURINHŮV SEZNAM OBRÁNCŮ

04.01.2007, 12:43
Aktuality
Kdo v zimě posílí obrannou vozbu Chelsea? Nejvíce se v současné době mluví o Micahu Richardsovi z Manchesteru City a Jorgi Andrademu z Deportiva La Coruňa, tito dva však ani zdaleka nejsou jedinými kandidáty na příchod na Stamford Bridge...

"Říkám to stále, potřebujeme stopera. Začali jsme sezónu se třemi, teď máme jednoho. A i Ricardo (Carvalho) je pro zápas s Wycombe suspendovaný, takže teď nemáme ani jednoho. Je tedy zřejmé, že někoho potřebujeme," ví portugalský kormidelník, kde jeho tým tlačí bota.

Částečným řešením bude návrat Johna Terryho, který by se v sestavě Blues měl objevit již v následujícím ligovém duelu proti Wiganu, i tak je ale Mourinho rozhodnutý přivést na Stamford Bridge ještě jednoho obránce.

Největším talentem je bezpochyby Micah Richards. Anglický reprezentant do 21 let letos udivuje všechny odborníky a je jisté, že Manchester City mu bude brzy malý. Mourinha v tomto případě odrazuje cena, City za svůj klenot požadují 18 milionů liber, a tak Portugalec raději obrátil zrak na svého krajana Jorge Andradeho. Obránce Deportiva La Coruňa vinou vážného zranění kolena promarodil téměř celý rok 2006, španělský klub navíc nehraje evropské poháry a Mourinho by ho tak mohl nasadit i v osmifinále Ligy mistrů proti FC Porto.

Dalším na seznamu je Roberto Fabian Ayala. Argentinský stoper již dlouho hrozí odchodem z Valencie, v létě měl blízko k přestupu do Villarrealu, teď by mohl vyzkoušet Premier League. Chelsea by za něho navíc nemusela platit žádné hříšné peníze, protože Ayalovi končí v létě na Mestalle smlouva a stane se volným hráčem.

A na závěr ještě dvě jména. Dalšími adepty jsou spoluhráč Richardse z Manchesteru City Sylvain Distin a Tal Ben Haim. Námluvy druhého jmenovaného však s největší pravděpodobností skončí neúspěchem, protože Chelsea není ochotná zaplatit za něho Boltonu 3,5 milionu liber.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*Cecinho7

jj Micah je frajer,doufam ze jim ho City neda,ale at klidne koupi dalsi kopyto k Boulahrouzovi alias Ben Haima

Reagovat
Bender

Koupil bych Vidice, to je skvělej obránce, ale nevim nevim, jestli ho přímý konkurent na titul prodá...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
PJ

No, to se spolehni

Reagovat
smazaný uživatel

Je to výborný obránce ale Ferguson jestli má rozum což má tak ho nikam nepusti znovu by musel vytvářet stopery a to je těžký na tož v Premier League

Reagovat
HOST*merengues

V úterý jsem se na ni po dlouhé době díval a nebylo to zase tak špatné. Ale začínají mít velký problém.

Plno hvězd a pár nosičů vody - ti jsou logicky nespokojeni se svojí úlohou v týmu, se vztahem ke kouči a mají zaječí úmysly. A tak tady máme stále užší kádr, hlavně v obraně. Teď ještě Abramovič přišel s tím, že chce zabudovat mladé odchovance. Hvězdy nevyhodí, takže se zbaví těch nosičů, místo nich dá talenty a nakonec z toho bude přesně Real Madrid verze 2003-04, kde výměna Beckham - Makelele v mnohém připomínala nešťastnou prezentaci Ballacka, který si vzal Gallasovo číslo a prakticky mu ukázal dveře.

Doporučoval bych zbavit se urychleně Ballacka (Bayern, AC) a Shevy (AC, Juve) a koupit 4 hráče kolem 10-15 mega do dva roky skvěle fungujícího systému 4-3-3. Pokud to Chelsea neudělá, tak na to doplatí. Hvězdy + mladíci, to zkrátka fungovat nemůže. Vyhodí trenéra, pak toho bude zpětně litovat, protože ti další se ukáží býti jenom horší a máme na světě nového Otesánka, který žral a žral, až se přežral.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zápas byla velká bída.Aston Villa hraje tradičně špatně a když se k tomu přidalo ještě tohle.Třeba Mourinho dostane rozum dřív než se dopracujeme k Otesánkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Niezeby mi ti "odchovanci" vadili. Predsa len tam ma Slovensko vyznamne zastupenie v osobe Stocha...no ale Chelsea a priestor pre odchovancov...to mi moc nesedi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack ani Sheva v ACM určite urýchlene neskončia.

Reagovat
HOST*merengues

Já vím, vy toužíte po Emersonovi a Iaquintovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je samozřejmě pravda, v Aston Ville to bylo o trochu lepší než jindy hlavně kvůli absenci chodícího Ballacka, který si s Lampardem evidentně překáží. Navíc už se Mourinho (možná jenom na tento zápas) vrátil na 4-3-3 a ne to svoje 4-4-2 se čtyřmi typickými středními záložníky. Chelsea je v pozici, že těžko ji někdo prodá kvalitní hráče mezi 10 až 15M, takže by museli dost přidat. Vždyť si vem např. SWP, přišel za 21 mio liber, skoro vůbec nehraje a už je prý na odchodu za 10 mio liber. Problém byl i prodej spolehlivého Duffa, který si vždy své odehrál, nebo i Guddy. Obrana je momentálně šílená, třeba pravý obránce není snad vůbec žádný.

Reagovat
smazaný uživatel

Odejít by měli Sheva s Ballackem, přijít kvalitní RB, možná ještě jeden spolehlivý obránce, určitě útočník a křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, máš pravdu. Všechno špatné začalo příchodem Shevy a Ballacka. Nefungujou křídla, nefunguje nic, Ballack si s Lampardem evidentně nevyhoví, Ševčenko je srandovní, neví evidentně která bije. Mourinho to očividně nedal, já už měl na začátku pochyby o síle Chelsea, když postaví sestavu v rozestavení 4-4-2 a čtyřmi středními záložníkyHolt udělal chybu a zato se platí.(A jsem rad, že ji udělal) Změnil jinak skvěle fungujicí rozestavení, Joe Cole a Arjen Robben, to byla radost se na ně na křídlech dívat, zvládl by to i SWP a jinak skvělý Duff, ten do toho Newcastlu odcházet neměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Duff byl ale v pozici, kdy odejít chtěl a také to udělal. Už minulý rok toho moc nenahrál a když ještě přišel Ballack, Kalou a Sheva, už ani neváhal. Je to hráč, který chce raději hrát za menší peníze, než vysedávat v Chelsea za větší.

Reagovat
HOST*XxX3J3

mno urcite by to chtelo se zbavit schevy a ballacka a koupit kvalitniho stredniho obrance a utocnika, ale zaloznika bych zadnyho nekupoval pac jich je dost a je zbytecny aby takovy to skvely hraci by meli sedet na lavce

Reagovat
smazaný uživatel

To ale pro mě není nic nového.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to bída to jako nebylo zas tak špatně myslíš šance Drogby po centru Essiena a Lamparda v závěru samotnýho před bránou to je málo na tým hvěžd nebo ne?

Reagovat
HOST*robik

Systém 4-3-3 byl fakt lepší, líp se na chelsea koukalo, i když je tam kvalita tak to nešlape jak má, chybí tam výbušnost a rychlost Duffa, J. Cole, RObbena to bylo dobrý období pro Chelsea, obránce potřebujou Richards by byl parádní

Reagovat
HOST*

tady maj traPACI MELI SI NECHAT HUTHA A GALASE A NEPRODAVAT JE TO MAJ ZATO NAKEJ ASHLEY COLE JE TRAPACEK ZLATEJ WAYNE BRIDGE A ONI HO KOUPEJ JAK DEMENTI A PRODAJ GALASE

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Ashleyho nemám rád, ale je to třída...

Reagovat
HOST*BeRRy

Chelsea značně prodělal na prodeji Gallase v Arsenalu se zabydlel stříli nejen důležitý góly, do Bluese by dost dobře herním stylem zapadl Ebou ale nepude , Hutha si měl Mourinho nechat, a znamčně se mi nelíbí Paulo Ferreira a Boulahrouz a poslední dobou ani Ricardo Carvalho a ještě s Hiláriem v brance zlatej Peťa Čech aspon budou dostávat mín gólu! Ale stejně jim to nepomůže páč Manchester vyhraje ligu s dost velkým náskokem před Chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele