Mladoboleslavští porazili v generálce na sezonu Wartu Poznaň

14.07.2023, 15:19, aktualizováno 14.07.2023, 21:11
Aktuality
Marek Kulič (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Mladoboleslavští porazili v generálce na sezonu Wartu Poznaň 1:0. O vítězství středočeského týmu nad osmým celkem minulé sezony polské ligy rozhodl v závěru prvního poločasu Daniel Mareček. Liberec naopak prohrál s druholigovým německým Düsseldorfem 1:2.

Mladoboleslavští měli od úvodu více ze hry. V 36. minutě ještě rozhodčí Jawův gól neuznal, o minutu později už Marečkova trefa platila. Pětadvacetiletý záložník se prosadil v přípravě již počtvrté a byl v létě nejlepším týmovým střelcem. Středočeši zvítězili po třech zápasech, zároveň ale v šesti přípravných duelech utrpěli jen jednu porážku.

"Všichni jsme rádi, že jsme utkání se zajímavým soupeřem zvládli vítězně. Byl jsem spokojený s předvedenou hrou a cením si, že jsme soupeře nepustili do žádné vážnější šance. Spokojenost násobí, že jsme přípravu zvládli bez zranění a v jejím závěru jsou všichni hráči zdraví," uvedl v tiskové zprávě trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič.

Düsseldorf proti Liberci dvakrát udeřil těsně před přestávkou, v obou případech se prosadil Vermeij. Slovan snížil v 76. minutě zásluhou střídajícího Rabušice, srovnat stav proti čtvrtému celku uplynulé sezony druhé německé ligy už ale nedokázal. V sedmi přípravných zápasech si Severočeši připsali čtyři vítězství a tři porážky.

"Prohráli jsme, takže samozřejmě nemůžu být spokojený. Dnešní první poločas je takovým varováním, byl jsem naštvaný na výkon. Dá se říct, že se mi to nelíbilo po žádné stránce. Druhý poločas byl úplně jiný. Obměna v sestavě tomu pomohla. Nakonec jsme vstřelili branku a sahali po vyrovnání. Porážka je trest hlavně za první půli," citoval klubový web trenéra Slovanu Luboše Kozla.

Nová sezona první ligy začne o příštím víkendu.

FK Mladá Boleslav - Warta Poznaň 1:0 (1:0).

Branka: 37. Mareček.

Sestava M. Boleslavi: Trmal - Kostka, Suchý (80. Poulolo), Karafiát, Suchomel - Matějovský (69. Žitný), Sakala - Kušej (69. Ladra), Hilál (60. Pulkrab), Mareček (69. Mašek) - Jawo (46. Kadlec). Trenér: Kulič.


Slovan Liberec - Düsseldorf 1:2 (0:2)

Branky: 76. Rabušic - 41. a 45. Vermeij.

Sestava Liberce: Vliegen - Plechatý (69. Varfolomejev), Chaluš (46. Purzitidis), Prebsl (79. Lehoczki) - Mikula (46. Fukala), Červ (69. Rabušic), Doumbia (46. Frýdek), Ghali (46. Preisler) - Višinský (46. Penner) - Kulenović (46. Hudák), Tupta (46. Horský). Trenér: Kozel.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Svarta je ti neco?

Reagovat
Marisic

nic mu nenii

Reagovat
FKVZLFC

Je mu hodně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele