Mladá Boleslav si od Holoubka slibuje zlepšení komunikace a rozvoj akademie

03.01., 20:47
Aktuality

Podle generálního ředitele Davida Trundy si vedení Mladé Boleslavi slibuje od angažování trenéra Davida Holoubka zlepšení komunikace a rozvoj akademie. Na setkání s novináři na začátku zimní přípravy potvrdil informace médií, že dnes již bývalý kouč Marek Kulič obdržel výpověď do datové schránky. Vysvětlil to tím, že se jednalo o poslední možnost.

Klubové vedení odvolalo Kuliče a jeho realizační tým minulý týden s vysvětlením, že jeho realizační tým špatně komunikoval. Trenérům vytklo i nedostatečné vyhodnocení podzimní části soutěže a sportovních výsledků. S těmi nebyl klub v závěru podzimní sezony spokojený. Holoubka jako nového kouče představil v úterý.

"Když jsme oslovili Davida Holoubka, chtěli jsme zlepšit komunikaci napříč celým klubem, protože je to strašně důležité. S tím souvisí rozvoj akademie. Není možné, aby zájem, rozvoj a spolupráce s akademií fungovaly bez zapojení hlavního trenéra. Když jsme se s Davidem bavili, viděli jsme zájem, aby rozvoj akademie byl a aby s tím byli ztotožněni všichni členové realizačního týmu a aby zájem vycházel od nich," řekl Trunda.

Třiačtyřicetiletý Holoubek uzavřel kontrakt na tři a půl roku. "Naše debata nebyla o financích a délce smlouvy, byla o tom, co jsme uvedli ve čtyřech důvodech pro změnu realizačního týmu. Bylo to tom, jestli jsme v českém prostředí schopní najít trenéra, který bude s klubem žít. Teď budu mluvit obecně, není to nic konkrétního. Chtěli jsme najít takového trenéra, který přijede ráno a nestane se, že ve 12:01 tady nikdo nebude. Je to o tom, že trenér tady bude sledovat akademii, rozvoj hráčů," prohlásil Trunda.

Mladá Boleslav se ještě v polovině listopadu nacházela na třetím místě, po nepovedeném závěru podzimní části jí ale patří sedmá příčka. Změny v kádru v souvislosti se zhoršenými výsledky se ale nechystají. "Stávající tým má plnou důvěru. Samozřejmě se bavíme o možných příchodech a odchodech, protože hráčů máme hodně. Cílem je vyhrát každý zápas, udělat maximum pro to, abychom dosáhli svých snů. Ty jsou jasně dané, řekli jsme je na začátku sezony," konstatoval Trunda. Klub před sezonou vyhlásil útok na postup do evropských pohárů.

Kuličův odchod Trundu mrzel. "Každý rozchod je bolestný, strávili jsme tady spoustu času se starým realizačním týmem. Po vyhodnocení podzimní části, rozhodnutí představenstva a setkání s trenérem jsme ale rozhodli o jeho odvolání," řekl Trunda. Rozchod nicméně neproběhl zcela standardně. Klub nejprve trenéry kontaktoval prostřednictvím sms i telefonicky s žádostí o schůzku. "Reakce na to byla pouze od jednoho člena týmu, že nemůže, že je mimo Mladou Boleslav. Nepotkali jsme se," popsal někdejší generální manažer Slavie okolnosti ukončení spolupráce.

"Využili jsme všechny možné formy, abychom se s trenéry potkali v době, kdy už cítíte, že komunikace je na bodu mrazu. Datová schránka je poslední možností k tomu, abyste rozhodnutí jako představenstvo klubu udělali," vysvětlil Trunda.

Klub opustil i sportovní manažer Pavel Hoftych, který bude stejnou funkci zastávat v druholigovém Žižkově. "Na konci října jsme se s ním osobně domluvili na tom, že ho to táhne jinam, časem možná do zahraničí a že setrvá v klubu do 31. prosince. Do 14 dnů bychom měli vědět jméno jeho nástupce," řekl Trunda.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele