Mertesacker zůstává v Arsenalu, Kanonýři uplatnili opci

19.01.2017, 13:27
Aktuality
Per Mertesacker stráví rovněž příští sezonu v londýnském Arsenalu. Německý obránce měl smlouvu jenom do konce letošního června a mluvilo se o jeho možném odchodu, anglický klub ovšem využil opci a kontrakt prodloužil o dalších dvanáct měsíců...

"Ve skutečnosti nedošlo k žádným jednáním, protože měl ve smlouvě opci. Nejedná se tak přímo o nový kontrakt, jenom jsme ten starý prodloužili. Opci jsme museli uplatnit v dřívější fázi sezony a rozhodnutí bylo velice snadné," řekl manažer Arsene Wenger.

Dvaatřicetiletý stoper v minulosti hrával za Hannover a Werder Brémy a do Arsenalu přišel začátkem září 2011. Do této chvíle stihl v anglické Premier League 149 startů.

Mertesacker se před dvěma a půl lety stal mistrem světa a v Arsenalu zastává funkci kapitána. V letošní sezoně ovšem pásku na rukáv ještě nenavlékl, vinou problémů s kolenem z předsezonní přípravy stále čeká na první start.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (345)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele