Mertesacker po sezoně přebere dohled nad akademií Arsenalu

07.07.2017, 14:02
Aktuality
Zajímavá výzva leží před obráncem Arsenalu Perem Mertesackerem. Toho čeká pouze jedna další sezona v roli profesionální fotbalisty a kapitána Arsenalu, neboť s ohledem na ročník 2018/19 už má německý stoper velet klubové akademii...

Dvaatřicetiletý zadák za sebou má komplikovanou sezonu, kdy si kvůli zraněním odkroutil všehovšudy dva soutěžní zápasy úplným závěrem (včetně vítězného finále FA Cupu), takže poněkud brzké uzavření hráčské kariéry patrně není takovým překvapením.

Také samotná mládežnická akademie nového manažera užije poté, co se od ní letos v únoru ke kormidlu německého Wolfsburgu odebral Andries Jonker, jenž instituci velel od roku 2014. Jeho místo pro zbytek uplynulého ročníku i celý nadcházející převzal Luke Hobbs.

"Per je výjimečným charakterem a skvělým příkladem pro mladé hráče. O hře hluboce přemýšlí a je zavázán k pomoci hráčům naplnit jejich potenciál. Pro každého, kdo má co dočinění s akademií, bude inspirativní postavou," okomentoval novou Mertesackerovu roli jeho trenér Arsene Wenger.

Autor: Tomáš Daníček / arsenal.com, theguardian.com

Komentáře (833)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele