Mazzarri možná odejde z Neapole. Údajně se již sešel s Juventusem

07.05.2011, 16:23
Aktuality
Poměrně šokující zprávu si pro fanoušky připravil trenér Neapole Walter Mazzarri. Devětačtyřicetiletý kouč, který letos s Neapolí ještě před pár týdny bojoval o Scudetto, totiž odhalil, že by mohl po sezoně v klubu skončit. Tuto informaci již předal vedení...

Neapol je letos jedním z nejpříjemnějších překvapení italské sezony. Azzurri sice měli vysoké ambice i v předchozích ročnících, ale až letos se dokázali naplno prosadit a na druhý Inter ztrácí tři kola před koncem jeden bod. Už je jasné, že do Neapole příští rok zavítá Liga mistrů.

Je však otázkou, jestli do milionářské soutěže povede tým jako trenér Walter Mazzarri. O něj se totiž údajně zajímá Juventus a ani sám Mazzarri si není jistý setrváním.

"Upozornil jsem klub, že tu možná pro příští sezonu nezůstanu. Mám tu však platný kontrakt a pokud bych chtěl odejít, bude k tomu mít co říct i vedení," nečekaně prohlásil Mazzarri. "Nyní se obracím k fanouškům, aby se nenechali vyvést z míry. Chovám k nim velký respekt, což ostatně dokazuji skrze odvedenou práci," dodal neapolský lodivod na tiskové konferenci.

Překvapení naopak Mazzarriho prohlášení nevyvolalo u bývalého trenéra Neapole Gianniho Di Marzia. Ten v rozhovoru pro Radio Kiss Kiss dokonce uvedl, že se již Mazzarri sešel se zástupci Juventusu.

"Pokud vím, Mazzarri se již sešel s prezidentem Agnellim, aby prodiskutovali jeho možný příchod do Juventusu," odhalil Di Marzio, ačkoliv není jasné, jestli má informace podložené. "Evidentně si uvědomil, že už nemůže zopakovat stejnou sezonu jako letos. Zatím ale není jeho odchod do Turína vůbec hotový. Je otázkou, jak se vyvine situace kolem Gigiho Del Neriho."

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (54)

Přidat komentář
Aldeano

Zajimavé

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by taky chtěl zůstávat v nejsmradlavějším městě Europy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

druhém, hned po ostravě

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Napoli

Ostrava

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíme ale poněvadž fandím JUVE tak bych si ho tam přál

Reagovat
Pinturicchio

Pevně doufám, že v případě odchodu z Neapole nepůjde do Juventusu.

Reagovat
Coniglio

nechepem, nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus je nejnenáviděnjěší klub v Italii. Je to něco jako PSerata u nás, můžeš ho buď milovat nebo nenávidět. Je to hlavně z dob Moggiho a spol. Navíc Ultras Napoli silně nenávidí Juve a dávají jim to sežtra. Proč si myslíš, že se Fabio Canavaro, odchovanec Neapole tam nevátil???

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Do juve?

Reagovat
10

jen zůstaň...

Reagovat
Coniglio

do ruska

Reagovat
mastakillah

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Marosh16

ja som tak pocul ze Mazzarri + Hamšík do juve..a gargano villareal...z celkom spolahliveho zdroja..moze sa to naplnit?

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík do kadeřnictví.

Reagovat
Ferguson6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coniglio

hamsik by sa tam pod delneriho nehodil, a tiez pochybujem ze mazzari je clovek ktory ho prehovori na odchod z neapola. ten by tam mal ostat, v inom pripade PL..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je celkem spolehlivý zdroj? :)

Reagovat
smazaný uživatel

smer juve

Reagovat
Pinturicchio

Ach jo, člověk by řekl, že už se naše vedení poučilo, co se trenérů týče, ale nejspíš ne. Po jediné sezoně přivedeme trenéra, který dohromady zatím nic nedokázal a jeho nejlepší sezona je z velké části štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

moje rec... skoncime stejne jako s Del Nerim, kterej mel dobrou sezonu se Samp a hned si o nem vsichni myslej ze je buh...

ze zminovanejch jmen bych bral jenom Lippiho, Manciniho, Deschampse nebo Villas Boase...

Reagovat
Marosh16

Villas Boas je overena kvalita

Reagovat
Filipow

0věřená ne, ale má velký potenciál..

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Coniglio

Laudrup

Reagovat
Yanek

No například Allegri se dostal do Cagliari, udělal dvě dobré sezony a je v AC, dost podobně jako Del Neri. Tohle neni ten problem, Del Neri prostě neni kouč pro Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Když mně přijde, že Juve nemá takovou kvalitu... Jako trenér taky hraje určitou roli, ale ani s nejlepším trenérem by Juve letos bojoval maximálně o 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

co to ? Mazzarri je výborný kouč, Livorno vytáhl do Serie A, Regginu držel 3 roky nad vodou v lize (víme za jakých podmínek), Sampdorii dovedl do pohárové Evropy, další sezonu do finále Coppa Italia a teď předvádí skvělé kousky s Neapolí..., kvality prokázal už před tímhle angažmá a to dostatečně. neříkám, že je tím pravým pro velkoklub, to se musí zkusit, Delneri například očividně nebyl díky sezonám v Římě a Portu a přesto po něm Juventus sáhl. podle mě spíš není, ale považuju ho za kvalitnějšího než Delneri a hlavně umí dostat z hráčů 110%, což by jste zrovna vy občas potřebovali.

Reagovat
Pinturicchio

"Nedokázal" v kontrastu toho, co se od něj bude chtít u nás, navíc ten tlak na něj bude mnohem větší než kdekoliv, kde doted trénoval. Po těhle dvou sezonách bych prostě očekával větší sázku na jistotu ( vím, ted ten mnou chtěný Boas vyznívá divně ).

Kdyby přicházel v době před CP, tak bych neřekl ani slovo, ale v současné situaci mi přijde jako obrovský hazard přivést někoho, kdo doted netrénoval žádný velký klub.

Reagovat
10

Postavit tým pro Mazzarriho by stálo ještě víc, než potřebujeme teď pro 4-4-2. Dosažený úspěchy jsou srovnatelný, jako měl Delneri, pro kterýho hrál aspoň herní systém. Pokud bych měl vybrat mezi ním a Gigim, jsem rozhodně pro setrvání Delneriho. Kvůli motivačním schopnostem může přijít klidně Conte, ten by to zvládnul minimálně stejně dobře...ideální varianta to v tuhle chvíli ale taky není. Podle všeho je ale Mazzarri hodně blízko...

Reagovat
smazaný uživatel

já se nedohaduju o tom, jestli je Mazzarri dobrou volbou pro Juventus, sám jsem napsal, že spíše není. nelíbila se mi věta "Po jediné sezoně přivedeme trenéra, který dohromady zatím nic nedokázal a jeho nejlepší sezona je z velké části štěstí." Mazzarriho znám a vážím si jeho práce už nějakých 6-7 let, bohužel o něm většina tohodle webu pravděpodobně slyšela až letos díky Neapoli, a proto ho mají za "Nikoho", případně za "Jednosezonního kouče", což on tedy v žádném případě není. Delneri pořád těží z toho jeho zázračného Chieva začátkem tisíciletí, tam předváděl neskutečné věci, to je pravda..., ale co přišlo tom ? vyhazov z Porta, vyhazov z Říma, vyhazov z Palerma, sestup s Chievem a dobrá práce v Atalantě a Sampdorii. Juventus zatím jednoznačně spíše neúspěch. jednou se mu angažmá vydaří, podruhé je z toho padák. Mazzarrimu se zatím tyhle výkyvy vyhýbají, odvedl dobrou práci v Livornu, Reggině, Sampdorii i Neapoli, kopačky myslím snad ještě nedostal a to je za takřka 7 let v Serii A dobrá vizitka, víme jak snadno tam jde k něčemu podobnému přijít, přitom je to horká hlava.

do Juventusu mi příliš nepasuje, ale o to mi nešlo...

Reagovat
10

Z Dorie Mazzarriho vyhodili, ale to je detail. Nechci se Delneriho zastávat, sám jsem tohle říkal před sezonou, ale zrovna Porto mu nemůžeš předhazovat, stejně tak Palermo. Udělal 2x LM s týmy, do kterých by to nikdo neřekl, to se o Neapoli říct nedá. Mazzarriho působení v Livornu nepřeceňuju, ten tým na postup byl s přehledem, v Reggině s tím kádrem odvedl super práci, stejně jako první sezonu v Dorii. V Neapoli mu to sedlo, ale chtěl bych ho tam vidět příští rok s LM. Respektuju ho, ale nejsem zrovna jeho fanoušek.

Reagovat
Delsemela

souhlasím s tebou Gatusso,musím ti složit kompliment,protože si opravdu odborník na Serii A !!!já fandím Juve od 95 roku,Serii A zbožnuji ,pro mě je to neustále jestli ne nejlepší tak určitě nejtežší ligy planety. To co si napsal o Mazarim je skutečně čistá pravda,pamatuju si jak měla Reggina odpočet hrozivý a on je i přesto zachránil,tehdy řádilo duo Amoruso (co kdysi hrával v Juve) s Brienzou. Na web tady moc nechodím,ale spíše píšu na web juve. Dneska Vám přeji titul po dlouhých letech,jsem rád že to nevyhraje Inter..

Takže forza Serie A

Reagovat
smazaný uživatel

Dustin Hoffman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coniglio

ale jó

Reagovat
Mr.Jindros

Nechci ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ani on tebe

Reagovat
M11

hmmm tak to skonci u nas to je jasne

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol nemůže příští rok zopakovat tuto sezonu ....., zajímavé. Mělo by to být v Itálii jen top four ACM,Inter, ASR, Juve.....

Reagovat
smazaný uživatel

nejak si zapomnel na Lazio, Neapol, v Italii top four fungovat nikdy neubude...

Reagovat
Mr.Jindros

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně ať pak zapomene na to své 3-4-3, jinak ať jde do......! Každopádně pevně doufám, že on se na naši lavičku příští sezonu nepostaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Po příští sezoně bude Cesena na 4. místě, tak do Juve půjde zase trenér Ceseny...

Já taky nejsem nadšený z Delneriho, ale střídat trenéry jak ponožky nemá cenu. Chce to přivést top trenéra velkého jména a nechat mu dva roky čas ať si mužstvo vybuduje, tak jako to dělají všechny velké kluby kormě Juve....smutné..:(

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by byla.

Reagovat
smazaný uživatel

krome juve? real, milan, inter pro tebe nejsou velke kluby nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inter - kdyby sám neodešel Mou, tak je tam dodnes.. Jen Benitéz byl omyl. ACM - zde je Allegri, který zůstane i po sézoně, druhý rok u týmu. Real - pokud Mou sám neodejde, taky už zde bude druhým rokem. Jediné juve 3 sezony = 3 trenéři a ted pokud Delneri padne = 4 trenéři. Ukaž mi takový příklad u jiného velkoklubu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jasny ze kdyby Mou neodesel tak ho nevyhodej

a kdyby Allegri skoncil na 7. miste tak ho taky vyhodej...

Reagovat
smazaný uživatel

takle to srovnavat proste nejde... Juve je v krizi a u zadnyho tymu v krizi nemuze vydrzet trener... jedine ManU nebo Arsenal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele