Maxi López se ocitl v nemilosti trenéra Blochina

26.09.2008, 08:47
Aktuality
Kormidelník FK Moskva Oleg Blochin ztratil trpělivost s argentinským útočníkem Maxi Lópezem. Po středečním utkání Kubok Rossiji proti Těreku Groznyj jej za přístup k utkání nevybíravým způsobem kritizoval.

Fotbalisté FK Moskva čečenské mužstvo zdolali 3:0 a Oleg Blochin vyjádřilo spokojenost s výkonem mužstva, ale když se dostal k otázce na poločasového stažení Maxiho Lópeze, volil ostrá slova.

"Tým žádal Lópeze, aby se pohyboval, ale on pořád stál jak sloup a chtěl míč. Tak jsem mu dal v šatně míč, aby ho pocítil. Měl by si zasloužil své peníze. Zřejmě není FK Moskva mužstvo pro něj, snad se vrátí do Barcelony. Co to je za útočníka, který se schovává za obránce? Strelkov byl narozdíl od Lópeze aktivní a zařídil penaltu," hněval se trenér.

Za velkého ohlasu přicházel López do FK Moskva, zatím však zůstává daleko za očekáváním, pokud navíc vydrží na lavičce FK Moskva temperamentní trenér Blochin, možná se ani nestihne v Rusku nijak výrazně prosadit. Je totiž pravděpodobné, že si v zimě bude hledat nové angažmá.

Maxi López přestoupil do FK Moskva v zimě 2007 a po relativně povedeném půlroku, kdy si pod trenérem Leonidem Sluckým připsal devět startů a vsítil šest branek, přišlo trápení. Populárního Sluckého nahradil rázný kouč Oleg Blochin a ten si Maxiho příliš neoblíbil. Vytáhlý útočník pod ním zatím odehrál dvanáct ligových utkání (z dvaceti dvou možných) a vsítil pouze dvě branky.

Už dříve bývalý vynikající útočník Dynama Kyjev a držitel zlatého míče, Oleg Blochin, řekl: "Pokud nehraje, je to volba trenéra. Když je tak ambiciózní, musí to dokázat na tréninku, ne v rozhovorech s tiskem. Jiná kritéria pro skládání sestavy neexistují. Blochinovi se líbí, nebo nelíbí Argentinci? Hector Bracamonte hraje. López nás může opustit i může zůstat. Pokud opustí Moskvu, bude to tragédie pro celý ruský fotbal?"

Kariéra Maxiho Lópeze se ubírá špatným směrem. Po odchodu z River Plate se neprosadil v FC Barceloně, Realu Mallorca a krušné časy prožívá také v FK Moskva. Kdo by to čekal po jeho fenomenálním debutu v Barceloně? V osmifinále Ligy mistrů proti Chelsea přišel na hřiště v průběhu hry, asistencí a gólem rozhodl o vítězství Katalánců 2:1...

Autor: David Kubáň

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ten zapas si pamatuju... gol slavil jak slepice...

Reagovat
smazaný uživatel

Když ho Rijkaard v Barce stavěl jen sporadicky, tak jsem si myslel, že je vůči strašně nespravedlivý, ale asi na tom něco bylo, když neudělal díru do světa ani v menších klubech.

Reagovat
smazaný uživatel

Maxi měl zůstat ještě chvíli ve Španělsku i za cenu nějakého hostování ve slabším týmu. V Barceloně se mi líbil, v Mallorce se ale nedařilo, mohl zkusit Druhou Španělskou ligu. Ruský fotbal není pro něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že by v pohodě mohl nastupovat v některém z průměrných španělských prvoligových celků a brzy by si jej všiml někdo z horních pater tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

No skoda ho, ma velky potencional

Reagovat
smazaný uživatel

Smutný konec (???) jinak velmi sympatického fotbalisty ...

Jinak má ale trenér pravdu. Pokud skutečně nehraje to, co má hrát, neřku-li pokud neběhá, nenabízí se a skovává se za obránce, ta je na hřišti na h.vno

Reagovat
smazaný uživatel

To je hráč pro španělskou ligu, neměl odcházet do Ruska... Pamatuji si, jak před několika lety nastoupil v závětrečných minutách zápasu LM v dresu Barcy, dal branku, ne-li dvě a bavil svou hrou celý stadion... Tehdy se o něm říkalo, že je to jeden z největších talentů...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele