Mateta zamířil z Mainzu na hostování do Crystal Palace

21.01.2021, 10:59
Aktuality
Crystal Palace posílil Jean-Philippe Mateta. Francouzský útočník k Eagles přichází na osmnáctiměsíční hostování z Mainzu, součástí dohody je rovněž předkupní právo...

Mateta je odchovancem Châteauroux, odkud si ho vytáhl Lyon, tam se však neprosadil a přes hostování ve druholigovém Le Havru před dvěma a půl lety zamířil do Mainzu.

Ve Falcku talentovaný útočník hned v prvním ročníku vstřelil 14 ligových gólů a po zdravotních problémech z loňské sezóny mu vyšel i začátek probíhajícího ročníku, když v osmi kolech zaznamenal sedm branek. Postupně však Mateta ze sestavy vypadl.

Další góly se bude snažit rodák ze Sevranu přidat v Crystal Palace, kam zamířil na hostování do roku 2022, za které anglický celek zaplatí 3,5 milionu eur. Oba kluby se rovněž dohodly na opci, jejíž výše se má pohybovat mezi 14 až 17 miliony eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (84)

Přidat komentář
Bayern +

Veľmi zaujímavý hráč, ten jeho svojský štýl hry vtiahne nejedného diváka. Vlani ho trochu gólovo zatienil Quaison, rok predtým 14 gólov v BL, tento rok ešte lepšie čísla 17/10. Na to, že je Mainz v srabe a má 7 bodov tie čísla vyznejú ešte lepšie.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on byl dlouhodobě zraněný, jinak by ty góly sázel i loni. Pro něj zajímavý přestup, ale tohle asi hodně zmenšuje šance Mainzu na udržení v lize. Mainz mi kvalitativně s Matetou přišel daleko lepší než Schalke, ale vzhledem k minulému kolu, kde vyhrála Admira i Köln se nám tam začíná dělat určita bodová propast. Škoda, protože Mainz jsem v lize chtěl vidět i nadále.

Reagovat
Stannis Baratheon

Určitě máš na mysli Arminii

Reagovat
Seydou Doumbia

Jojo tyhle synky jsem myslel

Reagovat
Rudnevs

Admira je inak taktiež posledná a na spadnutie

Reagovat
andrew96

Je pravda, že s Matetou dost branek odejde, nicméně nový trenérský štáb s ním očividně tolik do plánů nepočítal a dokáže se obejít i bez něj. Takže v podstatě logické vyústění pro Mainz i Matetu. FSV bych ale ještě nezatracoval, pořád uplynula teprve půlka sezony, a pokud se konečně rozstřílí Quaison či na nadějné záblesky naváže Burkhardt, mohou ještě do boje o záchranu promluvit.

Reagovat
Bayern +

Určite majú kvalitnejší tím než Schalke. Škoda rozpadu trojlístku Mateta, Quaison, Boetius, to ma bude mrzieť.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

To mě taky mrzí. Tři negři v ofenzívě je to nejlepší. Kdyby koupilo Palace Traorého tak by to mohlo být Traoré-Mateta-Zaha woooow

Reagovat
Usty

To si asi stahneme Batshuayi už v lednu ne? Už teď byl útočník číslo 4... každopádně zajímavý, možná chystaní na letní odchod Zahy?

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/matschneid/status/1352197859517624322

Mourinho a jeho obraz sebe samotneho.

Reagovat
Hector17

Chudáci spoluhráči. Vedle Matety bych si opravdu v kabině nesedl.

Reagovat
Hector17

Souček

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Gunner14

AFCBell: Ødegaard to meet with his father and agent to make a final decision. Arsenal and Sociedad the frontrunners for his signature

Reagovat
Liveral

za dnešek hodně serioznich zdrojů (AFCBell je jeden z nich) vyšlo s tím, že po něm fakt jdeme.

Za mě asi ideální řešení do konce sezony. Když se bude Emilovi dařit tak i nadále, tak nám může bejt celkem jedno, že to prosedí na lavičče a když bude potřeba aby hrál, tak si myslíím že zahraje dobře. Zároveň asi může relativně plnohodnotně nastoupit kdekoliv v tý (pod)útočný trojce ne?

Reagovat
Liveral

Ale vlastně bych se úplně nedivil kdyby si vybral Sociedad, tam má svoje předehřátý místo v základu v podstatě jístý...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ale zas kdyby si chtěl zahrát na delší dobu anglickou ligu tak by měl polovinu sezony na to se ukázat na ostrovech. V Realu si asi stejně nekopne a do Španělska k Sockám se může vrátit i příští rok.

Reagovat
Mastný Chobot

tak Real by si dosť veril, keby ho pustil Sociedadu vzhľadom na ich vzájomné umiestnenie v tabuľke

Reagovat
Mastný Chobot

aha, no myslel som, že ten rozdiel medzi nimi je menší

Reagovat
Gunner14

Jo, prý umí hrát i na křídle. A k tomu, že by si vybral Sociedad. Komfortnější by to určitě bylo, ale taky si klidně může říct, že tam zářil, dostal se do nejlepší jedenáctky ligy a stejnak mu to bylo k hovnu. Prosadit se za ten půl rok v Arsenalu a pomoct nám dosáhnout TOP 6 minimálně, tak by udělal větší haló než v Sociedadu.

Reagovat
Liveral

Jn to je pravda. Zároveň u nás může bejt ta cesta do základu přes ESR (Saku) dost malá. ale to je spíš moje přání než objektivní realita asi no Každopádně kdokoliv, kdo ubere Willianovi minuty je vítán. + by tím mohl na hostování Nelson / Willock nebo oba.

Reagovat
Gunner14

Ten Willian se jeví jako ultra fail no... Pochybuju, že by ho takhle Arteta odstavil, určitě mu i tak bude dávat šance aby se rozehrál. Nebýt jeho, tak ten Odegaard by byl úplný no-brainer.

Reagovat
Kucka

Já bych ho konečně zkusil na desítce, pokud se nechytne ani tam, tak to je provar jak prase.

Reagovat
Mastný Chobot

však sa tam skúšal a bol otrasný

Reagovat
Kucka

Kdy tam hrál víc než pár minut jako střídající?

Reagovat
Bakary3

Já si říkal, že buď tam, nebo box to box bude super, ale on mi i uprostřed přijde hroznej, úplně vyčichlej, nechá se od míče odstavit jak dítě...

Tak nějak se smiřuju s tím, že to se prostě nepovedlo

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemůže to být provar. Nestál nic, plat nikdo z fanoušků Arsenalu neplatí a jediní kdo mu věřili jste byli právě vy fanoušci Arsenalu, kteří jste ho viděli naposledy v Shakhtaru a nebo jeho přímaky v Chelsea. Podobný jak když fans Gala oslavovali odchod Kayi do Spardy a tu byli všichni vystřikani kdo že to přišel je spasit.

Reagovat
GrimeBaller98

Ja si myslim, ze je Odegaard schopny zahrat i jako CM, v repre to hral a libil by se mi v Arsenalu vedle Parteye

Reagovat
SunFells

Tak on to psal i Ornstein, nějaký AFCBell pak už nemá význam

Ale tipnu si, že vezme ten Sociedad.

Reagovat
Gunner14

Nějaký AFCBell si povodil celého Ornsteina a spol, když jsme podepsali Parteyho

Reagovat
Liveral

Reagovat
Golasso

Reagovat
SunFells

Právě, proslavil se jedním případem Takovýchto máš mrdu a je jasné, že někdo něco referoval dřív, když ty zprávy takto plivou. To aby se odlišil od dalších 200 se svými "osvědčeními zprávami" bude muset toho mít trochu víc. A Odegaarda to asi nebude, když papouškuje zprávy seriózních zdrojů.

Reagovat
Gunner14

Jo to neříkám, ale zatím se jeví spolehlivě. Třeba Mesuta do Fenerbahce taky krásně celou situaci pokryl.

Reagovat
SunFells

Kde opět jen navazoval na jiné, ne?

Reagovat
Gunner14

Ano, tak či tak ho sleduju, protože to s Parteym bylo neskutečný a kraviny tam určitě nevypouští do světa, jede na jistotu.

Reagovat
SunFells

Já jen říkám, že je to zatím strašně malý vzorek, aby byl brán vůbec do nějaké větší úvahy, pokud máš zprávy od Ornsteina.

Reagovat
Mastný Chobot

zjavne má nejaké konexie na niekoho od Parteya alebo to bol len lucky guess... v iných prípadoch už by som mu až tak nedôveroval.

Reagovat
Liveral

Já bych si taky tak tipl no...

Hele Třeba Parteyho psal Bell první jako jistotu že jde k nám a Ornstain/Watts/Benge (nevim už přesně kterej z nich) mu pak dával kredit za to, že s tím přišel jako první. Takže důveryhodnej taky bude

Reagovat
Golasso

Kredit mu dával myslím Romano . Ten měl zdroje v Atleticu a celou dobu až do poslední chvíle tvrdil, že se kluby nedohodly (na peníze + hráč atd.), že Atletico přestup odmítá a že Partey nepřijde. Trochu nevychytal, že k zaplacení výkupky stačila dohoda mezi La Ligou a Arsenalem a s Atleticem se nikdo nebavil

Reagovat
SunFells

Ornstein mu určitě kredit nedal

Reagovat
Liveral

Napřímo ten Romano no. Nepřímo Ornstein tady: https://twitter.com/David_Ornstein/status/1313108092431802369?s=20

Reagovat
SunFells

Polite

Reagovat
Liveral

jj nejspíš jo. Ale na každym šprochu...

Reagovat
SunFells

Každopádně aj byste Odegaarda chtěli? Podle mě to vůbec není někdo, kdo by naší hře pomohl a akorát by si zavazel s Pepém, kterého se prostě za ty peníze musíme snažit dostat do formy.

Za naším vzestupem stojí zapojení dynamických hráčů v poli, kteří si nabíhají a vytváří pro sebe vzájemně prostory, a ne ti kteří si chodí pro míč, aby začali vymýšlet, protože pak nemají s kým vymýšlet.

Reagovat
Liveral

Já to beru tak, že někoho na to AM potřebujeme (klidně tomu říkejme Backup) za Emila, on do konce sezony všechno neodehraje / zraní se / bude bez formy a momentálně jde bez AM naše hra úplně doprdele a nikoho jinýho na ten post teď nemáme. Samozřejmě by byl lepší víc dynamickej hráč v pohybu, nicméně nevím koho jinýho dokážeme teď v lednu bez budgetu (?) dotáhnout. Takže za mě lepší Odegaard než nikdo (a ať si to klidně prosedí na lavičce, když nebude potřeba )

Reagovat
Golasso

Reagovat
SunFells

Podle mě jde naše naše hra do prdele při absenci právě takových hráčů jako Saka a ESR, kteří to co jsem napsal výš splňují. A odhaduju, že by skončil spíš jen jako možnost na RW po pár planých pokusech s ním na AM.

Ale jak říkáš, možnosti se asi moc nenabízejí, sere mě ten Buendía

Reagovat
Liveral

Reagovat
Kucka

Dát Willianovi poslední šanci na desítce, snad se aspoň dostane ke střele.

Reagovat
Bakary3

Nebyl by tam lepší Ceballos? Který už je aspoň trochu adaptovaný?

Nějak si nemyslím, že by to měl Odegaard bez aktuálního vytížení na půl roku spasit.

Kdyby tam byla nějaká pěkná opce na přestup, to by byla jiná ale tomu nevěřím.

Reagovat
Liveral

La_SER (netuším kdo to je) believe that the club that signs Odegaard on loan will be able to insert a purchase option into the deal.

Reagovat
Bakary3

Tak to by bylo zajimavy...

Reagovat
GrimeBaller98

Mastrejda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Hlahart

Neprofesionální

Reagovat
pedroLFC

Za mě v pohodě. Novináři jsou občas pěkný kur*y.

Reagovat
r.mrazik

prej do Voracka ten novinar jede uz delsi dobu,snad roky a chce ho dostat z klubu..navic si pak vymyslel ten clanek

od vorase to bylo neprofesionalni,ale lidsky pochopitelny

Reagovat
smazaný uživatel

jj já si nejdřív zaškatulkoval Voráčka jako Vrbu, ale sle screenu z twitteru je to kokot ten pisálek

Reagovat
Busby babes

ehm, jak presne z toho screenu z twitteru pouzitem v tom clanku dojdes k tomu, ze je kokot ten novinar?

Reagovat
smazaný uživatel

ehm, jak presne z mého příspěvku přijdeš na to, že jsem myslel ten screen z článku?

Reagovat
Busby babes

tak das sem clanek, tam je screen z twitteru. Jak mam vedet, ze myslis nejakej screen nekde jinde?

btw na tech tweetech nevidim zas tak nic hrozneho. V sezone, kdy Flyers hrali nic moc a neudelali play off?

Reagovat
smazaný uživatel

hele tohle je jenom zlomek, on do něj šije roky, bylo na tom na Twitteru dost vláken, místní lidi se ho zastávají.

Reagovat
Busby babes

ok. pak mi chybi kontext. jen z toho clanku a videa, co jsem videl uz driv a tehle screenu mi to neprijde zas tak hrozny. Proste novinar ma nazor na to, jestli by klubu neprospel odchod nejakeho hrace. Prevedeno do nasich United podminek, je to asi jako by Pogba takhle na nekoho vyjel, protoze pise, ze ho mame prodat. Aspon takhle z dalky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nasazení Pogby a Voráčka je rozdíl

Reagovat
r.mrazik

vypada to,ze je to tam uz dost osobni...jinak mi voras rohodne neprijde jak vrba nebo psycho eman

Reagovat
smazaný uživatel

přesně ten novinář na něj byl dost vysazenej, kdovíproč

Reagovat
Busby babes

Aguero ma Covid. Ten ma teda letos smulu...

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, Sim.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Hlahart

Jinak je k tomu nějaký odkaz?

Reagovat
Hlahart

Jo sorry, já četl Cavani, nevím proč. Aguero má letošní sezónu fakt smůlu. Stejně tak Pepek ale. Jesus na to imho dlouhodobě nemá

Reagovat
Busby babes

jinak zdroj je jeho twitter.

Reagovat
Hlahart

Jojo vím. Já googlil Cavani covid a byl jsem ztracen, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jesus niečo ako Martial no

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Seydou Doumbia

gol v lize naposledy před rokem...

Reagovat
Rothbard

Jean-Philippe Mateta,

ten bude v PL raketa.

Reagovat
Rudnevs

Teoreticky by sa to dalo upraviť na štýl legendárnej básničky o Jagielkovi:

Mateta žán

je mafián

všetci zomrú do leta

keď je v PL Mačeta

Reagovat
smazaný uživatel

tú o Jagielkovi mám celé roky v hlave, legendárna ...

Reagovat
Seydou Doumbia

ten předposlední řádek se mi dost líbí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele