Marseille má první zimní posilu, z Montpellieru přichází Sanson

17.01.2017, 20:25
Aktuality
Morgan Sanson za sebou minimálně na několik měsíců má poslední zápas v dresu Montpellieru. O mladého francouzského záložníka v uplynulých dnech hodně usiloval Olympique Marseille a nakonec dosáhl svého, dohoda o přestupu je na světě a fotbalistu čeká zdravotní prohlídka...

Marseille o hráče hodně stála a na začátek jednání nabídla šest milionů eur, k nimž po odmítnutí přihodila dalšího tři a půl milionu. Celková suma za transfer se ovšem nakonec může vyšplhat ještě výše.

"Montpellier a Olympique Marseille oznamují, že se dohodly na přestupu Morgana Sansona. Součástí dohody je suma devět milionů eur, vedle nichž mohou za hráče do Montpellieru putovat další tři miliony v závislosti na bonusech. Fotbalista přicestuje do Marseille ve středu, kdy se také podrobí zdravotní prohlídce," stojí v prohlášení na internetových stránkách OM.

22letý Sanson začínal s velkým fotbalem v Le Mans a do Montpellieru přišel v létě 2013. Za tento klub odehrál 98 ligových zápasů, v nichž vstřelil 13 branek.

Autor: Tomáš Pavlík / om.net

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítej

Reagovat
smazaný uživatel

Pro začátek dobré! hlavně levého beka ještě. A přihodit Payeta.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale levej bek je priorita, na ňákým Payetovi nezáleží...

Reagovat
Rock

No zrovna Payet by těm dřevákům alespoň ukázal jak se hraje fotbal

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
cetto

Ve fifě jsem si ho taky koupil do Marseille. Na borce z podprůměrnýho týmu L1 je CA 84 velkej luxus.

Reagovat
Rock

Dobrý vědět

Reagovat
El Fáňos

výborný přestup!!! těším se na něj a začínám doufat, že opravdu svítá na lepší časy!

Reagovat
Pyroman

Pro Marseille skvělý přestup, naopak Montpellier má před sebou ještě krušnější jaro. Zbylé peníze by mělo OM teď v zimě podle mě spíš investovat do komplet nové obrany, minimálně na krajích to fakt hoří. Payeta můžou dotáhnout až v létě, jaro bez něho zvládnou v pohodě a WHU k tomu asi taky bude svolnější.

Reagovat
Kucka

Vepředu to snad jakž takž půjde, pokud se trochu rozehraje Sessegnon a vrátí se Boudebouz, ale do obrany a zálohy by měl přijít minimálně jeden hráč.

Reagovat
Pyroman

No vepředu to teď bude závislé prakticky jen na Boudebouzovi, a to ještě za předpokladu, že se dá rychle dohromady, případně v zimě nikam nepřestoupí. Nečekám, že by ho Montpellier teď pustil, když šel pryč Sanson, na druhou stranu, kdyby třeba West Ham nakonec pustil Payeta do Marseille už v zimě, moc bych se nedivil, kdyby Boudebouz skončil v Londýně. Někde jsem četl rozhovor s Nicollin, že prý mají kromě Mukieleho přijít ještě další čtyři hráči, Ikone + dva záložníci a obránci. Hlavně by mě fakt zajímalo, jaká teď v MHSC panuje atmosféra, když Nicollin bez obalu prohlásí, že by Hantze vyhodil, kdyby na to měl klub peníze.

Reagovat
cetto

Co třeba návrat Martina? V Betisu mu pšenka nekvete (pokud teda nebyl zraněný, to nevím)

Reagovat
Pyroman

Možné to je. Španělskou ligu moc nesleduju, ale podle TM byl na začátku sezóny dlouho zraněný a od té doby relativně hrál, takže těžko říct, jestli by ho Betis vůbec pustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr Bobr

Reagovat
smazaný uživatel

komplet obrana? Ano urćitě, ale právěže v létě. Levej bek je snad největší nutnost, ale až do minulého kola to byla jedna z nejlepších obran v lize, zatímco útok patřil k těm slabším. Ta obrana není dobrá, a ty nedostatky je vidět ale hlavně proti lepším soupeřům. Do léta se s těma stoperama dá vydržet.

Reagovat
Pyroman

Se stoperama asi jo, ale ty kraje jsou fakt docela zoufalé - vlevo to je jasné a Sakai na druhé straně mi ve většině zápasů OM, co jsem viděl, přišel spíš jako křídlo. Letos už stejně Marseille z té sezóny nic zázračného neudělá, cíl je předpokládám dostat se do pohárů, a na to by současný kádr s posílenou obranou podle mě v pohodě stačil i bez Payeta.

Reagovat
Israha

S tou obranou je to složitější. Minimálně stopeři individuální kvalitu mají (víceméně), ale herně si nerozumí s kraji obrany, případně zálohou...Fanni neumí bránit pozičně, proto má vedle sebe Rolanda - ale ten se svou pomalostí to nedokáže oběhat celé, protože Fanni je mimo pozici hodně často, protože věčně musí vykrývat prostory za Sakaie, případně vystupovat do děr po záložnících. No a když na druhé straně byl Bedimo, tak to bylo totéž...a když je tam Hubočan nebo Rekik, tak mají tendence sbíhat do těch samých prostorů co Rolando (stoperské návyky), a pak jsou dva hráči na jednom místě a vedle díra. To nemá co dělat s nekvalitou hráčů, to je prostě blbě poskládané a ne úplně sehrané...jenom na ty slabší soupeře prostě Fanni s Rolandem individuálně stačej, tak se to tolik neprojeví.

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr

Reagovat
Kowe

Asi tady nikdo nebyl v Lille na fotbale co?

Reagovat
jany kozak

Co bys rad?

Reagovat
Kowe

Radu na kterou tribunu si koupit lístek.

Reagovat
jany kozak

tak zalezi co od toho ocakavas ale podla mna to je jedno aj ked si hore je to blizko k ihrisku

Reagovat
Kowe

Tak ja treba ani nevim kde je kotel.

Reagovat
.13

Pindo radca

Reagovat
jany kozak

pojdem asi na PSG Monako len musim zohnat listky

Reagovat
.13

Tak ty si zijes na vysokej nohe

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry prestup. Pre Marseille skvely. Tento januar by mali hlavne vyriesit obranu, CL uz nespravia, priorita ma byt predkolo EL. V lete mozu nakupovat ofenzivne hviezdy, teraz je dolezita defenziva. A bol by som rad keby potom dovedu Payeta, Fegouliho a Gignaca.

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr

Reagovat
Langi

pěkně Marseille původně sem ho chtěl k nám, ale my těch CM máme strašně moc

jinak: Memphis Depay finally set to leave Manchester United for Lyon...do 48 hodin by mohlo být hotovo

Reagovat
juninho8

ja by som pristal aj keby prihodili napr. Roja alebo hocijakeho ineho stopera z hocikade

Reagovat
Langi

jo...aby seděl Rojo s Mamanou a stejně hrál Yanga ...zbytečný zatim...ono to vykrystalizuje v létě, až se Diakhaby rozehraje do konstantních výkonů a zda Mammana dostane přes jaro víc příležitostí (pořád jim je oběma 20 roků)...nemyslim si, že to musíme radikálně řešit dalšim stoperem...Nkoulou ve finále přišel zadarmo a víme, jak dlouho se u nás bývalí borci z Marseille rozehrávaj

Reagovat
juninho8

tak ak zacne hrat ako Valbuena (samozrejme kazdy na svojej pozicii) tak sa oplati pockat a nevyhádzovat dalsie prachy...dovtedy ale viac casu Mammanovi a Diakhabymu.....aj ked vidiet ich spolu by mohla byt velka prca

Reagovat
Langi

tak Diakhaby ten půlrok potřebovat bude...nicméně se z té skvadry zatím jeví uplně nejlépe...vidím v něm nového Umtitiho...Nkoulou zatím zklamává na plné čáře no...ale každopádně těžko to řešit novým stoperem, pokud by nikdo z těch současných neodešel...to už by si ti dva nejmladší nekopli moc vůbec

Reagovat
Israha

N'Koulou byl zlenivělý už poslední dva roky v Marseille, a změna prostředí zjevně nepomohla. Tady pro něj upřímně vidím nějakou cestu do Turecka nebo někde, za dobrýma prachama za málo práce...

Reagovat
juninho8

China is coming

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr

Reagovat
.13

Depay by mohol byt kauf jak svina, kolko bude ta cena 17? Ci menej?

Reagovat
Langi

Melo by to byt tech 17...pokud se tedy kluby dohodnou...Depay k nam chce a vypada to dost nadejne uz

Reagovat
.13

to by bola slusna posila, ak by nabral sebavedomie. V PSV bol skvely

Reagovat
Langi

OT: Fofana definitivne konci...kotnik uz mu pravdepodobne nedovoli hrat

Reagovat
.13

skoda ho, byval to velky talent. Aj u vas na zaciatku hral velmi obstojne

Reagovat
Langi

OT: tak Depay priletel do Lyonu...zitra by spolu s agentem mel podepsat na 4,5 roku neverim...do posledni chvile

Reagovat
smazaný uživatel

Bobr

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele