Maroko se odvolalo k CAS kvůli trestu za zrušený šampionát

17.02.2015, 19:44
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že alespoň CAS má rozum. Bafuňáři z CAF už tohle přehání.

Reagovat
smazaný uživatel

? Přijde ti normální zrušit šampionát měsíc před začátkem?

Reagovat
Thelvin

Když máš důvod? Ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ho nezrušili, jen ho chtěli posunout. A z docela dobrého důvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Už vidim jak by třeba ve Španělsku, Itálii, Portugalsku apod. byla ebola, u nás klid a mělo by tu odstartovat ME. To by ti přišlo normální startovat mezinárodní akci spojenou s velkou migrací osob?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že v Africe není mezi zeměmi volný pohyb osob, ale jsou ve většině případů nutná víza a vzhledem k počtu fanoušků, kteří si můžou cestu přes půlku kontinentu dovolit, bylo riziko zanedbatelné. Stačí dělat kontroly na letištích při odletu ze zemí kde ebola je a na letištích v Maroku a riziko srazíte až k nule.

Mimochodem, na ebolu doteď zemřelo něco přes devět tisíc lidí, což je skoro stejně jako v roce 2009 v Evropě na "blbou" chřipku. Měli se snad v roce 2009 v Evropě rušit sportovní akce? No asi by se tomu všichni divili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pandemie chřipky v roce 2009 zabila 0,02 % nakažených (lidé s poruchami imunity, děti, senioři, závislí, chronicky nemocní). Ebola zabila 35 % nemocných (samozřejmě na to má vliv i úroveň hygieny, sociální úroveň obyvatelstva, výživa apod.) a vakcína i léčba jsou náročnější (finančně i na lidské zdroje).

Každoročně umře na komplikace obyčejný chřipky 2500 lidí. To by jsme měli vlastně zrušit celý sport ne?

Co udělalo Maroko bylo rozumné, odpovědné a logické. Chtěli to odložit, když se epidemie blížila vrcholu a nikdo nemohl tušit, jestli se nezvrtne v globální pandemii.

Reagovat
fantomas

Ebola hlavně nikdy nebyl pravej důvod, to byla jenom taková líbivá udička lidem jako ty.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/maroko-prislo-o-africky-pohar-nas-soucit-si-ale-nezaslouzi-274950/

Reagovat
smazaný uživatel

tak porovnavat nejak ebolu s chripkou je uplne mimo. ebola spada v laboratorich pod 4.stupen bioochrany takze pod maximalni bezpecnosti opatreni,a je k tomu duvod. pokud by stacily kontroly na letistich tak by to bylo dobry, ale inkubacni doba je pomerne dlouha. a kdyz clovek vi jak ta nemoc probiha a co zpusobuje tak se nelze divit ze se boji i minimalniho rizika. kdyz si vezmes ze dovozem opic se dostal marburg do nemecka a tam si lehce zaradil a treba do usa se dostala mutace eboly prenasena vzduchem. chapu tu maximalni opatrnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se budete pořád bát, prožijete život ve strachu.

22 tisíc nakažených ve 3 státech na miliardovém kontinentu s velmi omezenými možnostmi cestování rozhodně není důvod pro rušení čehokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle neni o tom jestli se nekdo boji.ale v historii byly epidemie, ktery zabily treba tretinu obyvatel kontinentu. umis si predstavit co by se stalo kdyby treba smrtelne onemocnela tretina evropy. ebola je svinstvo o kterym se ani nevi kdo je prvotnim prenasecem, i kdyz se na to delaly velky vyzkumy. a pravidelne se objevuje a celkem spolehlive vyvrazduje cely vesnice. staci aby zmutovala a prenasela se vzduchem(jedna jeji forma se tak prenasi a v usa se ji nakazilo par lidi a normalne chodili mezi lidi, ale nastesti z neznamyho duvodu zabiji jenom opice) a je to velky problem. ja se opravdu nedivim ze to odmitnuli poradat.

Reagovat
smazaný uživatel

me treba neprislo normalni ze to za dany situace vubec chtel nekdo poradat. asi si vubec neuvedomuji riziko a nebo je jim to uplne jedno. podle me je na zalobu spis to ze je nutili to usporadat

Reagovat
LokoLFC

je jim to jedno, řeší jen prachy

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme to dopadne tak ze jim bude trest odpusten a na dalsim negr turnaji budou startovat.. dyt je to jen saskarna cely

Reagovat
smazaný uživatel

mno nevim, nikde jsem nečetl, že by teď řádila v rovníkovce epidemie nebo tam byla zavlečena a to měla na opatření proti ebole minimum času. Kdyby raději Maroko udělalo řádná opatření, místo keců, tak mohl být šampionát tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele