Maradona čestným hostem na Stadio Olimpico?

17.10.2013, 13:11
Aktuality
Páteční předehrávka osmého kola italské Serie A slibuje velice atraktivní podívanou - na Olympijský stadion zavítá Neapol. Emotivní utkání druhého celku tabulky s římským lídrem navíc vedení domácího celku plánuje ještě zvýšit. James Pallotta totiž chystá exkluzivní pozvánku pro slovutného Argentince Diega Maradonu.

O tom, že Maradona obdrží pozvání na velkolepou bitvu prvního týmu s druhým, spekulují italská média již několik dní. Vzhledem k tomu, že Diego Maradona je ale symbolem neapolských dresů, přirozeně se aktivita očekávala od předsedy Partenopei. Pozvání však překvapivě přišlo od Vlků. Argentinská ikona právě tráví v Itálii několikadenní dovolenou, čehož by představenstvo AS Řím chtělo využít. Postava slavného fotbalisty je součástí velké kampaně, kterou Giallorossi udržují své příznivce v očekávání nadcházejícího zápasu. Prezident Pallotta se neomezil na pouhý telefonát, rozsah jeho snažení přibližuje Maradonův zástupce Angelo Pisani.

Ten v rozhovoru pro Radio Crc uvedl: "Je to pravda, Maradona byl pozván na Olimpico. Jedná se o sympatické sportovní gesto velkého týmu. I když by Maradonova přítomnost mohla nabudit právě Neapol, přesto jej Řím pozval. A to je mimořádné gesto, které se ve fotbale nevidí každý den. Řím nabídl, že zorganizuje vše, od auta se šoférem až po osobní letadlo. My ale stále nevíme, zda jejich pozvání přijmeme, i když tato myšlenka Diega fascinovala," říká Pisani.

Třebaže si "Pibe de Oro" není jistý, zda odpoví na žádost Říma kladně, dle jeho zástupce se můžeme dočkat překvapení. "Všichni známe Diegovu osobnost, je velmi nevyzpytatelný a občas dělá věci nečekaně. I kdyby odmítl nabídku Římanů, vůbec bych se nedivil, kdyby prostě skočil na letadlo a zaletěl si do Neapole jen tak na pizzu," dodal Pisani.

Když už jsme u pozvaných, jeden lístek očekává také samotný papež. Velký milovník fotbalu ostatně již několik podobných příležitostí využil, na což reagoval také Aurelio De Laurentiis. Šéf Neapole na svém oficiálním twitterovém účtu naznačil: "Brzy papeže oficiálně pozvu. Mohl by třeba přijít na náš zápas s Juventusem nebo na Ligu mistrů proti Arsenalu," naznačuje De Laurentiis. Příznivci Partenopei se tedy mají na co těšit. Nejprve muž, který je díky svému umění považován téměř za svatého, po něm dokonce papež, který má k onomu slovu oficiálně ještě blíže.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, tuttomercatoweb.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
olis

pekne od AS snad pride bozsky Diego podporit Neapol

Reagovat
Largo

Hlavně aby to byl božský zápas

Reagovat
olis

tiez si to zelam, bohuzial tieto velmi ocakavane zapasy su malokedy pekne ale snad tento bude

Reagovat
The Krupy

Antonio Cassano, který v současné době obléka dres italské Parmy, tvrdí, že Mario Balotelli mu připomíná jeho samého ve dvaceti letech. Cassano dále prohlásil, že zůstává fanouškem Interu, i když musel z klubu odejít. Z této události viní jediného člověka. Nového trenéra Waltera Mazzarriho.

Cassano, který si po boku Maria Balotelliho zahrál na loňském Euru v Polsku a na Ukrajině, byl před lety sám častým objektem italských novinářů. Svými častými prohřešky si zajistil jejich celoživotní přízeň, i když se v poslední době na své poměry celkem uklidnil. Mnoho lidí vidí jeho nástupce v tomto ohledu právě v Mariu Balotellim. Podobný názor sdílí i samotný Cassano.

„Mario je skvělý kluk. Připomíná mi mě samého, když mi bylo dvacet,“ prohlásil Antonio Cassano, který přestoupil do Parmy letos v létě. V Interu pro něj už nebylo místo a Walter Mazzarri mu to dal jasně najevo.

„Inter má skvělého trenéra, který ovšem už není tak skvělý člověk. Stále jsem fanouškem tohoto klubu a budu mu fandit i nadále. Mazzarri mě nezajímá. Očekávám, že společně s Neapolí postoupí i Inter do Ligy mistrů. Scudetto získá Juventus,“

Antonio Cassano tak jasně vyjádřil, že jeho sympatie k Interu se ani po konci jeho krátké kariéry v tomto klubu nezměnily. Parma se momentálně nachází ve středu tabulky se ziskem devíti bodů, k čemuž přispěl i Cassano. První branku vstřelil sice až v minulém kole, ale tou dobou měl na svém kontě již dvě asistence.

Reagovat
The Krupy

Ten je asi taký fanúšik Interu ako Miroslav z Lučenca.

Reagovat
olis

kedze nema rad Mazzariho tak by som pochopil keby aspon fandil Juventusu ale takto, no co k tomu povedat jednoducho Cassano...

Reagovat
Votas

Tak on Interu fandil daleko driv, nez Mazzarriho potkal, zeo....

Reagovat
olis

Zunigove zranenie ktore sa uz zrejme prejavilo aj v zapase proti Arsenalu je vaznejsie ako sa predpokladalo a stale nie je v poriadku, nebol ani povolany na zapas proti AS, naopak Higuain a Albiol by mali byt v poriadku a vracia sa Maggio

Reagovat
celeb

mne to tak prislo, akoby sa jednalo a krvnu zrazeninu v mozgu v oblasti motivacneho centra. Mozno dostal lahku mrtvicu pri podpise 4m.

Reagovat
mastakillah

za toho Zunigu. Snad se Armero v té sestavě udrží nastálo. Dle mě je rozhodně lepší

Reagovat
olis

Reagovat
mastakillah

no jo. Vím, že je to tvůj oblíbenec, ale u mě to posral těma vyhlášení jak chce odejít tam a tam. A to vše jen kvůli penězum. Vytrucoval si plat kterej si ani nahodou nezaslouzi..bohuzel

Reagovat
olis

ake vyhlasenia preboha? on v zivote nemal ziadne vyhlasenie ze niekam chce ist

Reagovat
mastakillah

Reagovat
olis

no neviem co sa smejes, ja som hlavne cez leto ale aj po sledoval novinky dost intezivne a v zivote som take vyjadrenie nevidel a to mi v tomto obdobi co sa tyka Neapolu neuniklo nic

Reagovat
mastakillah

Takových vyhlášení bylo. Jen jde o to jestli byli pravdivé či ne. To ani jeden z nás neví. Psalo se, že chce ejdnou do Barcelony, jednou do Juventusu, jednou do Interu.

Reagovat
olis

jzis to pisali novinary, on nic nepovedal, pisalo sa ze pojde do Juve a potom dal hned najavo pri zapase proti Galatasarayu ze tam nepojde, teraz ked budu spojene napriklad spekulacie s Hamsikom ze by mohol ist tam a tam tak nepoviem o mesiac ze mal vyhlasenia ze chce ist tam a tam

Reagovat
olis

*"novinari"

Reagovat
stuff

Reagovat
Alberto Aquilani

Taketo trapne zbytočnosti, neviem načo je to potrebne, nech si ho na svoj štadion pozyva Neapol ...

Reagovat
Largo

Vlastně je to jednoduché. Pallotta chce světu ukázat velkolepý Řím budoucnosti. Co k tomu potrebuje? Velký zápas (Roma vs. Neapol). Ten uz ma. Tak nastartuje velkou kampan (3 promo videa, lide v ulicich, atd...)

Jak přitáhnout davy? Velkou osobnosti. Dobra, přijdte pane Maradona. Jste sice soupeřova ikona, ale to nevadí-ukážeme naši dobrou vuli a pozveme vás my....Vysledek? Fanoušci na stadionu, Na burze stoupne znacka AS, Řím ukáže svou vstricnou stránku a velké sportovní gesto...A pak pan prezident na par minut se ukáže na stadionu, aby byla jeho tvar zábrana medii a v očekávaném vítězství se bude zdůrazňovat, jak se nebál soupeřovy modly, ukázal pohostinnost a opět zvedl kredit týmu...

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Stejně bych měl přestat psát po prášcích na spaní

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele