Mancini: Trénovat národní tým by byla výjimečná věc

17.03.2018, 10:41
Aktuality
Roberto Mancini se vyznal, že jeho snem by bylo vést italské národní mužstvo. Současný kouč Zenitu Petrohrad patří mezi kandidáty na post uvolněný Giampierem Venturou po neúspěšné kvalifikaci na MS 2018.

"Vést jednoho dne Itálii by pro mě byla výjimečná věc s enormní prestiží," nezastíral Mancini v rozhovoru pro SkySports touhu usednout na lavičku národního týmu.

"Když jste v cizině, tak vám vždycky chybí vaše země. Když jste v Itálii tak spoustu věcí kritizujete, ale v zahraničí vám pak i toto po čase chybí," dodal kouč, který dovedl v této sezóně Zenit do osmifinále Evropské ligy, kde nestačil na Lipsko.

"Když vidím hrát italský národní tým, tak mě to vrací zpátky do minulosti. Do dob, kdy jsme byli mladí, do 70. a 80. let, kdy reprezentace znamenala velké emoce. To jsem pak trochu nostalgický," prohlásil Mancini.

Sám v modrém dresu squadry azzury odehrál 36 zápasů. Byl členem týmu na mistrovství Evropy v roce 1988 i na domácím bronzovém světovém šampionátu o dva roky později. Velkým snem však pro něj údajně zůstává vyhrát s Itálií mistrovství světa.

Mancini patří spolu s Antoniem Contem a Carlem Ancelottim do trojici nejžhavějších kandidátů na místo po Giampieru Venturovi, jenž s týmem neuspěl v kvalifikaci na MS 2018. Italové budou na nejzářivější světové scéně chybět poprvé od roku 1958.

Mancini se ale k myšlence, že by převzal národní tým v nejbližší budoucnosti nijak zvlášť neupíná. "Nyní se plně soustředím na práci v Zenitu a chci s ním vítězit," dodal. Aktuální páté místo v ruské lize je však pro silný klub zatím zklamáním.

Autor: Jiří Fišara / yahoo.com, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já osobně práce nejvíce věřím jemu, že by mu Itálie sedla a udělal z ní stroj.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě*

Reagovat
John Obi Mikel

On nebo Carlo, Conte zůstane u Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, kdo to bude. Říkám, že podle mě by byl lepší než Ancelotti. Je to úplně to samé jako s Arsenalem nebo Chelsea, Ancelotti není trenér, který začne od základu stavět tým on k němu buď přijde a nebo ho nemá. V situaci, v jaký Itálie je by nejlepší byl Conte Teda a hned kousek za ním Mancini. Já si myslím, že Ancelotti neni tp práve řešení, jestki chtějí dopadnout jak Nizozemsko, tak prosím a není to nic proti Carlovi jako trenérovi, jen tohle podle mě není práce pro něj stavět od základu tým a dávat jim sebevědomí.

Reagovat
John Obi Mikel

Něco na tom bude, Real měl už postavený.

Reagovat
John Obi Mikel

Neříkám, že by byl Conte špatný, jen jako fanoušek Chelsea nechci, aby odcházel.

Reagovat
Mönchengladbach

Já spíš čekám, kdy ho vyrazí ze Zenitu. Šílenost, co s takovým kádrem předvádí za výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Co chce proboha dělat v Itálii , když je i s takovým kádrem co má k dispozici v Zenitu v ruský lize až 5. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám, každý trenér hold není úspěšný ve všech soutěžích a některá mu vůbec nemusí sedět a i EL to vypadá, že takový Lokomotiv, co vede ligu má letos hodně dobrou sezónu.

Reagovat
Elliasson

Co se stalo? Ze začátku hráli úžasně.

Reagovat
smazaný uživatel

ze začátku střílel góly Kokorin , pak přestal a šlo to z kopce, Driussi úplná bída, Poloz taky, Rigoni dával jen v EL ..hlavně nehrál snad 2x po sobě se stejnou sestavou, stále to točí jak trotl..

Reagovat
Elliasson

Koukám, že Mevlja je taky něco podobného jako Neto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele