Manchester United potvrdil zisk střelce Lukakua z Evertonu

10.07.2017, 18:15
Aktuality
Manchester United dotáhl veleočekávaný přestup tohoto léta: pětiletý kontrakt s opcí na další rok s ním podepsal belgický kanonýr Romelu Lukaku. Čtyřiadvacetiletá opora Evertonu se stává druhou nejdražší posilou Red Devils v historii, vyjít je má na 75 milionů liber plus dalších případných patnáct na bonusech...

V otázce odstupného Lukaku zaostává pouze za svým kamarádem Paulem Pogbou, jehož osoba patrně ve zkompletování přestupu sehrála svou roli. O Lukakua letos usilovala také Chelsea, která byla dle některých informací ochotná Evertonu zaplatit stejně, jen nechtěla jít tolik na ruku agentovi Raiolovi.

Cenu Lukakua technicky zvyšuje také opačným směrem mířící Wayne Rooney, neboť United museli dle některých pokrýt až desetimilionové výdaje spojené s jeho uvolněním do Evertonu. Oba kluby si každopádně vyměnily své nejlepší střelce v dějinách Premier League.

"Romelu do Manchesteru United přirozeně pasuje. Je velkou osobností a skvělým hráčem," okomentoval Belgičanův příchod Jose Mourinho. Sám Lukaku dodal, že se nemůže dočkat, až vyběhne na Old Trafford před 75 tisíci diváků.

Tam si ho přitom diváci musí dobře pamatovat - Lukaku totiž zůstává jediným fotbalistou, kterému se proti Man Utd podařilo vsítit tzv. dokonalý hattrick (góly hlavou, pravačkou i levačkou). Zvládl to v posledním utkání Sira Alexe Fergusona na jaře 2013 ještě v dresu West Bromwiche.

Romelu Lukaku do Manchesteru přichází z nedalekého Liverpoolu s vizitkou 25gólového kanonýra, který na korunu pro krále střelců Premier League nedosáhl jenom kvůli Harrymu Kaneovi. Debut by si za Red Devils mohl odbýt už za pět dní proti Los Angeles Galaxy.

Lukaku se v Kalifornii zdržuje už nějakou dobu a před pár dny se na party kvůli nadměrnému hluku dostal do problémů. Podle prohlášení policejního oddělení v Beverly Hills se belgický reprezentant bude muset v říjnu hlásit u soudu.

Autor: Tomáš Daníček / manutd.com

Komentáře (1016)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele