Manchester City potvrdil příchod brazilského brankáře Edersona

08.06.2017, 11:28
Aktuality
Druhou posilu pro sezonu 2017/2018 oficiálně získal Manchester City, po záložníkovi Bernardu Silvovi anglický klub dotáhl do konce přestup brankáře Edersona Moraese. Brazilský gólman přichází z lisabonské Benfiky a stal se nejdražším strážcem tyčí v historii...

23letý Ederson se s Citizens dohodl na podmínkách pětileté smlouvy, opačným směrem bude putovat suma čtyřicet milionů eur.

"Ohledně Manchesteru City se mi zamlouvá vše. S (manažerem) Pepem Guardiolou City rostou více a více. Buduje mladý tým s vyhlídkami do budoucnosti. To byly důležité faktory při mém rozhodování. Vždy jsem snil o tom, že si jednou zahraji v Anglii a tento sen se mi nyní splní. Manchester City má báječný kádr. V příští sezoně musíme být koncentrovaní, abychom splnili cíle a získali trofeje," řekl po podpisu kontraktu.

Ederson strávil v Benfice dva roky a na pozici jedničky se posunul začátkem března loňského roku. Letos týmu pomohl k triumfu v portugalské lize a měl podíl i na vítězství v národním poháru.

Místo v kabině mu uvolní Willy Caballero, jemuž nebude obnovena končící smlouva. S klubem se znovu rozloučí i anglický reprezentant Joe Hart, o pozici jedničky bude Ederson zřejmě bojovat s Claudiem Bravem, který po loňském příchodu z Barcelony nesplnil očekávání.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (427)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele