Ederson pravděpodobně odchytal poslední zápas za Benficu

29.05.2017, 13:36
Aktuality
Benfica každoročně vydělává velké peníze na prodejích hráčů základní sestavy a dalším z dlouhé řady se pravděpodobně stane Ederson Moraes. O brazilského gólmana stojí Manchester City a sám brankář očekává, že včera odchytal poslední zápas v dresu lisabonského celku...

Benfica si nedávno zajistila portugalský titul a včera k němu přidala triumf v národním poháru. Ve finále udolala 2:1 Vitórii SC Guimarães a zakončila úspěšnou sezonu, v níž si zahrála i osmifinále Ligy mistrů a finále Ligového poháru, ve kterém nestačila na Moreirense.

Manchester City v uplynulém roce protočil brankáře, v dalších plánech nefiguruje Joe Hart a po svém příchodu z Barcelony nepřesvědčil Claudio Bravo, v průběhu sezony se tak mezi tyče dostal i Willy Caballero, jenž má zájem o prodloužení spolupráce. A případně by mohl vytvořit dvojici právě s Edersonem.

"Stále nevím, ale toto byl pravděpodobně můj poslední zápas za Benficu," tuší Ederson, který o místo jedničky připravil zkušeného krajana Césara.

Manchester City údajně o transferu již jedná a z Edersona by mohl udělat nejdražšího gólmana historie. Citizens jsou připraveni zaplatit 40 milionů eur, což je o sedm milionů více, než kolik před šestnácti lety zaplatil Juventus Parmě za Gigiho Buffona.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (325)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele