Manchester City má třetí posilu, z Rennes přišel křídelník Doku

24.08.2023, 19:22
Aktuality

Napilno má v posledních hodinách vedení Manchesteru City. Novou smlouvu podepsal Bernardo Silva, do Al Nassru odešel Aymeric Laporte a čerstvou akvizicí je Jérémy Doku, dnes byl oficiálně potvrzen jeho příchod z Rennes.

21letý belgický křídelník prošel zdravotní prohlídkou a podepsal kontrakt na pět sezon. Francouzský klub dostane štědré odstupné, vyinkasuje totiž 65 milionů eur.

"Tohle je pro mě skvělý den, a to po osobní i profesionální stránce. Manchester City je nejlepším fotbalovým klubem planety," raduje se Doku.

Doku by měl v týmu anglického mistra nahradit Riyada Mahreze, jenž zamířil do saúdskoarabského Al Ahli. Dnes se stal třetí letní významnou posilou City po záložníkovi Mateu Kovačičovi a obránci Joškovi Gvardiolovi.

Za Rennes hrál Doku od října roku 2020, kdy přišel z Anderlechtu. Před týdnem skóroval v prvním kole francouzské ligy proti Metám. Za reprezentaci nastoupil k 16 zápasům a zahrál si i na loňském mistrovství světa v Kataru, kde Belgičané vypadli v základní skupině.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (77)

Přidat komentář
avicii

Ako v City by som ho fakt nečakal toto vyzerá na ďalší talent ktorého totálne zničili zranenia, moc neverím ze to bude také delo..

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Whitemedia

Mike Dean : “I missed the stupid hair pull at Chelsea versus Tottenham which was pathetic from my point of view. I didn’t want to send Anthony up because he is a mate as well as a referee and I didn’t want any more grief than he already had" (@TeleFootball)

koště

Reagovat
Mimalu

Clattenburg, Dean a defaultně Taylor, že my máme na tyto kokoty proti Tottenhamu takové "štěstí"

Reagovat
Whitemedia

Já nechápu, proč se k tomu vždy vrátí po roce a nebo dvou a akorát nás zase naserou.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Miguel19

Kudus ještě šponuje cenu

Reagovat
Seydou Doumbia

No konečně někdo z Ligue 1 co nešel do Chelsea. Individuálně skvěle vybavený hráč 1 na 1, jediná otázka je jestli mu vydrží zdraví.

Reagovat
Gazdo

Tak mozno mu take zazemie ako ma City prave moze pomoct v tom aby zdravie vydrzalo. Mimo Laporteho kto bol v City nonstop zraneny posledne roky?

Reagovat
Whitemedia

Mendy měl úraz na hlavě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pomoci mu to samozřejmě může, tam hraje roli dost faktorů a i z IP hráče se může stát držák, snad to bude ten případ.

Reagovat
Whitemedia

Divím se, že nešel k nám, když je to takovej kripl.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vy beztak ještě ukradnete Barcolu/Cherkiho bo to by bylo takové lyonské se zbavit opory na konci přestupáku. Ještě když podepisujeme nějaké křídlo z dánské ligy, čili vlastně náhradu.

Reagovat
Whitemedia

Cherki frčel první týdny přestupáku, ale pak se od toho prý mělo odstoupit, protože má borec Ziyech mámvpičismus vibes. Teď zase jede Barcola, ale jako já bych řekl, že ani jeden nás nevytrhne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevytrhne ale to taky nemůžete čekat od juniora z druhé nej ligy světa

Reagovat
Seydou Doumbia

Jinak u něj čekám že to bude buď top a nebo flop jako hajzl.

Reagovat
VersaceChain

V city bude top, jinde by to byl flop

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mastný Chobot

Balogun asi do Monaka. Kedze 35m bolo odmietnutych, tak to bude hadam aspon 40m. Za trojku na hrot velmi dobry biznis, pred rokom by isiel tak za 5m.

Naopak Tierney na hostovanie bez opcie do Sociedadu... co neriesi absolutne nic a este tym aj prideme o dobreho LB, kde ostane skleneny Zinchenko, zrakveny Timber a nudzovka v podobe Tomiyasua/Kiwiora.

Reagovat
Seydou Doumbia

Za rok fejk Markinos do Ligue 1 za 40 mega? Nebo ten takový potenciál nemá?

Reagovat
Mastný Chobot

Pokojne moze rovnako vystrelit. Je to take trocha netypicke kridlo, nie je velmi rychly ani vybusny, ale kopaciu techniku ma vynikajucu (aspon z tych par zapasov co som ho videl hrat). Trochu ako Kulusevski.

Reagovat
SunFells

Nn

Reagovat
Mastný Chobot

Ani o Balogunovi by si pred rokom nenapísal, že pôjde za 40m+

Reagovat
Kucka

Reagovat
SunFells

Balogun se stal trendy a to ovlivní částku, ale borec měl vždy top potenciál a při dobrých minutách byla spíš otázka zda teď nebo za rok, Will Still a náš Loan manager si určitě zaslouží kredity za to že teď, kdy nám to pasuje s ohledem na jeho smlouvu. Je vidět že dobré managementy zajímá hlavně strop a to je rozdíl mezi ním a Marquinhosem, který má limity o nichž jsi se sám zmínil a i kdyby někomu mělo rupnout v palici jako MU s Antonym, tak stejně je od toho dál než po hostování v Nantes.

Reagovat
Eichel

Tak tam robí veľa aj to, že dobrých 9tiek na trhu moc nie je. Talentované krídlo zoženieš ľahšie.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ani náhodou

Reagovat
Dontlookatme

Potenciál má, ale musí hrát.. v přípravě vypadal opravdu dobře, až jsem si říkal, že bych si ho klidně nechal jako back up za Saku, ale on potřebuje teď hlavně hrát a ne sedět na lavičce, takže hostovačka je pro něj v téhle fázi určitě lepší, pokud bude hrát základ.

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Do tý obrany snad někdo musí přijít, ne? Jinak mi odchod Tierneyho za daný situace nedává vůbec smysl, hlavně že je to jenom hostování teda.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Golasso

Kiwior má určitě na víc, než být jen nouzovka, ale čekám, že ještě někdo dojde.

Reagovat
Sales

OT:

Poradí mi někdo herní notebook do 15-20k ?

Reagovat
eibe

To moc herní nebude, spíš takový lepší uživatelský a nebo koupit herní z druhé ruky, ale tam bych měl obavy.

Reagovat
Kinky7

tak nejhorsi kolem 23

Reagovat
Golasso

Musí to být notebook? Já kupoval cca 10 let zpátky herní notebook za 30k a to byla tak spodní hranice toho, co od toho přístroje požadovat, aby se mu dalo říkat herní notebook a stejně jsem měl vzít radši desktop. Při dnešních cenách se podle mě v tomhle rozmezí rozumně nevlezeš už vůbec. Nestačí jen výkon, musíš řešit chlazení + taky je dobré mít nějakou slušnou klávesnici (pokud nebudeš mít externí) a celkově pevné šasi, aby nebylo utrpení na tom hrát.

Reagovat
Freedo

Souhlasím, je blbost herní notebook kupovat. Šel bych to do desktopu nebo konzole.

Reagovat
Gazdo

To je ako keby som ziadal radu o to kde kupim novy Touareg do 10k€

Reagovat
Čenda

Reagovat
technecium

Zkus sluzbu Nvidia GeForce Now, prijde mi lepsi zaplatit za dobry internet a pristup k top vybaveni v cloudu, nez utracet za zelezo, ktere bude za 2 roky zastarale.

Reagovat
mithro

Shaw out zacina to byt cim dalej tym lepsie

Reagovat
Infernoqt

Ještě stáhneme Williamse z hostování

Reagovat
Hlahart

Tak Fernandez ještě neodešel

Reagovat
Infernoqt

Ten vlastně v přípravě nebyl tak špatnej. Ale pořád bych tam raději nějakou zkušenost, zejména proti Arsenalu a tak.

Reagovat
SunFells

"I missed the stupid hair pull at Chelsea versus Tottenham which was pathetic from my point of view. I didn’t want to send Anthony up because he is a mate as well as a referee and I didn’t want any more grief than he already had"

Mike Dean everyone

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Nizzie

Reagovat
iamek

Luke Shaw has suffered a muscular injury + is expected to be sidelined for an extended period. Assessments ongoing in hope 28yo left-back will miss weeks rather than months. Blow to Man Utd & England before Euro qualifiers @TheAthleticFC

Wow. Začíná se to hezky sypat. Shaw x týdnu, Malacia zraněny x týdnu, Williams už je pryč. Zůstává Fernandez, kterého taky chceme poslat pryč. Takže Dalot?

Reagovat
Busby babes

ach jo, to nam to taly hezky zacina mozna sance pro Alvara ale spisbcekam Dalot lb no. Plus nejakej panik buy

Reagovat
iamek

Ještě pár zranění a fakt budeme v msg skupině

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Nizzie

Reagovat
mithro

ten Dalot tam bol ale zufaly, ked tam hral posledne nie? on ledva dava dozadu RB

Reagovat
iamek

Byl no. Jiné varianty asi nejsou

Reagovat
JohnnyBravo

Jako měl tam i dobrý zápasy, ale bylo jich spíš míň než víc no...

Reagovat
ashburtongrove

Tech zraneni je na zacatku sezony u vsech docela dost, ono to bude asi dost souviset s tou lonskou napraskanou sezonou ne?

A ti kokoti budou vymyslet furt dalsi a dalsi zapasy co se maji odehrat navic

Reagovat
Busby babes

muze byt, muze to byt jen nahoda. jako ti hraci nemaji unavove zlomeniny nebo tak. nekteri maji zraneni plynouci ze soubouju a tak...

druha vec je, ze tech zapasu je sice moc a bylo by fajn je osekat, ale zas nekteri manageri nektere hrace stavi porad dokud proste nechcipnou...

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
ashburtongrove

To nemusi byt unavova zlomenina, ale celkove vycerpanejsi, unavenejsi organismus je nachylnejsi i na jine zraneni ale beru i to ze to muze byt nahoda

Ja byg byl taky pro aby manageri ty hrace setrili, ale kdyz tomu hraci nic neni, doktor to posveti tak proste ted je ta soutez tak naslapana ze kazdej chce vyhrat tak tam posila to nejlepsi

Reagovat
Freedo

Spíš určití hráči jsou náchylnější na jiná zranění. Podívej se na historii zranění Shawa.

Reagovat
ashburtongrove

Me to povidej…fotbal a muj levej kotnik nejsou uplne kamosi

Reagovat
Busby babes

jasne, pro me je to vzdycky spis nahoda. samozrejme existuji vyjimky, ale vetsinou je to proste smula no. casto se ti hraci zrani behem treninku, tak co se da delat, netrenovat vubec?

Ten Timber treba, to je obri smula, proste se jen otaci a najednou mu rupne v koleni. ani zadnej velkej pohyb, nebyl pod tlakem, nebylo to v rychlosti, rutinni otocka a bylo to... to se neda predvidat.

Reagovat
ashburtongrove

Jj to je fakt

Reagovat
Hlahart

Zároveň je to se zraněním Mounta asi definitivní hřebíček do rakve tomu, co chce ETH hrát. Na to teď nemáme hráče a budeme se muset vrátit k loňskému systému.

Reagovat
Busby babes

tezko rict no, Dalot toho inverted beka taky hral, jen na druhe strane. Eriksen ale nebude tak vysoko no.

Reagovat
iamek

Manchester United are negotiating to sign striker Dino Klapija (2007). Pokud by to vyšlo, tak za poslední tři týdny pátý příchod z akademie City k nám. Odchod United -> City jeden.

Reagovat
Bandita_Harry

To su hraci ktorých vyhodili ?

Reagovat
Serg!o

Sice jeden, ale možná ten nejvetší, ne?

Reagovat
iamek

Spis největší zlatokop. Měl dostat největší plat z akademie a stejně to bylo málo. Podobně se choval už v Arsenalu. Ale vzhledem ke zranění mezi CB v akademii, tak by se hodil do sezóny.

Za stejne peníze máme bratry Fletcherovi, Ibragimova ( dva bratři už v akademii jsou ) a Camacho ( bracha je taky v akademii ). Náborové oddělení letos slusna práce.

Reagovat
SunFells

To zní jako ano.

Reagovat
Error

Andrey Santos na hostovani k Forrest, po vyborne priprave dobry no. Jsem zvedavy, jakou budou mit ochotu davat mu minuty.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
LyEX

Hráč z fr do premier league je vždy 50/50, tak uvidíme, sj keď za tu cenu musí zapadnúť. Ten jeho výbušný štýl hry bude podľa mňa problém aj pre výborný lekársky tím City obzvlášť keď PL je fyzicky náročnejšia.

Reagovat
JohnnyBravo

Je tohle běžná situace, že se zraní tolik hráčů ještě před tím, než pořádně začne sezona? nevybavuju si, jak to bylo za poslední roky, ale čekal bych ty zranění spíš na konci než hned na startu. Jestli teprve na hráče doléhá ten nabitej program z minulý sezony? No jsem zvědavej jak to bude vypadat za pár měsíců...

Reagovat
Hachim Mastour

Čiastočne to súvisí zo zimnými MS

Reagovat
Bandita_Harry

Na fotke luští sudoku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele