Manchester City dokončil příchod Akého z Bournemouthu

05.08.2020, 21:28
Aktuality
Nathan Aké se stěhuje z Bournemouthu do Manchesteru City. Druhý celek skončeného ročníku Premier League za nizozemského reprezentanta zaplatil 45 milionů eur a podepsal s ním pětiletý kontrakt...

Rodák z Den Haagu se z místního celku přesunul do mládežnické akademie Feyenoordu Rotterdam, odkud ho během dorosteneckého věku získala Chelsea.

Anglickou nejvyšší soutěž si ovšem Aké nastálo vyzkoušel během ročníku 2015/16 na hostování ve Watfordu a posléze stejným způsobem nastupoval za Bournemouth. Skromný celek následně před třemi lety Akého vykoupil ze Stamford Bridge, kam za něho putovalo necelých 23 milionů eur.

Aké se zařadil k oporám Bournemouthu, ani jeho přítomnost však Cherries nepomohla k záchraně, načež bylo jasné, že pětadvacetiletý stoper bude hledat nové působiště.

Nakonec se Aké přesouvá do Manchesteru City, jenž za něho do druholigového klubu poslal sumu lehce přesahující 45 milionů eur.

"Manchester City byl v posledním desetiletí nejlepším týmem v Anglii," řekl po podpisu smlouvy Aké. "Tento přestup je pro mě sen. Jedná se o špičkový tým plný hráčů světové úrovně," dodal po podpisu pětileté smlouvy jedenáctinásobný reprezentant Nizozemska.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (361)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele