Manažeři jsou překvapeni Keanovým odchodem, Sunderland hledá jeho nástupce

05.12.2008, 15:11
Aktuality
Překvapení. Tak se dá jedním slovem nečekaný konec Roye Keana na lavičce Sunderlandu. Zatímco bývalý Keanův spoluhráč Mark Hughes si je jistý, že Keane se k trénování vrátí. Alex Ferguson si tak jistý není. Jisté ani není, kdo Keana na lavičce Black Cats nahradí. Zájem ale vyjádřil Sam Allardyce.

"Je to pro mě velké překvapení," nechal se slyšet kouč Manchesteru United Alex Ferguson, jehož Keane často prohlašoval za svého učitele. "Přeji mu jen to nejlepší. Byl skvělým hráčem a myslím si, že by byl i dobrým manažerem, ale nedokážu říct, jestli se k trénování ještě vrátí," uvedl Ferguson.

To Keanův bývalý spoluhráč a v současnosti manažer Manchester City Mark Hughes si je jistý, že se rozporuplná osobnost na lavičku ještě vrátí. "Roy je pořád ještě mladý. Je to vždycky smutné, když některý z manažerů opouští své místo, ale zrovna on se podle mého dokáže vrátit a bude moudřejší a silnější než teď," řekl Hughes.

Keanovo místo na lavičce Sunderlandu by mohl obsadit Sam Allardyce. Trenér, který se stal známým hlavně díky mravenčí práci v Boltonu a naposledy neuspěl v Newcastlu se o místo sám přihlásil. "Sunderland je skvělý klub. Chovám velký respekt k Niallu Quinnovi a jeho práci. Byl bych rád, kdyby mě oslovili," prohlásil Allardyce. Pro Allardyce hovoří také jeho hráčská minulost. V Sunderlandu strávil sezónu 1981/82.

Vedle Allardyce se ale hovoří i o dalších renomovaných jménech. Na severu Anglie prý uvažují také o Davidu O’Learym, Alanu Curbishleym, Gordonu Strachanovi a Stevu McClarenovi. Dokonce prý padla i jména Gerrard Houllier a Dick Advocaat.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com, bbc.co.uk

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobrá grimasa, pane Allardyce.

Reagovat
smazaný uživatel

Big Sam je zvedne!!!

Reagovat
daewa

Taky bych byl pro Sama. Z níže jmenovaných jedině Strachan, ale neřekl bych, že by odešel ze Celtiku. Dál třeba Ramiréz ze Swansea nebo zkusit risk v podobě Darrena Fergusona, to co předvádí s Peterborough si rozhodně zaslouží pochvalu.

Jinak najde se tu někdo, kdo by byl pro Keegana?

Reagovat
smazaný uživatel

jak uz to byva u sci-fi filmu......nakonec to bude prave Keane, kdo po dlouhych letech cekani dovede Liverpool k titulu...

Reagovat
smazaný uživatel

good joke mate

Reagovat
smazaný uživatel

ano...dekuji....pry mam bujnou fantazii a literarni vlohy....

Reagovat
Tomanatura

...s hororovým sci-fi tématem?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

joo s radostí pudu :D

Reagovat
honziss

Jakých pudů?

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si myslíte, že Allardyce zvedne hru Sunderlandu? Neblázněte, vždyt v Newcastlu měl velké starosti. K tomu všemu Sunderland kvalitativně má na to, aby hrál minimálně o Pohár UEFA v anglické lize, ale nevím, čím to je, že Black Cats tedˇ prohrávali jeden zápas za druhým Ale Keanem to rozhodně nebylo.

Reagovat
fantomas

Nemají AM, tudíž se zdá, že vpředu hraji tak nějak na nahodu, naopak disponují celkem často chybující obranou

Reagovat
honziss

Tak ta chybující obrana je takový úděl Ferdinanda mladšího. A ani ty ostatní jména mi nepřipadají zrovna to nejlepší. Třeba Bardsley se mi vůbec nelíbí.

Jinak ta absence AM je více než zřetelná.

Reagovat
fantomas

No drží to tam hlavně Chimbonda.

Reagovat
honziss

Škoda že je jediný.

Reagovat
vodka

a co Bolton?

Reagovat
fantomas

No já se hlavně bojim, že by se SAFC nenavazal vubec na hru Keana a začal by si zase to svoje - bránit, bránit, bránit. To by to pak dopadlo, je i jeho zásluhou, že z Boltonu udělal pro mě jeden z nejnesympatičtějších klubu PL, ač s nim slavil jakéž takéž uspěchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton hrál pod Allardycem zajímavý fotbal...aspoň mě bavil...I když na druhou stranu do klubu natahal půl světa :)

Reagovat
fantomas

Já nevim, občas se jim něco povedlo, ale to hlavně zásluhou šikovných hráču jako McCann a Nolan, taktikou to dle mého ani tak nebylo. Jeho rukopis byl znát třeba v Newcastlu taky, kde to uplně rozvrtal. Mně se třeba víc zamlouvá hra Boltonu ted, pod Megsonem, než dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Newcastelu by to takhle nedopadlo, kdyby fanoušci nebyli debilové...Myslím si, že to tam až tak rozvrtal. Jenže po pár zápasech se z něho stal nepochopitelně ten špatný, který za všechno může...A ono to ani tak nebylo manažerem, ale debilním klubem...Prostě Newcastle je pohroma pro manažery.

Reagovat
fantomas

Nesmyslné posily byly z velké části jeho dílem, taktická připravenost taky spadá na jeho vrub. Krize měla víc faktorů, jedním z nich ale Allardyce byl.

Reagovat
smazaný uživatel

No když si vezmu, že za poslední léta je Newcastle spíš pro smích, tak až taková tragédie to nebyla...Podělal to tam, to nezastírám, ale asi to tam není tak jednoduchý...Možná, kdyby dostal více šancí, tak by to dopadlo jinak. Ze dne na den se výsledky nedostaví.

Reagovat
fantomas

To je jasný, to jo.

Reagovat
vodka

Tak Allerdyce je takový pes obranář. Pod Keanem ta hra měla aspoň spád, z herního projevu SAFC pod Allerdycem mám obavy. Ale na druhou stranu si su skoro jistý, že je bez větších problémů zachrání...

Reagovat
herbage

Prej Dick Advocaat , ten by tam tak ze Zenitu šel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele