MANAŽER FULHAMU TIGANA NA ODCHODU

27.03.2003, 19:58
Aktuality
Anglický klub Fulham ohlásil, že jeho manažer Jean Tigana v létě odejde. Na oficiálních stránkách klubu se objevila zpráva, že Tiganovi nebude po skončení této sezóny prodloužen kontrakt. Stejně to bude také se smlouvou jeho asistenta Christiana Damiana a kondičního trenéra Rogera Propose.

Před měsícem se Tigana vyjádřil, že když jeho spolupráce s Fulhamem skončí, nebude už hledat nový klub. "Jestliže odejdu, skončím a začnu rybařit. Už před pěti lety jsem manželce slíbil, že do dvou let skončím."

Mluvčí klubu řekl, že zatímco se Tigana bude v posledních 7 zápasech sezóny koncentrovat na udržení Fulhamu v Premier League, hledání jeho nástupce už začalo. Spojován je s tím hlavně bývalý manažer Leedsu David O'Leary. Bookmaker William Hill ohodnotil jeho šance nastoupit na tento post jako 5:1. Jeho konkurenty by mohli být John Collins, na kterého Hill sází 7:1, Bryan Robson a Louis van Gaal oba s kurzem 8:1 a s 9:1 Troussier spolu s bývalým koučem francouzské reprezentace Rogerem Lemerrem.

Tigana se stal manažerem Fulhamu v červenci 2000. Za svou 16letou hráčskou kariéru vystřídal několik francouzských klubů jako Toulon, Lyon, Bordeaux nebo Marseille. Mezi lety 1993 a 1999 slavil značné úspěchy jako manažer Lyonu a Monaca. Jeho účinkování ve Fulhamu začalo výborně, klub vyhrál první divizi, dostal se do semifinále FA Cupu a do poháru UEFA.

V poslední době ale čelil kritice kvůli špatné pozici Fulhamu v lize a také kvůli některým příliš nákladným nákupům.

Autor: Pavel Čapek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele