Máme výhodu z prvního utkání, odveta se však hraje od nuly, varuje Buruk

22.02., 09:31
Aktuality
Okan Buruk (© AFP)

Okan Buruk, trenér Galatasaraye, při návratu na Letnou zavzpomínal na vzájemné zápasy se Spartou v sezoně 1995/96 a skvělé výkony Pavla Nedvěda. Před čtvrteční odvetou 2. kola Evropské ligy na hřišti Pražanů si pochvaluje aktuální rozpoložení svého týmu. Na tiskové konferenci také řekl, že jeho svěřenci po úvodní domácí výhře 3:2 z minulého týdne půjdou i do odvety s cílem zvítězit.

Soupeři se před letošním dvojzápasem utkali čtyřikrát v 90. letech. Poprvé v předkole Poháru UEFA (dnešní EL) v ročníku 1995/96, kdy Pražané postoupili po domácí výhře 3:1 a venkovní remíze 1:1. Tři ze čtyř gólů Sparty tehdy vstřelil Nedvěd.

"Pamatuju si zejména první dva vzájemné zápasy a skvělé Nedvědovy výkony a góly. Tehdy Sparta postoupila. Doufám, že zítra tady uspěju já a tentokrát postoupíme my," řekl Buruk, který tehdy do obou utkání naskočil jako střídající hráč. Poté na sebe sebe týmy narazily v sezoně 1997/98 ve skupině Ligy mistrů, Buruk ale v obou případech zůstal na lavičce.

Jeho celek půjde do odvety s náskokem. "Máme určitou výhodu z prvního utkání, nicméně odveta se vždy hraje od nuly. Chceme se zaměřit na věci, které jsme v prvním utkání zanedbali. Víme, jak se s nimi popasovat, navíc už Spartu známe lépe. V ofenzivě chceme hrát lépe, samozřejmě potřebujeme i lépe bránit," uvedl padesátiletý rodák z Istanbulu.

Galatasaray se naladil na Spartu nedělní ligovou výhrou 3:0 na hřišti Ankaragücü. "Výhra v posledním kole turecké ligy nás povzbudila. Chceme pokračovat v nastoleném pozitivním trendu. Prohlídli jsme si stadion, je moc hezký, hrací plocha je ve velmi dobrém stavu. Zítra budeme hrát na výhru," podotkl Buruk, který reprezentační kariéru uzavřel v květnu 2010 v přípravném utkání s Českem.

Hráči Galatasaraye sílu Sparty nepodceňují. "Po vylosování soupeře panovalo mínění, že postoupíme velmi snadno. Jako tým jsme ale věděli, že to snadné nebude. Sparta je velmi kvalitní, což ukázala v prvním zápase. Věřím, že zítra budeme hrát opatrněji, ale zároveň efektivněji. Chceme potěšit fanoušky postupem," uvedl křídelník Kerem Aktürkoglu.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
delfin

Jj zkuste to hrát na výhru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele