Galatasaray přistoupí k odvetě jako k prvnímu zápasu, očekává Priske

21.02., 18:02
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Brian Priske, trenér Sparty, si myslí, že Galatasaray přistoupí ke čtvrteční odvetě 2. kola Evropské ligy stejně jako k úvodnímu zápasu, v němž doma zvítězil 3:2. Dánského kouče potěšilo, že se jeho hráči v mnoha ohledech obhájci tureckého titulu vyrovnali, v klíčových chvílích podle něj rozhodla individuální kvalita. Věří, že Pražané s pomocí vyprodané Letné ukážou, že doma jsou ještě kvalitnější. Řekl to na tiskové konferenci.

Úvodní duel v Istanbulu minulý čtvrtek přinesl atraktivní podívanou. Galatasaray dvakrát vedl, ale Sparta se pokaždé dotáhla. Druhý gól dala v přesilovce po vyloučení stopera Victora Nelssona. Jenže poté uviděl červenou kartu i Matěj Ryneš a domácí v první minutě nastavení zásluhou Maura Icardiho rozhodli o výhře. Chvíli předtím střídající Tomáš Wiesner neproměnil samostatný únik na gólmana Fernanda Musleru.

"Podle mě uvidíme podobné věci jako v prvním zápase. Je to silný tým s individuální kvalitou v klíčových momentech. Myslím, že jsme se jim v mnoha věcech vyrovnali, zejména takticky a fyzicky. V rozhodujících chvílích utkání nás potrestali individuální kvalitou," uvedl Priske.

"Jdou do odvety s jednogólovým náskokem, ale myslím si, že k tomu přistoupí jako obvykle. Zůstanou věrní své filozofii a věcem, které jim vycházejí. Je na nás, abychom jim ukázali, že doma jsme kvalitnější," prohlásil šestačtyřicetiletý rodák z Horsensu.

Pražané doma v této sezoně nenašli přemožitele až do penaltového rozstřelu, v němž podlehli Kodani v kvalifikaci Ligy mistrů, a na Letné vyhráli 14 z 16 utkání. "Vždycky je malá výhoda hrát doma, kde si vedeme dlouhodobě dobře. Fanoušci jsou schopní ještě pozvednout náš tým a kvalitu. Rozhodně od nich očekávám hodně. Vážíme si jejich dlouhodobé podpory. V neděli ukázali od první minuty, čeho jsou schopní, to samé budeme potřebovat i zítra," řekl Priske a připomněl výhru proti Liberci.

"V evropských zápasech jsou ještě hlasitější než v české lize, třeba utkání s Dinamem Záhřeb (v odvetě 4. předkola EL) bylo naprosto úžasné. Snad nejen my hráči a realizační tým, ale i fanoušci dostanou soupeře pod tlak," podotkl někdejší hráč Brugg, Portsmouthu nebo dánské reprezentaci.

Kvůli kartám bude postrádat tři hráče základní sestavy - kapitána Ladislava Krejčího, záložníka Matěje Ryneše a křídelníka Veljka Birmančeviče. "Upřednostňovali bychom kompletní kádr, ale kvůli suspendacím musíme udělat tři změny. Proto máme široký kádr a spoustu kvalitních hráčů. Budou hrát tři noví hráči a vezmou na sebe roli, na kterou jsou zvyklí," prohlásil bývalý kouč Midtjyllandu a Antverp.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
dave30

Jako že se vyserou na první poločas?

Reagovat
Selänne

To jsou hrozný žvásty tohle. Čím se na to vysrali? Sparta na ně vyběhla a presovala vysoko. S tímhle měla velký problémy Kodaň, či Betis nebo Rangers. Tahle česká nátura všechno shazovat.

Reagovat
dave30

Ale toto já vůbec nezpochybňuji. Jen už je zřejmě nepřekvapí, že Sparta může takto hrát...

Reagovat
Selänne

Těžko je to mohlo nějak překvapit, když díky rozboru tohle věděli. Jen je těžký na to nějak zareagovat, that's it. Teď to bude samozřejmě úplně jiný, protože Gala může rovnou od začátku hrát svoji hru na brejky.

Reagovat
dave30

S povahou Turka (čím by nás taková Sparta mohla překvapit...) pochybuji, že něco rozebírali. Je jasné, že teď to bude pro Spartu o dost horší.

Reagovat
Freedo

That's it

Reagovat
Selänne

sorry, ale tohle je jeden z nejdebilnějších komentářů, kterej jsem tady za dlouhou dobu četl.

Reagovat
dave30

Četl jsi článek o tureckých novinářích? "Trenére, koho si přejete do finále?", nebo " Trenére, jak budete motivovat hráče na nehezkém stadionu?".

Jsou prostě přesvědčeni, že jsou mistři světa. Takže dobře jim tak...

Reagovat
delfin

Reagovat
verv

Reagovat
dave30

Možná jsem se vyjádřil špatně. Takže oprava. Myslíš, že budou opět zaskočeni hrou Sparty, jako v prví půlce doma?

Reagovat
delfin

Čekal bych.

Reagovat
dave30

A byli...

Reagovat
delfin

Hodně.

Reagovat
verv

Tentokrát je spíš zaskočil druhej poločas

Reagovat
dave30

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele