Mám rád takové výzvy, říká po přestupu do Man City Hargreaves

01.09.2011, 21:09
Aktuality
Manchester United sice včera nebyl v poslední možný den na přestupovém trhu aktivní, ale fanouškům Rudých ďáblů přeci jen jeden přestup pravděpodobně příliš radosti neudělal. Městskému rivalovi United se totiž upsal Owen Hargreaves. Anglický záložník si nicméně na debut v novém mužstvu ještě nějaký čas počká...

Důvodem jsou zranění, která Hargreavese pronásledují celou kariéru. Zdravotní problémy mu rovněž zkazily angažmá v Manchesteru United, kde sice strávil čtyři roky, jenže za poslední tři sezony odehrál jen čtyři zápasy. I proto se po konci minulého ročníku s vedením domluvil na ukončení spolupráce.

Nakonec se 30letý záložník rozhodl, že to ještě jednou zkusí a včera se upsal na jeden rok Manchesteru City. A to fanoušci Rudých ďáblů, který s ním měli stejně jako celý klub tolik trpělivost, určitě nesou nelibě. Na Hargreavese v modrém dresu si ale budou muset ještě počkat, protože sám hráč přiznává, že na tom není fyzicky dobře.

"Je důležité se dostat zpátky do herního rytmu. Je před námi opravdu hodně zápasů v různých soutěžích," pravil po podepsání kontraktu na Eastlands Hargreaves a dodal, že zápas proti Bayernu Mnichov, kde dříve působil, v Lize mistrů pro něj přijde ještě příliš brzy.

O v Kanadě narozeného Hargreavese se během léta zajímal také West Bromwich Albion, ale rodák z Calgary si nakonec vybral mnohem větší výzvu v podobě Man City. "Rád se měřím s těmi nejlepšími, vždycky jsem přijímal výzvy. Jako dítě jsem opustil pohodlný život v Kanadě a přestěhoval se do Německa," vysvětloval Hargreaves.

"Je tu fantastická skupina hráčů a já doufám, že pro ni budu přínosem. Žiju v Manchesteru čtyři roky a tenhle přestup mi prostě sedí. Musíte věřit ve vaše instinkty," dodal věčně zraněný Hargreaves.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (340)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele