MAGATHA STŘÍDÁ HITZFELD

31.01.2007, 17:13
Aktuality
Vedení Bayernu Mnichov potvrdilo informace deníku Bild o propuštění trenéra Felixe Magatha a okamžitě oznámilo jméno nového kouče. Rovněž zde se německý deník nemýlil, bavorský klub převzal Ottmar Hitzfeld...

Magath byl v prvních letech své vlády v Mnichově úspěšný, v prvních dvou sezónách po příchodu ze Stuttgartu získal double, vyhrál ligu i pohár. Letos se však týmu nedaří, Bayern na čtvrtém místě ztrácí na vedoucí duo pět bodů a k tomu má odehráno o zápas více.

"S lítostí jsme sáhli k tomuto rozhodnutí. Felix zde odvedl vynikající práci a dvakrát získal double, ale jako kluboví činovníci musíme reagovat na současnou situaci. Rozhodli jsme se tak, protože jsme se obávali, že se pro příští sezónu nekvalifikujeme do Ligy mistrů," odůvodnil tah německého klubu jeho předseda Karl-Heinz Rummenigge.

Magathovým nástupcem se stal Ottmar Hitzfeld, který jde do důvěrně známého prostředí. Rovněž on s Bayernem vyhrál několik tamních titulů, v roce 2001 navíc přidal triumf v Lize mistrů. K tomu měl blízko již o dva roky dříve, tehdy ale Bayernu trofej na poslední chvíli vyrval z rukou Manchester United.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

pro celý region Bavorska překvapivé, ale rázné rozhodnutí... jsem říkal na začátku září, že Bayern bude letos bídný.. po té co jsem shlédl zápas Bayern-Spartak Moskva (btw 4:0).. avšak to samé jsem tvrdil o Schalke, kterou fanoušci vypískáli v UEFĚ. a vida jak na to jsou.. hmm (nějak mi blbnou smajli)

Reagovat
HOST*Skibe

Německá soutěž je rok od roku horší,Ligy v Anglii,Španělsku,Itálii i Francii se bundeslize kvalitou vzdalují...to je reakce na trapný výkon Schalke,Herthy,Leverkusenu,Frankfurtu v poháru UEFA

Reagovat
HOST*grégory

bohužel máš pravdu, ale bundesligu naštěstí zachraňují fanoušci a dá se říct, že i takové braní ohledů na ně - ofenzivní hra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele