Lucas po celé dekádě strávené v Liverpoolu zakotví v Laziu

16.07.2017, 22:30
Aktuality
Po deseti letech se uzavírá etapa Lucase Leivy coby hráče Liverpoolu FC. Brazilský středopolař před pár okamžiky dorazil do Říma a zítra ihned od osmi hodin ranních se bude podrobovat zdravotní prohlídce v klubovém centru Lazia. To ho získá zhruba za pět a půl milionů eur jako náhradu za Lucase Bigliu...

Lucas na Anfieldu zakotvil v červenci 2007 a po dvou sezonách zvykání si během ročníku 2009/10 poprvé vybojoval stálé místo v základní sestavě týmu Rafy Beníteze.

Pak ale defenzivního záložníka potkalo vážné zranění kolena a od té doby už v kádru Liverpoolu převážně plnil roli záskoku.

Pod vedením Jürgena Kloppa si závěrem uplynulé sezoně prošel menší renesancí, když v posledních pěti startech zaznamenal tři asistence, následně však začal být spojován s přesunem do Turecka či návratem do brazilského Gremia a nyní ho rok před vypršením kontraktu kupuje Lazio.

Lucas Leiva byl od Škrtelova odchodu suverénně nejdéle sloužícím hráčem Liverpoolu a celkem v jeho barvách naskočil do téměř 350 soutěžních duelů. Přesto s Reds vyhrál pouze Ligový pohár 2012, když byl o sezonu dříve vyhlášen klubovým hráčem roku.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, liverpoolfc.com

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele