Londýnská rošáda oficiálně: Havertz se stěhuje z Chelsea do Arsenalu

28.06.2023, 21:25
Aktuality
Kai Havertz (© AFP)

Čtyřiadvacetiletý německý útočník Kai Havertz se stal dalším hráčem Chelsea, který už pro následující sezónu bude oblékat dres jiného klubu. Za celkem 65 miliónů liber ho povolal do svých řad městský konkurent a aktuální vicemistr Anglie z Arsenalu. Na Emirates Stadium stvrdil dlouhodobou spolupráci, Kanonýři nicméně přesnou délku jeho kontraktu neupřesnili.

Celkem sehrál Havertz v dresu The Blues 139 utkání a zaznamenal 32 gólů během uplynulých tří sezón napříč všemi soutěžemi. Německý reprezentant přicházel do Londýna z Leverkusenu v září roku 2020 za 80 miliónů eur, teď je jeho přestupová cena o deset miliónů nižší. Arsenal začal o možném přesunu hráče jednat zhruba před dvěma týdny, dohoda mezi všemi zainteresovanými stranami se pak urodila poměrně rychle.

Rodák z Aachenu se na sociálních sítích loučil s fanoušky s těžkým srdcem. "Velké díky za veškerou vaši podporu, splnili jsme si sen a vyhráli společně Ligu mistrů,” připomínal mimo jiné největší úspěch, jaký v dresu Chelsea zapsal v roce 2021. V rozhovoru pro klubový web pak uvedl, že jeho cílem je vyhrávat další trofeje v novém prostředí.

Havertz je už pátým hráčem, který opouští během relativně krátké chvíle Chelsea. Ta pokračuje ve smělém výprodeji, ani tento transfer nebyl dokončen ze dne na den a byl ve finále plánovou akcí. Ze Stamford Bridge již trvale odešli N'Golo Kanté, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovačič a Édouard Mendy.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny

Komentáře (409)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele