Liverpool znovu lovil v Německu, koupil obránce Klavana

20.07.2016, 13:32
Aktuality
Joël Matip (Schalke) a Loris Karius (Mainz) už nejsou jedinými letními posilami Liverpoolu z 1. Bundesligy. Třetím fotbalistou odcházejícím z Německa na Anfield Road se dnes stal obránce Ragnar Klavan...

Klavan se včera úspěšně podrobil zdravotní prohlídce, dnes po obědě pak byl oficiálně potvrzen jeho transfer z Augsburgu. Ten dostane 4,2 milionu liber, další peníze může získat v závislosti na bonusech.

"Jsem opravdu poctěn, že budu součástí tohoto klubu. Je složité vše popsat slovy, o Premier League a Liverpoolu jsem snil už 22 let. Premier League je nejatraktivnější ligou světa a vždycky zde působí skvělí hráči. Tohle je domov fotbalu," řekl spokojený Klavan.

Klavan na podzim oslaví své již 31. narozeniny a v Liverpoolu podepsal smlouvu na tři sezony.

Do Augsburgu přišel před čtyřmi lety z Alkmaaru a rychle se stal stabilní součástí základní sestavy. Na svém kontě má 125 bundesligových startů a bohatá je i jeho reprezentační sbírka, za estonský národní tým, jehož je kapitánem, totiž do této chvíle stihl 112 zápasů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com, liverpoolfc.com

Komentáře (487)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele