Liverpool v přípravě i bez Sturridge rozstřílel Barcelonu 4:0

06.08.2016, 22:05
Aktuality
Nečekaně jednoznačný průběh mělo ostře sledované přátelské utkání mezi Liverpoolem a Barcelonou, kterému přihlíželo takřka kompletně zaplněné Wembley. Reds mimo jiné díky Manému s Origim rozstříleli věhlasného soka 4:0 a dali zapomenout na skutečnost, že Kloppovi těsně před výkopem opět vypadl zraněný Sturridge...

Daniel Sturridge do dnešního přípravného zápasu nezasáhl z důvodu "menších problémů s kyčlí", jak to popsal sám liverpoolský klub. První ligové kolo s Arsenalem by každopádně anglický forvard stihnout stále mohl.

Pro Jürgena Kloppa přitom nejde o jedinou starost. Již během duelu s Barcou mu totiž vrásky na čele přidělal ještě James Milner. Pro dnešní účely levý bek musel chvíli před pauzou odstoupit kvůli blíže nespecifikovanému zranění.

Jinak se už ale jednalo o bezchybné odpoledne pro Reds. Sadio Mané si připsal svou první trefu v červeném dresu a Divock Origi se blýskl gólem i asistencí. Kloppovi navíc vyšla rovněž střídání: Henderson s Grujićem skórovali, přičemž mladík Kevin Stewart po oloupení Busquetse nahrával na gól Origimu.

Barcelona se přitom po ošklivém debaklu nemůže ani tolik vymlouvat na šetření opor. Do zápasu od začátku nastoupili Lionel Messi, Javier Mascherano, zmíněný Sergio Busquets, ale i Luis Suárez, který se Liverpoolu postavil vůbec poprvé od svého přesunu do Katalánska.

Liverpoolští fanoušci Suáreze vítali zpátky v Anglii bouřlivým potleskem a celkem se na moderní stadion ve Wembley dostavilo úžasných 89 845 diváků. Akorát těsně takto odolal dosavadní rekord zrekonstruované arény, která se znovu otevřela před necelými deseti lety - finále FA Cupu 2008 přihlíželo jen o 29 lidí více.

Autor: Tomáš Daníček / newsandstar.co.uk

Komentáře (600)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele