Liverpool hlásí první velkou posilu léta, upsal se mu Salah

22.06.2017, 22:04
Aktuality
Veleočekávaný přesun Mohameda Salaha z AS Řím do Liverpoolu byl konečně zapečetěn. Egyptský křídelník na Anfieldu již zapózoval s dresem číslo 11 poté, co podepsal pětiletý kontrakt s odhadovaným ročním platem 5,5 milionů eur. Odstupné se včetně bonusů má šplhat do výše 50 milionů...

Základní přestupová částka podle AS Řím odpovídá přesně 42 milionům eur, které budou také prvními miliony, jež Liverpool v tomto přestupovém okně vynaloží. Dosud totiž pouze zadarmo získal talentovaného Dominica Solankeho z Chelsea.

Tahoun egyptské reprezentace, s níž se letos dostal do finále Afrického poháru, má za sebou nejproduktivnější sezonu v barvách Giallorossi, když na prostoru 41 soutěžních zápasů 19krát skóroval a dalších patnáct branek přichystal.

Mohamed Salah se do Premier League oficiálně vrací po odchodu z Chelsea v únoru 2015, faktem ale je, že si za Blues během jednoho roku téměř nezahrál. Pak znovu našel formu ve Fiorentině, načež ho Římané získali za 20 milionů eur, takže na něm nyní vydělají.

Jürgen Klopp se už delší dobu řadí mezi Salahovy obdivovatele a pokoušel se ho do Dortmundu získat ještě, když šikovný křídelník válel za Basilej. O Salaha se zároveň dříve pokoušel i sám Liverpool, když ho vedl Brendan Rodgers.

Reds tímto na přestupovém poli téměř určitě nekončí, poohlížet se ve zbytku okna nejspíš budou ještě po středopolaři a obráncích.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (772)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele