Liverpool dotáhl přestup Enda, záložník podepsal čtyřletý kontrakt

18.08.2023, 13:52
Aktuality

Kabina Stuttgartu dnes odpoledne definitivně přišla o svého kapitána. Německý klub opustil Wataru Endo, japonský záložník podpisem stvrdil přestup do Liverpoolu.

Už třicetiletý asijský fotbalista úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a podepsal kontrakt na čtyři sezony. Stuttgart dostane odstupné devatenáct milionů eur.

Endo v minulém ročníku německé ligy nastoupil v 33 zápasech, dal pět branek a na čtyři góly přihrál. Stuttgartu pomohl k záchraně, klub se mezi elitou udržel po barážové výhře nad Hamburkem. V japonské reprezentaci má na kontě 50 startů.

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp během léta neustále řeší složení středové formace, Reds po minulém ročníku opustili Fabinho, Jordan Henderson, James Milner, Naby Keita a Alex Oxlade-Chamberlain a vedení se nepovedlo dojednat přestupy dua Moisés Caicedo, Romeo Lavia, oba nakonec dali přednost transferům do Chelsea. Novými přírůstky tak do dnešního dne byli jen Alexis MacAllister a Dominik Szoboszlai.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (73)

Přidat komentář
Vopi11

Může jedině překvapit

Reagovat
Unai

Reagovat
formic81

pry jeste budou resit Laminu z Wolves

chaos

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba jen chtějí, aby ho taky koupila Chelsea.

Reagovat
Kapřík

Leminu. To je vtip, ne?

Reagovat
Janek 7

Snad ne. Tomu uz je 29. Potrebujou nekoho mladsiho rozhodne.

Reagovat
fenixLFC

tvl tvrdi to nejaky shit zdroj

Reagovat
_Franklin_

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
martin.b

doplnění dobrý, je to bojovník, v EL a pohárech dostane spoustu prostoru a třeba se chytí i v PL, ale ten tým prostě pořád potřebuje impuls v podobě pořádné investice, tohle přes všechny jeho pozitiva působí jako totální z nouze ctnost a hráči to určitě nevnímaj o moc jinak.

Reagovat
Bandita_Harry

To musíme minút miliardy aby sme mali top tím?

Reagovat
martin.b

no žádnej top tým by bez investic top týmem nebyl, když už se ptáš... ale tady jde spíš o psychologii, tým je od loňské sezony se sebevědomím dole, v létě oslabíš tým o lídry Henda a Fabinha a přivedeš 30letýho borce, kterýho znali tak 3 hráči v týmu... To nebudí moc důvěry, že klub má ty nejvyšší ambice.

Reagovat
Front hell

Pokud chceš přivádět top kvalitu tak bohužel ano. Kolik miliard sežrala jen vás brankář,útočník a stoper

Reagovat
papos182

Loni v BL mel na svuj post celkem dobre statistiky, takze se necham prekvapit, snad prijemne.

Reagovat
SunFells

Hodně fanoušků po těch trendy Caicedech a Laviích trucuje, ale Endo patrně bude aktuálně lepší hráč než Lavia a celkem čekám, že ho měli po odchodech v plánu pořídit jako druhého tak či tak a ještě budou aktivní.

Reagovat
herbage

tak Endo bude aktuálně větším přínosem, to asi ano, ale výhledově musí tu pozici řešit tak jako tak. Trochu mi to připomíná situaci Mudryk/Trossard. Trossard je herním přínosem aktuálně úplně jinde, nicméně talent může mít Mudryk klidně větší. Naštěstí pro Liverpool mají stejně jako my hodně mladý kádr, takže si mohou dovolit přivést zkušeného hráče s dobrým poměrem cena/výkon než předražený talent

Reagovat
avicii

Klopp povedal ze ho mal v merku, ale nezvykneme kupovať hráčov v tejto vekovej kategórii.... to sa ale zmenilo keď sme predali takmer komplet starú gardu v zálohe... a snáď ešte jeden záložník príde

Reagovat
JessePinkman

Hezky pěkně, tyhle přestupy mám rád. Věřím, že bude platnej hráč týmu a svoje si odehraje. Konečně někdo do obranné fáze.

Reagovat
Kucka

Reagovat
sound la

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
LGT

Pokud to má být náhrada za Milnera a Hendersona, tak vzhledem k ódám na něho z Německa ok. Ale musí přijít ještě nějaké dělo na 6.

Reagovat
herbage

jaké dělo necelé dva týdny před koncem přestupáku čekáte?

Reagovat
Dirtyfoxx420

Musime, nic jineho nam nezbyva a s timhle slozenim nemuzeme zacit sezonu. Nebo jako muzeme, ale s pomyslenim, ze jdeme do sezony s 5 hretelnyma zaloznikama, z toho Thiago a Jones jsou skleneny, tak me to nenechava klidnym.

Ale kdyz jsou proste jiny tymy otesanci, tak se pak tezko nekdo schani.

Reagovat
Dirtyfoxx420

*shani

Reagovat
herbage

tak GL

Reagovat
Chittak_LFC

Tak "nenazranost" dalsich tymu, Chelsea, je sice pravda, ale nic, na co bychom se meli / mohli vymlouvat.

Lavia/Caicedo je dobrej pruser. Stejne by me zajimalo, jak to s MC bylo doopravdy.

Neverim tomu, ze bychom vytahli rekordni nabidku bez "dohody* s hracem. Spis mu pak zamotal hlavu agent, popr. Chelsea.

Laviu chapu, ze kdyz po nem dlouho jdeme a pak se rozhodneme pro MC, ze se na nas nasere. Nechapu, ze pak jde do Chelsea, kde toho MC potkaa i vzhledem k cene se pocita, ze RL bude v poradi az za MC.

Kazdopadne Endo by mohl bejt dobrej kauf, vzhledem k okolnostem. Proste se nepodarilo vyresit DM dlouhodobe nejakym mladym delem, tak se slo levnou kratkodobou cestou zkusenosti. Papirove Endo nevypada vubec zle. A za rok tu muze byt zase nekolik rocnich DM hvezdicek.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Ok, souhlasim..

Ale ja reaguju na to, co ocekavame nebo co by jsme si prali. V nejlepsim pripade dalsi DM a CM nebo praveho beka do zakladu, aby se Trent mohl presunout na zaloznika, kde by tolik nevadilo to jeho (ne)braneni a nekdo by to za nim hasil. To ted potrebujem, protoze tu zalozni radu nemame vubec pokrytou..

Reagovat
Svatej

Reagovat
romeo351

Amrabat…

Reagovat
jk

Dělo na 6 → Morana

Reagovat
icemike

Když nemáte Enza, dejte tam Eidam...Teda Enda

Reagovat
pospec7

Ehh…

Reagovat
Bandita_Harry

Cringe

Reagovat
Stan Smith

Reagovat
eibe

Hodně dobré

Reagovat
772jozef

Zaujímavý hráč som naň zvedavý, vek síce vysoký ale aspoň nezabiju Bajcetica

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Bandita_Harry

Super, prvé dve posily sú dosť upgrade dopredu a Endovi stačí čistiť a mohlo by to dobre fungovať. Milujem takéto posily

Reagovat
avicii

Tak na tu sumu asi v pohode prestup, ohlasy su na neho veľmi pozitívne, na Japoncov sa vždy teším na MS a on je ich lider, je to sympaťák, tak nech sa darí

Reagovat
VTID94

Lucas Paqueta is currently being investigated by the FA for potential betting breaches...

Reagovat
LaVolpe

No a má po přestupu.

Reagovat
772jozef

Celé Japonsko bude teraz červené

Reagovat
O.Giroud

ešte by to chcelo Korejčana nech tam chudáci nemusia fandiť len Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Ti už mají PSG...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Luc-Luc

Borec ve 30 hral o zachranu v Nemecku sance, ze nas nekam posune je minimalni...Henry out

Reagovat
eder

Až budeme hrát o záchranu, tak se budou jeho zkušenosti hodit. Buďme tolerantní...

Reagovat
Svatej

Reagovat
Janek 7

Az budeme hrat o zachranu… to si rikas fanousek Poolu? Chce se mi zvracet

Reagovat
eder

Ano já jsem fanoušek LFC. A komu budeš fandit ty, až ropné prachy ovládnou Premier League úplně?

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Janek 7

Co jsi dokazal ty? Valet se na gauci s rukou na koulich? Takove kritiky miluju

Reagovat
Luc-Luc

Lol

Reagovat
Svatej

No ja nevim..vsichni tu vychvalují smart volby poolu a vůbec to nechci porovnávat s nama, jen mi prijde, ze Poolu ty nákupy poslední roky nějak nejdou jak driv

Kdo z přestupů vyloženě perfektně sednul naposled? Nejblíž bych mel subjektivně možná Diaze, Jotu nebo Thiaga a to vsichni z nich nejenze casto chybi, ale casto nejsou ani ty top uplny top trefy, ktery meli driv s tou partou okolo Dijka, Salaha, Robertsona, Alissona, Maneho nebo Fabinha.

Ted uz na nejakyho Diaze pripadlo nekolik Keitu, Tsimikasu, Gapku, Minaminu, Chamberlainu a dalších.

Change my mind, treba mam jen spatny dojmy.

Reagovat
Slavia10

Gakpo je v LFC půl roku, ani nehrál všechny zápasy na svém postu, takový Fabinho měl ještě pomalejší první půl rok. Gakpa budeme hodnotit po téhle sezóně, podle měl solidní půl rok, na to že z Eredevisie do PL je to fakt skok. Jota byl první 2 roky vynikající, loni bohužel zranění, ke konci když se uzdravil mi přišel solidní, když bude zdravý bude dělo. Darwin statisticky také nebyl úplně výbuch, 15 gólů na první rok jde, letos se ukáže jestli je to dobrý nákup. Diaz je hodně dobrý, u něj záleží pouze na zdraví. Holt zdraví u hráčů dopředu prostě nevíš.

Reagovat
fenixLFC

chamberlain prichadzal so salahom a robertsonom, keita s alissonom a fabinhom, thiago a tismikas s jotom, minamina ani nemozes brat do uvahy za tu sumu a gakpo je v pohode. takze ti to len pride skreslene, vedla tych totalne bozich prestupov boli aj tie dalsie not great not terrible alebo vyslovene fail (keita)

Reagovat
Luc-Luc

Gakpo je dobrej a Tsimikas jako backup za Robba taky

Reagovat
Eichel

Reagovat
SCELO

no to teda mas spatne dojmy....

Reagovat
Benzema

Máš pravdu, máš iba zle dojmy

Reagovat
O.Giroud

V podstate nemáš zle dojmy, ja napr. chápem prečo to tak pôsobí. Proste s tými prvými prestupmi sa ta laťka asi nasadila strašne vysoko Síce hráčov ako Tsimikas, Minamino by som sem neťahal, to boli proste posily na rozšírenie kádra a zas nemôžeme čakať, že aj z takýchto hráčov Klopp spraví TOP hráčov. Potom prišli Ramsay, Carvalho, Van Den Berg čo boli skôr hráči do budúcnosti.

Z tých väčších prestupov to boli Thiago, Jota, Konaté, Diaz, Gakpo, Nunez. Thiago možno sklamanie, síce radosť na neho pozerať, ale prekvapilo má koľko svojich múch má a do toho tie zranenia no. Jota prekvapil, pre mňa to bol predražený žolík. Konaté ok, vyzerá že môže byť poriadna beštia, ale tak tiež je každú chvíľu zranený. Diaz super, ale ďalší kto sa nevyhol dlhému zraneniu. Gakpo ma prekvapil, veľa som od neho nečakal ale baví ma ak nehrá v zálohe. Nunez pre mňa zatiaľ skôr sklamanie aj keď štatistiky mal slušné, ale čakal som že túto sezónu začne v základe a dostane aspoň pár zápasov po sebe najlepšie so Salahom a Diazom nech sa teda ukáže.

Ale pravdou je, že ani jeden z nich zatiaľ proste nevyzerá, že by mohol byť taký ten Salah, Van Dijk, Alisson, že sa o nich bude hovoriť ako o najlepších na svojich postoch ak teda vynechám Thiaga a nebudem počítať, že sem prišiel už ako WC hráč. Možno ten Diaz raz z týchto a uvidíme čo Szobo a Macallister. Ale s tými zraneniami je to hrozné, Thiago netreba hovoriť, Ramsay zatiaľ viac zápasov premaródil než bol zdravý odkedy je v LFC aj teraz na hosťovaní v Prestone a už je min. na mesiac mimo, Jota mal dlhé zranenie, Konaté zranený aj 4x za sezónu, Diaz mal dlhé zranenie, Van Den Berg mal dlhé zranenie...

Reagovat
Svatej

Dle myho jsi asi nejlip trefil o co mi slo, ale nenapsal jsem to zjevně tak dobre, aby to bylo snadno uchopitelný .

Nemám vůbec výhrad, souhlasím se vším

Reagovat
Remt

V podstatě s vámi oběma souhlasím a vidím to stejně. Ty přestupy jako Gakpo, Darwin, Carvalho podle mě mají ještě čas se ukázat, myslím, že někteří z nich budou opravdu dobří. Ale v tuto chvíli je to tak jak říkáte. Ne špatný ale určitě ne skvělý

Reagovat
Kucka

Reagovat
iamek

Chelsea submit formal proposal for New England Serbian goalkeeper Djordje Petrovic #CFC

Bid worth £15m, as reported tonight by @JacobSteinberg. Negotiations are now ongoing.

Reagovat
Error

Kdo to kurva je

Proste mame budget na brankare, tak ho uvalime cely, i kdyby to byl uplny nouma

Reagovat
dantetomas

zaujimavy nazov timu ten New England Serbian

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele