Endo míří ze Stuttgartu do anglické ligy, chce ho Liverpool

17.08.2023, 10:38
Aktuality
Wataru Endo (© AFP)

Kapitán Stuttgartu Wataru Endo nejspíš bundesligový klub opustí a přestoupí za 18 milionů eur (434 milionů korun) do Liverpoolu. Třicetiletého japonského reprezentanta si podle britských médií vyhlédl trenér Jürgen Klopp jako náhradu za defenzivní záložníky Fabinha, Jordana Hendersona a Jamese Milnera, kteří v létě z anglického klubu odešli.

Endo v minulém ročníku německé ligy nastoupil v 33 zápasech, dal pět branek a na čtyři góly přihrál. Stuttgartu pomohl k záchraně, klub se mezi elitou udržel po barážové výhře nad Hamburkem. V japonské reprezentaci má na kontě 50 startů.

Liverpool sáhl po Endovi poté, co mu nevyšel přestup Ekvádorce Moisése Caiceda. Ten nakonec z Brightonu zamířil do Chelsea, která za něj i s případnými bonusy podle BBC zaplatí 115 milionů liber (3,2 miliardy korun), což je rekord anglické ligy. Chelsea pak dal před Liverpoolem přednost také devatenáctiletý belgický středopolař Roméo Lavia ze Southamptonu.

Autor: ČTK

Komentáře (315)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele