Lille oznámilo dohodu s trenérem Hervém Renardem

25.05.2015, 17:50
Aktuality
Do Francie se v létě vrátí Hervé Renard. 46letý kormidelník strávil značnou část dosavadní trenérské kariéry v Africe a působil u národních týmů Ghany, Angoly, Zambie a naposledy Pobřeží slonoviny, od nové sezony se pak stane hlavním koučem Lille...

"Hervé Renard bude novým trenérem LOSC! Bývalý trenér Pobřeží slonoviny a prezident Michel Seydoux se dnes dohodli na podmínkách angažmá a zítra bude podepsána tříletá smlouva," stojí v prohlášení na internetových stránkách Lille.

Renard francouzské prostředí zná díky svému dřívějšímu angažmá v Sochaux. Své dva největší trenérské úspěchy zaznamenal na Africkém poháru národů, který v minulosti vyhrál se Zambií a letos s Pobřežím slonoviny. S jeho představiteli se pak minulý týden dohodl na ukončení smlouvy.

Místo v Lille Renardovi uvolní René Girard. Bývalý kouč Montpellieru přišel do Lille v létě 2013 a loni s ním obsadil třetí příčku. Probíhající ročník už tak povedený nebyl, LOSC neuspělo v kvalifikaci o Ligu mistrů, nepřežilo podzim v Evropské lize a v tabulce Ligue 1 skončilo na osmé pozici. Girard měl sice smlouvu ještě na jeden rok, vedení se s ním ale v úterý dohodlo na předčasném ukončení spolupráce.

Autor: Tomáš Pavlík / losc.fr

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

žervé

Reagovat
smazaný uživatel

omelette du fromage

Reagovat
smazaný uživatel

jednou do realu

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá jak Jamie Lannister.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt dobrá zpráva. Jsem zvědavý, jakou roli bude hrát Corchia a vůbec, jak z nich udělá ofenzivní tým.

Reagovat
Beči

Taky jsem zvědavý. On Renard má hodně specifické způsoby rozestavení hráčů, takže to asi bude zajímavé. Každopádně volba je to dobrá, je to sympatický mladý trenér, který podle mě má před sebou dost velkou budoucnost.

Reagovat
smazaný uživatel

zanedlouho beztak francouzskej nároďák

Reagovat
smazaný uživatel

OT: dá se někde koupit nebo spíš existuje možnost sledovat L1 v nějaké dobré kvalitě? Fakt mne nebaví koukat se na to ze záznamu nebo na příšerném streamu...

Já jsem si takhle zaplatil NHL a největší spokojenost, ale na L1 jsem bohužel žádnou možnost nenašel

Díky za rady, jestli nějaké budou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele