Ligue 1 - souhrn 27. kola

23.02.2018, 22:37, aktualizováno 25.02.2018, 22:56
Komentáře a souhrny
PSG odklidilo další překážku na cestě za titulem, když si doma snadno poradilo s Marseille. Toulouse předvedlo strhující přestřelku s Monakem, které ztratilo dvougólové vedení, o body v závěru přišel i Lyon. Tomáš Koubek odolal střelcům Troyes, Nantes doma překvapivě padlo s Amiens, totéž platí pro Lille s Angers. Montpellier neprohrál počtvrté v řadě a pokračuje ve vzestupu tabulkou...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 3:0

25.02.2018 21:00

Góly: 10. Kylian Mbappé, 27. Rolando (vl.), 55. Edinson Cavani

Jubilejní čtyřicáté vítězství ve slavném Le Classique si připsali fotbalisté PSG, kteří se svým úhlavním rivalem neměli příliš starostí. Marseille, která se neúspěšně pokoušela vzpamatovat po porážce z Evropské ligy proti Braze, poprvé inkasovala po deseti minutách, kdy se trefil Kylian Mbappé, následně si vlastence vsítil Rolando, a po poločase pečetil vítězství Edinson Cavani.

Oba týmy před vzájemným soubojem neměly výraznější potíže s absencemi a nasadily prakticky nejsilnější možné složení. Zatímco domácí kouč Unai Emery vsadil vepředu na osvědčený trojzubec v podobě Mbappého, Cavaniho a Neymara, jeho protějšek Rudi García poslal očekávaně do ofenzívy své opory Thauvina a Payeta, na hrotu pak operoval osamocený Germain.

Vstup do utkání se PSG náramně vydařil. Dani Alves svou kolmicí se štěstím uvolnil Mbappého, ten si poposunul míč na svou levačku a podél brankář Pelého zamířil přesně na bližší tyčku. Ve 27. minutě přišla na řadu druhá branka. Kurzawa s Rabiotem zakombinovali na levé straně, následně v šestnáctce zakončoval Neymar, a jeho střela po zásahu bránícího Rolanda skončila v síti.

Hosté v útoku prakticky po celou dobu poměrně hodně tápali. Pařížský gólman Areola si poprvé výrazněji sáhl na míč až minutu před koncem, kdy se ho snažil ohrožovat Zambo Anguissa, a v závěru půle ještě po přihrávce Thauvina vypálil ze střední vzdálenosti Payet, ovšem svou levačkou bránu minul. Ani po přestávce pak z jejich strany nepřišlo výrazné zlepšení.

PSG udržoval pohodlný náskok, který se ještě snažil nějakým způsobem pojistit, a to se mu podařilo v 55. minutě. Když Neymar podnikal výpad po levé straně, Zambo Anguissa i Thauvin, potažmo i pravý bek Sakai, působili jako netečný kompars, následně se Brazilcova nahrávka dostala ke Cavanimu, a ten z otočky dělovkou propálil Pelého.

V podstatě až v závěrečné desetiminutovce, za rozhodnutého stavu, se Les Phocéens v ofenzívě aspoň nějakým způsobem osmělili. V 81. minutě mohl snížit střídající N'Jie, avšak jeho pokus směřující do prázdné brány zastavil na brankové čáře stoper Thiago Silva. Technicky se snažil na Areolu vyzrát rovněž Luiz Gustavo, ovšem jeho zakončení chyběla větší razance.

Jestli PSG může opravdu něco pořádně trápit, pak je to zcela určitě zdravotní stav nejdražší posily v historii fotbalu Neymara. Ten totiž musel odstoupit předčasně ze hry v 76. minutě poté, co si nezaviněně ošklivě podvrtnul kotník, a z hrací plochy byl odnesen v bolestech na nosítkách. Až podrobnější vyšetření ukážou, jak moc je jeho zranění nakonec vážné.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Saint-Étienne 1:1

25.02.2018 17:00

Góly: 19. Mariano - 90. Mathieu Debuchy

Už čtyřikrát v řadě se Lyonu nepodařilo v Ligue 1 zvítězit, dokonce za toto období urval na své konto jen jeden bod. Tentokráte byl ale opravdu velmi blízko k přerušení této negativní bilance. V Derby Rhone-Alpes vedl nejtěsnějším možným způsobem až do poslední minuty díky Marianovi Díazovi, než v závěru srovnal Mathieu Debuchy.

Na podzim dopadl tenhle vzájemný duel obou rivalů jednoznačnou výhrou Les Gones, kteří na Stade Geoffroy-Guichard v listopadu vstřelili hned pět branek. Tentokráte bylo však utkání podstatně vyrovnanější, obzvláště s ohledem na formu obou účastníků. Les Verts totiž na rozdíl od svého protivníka během uplynulých čtyř kol neprohráli.

Domácí ve čtvrtek skolili venku v rámci Evropské ligy Villareal nejtěsnějším možným způsobem a na svůj kompaktní a organizovaný výkon navázali evidentně i na začátku tohoto střetnutí. Marcelo v 19. minutě vyslal dlouhý pas do šestnáctky, kde našel Díaze, toho nedůrazně bránil stoper Perrin, a tak první branka byla na světě.

Navýšit náskok se následně snažil ve 25. minutě NDombélé, jenž se prokličkoval do šestnáctky, nicméně jeho střela levačkou nebyla úplně povedená, a tak gólman Ruffier celkem snadno zasáhl. I nadále byl OL lepším týmem, po uvolnění od Mendyho pálil hodně zostra šest minut před obrátkou Depay, bravurně však jeho dělovku vychytal Ruffier.

ASSE v ofenzívě opravdu značně tápal, Olympique se i nadále snažil najít cestu za pojištěním náskoku, ale proti byl prostě Ruffier. Poté, co Fekir prostrčil ve středu pole balón na Díaze, zase musel předvést účinný zákrok. Zhruba po hodině hry hosté posílili útok, na hřiště se podívali Hamouma i Ntep, avšak ani tahle střídání své ovoce nepřinášela.

Přesto Štěpáni přece jenom postupně vystrkovali růžky, a třeba čtvrthodinu před koncem selhal ve velké tutovce Berič, jehož střelu mířící do prázdné brány zastavil až na brankové čáře bek Marcelo. V 90. minutě nakonec došlo ke konečnému vyrovnání, po pěkné kombinaci a přihrávce Cabelly mířil z hranice brankového území snadno do sítě Debuchy.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

25.02.2018 15:00

Góly: -

Dva sousedé v tabulce, kteří před svým vzájemným střetnutím měli na svém kontě zcela shodný počet bodů, ale také počet vstřelených branek čítal to samé číslo a počet inkasovaných byl jen o chlup rozdílný, se rozdělili o bod. Bordeaux by si nicméně vítězství nad Nice určitě zasloužilo více, protože směrem dopředu bylo podstatně aktivnější.

Třeba už ve 12. minutě měl celek z Azurového pobřeží štěstí, že se Les Girondins nepodařilo skórovat. Kamano založil akci na pravé straně, následně adresoval svůj centr do šestnáctky, kde de Préville ještě nezakončil, ale jeho spoluhráč Meïté ano, a to do tyčky. Dorážet se snažil ještě Braithwaite, s fantastickým zákrokem se však vytasil gólman Benítez.

O dvě minuty později se branková konstrukce za Benítezem zatřásla znovu. De Préville si za vápnem narovnal balón na svou pravačku a svou dělovku tlačil pod břevno, míč ale narazil právě do něj, a z voleje pár vteřin na to pálil Kamano, avšak mířil vedle. Nice mohlo skórovat díky Pléaovi, jenže ten na merunu v brankovém území o kousek nedosáhl.

I po obrátce bylo Bordeaux po třech bodech přece jenom o něco hladovější. Ve 49. minutě se po chybné rozehrávce soupeře znovu ozval de Préville, každopádně s jeho přízemním pokusem neměl Benítez větší potíže. A v 65. minutě se snažil zacílit z přímého kopu, avšak i v tomhle případě souboj s hostujícím mužem v rukavicích prohrál.

OGC toho ani ve druhém dějství v ofenzívě opravdu moc nevymyslel a byl po čtvrtečním vyřazení z Evropské ligy za konečnou plichtu určitě rád. FCGdB prahnul po poslední porážce v Marseille po dalším úspěchu, vůbec mu ovšem nevycházela koncovka. To mimochodem dokázalo i další břevno, které trefil podruhé v utkání de Préville.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - SM Caen 2:0

24.02.2018 20:00

Góly: 24. Damien Da Silva (vl.), 70. Júlio Tavares (pen.)

Dijon si proti Caen připsal jubilejní desáté vítězství. Jak se v předchozích duelech často prezentoval bojovností, tak tentokrát měl i trochu štěstíčka. Ale i to přeje připraveným.

Na úplném začátku se tedy paní štěstěna ještě od týmu Oliviera Dall’Oglia odvrátila, jelikož Wesley Saïd napálil v 7. minutě pouze tyčku. O necelých dvacet minut později poslal ten samý hráč balon do té ošidné kapsy mezi brankáře a obránce. K Júliovi Tavaresovi nedoputoval, protože si jej za záda vlastního brankáře srazil Damien Da Silva - 1:0.

Během prvních třiceti minut už to mohlo být 0:2 z pohledu Garandeho družiny. Rémy Vercoutre ale tváří v tvář Tavaresovi uspěl. Těsně před odchodem do šaten vychytal na druhé straně hřiště Baptiste Reynet záložníka Juliena Féreta. Právě on si v 68. minutě vyšlápnul na Wesleyho Saïda, takže rozhodčímu Sébastienu Desiagemu nezbylo nic jiného, než ukázat na značku pokutového kopu.

Tavares vymetl šibenici a bylo to 2:0. Za necelých deset minut přihrával Stef Peeters a Ronnymu Rodelinovi chyběl jen malinkatý krůček, aby mohl dorážet do prázdné. V závěru s chutí hrající Tavares obral o míč váhavého Féreta, načež jej předložil střídajícímu Naïmu Slitimu, který si však vylámal zuby na Vercoutrem.

Kapverdský rodák Tavares se zasloužil o šest z posledních devíti gólů Dijonu. I díky němu má tedy skromný klub ze Zlatého pobřeží stejně daleko k sestupu i k pohárům. Příště zajíždí na Stade Geoffroy-Guichard do Saint-Étienne. Caen, které na tom v tabulce není o mnoho hůře, si zahraje proti Racingu Strasbourg.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Metz 2:2

24.02.2018 20:00

Góly: 22. Lucas Déaux, 86. Lucas Déaux - 6. Florent Mollet (pen.), 56. Nolan Roux

Mety proti Guingampu dvakrát vedly, ale nakonec zápas skončil remízou. Jeden bod je však pro Hantzův tým málo. Ačkoliv stále se bude hrát ještě jedenáct kol. I když vezmeme-li v potaz fakt, že na záchranu bývá v Ligue 1 nutné nasbírat čtyřicet bodů, je zřejmé, že Les Grenats čeká hodně, hodně těžká práce.

Hosté přitom na Stade du Roudourou začali výborně. Už v 6. minutě zahrál ve vlastní šestnáctce nešikovně rukou Clément Grenier. Nařízenou penaltu pak bezpečně proměnil Florent Mollet - 0:1. V 11. minutě mohl hříšník své zaváhání odčinit. Eiji Kawashima byl ale proti. Japonská jednička se pak vyznamenala i v přímém souboji s Marcusem Thuramem.

Vyrovnání ovšem stejně přinesla už dvaadvacátá minuta. Obrana nedokázala stoprocentně odvrátit balon, takže si Yannis Salibur a Lucas Déaux mohli narazit s tím, že druhý jmenovaný bleskurychle obstřelil brankáře a vyrovnal na 1:1. V závěru poločasu si poranil stehenní sval střelec branky Mollet a na jeho místo přišel Emmanuel Riviére. Třebaže se jedná o kvalitativně podobně dobrého hráče, musel kouč Hantz přehodnotit některé své plány.

V 56. minutě zahrával roh Mathieu Dossevi a Nolan Roux trknul zblízka kulatý předmět za brankovou čáru - 1:2. Roh se už v další minutě kopal na druhé straně hřiště. Grenier posadil centr na hlavu Yeniho N’Gbakota, jenž orazítkoval břevno. V 70. minutě to zkoušel Grenier z přímého kopu sám. Jeho projektyl se bohužel pro Guingamp mezi tři tyče nevešel.

Trpělivost přinesla růže až v 86. minutě. Míč se po centru do vápna a dvou odrazech dostal před Kawashimu, kterému ho před nosem vyfouknul Lucas Déaux a svou druhou brankou v utkání zařídil svému týmu alespoň remízu - 2:2. Sám si asi oddychnul, jelikož se v soutěžním utkání prosadil skoro po roce. A dvě branky v jednom duelu nezaznamenal na nejvyšší úrovni ještě nikdy předtím. Kombouarého skvadra sice nevyhrála, nicméně alespoň ukončila bezmála třísetminutové čekání na gól před vlastními.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Angers SCO 1:2

24.02.2018 20:00

Góly: 88. Nicolas Pépé - 73. Karl Toko Ekambi, 89. Karl Toko Ekambi

Závěr zápasu na Stade Pierre-Mauroy mezi domácím Lille a hostujícím Angers stál opravdu za to. Moulinův tým může děkovat především Karlovi Toko Ekambimu, jenž opět ukázal, jak neskutečně platným hráčem je.

Pokud jde o rozehrávku míče z klidu, představuje Thomas Mangani veliké nebezpečí pro soupeřovu obranu. Ať už střílí, nebo centruje. Ve 22. minutě se postavil k přímému kopu a rozhodl se pro první variantu. Balon skončil na břevně, od kterého se odrazil k Ismaëlu Traorému, jenž sám před odkrytou bránou téměř neuvěřitelně selhal.

Dalším na řadě byl Ibrahim Amadou, jehož slibná rána byla zblokována. První poločas tedy branku nepřinesl. V tom druhém se jako první pokusil skórvat Nicolas Pépé. Ludovic Butelle však svůj tým podržel. Mike Maignan měl zase v 67. minutě kliku, že jeho spoluhráč Thiago Maia stál v cestě hlavičce Prince Onianguého.

Avšak za dalších pět minut už se skóre měnilo. Yoann Andreu z levé strany centoval do vápna a Toko Ekambi, ač v obležení dvou protihráčů, dokázal přesnou hlavičkou do protipohybu gólmana poslat svůj tým do vedení - 0:1. V 84. minutě přišel na hřiště Imad Faraj. Nějakých 200 sekund poté si udělal na pravém křídle prostor, aby mohl najít v šestnáctce číhajícího Pépého.

Jeho hlavička sice mířila přímo na Butella, ale protože nepostrádala razanci, přinesla vyrovnání - 1:1. Jenže nerozhodný stav vydržel sotva minutku. Pak Mangani rozehrál přímý kop, který byl na hranici velkého čtverce odvrácen obranou. Zblokovaný míč se následně snesl k osamocenému Karlovi Toko Ekambimu, který jej z voleje vnější šajtlí napálil nádhernou ranou milimetrově přesně ke vzdálenější (levé) tyči - 1:2.

Pro fotbalistu, který před rokem dovedl coby kapitán Kamerun k vítězství na Africkém poháru národů, se radoval ze svého třináctého gólu v sezoně. Vzhledem k době, kdy padnul, už neměla Galtierova skvadra šanci odpovědět. To znamená, že oba celky si v tabulce de facto vyměnily pozice. LOSC se nachází v sestupové zóně, Angers je o skóre nad ní.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Amiens SC 0:1

24.02.2018 20:00

Góly: 45+1. Gaël Kakuta

Nantes v novém roce 2018 pokračuje ve výsledkové mizérii, před vlastními fanoušky nestačilo ani na trápící se Amiens, které bojuje o holé přežití, a odmítlo vrátit se na pátou pozici, na kterou se po pátečním večeru posunul Montpellier. O jedinou branku tohoto střetnutí se v nastavení prvního poločasu postaral Gaël Kakuta.

Po zimní přestávce se bretaňskému celku podařilo naplno uspět jen v jednom jediném případě, jinak si před nynějším soubojem připsal tři remízy a tři porážky. Vůbec poprvé po čtyřech ligových kolech nevstřelili Kanárci jediný gól, zatímco jejich soupeř podruhé v řadě udržel čisté konto. A po plichtě s Toulouse se radoval z dalšího úspěchu.

Jako první se podařilo zahrozit domácím. Lucas Lima v 19. minutě z přímého kopu trefil jen připravenou zeď, balón se následně odrazil do cesty k Rongierovi, jenž napřáhl z velké dálky, nicméně jeho pokus skončil těsně vedle. Na druhé straně vypálil zpoza vápna Mendoza, ovšem jeho zakončení stačil zablokovat do zámezí obránce Pallois.

Rozhodující moment celého střetnutí přišel na řadu těsně před obrátkou. Dubois ztratil míč ve středu pole, čehož využil Gakpé, jenž adresoval svou přihrávku na pravou stranu na rozeběhnutého Kakutu. Ten se stačil zbavit mizerně bránícího Palloise, naštrádoval si to na hranici šestnáctky a technickou střelou překonal brankáře Tatarusanua.

Amiens těsný náskok ve druhém poločase uhájilo. Dost blízko vyrovnání byl v 52. minutě Lucas Lima, ovšem smolně pro něj z přímáku trefil pouze tyčku. V 71. minutě hosty podržel gólman Gurtner, jenž zlikvidoval hlavičku N'Goma po rohovém kopu. Skórovat se v závěru nepodařilo ani Andreiovi Girottoovi, jenž na bližší tyčce ztroskotal na Gurtnerovi.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - ES Troyes 2:0

24.02.2018 20:00

Góly: 47. Wahbi Khazri (pen.), 72. Sanjin Prcić

Rennes potvrdilo roli favorita a díky dvěma brankám ze druhého poločasu před vlastními fanoušky porazilo o záchranu bojující Troyes. Bretaňský celek tak prodloužil svou sérii neporazitelnosti na tři zápasy v řadě a mílovými kroky se přibližuje příčkám zaručující evropské poháry. ESTAC naopak nebodoval po dvou kolech úspěchů.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto střetnutí nabídla jen jedno jediné zakončení, a to to nepřesné od hostujícího záložníka Pelého, jinak si diváci na další šanci museli počkat až do 38. minuty. Po rychlém brejku hlavou střílel domácí středopolař Gourcuff, nicméně jeho pokus brankáře Zelaznyho nevystrašil. Druhá půle pak byla určitě podstatně zajímavější než ta první.

Domácím zajisté pomohla brzká vstřelená branka ze 47. minuty. Sotva hlavní rozhodčí Léonard dal znamení k zahájení dějství druhého, už musel po nečistém skluzu Giraudona vůči pronikajícímu Sarrovi v pokutovém území nařizovat penaltu. K té se postavil Khazri, jenž z bílého puntíku zamířil bezpečně do protipohybu Zelaznyho.

Rennes bylo směrem dopředu i nadále o něco aktivnějším mužstvem, následně mohlo zahrozit ze standardní situace, nicméně Andrého hlavičku po rohovém kopu zlikvidoval Zelazny. Vítězství domácích definitivně pojistil o dvě minuty později Prcič, který zpoza šestnáctky uklidil svou přízemní střelu přesně k tyči, kam se Zelazny jen marně natahoval.

Troyes muselo během uplynulého týdne sehrát dohrávku čtyřiadvacátého kola proti Dijonu a možná že právě únava z tohoto klání hrála s postupujícími minutami čím dál větší úlohu. SRFC bez větších problémů uhlídal dvougólový náskok, a to navíc ještě v závěru mohl přidat další přesný zásah Sakho, avšak z blízkosti ho parádně vychytal Zelazny.

V nastavení ještě hosté přišli zbytečně o svého levého beka Traorého, který bude muset příští duel proti slavnému PSG vynechat. U lajny na útočné polovině soupeře si zbytečně ostře počínal vůči Bourigeaudovi a červená karta byla pro něj oprávněným trestem. Na konečný výsledek neměla tahle situace pochopitelně žádný vliv.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Monaco 3:3

24.02.2018 17:00

Góly: 24. Ibrahim Sangaré, 78. Andy Delort (pen.), 87. Yaya Sanogo - 8. Rony Lopes, 47. Rony Lopes, 72. Stevan Jovetić

V posledních čtyřech kolech Toulouse padlo pouze s PSG a tentokráte proti dalšímu favoritovi Ligue 1 z Monaca dokonce uzmulo aspoň bod. Byla to poměrně divoká přestřelka, která se ve finále zvrtla v neprospěch knížecího klubu. Ten totiž dvanáct minut před koncem vedl o dvě branky, jenže o náskok ještě stačil v závěru přijít.

ASM v uplynulých osmi případech svého protivníka hned šestkrát skolil. A opravdu nebyl daleko od svého sedmého vítězství za toto období. Vstup do utkání se mu přitom náramně vydařil. Už v 8. minutě Baldé stačil v pokutovém území přistrčit míč se štěstím Ronymu Lopesovi, jenž z blízkosti bez větších problémů propálil gólmana Lafonta.

TFC se ovšem podařilo vyrovnat ve 24. minutě po celkem nenápadné akci. Po levé straně unikl Issiaga Sylla, jenž přihrával ve správný moment do vápna na nabíhajícího si Sangarého, a protože těsně před ním jeho bránící protivník Glik uklouzl, měl před sebou snadný úkol přesně zacílit. Nerozhodný stav následně vydržel až do konce první půle.

Stejně jako do dějství prvního, i do toho druhého Monaco vykročilo tou správnou nohou. Několika přihrávkami prakticky polovina týmu vyšachovala toulouskou defenzívu, a i když Jovetič, který nahradil těsně před změnou stran zraněného Baldého, pálil po Lemarově pobídce jen do tyčky, dorážející Rony Lopes si už věděl rady.

A v 72. minutě se zdálo být o vítězi tohoto střetnutí definitivě rozhodnuto. Jovetič se jako lasička prosmýkl do vápna až před Lafonta, jehož z těsné blízkosti nejprve nepřekonal, napodruhé již však byl úspěšný. Nicméně hosté jako by závěrečnou dvacetiminutovku podcenili. Dá se říci, že o dva body přišli opravdu úplně zbytečně.

O šest minut později se domácím zdařilo snížit. Glik, jemuž se tenhle zápas opravdu příliš nepovedl, ve vápně srazil k zemi Sanoga, a sudí Millot nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Delort. A v 87. minutě Delort našel svým centrem v šestnáctce Sanoga, jenž z otočky zamířil do sítě. Po jeho pokusu se brankář Subašič jen ohlédl.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Montpellier HSC 0:0

23.02.2018 20:45

Góly: -

Montpellier měl možnost po pátečním večeru předskočit v tabulce páté Nantes, a i když mu i remíza se Štrasburkem tuhle asi chvilkovou záležitost zajistila, očekával od zápasu asi trošku více. Domácí, kteří v uplynulých osmi kolech hned šestkrát prohráli, získaným bodem aspoň nějakým způsobem upevnili své postavení nad sestupovým pásmem.

Sio se před týdnem svou trefou postaral aspoň o plichtu v utkání s Guingampem, a že byl při chuti i v kole nynějším, ukázal po nepříliš vzrušujícím začátku utkání ve 24. minutě. Z pravé strany ho našel svým centrem Aguilar, forvard Pobřeží slonoviny předskočil ve vápně bránícího Martineze, nicméně svou hlavičku usměrnil těsně vedle.

Štrasburk toho směrem dopředu v první půli rovněž moc nevymyslel, možná že zahrozit mohl snad jen Bakary Koné, který dotíral u tyčky na gólmana Lecomteho, ten si ovšem s touhle situací nakonec se štěstím poradil. Po přestávce se z dálky osmělil trochu netradiční střelec Martinez, a tentokráte měl s jeho neposedným pokusem Lecomte větší potíže.

V 51. minutě se po souhře s Lasnem snažil na opačné straně prosadit se svým zakončením zpoza šestnáctky Mbenza, avšak domácí brankář Oukidja pohotově zasáhl. V 68. minutě se znovu ozval Sio, jenž se v pokutovém území propracoval k odraženému míči, ve skluzu vystřelil levačku, jenže Oukidja stačil balón jednoruč vyrazit do zámezí.

Štrasburk mohl skórovat v 73. minutě, a to po standardce, po které hlavičkoval Blayac. Jeho pokus tečoval nešťastně bránící Congré, jenž vychýlil střelu jinam, než předpokládal jeho spoluhráč Lecomte mezi třemi tyčemi, ale i tak pod břevnem vytasil účinný zákrok. MHSC mohl udeřit ještě díky Sioovi, před ním však stačil zasáhnout včas Oukidja.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain27232284:1971
2.AS Monaco27176467:2957
3.Olympique Marseille27167456:3255
4.Olympique Lyon27148557:3350
5.Montpellier HSC27912624:2139
6.FC Nantes271161027:2839
7.Stade Rennes271151134:3538
8.Girondins Bordeaux271061132:3536
9.OGC Nice271061132:3836
10.EA Guingamp27981028:3535
11.Dijon FCO271051238:5235
12.AS Saint-Étienne27971128:4134
13.SM Caen27951320:3232
14.Racing Strasbourg27871232:4731
15.Amiens SC27851423:3029
16.Angers SCO276101129:4028
17.Toulouse FC27771325:3628
18.ES Troyes27841524:3628
19.Lille OSC27761426:4327
20.FC Metz27541825:4919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sanogo jak tenhle může hrát v L1.

Reagovat
RadekVonCZE

Ten dopad

Reagovat
Gedofrey

Toulouse

Reagovat
Langi

Kdyby cvoci typu Lyonu stabilne nerozdavali Lille body tak uz padaj jak kometa

Reagovat
Seydou Doumbia

Angers, Dijon, Lille...my jsme tací dobráci že rozdáváme body komukoli...kdyby Lille spadlo tak by to bylo fajn

Reagovat
Pyroman

Zápas jsem neviděl, ale podle statistik to vypadá na první poločas lepší Lyon, druhý ASSE. Bod je každopádně hodně dobrý, netipl bych, že s hrou z posledních týdnů se povede něco uhrát, ale Lyon má evidentně zase svoje klasické období, kdy je v lize slabý jak čaj.

Reagovat
Langi

Lyon na to evidentně uplně sere a tu ligu už vzdali...výsledek je nepřekvapivý...překvapivé je, že si tohle dovolí v derby před rekordní návštěvou...to jejich sraní na ligu by mělo mít alespoň nějaké hranice

Reagovat
Seydou Doumbia

kolik přišlo lidi? bylo tam fakt plno

Reagovat
Pyroman

Srát na ligu nedává z pohledu Lyonu moc smysl , kdybyste neztratili body v Lille a dneska, jste pořád na dostřel 2. místa a tím i LM. Vyhrát EL je sice logický cíl, ještě když se finále hraje v Lyonu, ale spoléhat na to je dost velký risk, zvlášť když si ten postup do LM pořád reálně jde uhrát přes ligu.

Reagovat
Langi

Podle me to ten tym zabalil po tech trech ztratach v rade, kdy si logicky uvedomili, ze Monaco s tou luzou asi tolik ztracet nebude...nicmene me to vysvetlovat nemusis, vysrat se na ligu zacatkem unora je slusna kokotina...

Reagovat
Kucka

Reagovat
PP

Největší chyba Realu v tomto tisíciletí - nechat si utéct Mbappého.

Reagovat
Taiger

Hodil by sem pak někdo krátký shrnutí zápasu PSG - Marseille? Hlavně, jakej byl výkon domácích, jestli hráli líp jak proti Realu a pocity a očekávání k zápasu s Realem. Mají šanci?

Reagovat
PP

dominují.. Středem jim to zas tak moc nejde, protože Rabiot je tam na vše a zbytek je slabý. Hlavní rozdíl v té trojce vepředu a byt je Neymar prostě zmrd, tak se na něj soustředit musí. Obrana s T.Silvou o level výš.

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar se ošklivě zranil a dle těch grimas si sám myslel že přišel o odvetu s Realem. Odhaduju to na hodně pochroumané vazy v kotníku

Reagovat
smazaný uživatel

No s Neymarem to nevypadá moc dobře.. Takže proti Realu bez něj nepředvedeme vůbec nic.

Reagovat
Taiger

Díky všem, ptám se hlavně kvůli tomuhle no.

https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTk5MDE4NDA1NzkzNjIwMDofMN%2F%2BkVifnvE42XE%3D&kind=MAIN

Ale jestli se Neymar zranil, tak se na to můžu rovnou vysrat no.

Reagovat
Bastaron

Mbappe je stejně lepší, takže nejsou bez šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Real postoupí.

Reagovat
Godwinson

Postup bych u PSG viděl tak 70%.

Reagovat
Taiger

Nějaký konkrétní důvody? Neviděl jsem 1. zápas, takže netuším. Když do toho počítám zranění Neymara, nabírání formy Realu s tím, kolik dala teď gólů doma a hlavně posledně venku, tak to nevidím pro mě moc růžově. Navíc počítám s tím, že PSG bude inkasovat.

Reagovat
Taiger

dal*

Reagovat
Godwinson

Hrají skoro za dva týdny a kotník "byl oteklý", co jsem četl. Takže to bych zatím moc neřešil. Doma jsou schopni předvádět velký věci, viz Barcelona. Vlastně pro mě bylo po prvním zápase důležitý, že to bylo "jen" o dva a vstřelili gól. Tohle může skončit jakkoliv, samozřejmě, to byl jen můj osobní pohled.

Reagovat
Langi

Ja nevim, oni jsou doma schopni predvadet velke veci, ale stale v klicove fazi LM naprosto ukazkove selhavaji uz asi 5 sezon...vlastni bojacnosti v odvete ztratili uz i daleko lepe rozehrane souboje (viz Barcelona!)...podle me teda Real naprosto bez problemu ukaze zkusenost a postoupi...s ohledem na minulost je tip 70% na postup PSG prinejmensim odvazny

Reagovat
Godwinson

Ono je ale velký rozdíl hrát s Realem, co má dvougólový náskok doma a s Barcelonou, která jede all-in na Nou Campu. Navíc hrát takový zápas venku s Emerym na lávce. Jak říkám, skončit to může jakkoliv, ale věřím jim fakt hodně.

Reagovat
andycek1

Ako napisal Langi, 70℅ je to max tak pre Real, namiesto toho aby isli dom s remizou 1:1 idu s dvojbrankovym mankom a to sa pri ich zalohe bude zmazavat tazko a este k tomu ked nebude hrat Neymar a do toho uspešnost vo vyradovačkach v LM... Skor 70:30 pre Real a nie pre PSG

Reagovat
valloire

ani ne, viz Juve

Reagovat
Kokesh

Procenta by se mely vzdy necim oduvodnit...tohle je na regulerni vysmech, sorry jako.

Reagovat
smazaný uživatel

on to přece odůvodnil - PSG doma umí velké věci.

Reagovat
Kokesh

Coz je vzhledem k tomu co PSG i Real predvadi v LM irelevantni.

Reagovat
smazaný uživatel

A co předvádí Real tak parádního a PSG tak špatného, aby to neplatilo?

Reagovat
Godwinson

Reagovat
PP

Tam jsou divočáci v té Francii.. Do 5 minut padne červená.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci si z Neymarova zraneni delat prdel, ale Nasseruv ksicht bezprostredne po tom zraneni je bozi..

https://abload.de/img/vlcsnap-2018-02-25-22w1pxh.png

Reagovat
smazaný uživatel

Já si vždy při pohledu na něj vzpomenu, jak šejci tlačili do dveří ten vozík s bankovkama. To byl nezapomenutelný pohled, kam to až fotbal dotáhl.

Reagovat
CHONG

Ta fotka byla sice vtipná, ale pochybuju, že v tom kufru vážně byly prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jsem, to spočítal správně, tak by 222 mil. EUR mělo vážit nějakých 488,4 kg. To by se dalo ve třech až čtyřech takových vozících uvést dalo ...

Ale je to prostě síla - půl tuny bankovek.

Reagovat
CHONG

Váhově by se to asi zvládnout dalo a ta představa, že někdo vysolí 6 miliard v keši je parádní, ale podle mě to prostě na území EU nemůže projít vzhledem k legislativě (třeba u nás je platba v hotovosti omezená tuším na 275 000,- Kč).

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tak ono to tak zní v těch klauzulích, že to prostě musíš složit. A musí to složit hráč. Nevím ale, jestli to musí složit hotově. Vždy jsem si myslel, že jo.

Legislativu znám, ale dá se to obejít tak, že to přijmou do poklady na několikrát.

Mě by spíš zajímalo, jak to celé účtují - Katařani pošlou Neymarovi na účet (dají hotově) 222 mega. Jak to zaúčtují? Neymar to přijme jako příjem za nějaké služby asi. A pak to Neymar zaplatí na pokladně v Barceloně ( ) a zaúčtuje si to jako ... jak co?

Tohle jsou divný transakce.

Reagovat
CHONG

Ale pokud je to omezení platby v hotovosti na podobné hladině jako u nás (což předpokládám, že bude v rámci celé EU podobné), tak by to do pokladny přijímali asi tak na 20 000 částí, což mi teda přijde těžko uvěřitelné...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/neymar-transfer-news-barcelona-psg-paris-saint-germain-198m-confirmed-a7875706.html

Podle tohohle přijeli do Barcelony jen s potvrzením, že ty prachy poslali klubu FCB na účet. Škoda - kdyby to přivezli hotově, byl by to zajímavý příběh.

Reagovat
CHONG

Tak ta fotka s kufrem je skvělá, ale hned se mi nechtělo věřit tomu, že by to fakt přivezli hotově, i když bylo by to teda hodně frajerské.

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž ... počkej.

Píše se tam, že přijeli do kanceláří FCB a UHRADILI 222 mega jménem hráče. Tak že by přece?

Reagovat
CHONG

Já tomu prostě pořád nevěřím, že někdo přijede a "vysype" na stůl šest miliard

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě - už vidím pokladní v Barceloně, jak volá šéfovi, že bude muset dneska udělat odvod do banky, že tam má moc hotovosti. Šéf se jí zeptá, kolik tam má přes limit a ona že 222 mega euro ...

Reagovat
smazaný uživatel

a jen ještě - vzpomeň si na Ransdorfa, který si přijel do banky vyzvednout dokonce 350 mega euro cash.

Reagovat
CHONG

A zatkli ho

Reagovat
smazaný uživatel

A tak jeho nezabásli za to, že by si chtěl vybrat balík na hotovosti, ale za to, že si chtěl vybrat balík na hotovosti na falešné doklady. To už je, přiznávám, hodně velká výzva. Mirek měl tenkrát velké koule.

Reagovat
CHONG

Já vím, nadsázka s tím zatčením, ale jako jít si vybrat skoro 10 miliard v keši, to je solidní thug life.

Reagovat
smazaný uživatel

je to jako sázka all-in v pokeru života. Mirek tenkrát prohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

švýcarský banky jsou ale asi zvyklé úplně na všechno

Reagovat
Israha

Hm, no podle sestřihů Rolando, Amavi a Pelé ze slabšího soudku...asi tolik ke snaze hrát s PSG vyrovnaně. Mimo jejich hřiště tak maximálně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele