Ligue 1 souhrn - 24. kolo

09.02.2008, 16:58, aktualizováno 10.02.2008, 23:04
Komentáře a souhrny
Lyon bez potíží přehrál Sochaux a drží si čtyřbodový náskok na Bordeaux, které stejně snadno porazilo beznadějně poslední Méty. Po dlouhé době vyhrálo třetí Nancy. Z deváté až na pátou příčku poskočila Marseille po vítězství na hřišti Nice, cené body venku získaly i celky bojující o záchranu, Lens a Auxerre. Mezi sestupujícími se ocitlo Toulouse.

Paris Saint-Germain - Le Mans UC 72 0:0

09.02.2008 15:00

Góly: -

Diváci v Parku princů viděli taktickou bitvu mezi domácím PSG a hosty z Le Mans. V utkání nepadl jediný gól a obě mužstva se rozešla remízou 0:0.

Od začátku utkání se ani jeden z týmů nepouštěl do bezhlavých útoků a většina prvního poločasu se odehrála ve středu hřiště. První šance zápasu přišla ve 24. minutě, kdy nová tvář v dresu domácích Souza našel přesným pasem Armanda, ale jeho hlavička mezi tři tyče nemířila. O osm minut později vyzkoušel pozornost domácího brankáře dalekonosným pokusem Sessegnon. Těsně před koncem první půle mohli jít hosté do vedení, ale Gederova střela mířila vedle branky PSG.

Ve druhém poločase se předvedl brankář Le Mans Pele, který bravurně zneškodnil Yepesovu hlavičku. Do slušné příležitosti se dostal také Pauleta, který se vrátil po delším zranění, ale ani on na hostujícího brankáře recept nenašel.

S postupem času se na kopačky domácích lepila nervozita, do dobré příležitosti se dostal Chantome a když ani sedm minut před koncem utkání nepřekonal brankáře hostí Diané, bylo jasné, že oba týmy si body rozdělí.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne 3:0

09.02.2008 20:00

Góly: 38. Renaud Cohade (pen.), 85. Manuel dos Santos, 90+1. Jacob Mulenga

Štrasburk si třemi góly zajistil cenné vítězstí nad St. Etienne, pro kouče Furlana to byla jubilejní 100. výhra na trenérské lavičce.

Hosté přijeli do Štrasburku se ziskem jediného bodu z posledních sedmi venkovních zápasů a tuto nelichotivou bilanci chtěli v tomto zápase napravit. První šanci utkání měl Ilan, ale brankáře Štrasburku se mu překonat nepodařilo. Diváci se ve velmi vyrovnaném utkání dočkali gólu až ve 37. minutě, Tavlaridis v pokutovém území srazil Mulengu a z následné penalty otevřel Cohade skóre utkání.

St. Etienne mělo několik dobrých příležitostí k vyrovnání, největší šanci měl Gomis, ale domácí brankář Cassard jeho pokus bravurně zneškodnil. V 80. minutě obdržel červenou kartu hráč hostů Benalouane za ostrý zákrok na Fanchoneho. Domácí využili výhodu jednoho muže v poli na jedničku. V 85. minutě se trefil Dos Santos a několik sekund před závěrečným hvizdem přidal třetí branku Štrasburku Mulenga.

Domácí okupují 11. místo tabulky, hosté ze St. Etienne jsou na místě čtrnáctém se ziskem 29 bodů.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AJ Auxerre 1:2

09.02.2008 20:00

Góly: 49. Mickaël Pagis - 45. Dennis Oliech, 90. Dennis Oliech

Dennis Oliech zařídil výhru Auxerre v Rennes. Hosté se díky tomu nepropadli do sestupových vod, což jim po tomto zápase reálně hrozilo. Oliech se nejdříve trefil v nastaveném čase prvního poločasu a pak dal v devadesáté minutě zapomenout na vyrovnání Mickaela Pagise.

Svěřenci Jeana Fernandeze se tímto výsledkem posunuli o tři místa vpřed. Rennes se naopak propadlo a nyní okupuje třináctou příčku. Obě strany měly na začátku zápasu šance k získání vedení. Simona Pouplina v brance Rennes se chytře lobem snažil překonat Julien Quercia, ovšem Pouplin byl připraven. Na druhé straně se činil Rudy Riou po střele Jimmyho Brianda. Ale nakonec to bylo přeci jenom Auxerre, kdo se dostal do vedení. Pouplin pouze vyrazil střelu Kamela Chafniho a pro Oliecha nebyl problém dorazit míč do sítě.

Na vyrovnání se ve druhém poločase nečekalo dlouho. Mickael Pagis si zpracoval na prsa míč od Fabiena Lemoina a přehodil vyběhnutého Rioua. Poté se Rennes snažilo docílit vítězné branky, ovšem Riou držel vyrovnaný stav proti pokusu Jimmyho Brianda i Bruna Cheyroua. Nakonec hrozili hosté. Oliech nejdříve ztroskotal na Pouplinovi, ovšem za chvíli dostal šanci na reparát a to již tvrdou střelou rozhodl o výhře svého Auxerre nad Rennes.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Sochaux 4:1

09.02.2008 20:00

Góly: 2. Mathieu Bodmer, 76. Mathieu Bodmer, 90. Sidney Govou, 90. Karim Benzema - 52. Fabrice Pancrate

Lyon proti Sochaux v sobotu výborně zápas začal a také zakončil, a také díky tomu nakonec zvítězil doma na Stade Gerland 4:1. Dvě branky za Lyon vstřelil Mathieu Bodmer a po jednom gólu dali Govou a Benzema. Za hosty se do listiny střelců zapsal Fabrice Pancrate.

Olympique Lyon se do svého sobotního soupeře zakousnul s velikou dravostí hned od začátku a to se mu vyplatilo. Ve druhé minutě zahrával Juninho rohový kop, na který si naběhl Bodmer a překonal Teddyho Richerta v brance hostů. Snažil se i střelec Benzema, ovšem jeho střela skončila mimo tři tyče. U další příležitosti byl opět Juninho, když tentokrát z přímého volného kopu pořádně vylekal Richerta. Sochaux se prezentovalo střelou Dalmata, který měl nabito od centrujícího Romaina Pitaua.

Po pauze se neočekávalo nic moc závažného, a již vůbec ne vyrovnání, ovšem opak se stal pravdou. Perrin uděloval ve dvaapadesáté minutě taktické pokyny Fabiu Grossovi, který tak chyběl v obraně, a Pancrate krásnou střelou nedal Coupetovi šanci. Lyon šel znovu do vedení. Juninho si zopakoval spolupráci s Bodmerem, který svým druhým gólem rozesmutnil hosty. Navíc poté po krásné kombinaci s Fredem pojistil výhru Govou a ve třetí minutě nastaveného času se odměny za aktivitu dočkal i mladý Karim Benzema.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC 1:0

09.02.2008 20:00

Góly: 90. Sébastien Puygrenier (pen.)

Nancy dosáhlo výhry nad trápícím se Toulouse až díky penaltě z úplného závěru zápasu. Tu proměnil Sebastien Puygrenier a i velice matný výkon tedy nakonec stačil Nancy k třem bodům. Toulouse je již v pásmu sestupu, protože nevyhrálo v šesti po sobě jdoucích zápasech.

Hosté ovšem nezačali vůbec zle. Hráli aktivně a ve dvacáté minutě mohli jít dokonce do vedení. Albin Ebondo pálil bez přípravy a donutil Gennara Bracigliana v brance Nancy ke skvělému zákroku. O sedm minut později se málem radovalo Nancy, ale hlavička Gastona Curbela nakonec skončila na břevně. V nastaveném čase prvního poločasu pak ještě zahrál přímý volný kop Pascal Berenguer, míč tečoval některý z hostujících obránců a jen skvělá reakce Nicolase Doucheze zachránila Toulouse.

I po pauze bylo pár šancí na obou stranách. Youssouf Hadji hlavičkoval po centru Davida Saugeta ve čtyřiašedesáté minutě, ovšem Douchez se opět vytáhnul. Když do konce zbývaly dvě minuty, měl dobrou příležitost Basile Camerling, ale Douchez držel hosty nad vodou. Zdálo se, že utkání směřuje k remíze, když byl ve vápně faulován Gavanon. Míč si na značku pokutového kopu postavil Puygrenier a s jistotou rozhodl o výhře Nancy.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Lille OSC 0:0

09.02.2008 20:00

Góly: -

Lille se stále drží nad zónou sestupu. V Monaku k tomu hostům stačila bezbranková remíza.

Po šesti minutách hry mohlo jít Lille do vedení. Pierre-Alain Frau nabídl příležitost Ludovicu Obraniakovi, ovšem jeho střelu chytil Flavio Roma. Domácí Monako zahrozilo o pět minut později. Camel Meriem zahrál volný přímý kop a míč byl tečován zdí, Gregory Malicki ale zareagoval včas. Poté se Švýcar Stephan Lichsteiner snažil přehodit Romu, ovšem ten byl na místě. Pak si vyměnili pozice při spolupráci Frau s Obraniakem a prvně jmenovaný pěknou střelou protáhnul brankáře Romu. Do poločasu stihnul ještě vyprášit rukavice hostujícímu brankáři aktivně hrající Frederic Piquionne.

Po poločase pokračovala přetahovaná, ovšem žádná šance neskončila gólem. Fabian Guedes Bolivar se hezky položil do centru Jeremyho Berthoda, ale nebezpčnou hlavičku nakonec Gregory Malicki pokryl. Na druhé straně mohl rozhodnout Lichsteiner, ovšem Roma byl neprůstřelný. V posledních deseti minutách mělo dvě obrovské šance Monako. Menez ani Bernardi si ovšem na Malickiho nepřišli, a Monako proto remizovalo s Lille 0:0.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Lorient 3:0

09.02.2008 20:00

Góly: 40. Steve Savidan, 56. Sébastien Roudet, 86. Filip Šebo

Valenciennes ukončilo sérií tří porážek v řadě a jednoznačně porazilo Lorient 3:0. Tým se ve vyrovnané tabulce vyšplhal na páté místo.

První příležitost ke skórování měli hosté, Jalletovu tvrdou střelu vyrazil domácí brankář Penneteau s problémy mimo branku. Další dobrou šanci měl na kopačce Le Pen, ale jeho pokus domácí obrana zablokovala. Skóre zápasu otevřel ve 40. minutě pohodlně Savidan, na kterého hostující obránci zcela zapomněli.

Po deseti minutách druhého poločasu se skóre opět měnilo, Roudet přesnou střelou nedal brankáři Lorientu Audardovi žádnou šanci a zvýšil náskok domácího týmu na 2:0. Třetí branku zajistil střídající Šebo, který perfektně zužitkoval centr do pokutového území a uzavřel gólový účet zápasu.

Lorient je se ziskem 33 bodů na devátém místě, domácí poskočili na místo páté.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Metz 3:0

09.02.2008 20:00

Góly: 26. Fernando Cavenaghi (pen.), 73. Fernando Cavenaghi, 88. Alou Diarra

Bordeaux nedovolilo překvapení a s Métami si jednoznačně poradilo 3:0. Skóre otevřel ve 26. minutě Cavenaghi z penalty, ten samý hráč se trefil i sedmnáct minut před koncem. Tečku za utkáním udělal Diarra a rozhodl o jednoznačné výhře domácích.

Méty sice minulý týden porazily ve Francouzském poháru Štrasburk také rozdílem tří branek, ale tentokrát se překvapení nekonalo. Domácí se dočkali vedoucího gólu ve 26. minutě, Cavenaghi si postavil míč na značku pokutového kopu a Marichezovi v brance Mét nedal sebemenší šanci. Hostující brankář se poté vyznamenal o pár minut později, když si poradil s přímým kopem Micouda.

Hosté, kteří už od září nevyhráli, měli největší příležitost ke skórování v 70. minutě, ale Pjanic společně s Gygaxem domácího brankáře Ramého překonat nedokázali. Opět se prokázalo známé rčení "nedáš, dostaneš". O tři minuty později se po pěkné kombinaci prosadil Cavenaghi. A když se dvě minuty před koncem trefil Diarra, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Domácí zůstávají stále druzí se ziskem 45 bodů, na vedoucí Lyon mužstvo ztrácí 4 body. Méty jsou poslední a míří do druhé ligy.

Více informací k zápasu

SM Caen - RC Lens 1:4

10.02.2008 18:00

Góly: 69. Reynald Lemaître - 1. Toifilou Maoulida, 33. Kader Mangane, 66. Loïc Rémy, 76. Nicolas Seube (vl.)

Racing Lens si po velmi dobrém výkonu veze z Caen vysoké vítězství 4:1. Hosté otevřeli skóre hned v první minutě, zkázu pro domácí tým dokonal Seube, který si dal vlastní gól.

Caen dostalo v posledních dvou kolech 10 branek! V nedělním podvečeru si s chutí zastřílel tým Lensu, minulý týden si na domácím stadionu otevřel střelnici Olympik Marseille. Ani tentokráte se domácí fotbalisté nepoučili a první gól obdrželi už v 16. sekundě. Přímo z úvodní rozehrávky poslal Belhajd dalekým centrem do šance Maoulidu a ten suverénně otevřel gólový účet zápasu. Domácí si v prvním poločase vytvořili jedinou šanci, střela Eluchanse skončila mimo branku. Druhý gól přidali hosté ve 33. minutě, domácí obrana zapoměla na Manganeho a ten v poklidu skóroval.

Třetí gól vstřelil Remy, první pokus mu sice zablokoval domácí Eluchans, míč se ale znova odrazil k útočníkovi Lens a ten se naproruhé nemýlil. Domácí snížili skóre o šest minut později, kdy se z přímého kopu trefil Lemaitre. Dílo zkázy pro Caen dokonal v 76. minutě Seube, když si srazil do vlastí sítě střelu Lacourta.

Caen se nachází na osmém místě tabulky, Racing Lens poskočil na třináctou pozici.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Marseille 0:2

10.02.2008 20:55

Góly: 25. Mamadou Niang, 76. Djibril Cissé

Nice přišlo o svou neporazitelnost, která trvala od října loňského roku. Tři body si odváží Olympique Marseille za vítězství 2:0.

Skvělou formu potvrzuje Cissé, který vstřelil již sedmou branku v pěti utkáních. Mezi střelce se také zapsal navrátilec z Afrického poháru národů Niang, který je suverénně nejlepším kanonýrem Marseille s 11 přesnými zásahy.

Domácí se od prvních minut do soupeře "zakousli", dobrou příležitost ke skórování měl Ederson, ale Mandanda v bráně hostů stačil míč vyrazit do bezpečí. Marseille měla v prvním poločase problém vyrovnat se s rychlostí domácího mužstva, většinu útoků hosté zastavovali za cenu faulů. Olympique se ujal vedení z ojedinělé akce, Canovu přihrávku uklidil do branky Niang.

Na začátku druhého poločasu mohli domácí vyrovnat, ale Modesteho střelu Mandanda zlikvidoval. S postupem času Nice stále více otevíralo hru, toho využil v 76. Cissé, který Caen sebral sen o neporazitelnosti a zajistil Marseille tři body.

Domácí tým zůstává na čtvrté příčce, hosté jsou na tom už jen o jedno místo a dva body hůře.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon24154548:2349
2.Girondins Bordeaux24136537:2645
3.AS Nancy-Lorraine241011327:1341
4.Olympique Nice24910523:1837
5.Olympique Marseille2498733:2635
6.Valenciennes FC24105930:2335
7.AS Monaco24105928:2135
8.Le Mans UC 72241041029:3334
9.Stade Caen2497826:3034
10.FC Lorient2489722:2533
11.Racing Strasbourg2488826:2432
12.Paris Saint-Germain2479822:2130
13.Racing Lens2386927:2830
14.Stade Rennes24861024:3030
15.AS Saint-Etienne24851123:2729
16.AJ Auxerre24851121:3229
17.Olympique Lille23513523:2128
18.Toulouse FC2469923:2927
19.FC Sochaux24581120:3123
20.FC Metz24161712:439

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klasika ! PSG už neví co by ?!? Tam to chce totální čistku kádru a snížení platů !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jelikož jsou už ve sračkách pěkně dloho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Presen sice fandim PSg ale chce to cistku kádru

Reagovat
smazaný uživatel

muj táta fandí PSG a je z toho dycky totálně nervní a kolik tiketu mu už zku*vili :D

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mam sice ze všech klubů nejrači ale štvemě že maj penez a nic s tim fakt nedelaj mohl by koupit lepší kádr

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherne handicapy Bordeaux a Lyonu.Celkem jsem jich dnes uhodl 6,bohuzel Standart Lutych nema zajem ziskat titul,a tudiz jedna chyba.Skoda 2000,-.

Reagovat
smazaný uživatel

hej káámo,ten Lutych to včera posral určo mega lidem...tak asi chcou být druzí

Reagovat
Slejdy

jn jedinea chyba vcera

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra nad nice a sup na sedmy misto..

Reagovat
smazaný uživatel

hadal bych se ze Marseille vyhraje nad nice možný to je ale spíš se přiklánim k vyhře Nice

Reagovat
smazaný uživatel

LENS

Reagovat
smazaný uživatel

hm cumim na to a Marseille vede 2-0 takze bych rek ze Nice prohralo

Reagovat
smazaný uživatel

djibril chytá formu

Reagovat
smazaný uživatel

tak co nikdo necekal, jeste bude boj o LM, uz se tesim..

Reagovat
smazaný uživatel

musim uznat ze olympique je dobrej ale stejnak to sou zmrdi nemamrad namysleny fanousky proto vzdycki fanoušci PSG zmlatej fanoušky olympique

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fanousci PSG mlatej vsechny..

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by to tomu Lyonu mohlo vyzobnout Bordeaux.Moc se mi zamlouva ten jejich utocnik Cavenaghi.Pri tech vykonech co podava se tam asi moc dlouho nezahreje.

Reagovat
smazaný uživatel

*neohreje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele