Ligue 1 preview - 9. kolo

22.09.2007, 01:58, aktualizováno 23.09.2007, 11:30
Previews
Již deváté kolo má na programu tuto sobotu a neděli francouzská nejvyšší soutěž. Ligue 1 stále vede Nancy, ale již jen o jeden bod před Lyonem. Ten se stále zlepšuje a opět se vrací na pozice, které mu patří. Nancy v sobotu přivítá doma Lorient, Lyon v neděli zakončí kolo domácím zápasem s Lille. V prestižním souboji bude Paris Saint Germain hostit Monako.
AJ Auxerre - Olympique Marseille  (sobota 17:10)
Marseille se v Ligue 1 vůbec nedaří. Se sedmi body se kandidát na titul potácí překvapivě až na patnáctém místě. V osmém kole si Marseille udělala další ostudu. Doma totiž podlehla v televizním utkání Toulouse. V úterý však Olympique doma na Stade Veledrome skvěle rozehrál Champions League, když díky brankám Juliena Rodrigueze a Djibrila Cisseho porazil turecký Besiktas Istanbul 2:0. Toto vítězství by mohlo hráče Marseille hodně povzbudit a motivovat. V sobotu Olympique zajíždí na půdu Auxerre a to je rozhodně soupeř k poražení, přestože naposledy jeho hráči porazili doma přesvědčivě Nice. Auxerre na tom není totiž v tabulce o nic lépe, ba naopak je ještě o jeden bod a o stejný počet míst za svým sobotním soupeřem. Kádr má navíc Marseille o mnoho lepší, a tak by se již konečně mohl klub z jihu Francie chytnout. Jedinou citelnější absencí by pravděpodobně měl být na straně hostů Rodriguez.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin, Jaures, Traore, Grichting, Mignot, Lesage, Pedretti, Thomas, Chafni, Lejeune, Maoulida.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Bonnart, Faty, Givet, Taiwo, Zenden, Cana, Valbuena, Cheyrou, Niang, Cisse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.80 - 2.65
více informací
Valenciennes FC - AS Monaco  (sobota 20:00)
Hodně zajímavý souboj se odehraje v sobotu večer na Stade Nungesser ve Valenciennes. Tam zajíždí k utkání dvou týmů z první šestky Monako. Hosté klidně mohli být ještě výše. To by ale nesměli zaváhat v minulém kole na domácí půdě v utkání proti Paris Saint Germain. V zápase s pařížským klubem si Monako nechalo dát dvě branky v okolí přestávky a pak přes veškerou snahu dokázalo jen snížit na konečných 1:2. Šanci na reparát mají hráči klubu z monackého knížectví v sobotu. Proti Valenciennes to ale rozhodně nebudou mít Jan Koller a spol. jednoduché. Valenciennes sice naposledy prohrálo 0:2 v Le Mans, ale stále jsou na velice slušné páté pozici, o bod před Monakem. Utkání je velice těžké na tipování, šance obou týmů jsou i podle sázkových kanceláří hodně vyrovnané.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau, Rippert, Sommeil, Chelle, Dacortioux, Saez, Sanchez Moreno, Roudet, Belmandi, Savidan, Audel.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Roma, Cufre, Modesto, Bolivar, Muratori, Menez, Bernardi, Perez, Nene, Piquionne, Pino.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.90 - 3.00
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Lorient  (sobota 20:00)
Nancy sice v minulém týdnu ztratilo neporazitelnost, když nejtěsnějším rozdílem prohrálo v Lens, ale přes tuto skutečnost stále překvapivě zůstávají před devátým kolem na čele francouzské soutěže. Tým, který svými výkony zaujal mnoho odborníků, bude v sobotu hostit Lorient. Za domácí určitě nanastoupí potrestaný Andre Luiz a také Basile Camerling a Chris Malonga, kteří mají problémy se stehenním svalem. Nad startem Michaela Chretiena se vznáší otazník. Hráči Nancy dobře vědí, že nic jiného než vítězství jim nezaručí setrvání na prvním místě, protože se mocně dotahuje favorit z Lyonu. Lorient si taktéž v úvodu soutěže vyzkoušel první pozici, ovšem trošičku ztrácí dech, již čtyři zápasy za sebou nevyhrál a nyní je na devátém místě. Naposledy Lorient doma podlehl Rennes 0:1. Hosty by mohl nakopnout návrat jejich klíčového muže Ulricha Le Pena do trénikového procesu, ale zatím není jasné, jestli se Le Pen bude moci zapojit již do sobotního utkání. Favoritem utkání je domácí Nancy.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Chretien, Andre Luiz, Puygrenier, Biancalani, Brison, Berenguer, Gavanon, Hadji, Fortune, Curbelo.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audart, Jallet, Marchal, Ciani, Cantareil, Marin, Ewolo, Abriel, Namouchi, Saifi, Vahirua.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.10 - 4.50
více informací
Olympique Nice - AS Saint-Etienne  (sobota 20:00)
Nice uvidí souboj dvou jedenáctibodových celků, v němž se nějaká gólová úroda očekávat nedá. Domácí dali v osmi utkáních pouze sedm branek, střelci Saint-Etienne mířili do černého devětkrát.

Kouč Nice Frederic Antonetti řeší rébus ohledně obsazení postu brankáře. Jednička Hugo Lloris a hodně nejistý je i start Lionela Letiziho. "Pro mě se nic nezměnilo, protože stále nevím, zda bude moci Lionel chytat," říká Antonetti. Ten nemůže počítat s Bamogem, v jeho nemilosti jsou pak Anthony Scaramozzino, Derek Asamoah, Mohamed Yahaya a Kamel Larbi. Pro Antonettiho jde o mimořádně prestižní zápas, z lavičky Saint-Etienne byl totiž propuštěn poté, co klub dovedl mezi francouzskou elitu.

V nominaci Saint-Etienne je devatenáct fotbalistů. Po zranění se vrací Ilan, disciplinární tresty si již odpykali obránci Nivaldo a Stathis Tavlaridis. "Nice je dobrým týmem se slušnou útočnou fází, především doma letos hrají dobře," varuje kouč hostujícího celku Laurent Roussey.
Olympique Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi, Apam, Hognon, Abardonado, Barul, Kone, Balmont, Echouafni, Ederson, Hellebuyck, Laslandes.
AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Dabo, Sall, Perrin, Varrault, Landrin, Matuidi, Feinduono, Ilan, Gomis, Payet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
více informací
Racing Strasbourg - Le Mans UC 72  (sobota 20:00)
Štrasburk bude svědkem souboje dvou sousedů v tabulce. Domácím se návrat mezi elitu zatím daří a jsou osmí, Le Mans si stojí ještě o jednu příčku lépe.

Příjemným překvapením v dresu Štrasburku je Habib Bellaid, který ve středu obrany podává vynikající výkony a vysloužil si nový kontrakt. "Štrasburku jsem a vždy budu vděčný za to, že mi dal šanci. Mohl jsem odejít, ale chci tady toho ještě hodně dokázat," prohlásil Bellaid.

Le Mans přicestuje k utkání bez trojice Alphousseyni Keita, Clement Pinault a Mamadou Samassa. "Dostávají málo branek a mají jednu z nejlepších obran v soutěži. Doma navíc neztrácejí body. Bude to hodně těžký zápas," tuší trenér Le Mans Rudi Garcia.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Cassard, Szelesi, Bellaid, Paisley, Dos Santos, Lacour, Fanchone, Rodrigo, Cohade, Gameiro, Mouloungui.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pele, Calve, Basa, Cerdan, Camara, Gervinho, Sessegnon, Coutadeur, Romaric, Matsui, De Melo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
více informací
Toulouse FC - Racing Lens  (sobota 20:00)
Dva ambiciózní, ale v této sezóně zatím podprůměrné týmy, se potkají ve vzájemném souboji v sobotu na Stadium Municipal v Toulouse. Domácí hráči zde budou hostit Racing Lens. Toulouse je zatím s deseti body na třináctém místě a to je pro třetí celek minulého ročníku určitě zklamání. Ovšem možná se začíná blýskat na lepší časy. V minulém týdnu Toulouse zajíždělo do Marseille a očekával se boj o bod. Jenomže Toulouse si z Marseille po přesvědčivém vítězství odvezlo všechny tři body a již se těší na Lens. Racing je na tom v tabulce ještě o poznání hůře, ale naposledy se také překonal. Na domácí půdě porazil Nancy, vedoucí celek Ligue 1, a vybojoval první vítězství v této sezóně. Do vzájemného souboje tak půjdou oba týmy hodně povzbuzeny.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Douchez, Fofana, Congre, Cetto, Ilunga, Batlles, Dieuze, Sirieix, Mansare, Emana, Elmander.
Racing Lens - pravděpodobná sestava:
Runje, Laurenti, Coulibaly, Hilton, Ramos, Mangane, Kovačevič, Boukhari, Monterrubio, Dindane, Akale.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
více informací
Stade Caen - FC Metz  (sobota 20:00)
Caen a Méty zaspaly vstup do soutěže. Domácí jsou se čtyřmi body na osmnácté příčce, hosté dokonce stále čekají na svou první výhru v letošním ročníku.

Stade Caen dostane ideální příležitost na odlepení se ze sestupových pozic, situaci mu ale řádně komplikují zranění. Kvůli různým zdravotním problémům tento týden trénovalo pouze sedmnáct fotbalistů.

Méty mají na svém kontě pouze dva body a tuto tragickou bilanci by rády vylepšily. K tomu budou muset zapracovat na ofenzivě, dvě branky za osm zápasů je žalostně málo.
Stade Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Seube, Thiam, Sorbon, Lemaitre, Deroin, Gouffran, Proment, Nivet, Eluchans, Compan.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Marichez, Diop, Vivian, Bassong, Delgado, Cubilier, Thomas, Barbosa, Agouazi, Gygax, Effa Owona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (neděle 18:00)
Prestižní zápas bude k vidění v Paříži, kam zajede v neděli Bordeaux. Sylvain Armand, bek domácích, doufá, že on a jeho spoluhráči mnoho ještě mnohé dokázat. K tomu ale potřebují hlavně konečně vyhrávat na domácí půdě. To se Paris Saint Germain v této sezóně ze čtyř pokusů ani jednou nepodařilo. Díky kvalitním výkonům na hřištích soupeřů se klub z hlavního města Francie stále drží uprostřed ligové tabulky, ale k vyšším příčkám musí vyhrávat také doma. Armand se zapsal mezi střelce v minulém týdnu, když pomohl PSG k vítězství v Monaku. Bordeaux zatím hraje ve velké pohodě. Z prvních osmi kol prohráli Girondins pouze jednou a jsou na třetím místě, pouze o bod za vedoucím Nancy. Uvidíme, zda na vydařené výkony navážou i v Paříži, nebo zda PSG konečně doma vyhraje.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau, Mendy, Bourillon, Camara, Armand, Frau, Digard, Clement, Rothen, Luyindula, Pauleta.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Rame, Jemmali, Planus, Diawara, Jurietti, Jussie, Diarra, Wendel, Chamakh, Micoud, Bellion.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.90 - 3.45
více informací
Stade Rennes - FC Sochaux  (neděle 18:00)
V dobré pozici jdou hráči Rennes do nedělního domácího zápasu se Sochaux. Domácí jsou na čtvrtém místě Ligue 1 a na vedoucí Nancy navíc ztrácí pouhý jeden bod. Vidina první příčky hráče Rennes zajisté ještě více nabudí. Mnohé fanoušky v tomto týdnu rozzlobil svým prohlášením záložník Sylvain Wiltord. Hráč, který do Rennes přišel nedávno z Lyonu řekl, že jeho tým hraje o mnoho lépe od té doby, co do kádru přišel. Trenér domácích již bude moci do základní sestavy zařadit Etienne Didota a Johna Mensaha. Jasno ještě není okolo startu Jimmyho Brianda, ale i on by měl být k dispozici. Sochaux neprožívá nejšťastnější období. V Ligue 1 jsou zatím bez výhry a proti Rennes to budou mít hodně složité. Frederic Hantz, trenér Sochaux, je již pod velkým tlakem a ozývají se hlasy o jeho odvolání.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Pouplin, Fanni, Mensah, Mbia Etoundi, Edman, Leroy, Sorlin, Didot, Marveaux, Wiltord, Briand.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Pichon, Perquis, Afolabi, N'Daw, Isabey, Mathis, Pitau, Dalmat, Pancrate, Quercia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.15 - 5.15
více informací
Olympique Lyon - Olympique Lille  (neděle 21:00)
Olympique Lyon se vůbec nevydařil úvod Ligue 1, přestože tento tým většina odborníku tipuje jako jediného možného vítěze francouzské ligy v ročníku 2007/2008. Ve chvíli kdy se Lyonu začalo dařit a v domácí soutěži se vrací na nejvyšší příčky, přišla další facka v podobě třígólové prohry v Barceloně. Olympique na katalánský velkoklub prostě a jednoduše nestačil. Spravit chuť si hráči Lyonu mohou již v neděli. To doma na Stade Gerland hostí Lille, ale Alain Perrin varuje, že to zajisté nebude procházka růžovým sadem. Lille touží po svém druhém vítězství v této sezóně a Yohan Cabaye hecuje své spoluhráč, že to není nesplnitelný cíl. Je prý v silách jeho týmu favorita porazit a odvézt si z Lyonu body. Bookmakeři sázkových kanceláří to ale neočekávají a Olympique Lyon je favoritem tohoto zápasu.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre, Reveillere, Bodmer, Squillaci, Grosso, Juninho, Toulalan, Ben Arfa, Kallstrom, Govou, Benzema.
Olympique Lille - pravděpodobná sestava:
Sylva, Lichtsteiner, Plestan, Beria, Tafforeau, Obraniak, Cabaye, Makoun, Dumont, Bastos, Fauvergue.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.45 - 6.00
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Nancy-Lorraine751113:516
2.Olympique Lyon750214:715
3.Girondins Bordeaux843110:615
4.Stade Rennes84319:515
5.Valenciennes FC842212:914
6.AS Monaco841313:813
7.Le Mans UC 72841312:1113
8.Racing Strasbourg83328:512
9.FC Lorient833210:912
10.AS Saint-Etienne83239:611
11.Paris Saint-Germain82517:611
12.Olympique Nice83237:711
13.Toulouse FC63128:810
14.Olympique Lille81618:89
15.Olympique Marseille81437:107
16.AJ Auxerre82064:156
17.Racing Lens61232:45
18.Stade Caen61144:94
19.FC Sochaux80446:144
20.FC Metz80262:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*VÁCLAV

fakt super ale doufám že marsellie už konečně vyhraje tak hodně štěstí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele