Ligue 1 - preview 5. kola

11.09.2015, 08:39, aktualizováno 13.09.2015, 09:15
Previews
Rennes cestuje do Nantes a kupředu ho požene vidina posunu na druhé místo tabulky. AS Monaco se představí na půdě GFCO Ajaccio, Marseille změří síly s Bastií...
GFCO Ajaccio - AS Monaco  (neděle 14:00)
Monaco by to s Gazélecem Ajaccio nemělo mít zase až tak složité. A to i přesto, že se v jeho sestavě už nenachází několik výborných fotbalistů, včetně Anthonyho Martiala.

Devatenáctiletý talent zamířil po prohře s PSG do Manchesteru United a hned při své premiéře v dresu Rudých ďáblů se dokázal gólově prosadit. Částka za přestup blížící se k hranici 80 milionů eur by tak nemusela být tak přemrštěná. Martial odehrál v knížecím klubu na padesát utkání a vstřelil přes deset branek.

Jeho bývalý zaměstnavatel teď pocestuje na Korsiku s cílem urvat všechny tři body, třebaže jinam zamířili i Layvin Kurzawa (PSG), Geoffrey Kondogbia (Inter Milán), Aymen Abdennour (Valencia) a Yannick Ferreira-Carrasco (Atlético Madrid). Z osy týmu, který v loňském roce vybojoval předkolo Ligy mistrů, tak mnoho fotbalistů nezůstalo. Jérémy Toulalan a João Moutinho jsou navíc zranění.

"Jsem nesmírně rád, že se můžu podílet na projektu Monaco. Všichni víme, že to není snadný projekt, protože stavět každou sezonu tým na mladých hráčích není jednoduché. Věříme, že se budou zápas od zápasu zlepšovat a že druhá polovina sezony bude z naší strany mnohem lepší," doufá trenér Leonardo Jardim v opakování loňské historie.

Celek podporovaný miliardářem Rybolovlevem ve čtvrtek vstoupí do Evropské ligy střetnutím s Anderlechtem a portugalský kouč rozhodně nehodlá v této soutěži nic podcenit: "Evropská liga je pro nás nesmírně důležitá. Zápasy se hrají na velice dobré úrovni a mladíci mohou získat zkušenosti navíc. My v Monaku hrajeme proto, abychom vyhrávali. Knížectví jsme si s rodinou zamilovali. Panují tu skvělé podmínky. Jak pracovní, tak mimopracovní."

Gazélec stále čeká nejen na první výhru, ale také na první gól v Ligue 1. Proto čerstvě podepsal senegalské křídlo Issiara Diu, jenž má zkušenosti s tureckým a katarským fotbalem. Debutoval v týdnu v přátelském utkání s druholigovým celkem Nimes a před mačem s Monakem prohlásil následující: "Doufám, že poprvé vyhrajeme a že se naše hra bude příznivcům líbit. Samozřejmě, že věřím to, že máme na to, abychom se v Ligue 1 udrželi. Jinak bych sem přeci nepřestoupil. Naše tvrdá práce se zatím nezúročila, ale jsem přesvědčený o tom, že je jen otázkou času, až začne nést ovoce."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.25 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Nantes - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Rennes hodlá proti Nantes prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy v řadě. Domácí také začali novou sezonu dobře, ale zaváhání v zápase s Bordeaux budou určitě chtít napravit.

Zranění patří k fotbalu jako brusle k hokeji a nevyhýbají se ani hráčům francouzských klubů. Oba trenéři, jak Michel Der Zakarian, tak Philippe Montanier, nebudou moci využít služeb svých obvyklých brankářských jedniček. Rémyho Rioua proti mezi třemi tyčemi nahradí Maxime Dupé a do branky se nepostaví ani Benoit Costil, který se zranil na srazu francouzského reprezentačního týmu.

Kvůli absencím Wilfrieda Moimbého a Ermira Lenjaniho okusí své první bretaňské derby talentovaný pravý obránce Youssouf Sabaly, který u Les Canaris hostuje z PSG. Poslední dva vzájemné duely těchto týmu skončily remízou. Celkově je potom bilance rovněž velmi vyrovnaná, ale tentokrát se patrně bude o něco více věřit hostujícím hráčům.

Přeci jen fotbalisté jako Kamil Grosicki, Pedro Henrique nebo Giovanni Sio mají v úvodu nového ročníku velice solidní formu, zatímco výrazně posílený kádr FC Nantes se do značné míry stále ještě sehrává. Jeho řady navíc těsně před uzavřením přestupového okna rozšířil Lorik Cana a jistě není bez zajímavosti, že se tenhle dvaatřicetiletý Albánec stal vůbec nejstarším hráčem na soupisce.

Kouč Der Zakarian se dokonce nechal slyšet, že možná kvůli němu změní rozestavení na ofenzivnější, ačkoliv to by se proti aktivním střelcům Rennes nemuselo vyplatit. Kór když by měl být od začátku připraven Paul-Georges Ntep a slušnou šanci si zahrát má také host z FC Porto Juan Fernando Quintero. Rennes ke všemu jedná s Yoannem Gourcuffem, takže velké ambice klubu letos určitě nechybí, a proto si věří i na zvučnější protivníky, než je Nantes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - SC Bastia  (neděle 21:00)
Snad v žádném jiném klubu Ligue 1 nebyl úvod sezony 2015/16 tak hektický, jako v Olympiku Marseille. Není divu, že nový kouč Míchel prohlásil, že tři body musí být proti Bastii samozřejmostí.

Španělský lodivod debutoval na lavičce celku z přístavního města jednoznačnou výhrou proti Troyes, jenže proti Guingampu už to ze strany jeho svěřenců byla zase docela bída. Reprezentační přestávka proto přišla vhod. Jenže hned po ní začíná pro Marseille velice náročný program. Už ve čtvrtek zajíždí do Groningenu hrát Evropskou ligu a vzápětí je na programu náročný duel s Olympiquem Lyon.

"Další zbytečné ztráty už si nemůžeme dovolit. Proti Bastii to bude, stejně jako proti Troyes a Guingampu, další velice důležitý zápas. Nemůžeme přemýšlet o tom, co bude v květnu. Teď musíme přemýšlet především nad tím, abychom dnes zvítězili," prohlásil Míchel, jemuž se spolu s vedením klubu podařilo přivést několik zvučnějších posil.

V přestupovém období však zároveň panuje určitá nejistota, která by teď už měla být minulostí, což by mělo OM pomoci v ustálení výkonů. Podle trenéra však většina nových akvizic nebude ještě připravena, takže oproti minulým zápasům zřejmě nedojde k tolika změnám v sestavě. To by mohla být šance pro Bastii.

Ta totiž proti Marseille rozhodně nemá dobrou bilanci, ovšem nynější sezonu nezačala vůbec marně, což okomentoval kouč Ghislain Printant následujícími sebevědomými slovy: "Se sedmi získanými body jsme spokojení, ale pokud si zpětně promítnu naše představení, mrzí mě, že těch bodů není ještě o něco více. Vzhledem k tomu, jakou hrou jsme se prezentovali, by to jistě nebylo nic překvapivého."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (sobota 17:00)
V Lyonu by se po reprezentační pauze mělo vše připravovat k velkému zápasu s tradičním soupeřem z Lille, místo toho je ale nálada u Les Gones skleslá a depresivní - talentovaný Nabil Fékir, čerstvý francouzský reprezentant a nejlepší mladý hráč Ligue 1 za minulý rok, si totiž vážně poranil koleno a mimo hru bude minimálně půl roku.

Fékira museli odnést ze hřiště při přátelském zápase Francie s Portugalskem. Byl to jeho první soutěžní zápas po průlomovém ligovém střetnutí v Caen, kde prvním hattrickem kariéry rozhodl o hladké výhře 4:0; místo hvězdného debutu za národní tým však vydržel na trávníku pouze třináct minut. Minimálně do jara je tak mimo hru, pravděpodobně zmešká celý zbytek sezony, a v Lyonu nyní musí vyřešit, co s tím.

Navíc se totiž ještě blíží Liga mistrů, kde Les Gones startují ve středu proti Gentu. Kouč Hubert Fournier má nicméně jasno: právě teď je prý ideální okamžik k tomu, aby se probral Alexandre Lacazette. Loňský střelec 27 ligových gólů začal sezonu hodně vlažně, limitují ho zdravotní problémy a stále čeká na svoji první trefu.

"Na Alexe jsme vždy hodně spoléhali, je to náš nejlepší útočník," vyjádřil Fournier své opoře důvěru. "Pokud chceme prožít dobrou sezonu, potřebujeme naše klíčové hráče ve formě, a on je jedním z nich. Měl nějaké problémy se zády, ale to je minulost. Možná ještě není úplně ve stoprocentní formě, ale brzy se do ní dostane," nepochybuje domácí kouč.

Sám Lacazette má navíc zrovna na Lille příjemné vzpomínky - loni jej na Gerlandu sestřelil při výhře 3:0 svým prvním a zatím posledním hattrickem kariéry. Něco takového by dnes bylo hodně stylové, zvlášť k tomu, že Lyon stále čeká na první domácí triumf. Fournier už ujistil fanoušky, že neplánuje před Ligou mistrů žádné úlevy; hrát prý bude ta nejsilnější sestava, neboť další blamáž jako posledně proti Rennes (1:2) si domácí nemohou dovolit.

Kromě Fékira budou lyonským chybět také nová posila Sergi Dárder, Clément Grénier a Gueïda Fofana; Fournier má tedy hodně limitované možnosti v záloze. Jeho tým nicméně stále vypadá lépe než Lille, které dosud ne a ne najít ideální tvář. Pod novým koučem Hervé Renardem má po čtyřech zápasech skóre 1:1, a to svou první trefu vsítilo posledně doma proti beznadějně nejslabšímu nováčkovi GFC Ajaccio. Postaral se o ni Sofiane Boufal, který dnes ale z disciplinárních důvodů nemůže hrát.

Kdo by ale nastoupit mohl, je Yassine Benzia - mladý univerzál přišel do Lille právě z Lyonu doslova pár chvil před uzavřením přestupového okna a spolu s křídelníkem Lenny Nangisem (Caen) se tak stal poslední letošní Renardovou posilou. Sám uznávaný kouč si Benziu zatím nemůže vynachválit, i když dnes bude nejspíš na jeho nasazení ještě příliš brzy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ES Troyes - SM Caen  (sobota 20:00)
Oba týmy už v téhle sezóně dostaly nafackováno. Zatímco Troyes ve 3. kole muselo skousnout debakl v Marseille, Caen něco podobného prožívalo o týden později s Lyonem. Výsledkově to ovšem u obou nevypadá na první pohled tak špatně. Domácí kromě jednoho velkého neúspěchu uhráli tři remízy, hosté se drží v horní polovině tabulky.

Jestli někomu přijde reprezentační přestávka nevhod, neboť například přeruší slušnou sérii zápasů, pak to určitě není případ těchto celků. "Udělá nám všem dobře," byl rád za naplánování pauzy domácí kouč Jean-Marc Furlan. "Bude to šance pro naše mladé hráče, aby se v kádru více usadili."

Klíčové bylo pro ESTAC po prohře s OM získat alespoň nějaký pozitivní výsledek. Herně to proti Montpellieru nebyla žádná sláva, přesto se bezbranková plichta udržet podařila. "Upřímně jsem ani s bodem příliš nepočítal," překvapil svou výpovědí Furlan. "Naše zadní čtyřka spolu hrála poprvé. Musíme zase předvádět vyrovnané výkony."

Opravdu hořkou pilulku pak museli před dvěma týdny spolknout svěřenci Patriceho Garandeho. Přitom po prvních dvou kolech byli dokonce stoprocentní. Jenže domácí selhání s Olympqiuem jeho hezky vybudovaný začátek zbortil jako domeček z karet. I hosté tedy jednoznačně museli načerpat nové síly.

V Troyes bude chybět Damien Da Silva, který se v minulém kole nechal zbytečně vyloučit. Bylo přitom už prakticky rozhodnuto. "Samozřejmě jsme byli hodně zklamaní, ale výsledek byl trošku krutý. Nechci zakrývat problémy, ale viděl jsem i spoustu pozitiv," nepanikařil ze srpnové nadílky Garande.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Angers SCO  (sobota 20:00)
Lorient nebyl na přestupovém trhu po celé léto příliš aktivní a nejinak tomu bylo i v posledních dnech transferového období. I když domácí stále čekají na své první vítězství v Ligue 1, věří, že i se současným kádrem se bude dařit. Po reprezentační pauze narazí na Angers, jedno z velkých překvapení začátku tohoto ročníku.

Prakticky jedinou čerstvou změnou je odchod záložníka Mehdiho Mostefy, který zvolil pro svou budoucí kariéru Bastii, ale celkově k základním pilířům týmu vlastně ani nepatřil. Pro Les Merlus je nakonec i dobrou zprávou, že se podařilo udržet Raphaëla Guerreira. O Portugalce stál vehementně Dortmund, se svou nabídkou však neuspěl.

Dlouhá přestávka Lorientu určitě přišla vhod. Naposledy totiž dostal velký výprask v Remeši. Uvidíme, jestli čas zahojil tohle zklamání. "Jestli máme prohrát, tak ne tímto stylem," soptil kouč Sylvain Ripoll. "Musíme dát věci do pořádku. Schválně nasadím do druhé půle druhého útočníka, hrajeme dobře deset minut a pak zase zabředneme," hodnotil dále.

Zato Angers si na vstup do nové premiérové sezóny v nejvyšší soutěži určitě nemůže stěžovat. Vede si nad očekávání dobře, vždyť spolu s vedoucím PSG zůstal dosud jediným mančaftem, který ještě neutrpěl jedinou porážku! A jeho defenzíva? Jeden inkasovaný gól za 360 minut je opravdu parádní statistikou.

Obdržená branka přišla na řadu právě v minulém kole od Nice. Znamenala konečnou remízu 1:1. "Zamrzelo mě, jakým způsobem jsme jí dostali," zlobil se trenér Stéphane Moulin, zároveň však dodal, že nerozhodný výsledek byl spravedlivý. "Reprezentační přestávka přišla vhod. Už nám docházela šťáva, bylo potřeba jí načerpat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.25 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Souboj dvou týmů, kterým se letos zatím nedaří úplně podle představ, uvidí Stade de la Mosson, kam přijíždí ambiciózní Saint-Étienne. Les Verts sice poslední dobou vyhrávají, herně to ale není žádná hitparáda. Pořád nicméně lepší než domácí Montpellier, který na první tříbodový úspěch nové sezony dosud čeká..

Po úvodních třech prohrách se Les Pailladins podařilo alespoň urvat remízu v Troyes, jejich kouč Rolland Courbis však před reprezentační pauzou měl stále ke spokojenosti daleko. "Získali jsme první bod v sezoně. Skvělé. Mohlo jich být ale dvanáct," podotkl věcně. Následně dodal, že výsledek 0:0 nenaplnil jeho očekávání; koneckonců těsně před startem ročníku vyhlašoval boj o poháry, ten se však v tuto chvíli jeví spíše jako zbožné přání. Jestli volný víkend Courbisovým mužům povedl, to se uvidí dnes večer.

Nutno ovšem dodat, že Saint-Étienne nepatří mezi jejich oblíbené soupeře. Porazili je naposledy na jaře 2012, tedy v sezoně, kdy se v Montpellieru také slavil mistrovský titul; od té doby spolu oba týmy hrály šestkrát a posledních pět pokusů skončilo vždy stejně, tedy výhrou pro Les Verts. Ti navíc proti soupeřům z jihu už čtyřikrát v řadě neinkasovali. Loňský vzájemný zápas na Mossonu sice nabídl zvláštní podívanou - ASSE dohrávalo v deseti a jeho góly stříleli výhradně stopeři - ale na výhře zelených dresů to nic nezměnilo.

Kouč Christophe Galtier má před sebou letos nelehký úkol - za cíl si vytyčil jak postoupit ze skupiny Evropské ligy, tak i zaútočit na elitní trojici v domácí soutěži, a to vše bez služeb loňského talismana Maxe-Alaina Gradela, který odešel do Bournemouthu. Poslední tři soutěžní zápasy sice Les Verts vyhráli, mohou ale hovořit i o štěstí. Lorient proti nim přišel o vyloučeného gólmana Lecomteho už v první minutě, naposledy proti Bastii pak hostující Djiku vydržel na hřišti jen o dvě minuty déle. Hrát 176 ze 180 v přesilovce už je pořádná výhoda.

Bastia přitom byla na Geoffroy-Guichard domácímu favoritovi i přes oslabení vyrovnaným soupeřem, takže se Galtier musel po zápase na tiskové konferenci vyzpovídat fanouškům. "Pískání publika rozumím, ale situace je složitější. Vždy chceme útočit a střílet góly, máme nejlepší fanoušky v celé Francii, ale hrát ve dvě odpoledne v pětatřicetistupňovém vedru je náročné," obhajoval svoji opatrnou taktiku. Dnes bude chtít jistě vyhrát s větší grácií, musí se však obejít bez služeb Kévina Théophile-Catherineho (nárt) i Jeana-Christophe Bahébecka (hrudník).
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Pouze Zlatan Ibrahimovic a Grégory Pujol vsítili v Ligue 1 více gólů než Jimmy Briand. Hostující útočník ovšem na letošní branku stále čeká. Právě mizerná střelecká produkce drží jeho tým v dolních patrech tabulky. Guingamp je ovšem ohromně nehecovaný po poslední výhře nad Marseille, a tak si na půdě Nice bude věřit.

Tři prohry v řadě a nula na kontě té statistiky, která počítá útočnou potenci, taková byla bilance EAG po třech kolech. Poslední skalp nad trápícím se celkem z jihu Francie tak byl dosti překvapivý. Úspěch se rodil i bez přičinění Brianda, nové letní posily, která má zacelit díru po odchodu Claudia Beauvueho.

Tomu se střelecky zatím nedaří. "Jsem teď v tom stavu, kdy se za každou cenu snažím být v pohodě. Budu se letos snažit obhájit to průběžné třetí místo v tabulkách střelců, pokud to půjde, abych Guingampu pomohl," nepanikaří. "Líbí se mi, jaký projekt se tu v Guingampu tvoří. Mluvil jsem s trenérem, který chce, abych hrál ve středu zálohy a hrál důležitou roli."

Kouče bretaňského klubu Jocelyna Gourvennece těšil po minulém kole výsledek i předvedený výkon. Aby ne. Proti Marseille jeho mužstvu nikdo moc nevěřil. "Byla to pro nás satisfakce," ulevil si. "Potřebovali jsme vyhrát, věděli jsme, že si nemůžeme dovolit chybovat. Lidé si už na nás ukazovali, že jsme byli po třech kolech bez bodu. Ale věci se ve fotbalu rychle mění."

Nice se po čtyřech zápasech drží ve středu tabulky, tedy tam, kde by chtělo být po celou sezónu, případně aby odtud zaútočilo na pohárové příčky. Pořád platí, že se sedmi inkasovanými góly patří jeho defenzíva v tuhle chvíli k těm nejhorším v Ligue 1. Na to, jakou mají domácí marodku, si ovšem nevedou až zas tak špatně.

Před reprezentační pauzou se utkali na půdě nováčka s Angers a uhráli tam remízu 1:1. "Byli jsme trošku zklamaní. Mohli jsme vyhrát," přiznával trenér Claude Puel. "Někdy nám chybělo štěstí, ale výsledek je ve finále uspokojivý. Není lehké srovnat se s podmínkami, když ještě hrajete tak daleko od domova."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Stade Reims  (sobota 20:00)
Ve stínu pařížského nástupu se na Remeš poněkud zapomíná, svěřenci Oliviera Guégana ale zatím hrají jako z partesu - mnozí jim předvídali boj o záchranu, oni ale zatím mají po čtyřech kolech na kontě devět bodů a drží se v závěsu za vedoucími Pařížany. Dnes se pokusí protáhnout svůj úspěšný start proti Toulouse..

Statistici vypočítali, že podobně úspěšný start měla Remeš naposledy před 41 (!!) lety; to už je opravdu slušná vizitka. Klub z kraje Champagne naposledy ukázal svoji sílu před reprezentační pauzou, kdy rozprášil bezradný Lorient hladce 4:1. Les Remois vypadají zkraje sezony opravdu dobře, podařilo se jim oživit ofenzivu mladými odchovanci Siebatcheuem a Kyeiem a kouč Guégan si mne ruce, že vše jde zatím podle plánu.

"Získali jsme velké vítězství. Hráli jsme přesně tak, jak jsem po hráčích požadoval," pochvaloval si stratég, který se přitom ke kormidlu dostal teprve na jaře po odvolání Jeana-Luka Vasseura a stále ani nevlastní všechny potřebné licence. "V prvním poločase jsme přesvědčili a mohli jsme vést i výrazněji než 1:0. Nekoukám se na tabulku, ale na počet bodů, a devět z dvanácti možných je výborné. Proti Toulouse budeme chtít také vyhrát," zakončil.

Guéganův optimismus má tedy jasné kořeny, ani domácí však rozhodně nejdou do zápasu v poraženecké náladě - i když v jejich případě hraje roli spíše nezlomná víra v dlouhodobou strategii a úspěšnou budoucnost mladého kouče Dominique Arribagého než nějaké oslnivé výsledky v dosavadním průběhu sezony. Arribagé zastává tuto práci rovněž od jara, stejně jako jeho dnešní oponent (v Toulouse vystřídal Alaina Casanovu), a také jemu se podařilo fanoušky rychle získat na svou stranu.

Pouhý atraktivnější fotbal ale nestačí; tribuny chtějí výsledky, a na této frontě se zatím Arribagému letos příliš nedaří. Naposledy jeho tým poměrně hladce prohrál v Rennes. "Ve druhé půli už to z naší strany bylo mnohem lepší," hledal bývalý výtečný obránce po zápase alespoň některá pozitiva. "Udělali jsme nějaké změny v záloze. Nakonec jsme si prohrát nezasloužili." Uvidíme, jestli si Les Violets napraví pověst nyní proti rozjetému soupeři..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (pátek 20:30)
Obhájce titulu z Paříže zatím zažívá v Ligue 1 snový start: neztratil dosud ani bod, už po čtyřech kolech má na čele tabulky vybudovaný náskok a celkově působí mnohem suverénnějším dojmem než loni touto dobou. Protáhnout úspěšnou sérii se svěřenci Laurenta Blanka pokusí v páteční předehrávce 5. kola doma proti Bordeaux..

Les Girondins sice pojedou do Parku Princů s vizitkou outsiderů, letos už se jim však jednu soupeřovu sérii prolomit podařilo: v posledním zápase čelili Nantes, které do té doby neinkasovalo ani gól, a porazili jej 2:0. Šlo o jejich první vítězný zářez ligové sezony. Svěřenci Willyho Sagnola tak získali potřebné svědomí a ofenzivní univerzál Henri Saivet věří, že hosté předvedou v hlavním městě důstojný výkon.

"Bude to krásný zápas v krásném městě proti opravdu vynikajícímu soupeři. Doufám, že se nám zadaří," prohlásil čtyřiadvacetiletý odchovanec. "Pořád ale hrajeme pouze o tři body. Pro fotbalistu jsou podobná utkání hotovým svátkem. Zahrajeme si proti skutečným hvězdám, poznáme své limity. To je výzva," dodal.

Hosté nicméně musí řešit řadu problémů mimo hřiště. Sagnolův tým se totiž v posledních týdnech rozpadal pod náporem zranění; mimo hru zůstávají hned čtyři důležité opory, Cheick Diabaté, Lamine Sané, Jaroslav Plašil a Grégory Sertic. Reprezentační pauza sice pomohla alespoň Wahbi Khazrimu a Enzu Crivellimu, kteří se mezitím vrátili do plného tréninku a měli by být připraveni opět nastoupit, z disciplinárních důvodů však do Paříže nejedou Cédric Yambéré a Clément Chantome.

"Budeme hrát jako tým, pečlivě bránit a dávat si pozor na to, abychom nedělali vzadu zbytečné chyby," poodkrývá Saivet herní plán Bordeaux. "To ale neznamená, že jednoduše zaparkujeme autobus. Pořád chceme předvést svůj fotbal. PSG je technicky na tak vysoké úrovni, že pokud zůstanete zcela pasivní, vždy prohrajete. Musíme proto napadat vysoko na hřišti. Nechceme se nechat zatlačit před vlastní bránu, nemůžeme si to dovolit. Nebojíme se. Víme, že můžeme uspět," zakončil bojovně.

Také Sagnolův protějšek Laurent Blanc řeší jeden velký zdravotní problém - ikonický forvard Zlatan Ibrahimovic si sice ve 4. kole v Monaku (3:0) odbyl svůj letošní ligový debut, následně se mu však podařilo opět se zranit při plnění reprezentačních povinností ve švédském dresu. Proti Rusku (1:0) opouštěl hřiště v poločase, při prohře 1:4 s Rakouskem pak sice odehrál celých 90 minut, ale pod injekcemi. Jeho dnešní start zůstává nepravděpodobný.

Domácí však v tuto chvíli táhne jiný muž - záložník Blaise Matuidi rozehrál sezonu v životní formě a potvrdil to i v přátelském zápase mezi Francií a Srbskem, který rozhodl dvěma góly (2:1). Zejména jeho vynikající volej zpoza vápna, kterým ve 25. minutě otevíral skóre, ukázal, že v současnosti neběhá po francouzských trávnících mnoho nebezpečnějších hráčů. Blanc na něj bude jistě hodně spoléhat i dnes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain44007:012
2.Stade Reims43017:39
3.Stade Rennes43017:49
4.Angers SCO42205:18
5.Olympique Lyon42116:27
6.SC Bastia42117:47
7.AS Saint-Étienne42115:47
8.FC Nantes42112:27
9.SM Caen42023:66
10.Girondins Bordeaux41214:35
11.OGC Nice41217:75
12.Lille OSC41211:15
13.AS Monaco41213:55
14.Toulouse FC41124:64
15.Olympique Marseille41036:43
16.EA Guingamp41032:53
17.ES Troyes40313:93
18.FC Lorient40222:62
19.Montpellier HSC40130:41
20.GFCO Ajaccio40130:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
cepinzcegamy

0:0

Reagovat
mastakillah

2:0 (Lucas, Cavani)

Reagovat
Pasha

2:0 (Matuidi, Cavani)

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Len aby ich netrapilo to svedomie :)

Reagovat
Langi

OT: Darder neni proc v nominaci na Lille? Taka posila

Reagovat
smazaný uživatel

zřejmě zranění achilovky.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

carraso

Reagovat
mastakillah

Edi

Reagovat
Switchback

Cavani je boží.

Reagovat
Ángel di María 22

Ángel hraje výborně. Je vidět, jak mu stačí, aby zas měl pro co hrát, aby ho to bavilo. Fakt bych si přál, aby PSG narazilo v LM na United, ti by jim dali hroznou. Zároveň mam ale trochu respekt z toho našeho dvojzápasu s nima, s Benítezem na lávce půjde o to to venku přežít se ctí možná.

Vidim PSG dost výjimečně, v lize poprvé, Cavani je úžasnej. Vrací se odzadu, dopředu neztrácí v kombinaci na lehkosti a dal 2 parádní góly.

Golmani se můžou tak max stydět, hodně vtipný góly dostali, oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem si to dnes pustil. Angel nevypada spatne, ale hodne ztraci, hlavne ze zacatku, ale to byla takova ta klasika pod jak Mourinhem, kdy dostane balon na pravym kridle, zasekne na stred a centruje, a to neustale. Lucas taky plno ztrat a na nem je vylozene videt, jak by potreboval hrat na druhe strane. Nechapu Blanca, ze je neprohodi. Jinak Matuidi fakt vyborna forma.

Reagovat
Ángel di María 22

To je presny, no, prava strana bude vzdycky ztratova u nej vic. Ale kdyz se rozjede, tak je paradni i zprava. Jak tam prosel 2 a hodil kolmici na Cavaniho/Matuidiho Lucas je trochu naivni v tehc klickach, Verratti je sice skvelej na mici, ale premotava to a zbytecne hazarduje. Je to takovy neurovnany jeste, ale ten tym ma fakt obrovskej potencial bejt masina, sirokej kadr je taky az az na vsech postech. Pokud to blanc srovna, tak je fakt ceho se bat. Merenquesovo "do 5ti let si bude PSG bude hrat vlastni ligu oproti vsem" je sice porad sracka, ale mozna uz ne tak velka jako 2 roky zpatky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim. Maji individuality a super kadr, ale hraji jak zaludi. Meli by to drtim daleko vic si myslim.

Reagovat
Yanek

Měli by hrát jako Bayern. Pořád říkám, že brzda je Blanc.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zas Guardiola, ale chapu, jak to myslis. Pod Carlem byli silnejsi.

Reagovat
kiwwi

Coze hra? Výborné?

TAK uz chapem prečo ho tak chvális... Sak to je tragédia co dnes predvádza... Klasický výkon za United

Reagovat
smazaný uživatel

ten verratti jde na zlatý míč. neskutečný hráč

Reagovat
smazaný uživatel

v příštích deseti letech ho má

Reagovat
Ángel di María 22

Haha, wtf, to jsem trochu necekal. PSG je v druhym polocase az na jednu akci uplne marny. Klidne mohlo bejt 2:2. Dynamika je fuc.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz si vezmes, proti komu hraji, navic doma a ze jim do nejsilnejsi sestavy chybi jenom Zlatan, tak proste slabota.

Reagovat
Ángel di María 22

Co to je za blba Sirigu do brány!

Reagovat
mastakillah

rozhodně. Přitom Sirigu nebyl loni vůbec špatnej

Reagovat
Langi

Ja nevim co resite...PSG si lecilo mindraky z Cecha a proste musel prijit golman, jinak to je nepochopitelne...jesi je Sirigu dobrej nebo ne je v tomhle pripade irelevantni...vychytal toho pro ne dost a odepsali ho

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ti slavní němečtí brankáři.

Reagovat
smazaný uživatel

Trappak.

Reagovat
smazaný uživatel

trapp

Reagovat
Hurrikane

Kvalita alá Trapp, zlatý Sirigu

Reagovat
smazaný uživatel

nejprve carraso a ted trapp špatný zápas pro goliše

Reagovat
Langi

To bylo tak jasny

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši to PSG jsou trapácí

Reagovat
Hokaido

Tak Blanc scůj rekord nevyrovnal

Reagovat
Godwinson

Tak zítra už Courbis půjde, to cítím v kostech

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pasha

Lyon ako zatiaľ? Je to nuda?

Reagovat
smazaný uživatel

sudí katastrofálny, nevie si spraviť poriadok, hostia len zdržujú a odkopávajú lopty a ten muľo nevie kartu vytiahnuť

Reagovat
smazaný uživatel

opravujem sa, sudi je na kokot, stále to robia a stále netrestá a chodí tam jak muľak, Corcha už mal byť von

Reagovat
smazaný uživatel

Kriste pane z 90 minút sa 20 nehraje kvôli vyležávaniu hostí po trávniku a neviem akému ešte zdržiavaniu a on nadstaví 4 minúty. Opať sa potvrdilo že francúzski rozhodcovia sú tí najhorší

Reagovat
smazaný uživatel

on to vážne ukončil po 4. minútach a pritom Sidibe tam ležal od 85 do 89 to je v piči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Väčšieho žobráka som nevidel dávno ako bol dnešný sudí .... nehovoriac o smolnej koncovke už aby po dvoch spojniciach nepadol gól ... tento ročník je zakliaty v domácom prostredí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele