Ligue 1 - preview 32. kola

15.04.2012, 08:50, aktualizováno 18.04.2012, 08:19
Previews
Marseille a Lyon o víkendu změřily síly ve finále Ligového poháru, v zápasech 32. kola se tak představí až dnes. A složitější úkol čeká na Lyon, který hostuje na půdě sedmého Toulouse, Marseille doma přivítá sedmnácté Caen...
Olympique Marseille - SM Caen  (středa 18:30)
Vypadalo to na jednu z nejzpackasnějších sezón za uplynulá léta. Marseille je v Ligue 1 jen ve středu tabulky a zdálo se, že bude příští rok bez evropských pohárů. V sobotu se však radovala z vítězství v Ligovém poháru, a tak alespoň o Evropskou ligu nepřijde. Nyní by měla ve vítězném duchu sehrát duel proti Caen.

Ten se právě díky tomu, že Marseille hrála s Lyonem o víkendu, přesunul až na tuto středu. Jeho finálový soupeř mimochodem změří síly rovněž od 18:30 s Toulouse. Zrovna nad Caen přitom musel OM zvítězit ve čtvrtfinále, aby trofej z Coupe de la Ligue mohl později zvednout nad hlavy. V lednu ho venku porazil jasně 3:0.

Domácí nyní věří, že jim tohle vítězství nad Lyonem pomůže ve zbytku Ligue 1 a že se díky ní posunou z aktuální desáté příčky co nejvýše. Reálná je v tuto chvíli třeba osmá pozice. Na sedmé Toulouse totiž činí ztráta už deset bodů. Marseille mimochodem svým fanouškům nenabídla tříbodový ligový výsledek od 29. ledna.

Rovných deset utkání v řadě bez výhry, takovou "bilanci" si vytvořili svěřenci trenéra Didiera Deschampse. "Můžeme dát této sezóně malý význam. A to třeba tak, že ve zbytku už neprohrajeme," uvedl v rozhovoru pro klubové stránky forvard Loic Rémy. "Víme, že jsme zahodili možnost vyhrát titul. Ale pořád jsme velký klub s velkými ambicemi. A naší povinností je i nadále vyhrávat."

Pokud se třeba už nyní může hodnotit účast Marseille v Lize mistrů, podle Rémyho se rozhodně nesmí na tuhle záležitost hledět kriticky. Vždyť dosáhla čtvrtfinále, kde nakonec vypadla s Bayernem Mnichov. Je pravda, že celému klubu zachránil krk triumf v Ligovém poháru. Bez něj by to byl jinak hodně špatný ročník.

"A proto přece nejsme neúspěšní. Máme trofej," argumentoval Rémy. "Kvalifikovali jsme se do Evropské ligy a to je pro nás velmi dobré. Je pravda, že sezóna nebyla nijak příjemná, všechno bylo proti nám, i přes veškerou naší snahu. Na druhou stranu jsme tam, kde jsme chtěli být. I když to mohlo být lepší."

Caen v poslední době předvádí velmi střídavé výkony, což mu nepomáhá dostat se blíže středu tabulky co nejdále od sestupového pásma. V něm nejsou jen díky nejlepšímu skóre oproti ostatním čtyřem celkům, jež mají rovněž třicet tři bodů. Naposledy doma porazilo Bordeaux 1:0, a přerušilo tím šestizápasovou sérii bez vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Olympique Lyon  (středa 18:30)
Tvrdý boj o pohárovou Evropu zažije toulouský Stade Municipal, kam přijíždí Olympique Lyon. Domácím jde o Evropskou ligu, hostům o Ligu mistrů, a ani jeden z celků si nemůže dovolit ztrácet body..

Les Gones mají ještě v čerstvé paměti zklamání z finále Coupe de la Ligue, kde až v prodloužení podlehli Marseille, a jejich trenér Rémi Garde krátce poté určil cíle do závěru sezonu. Jsou prý dva: finále Coupe de France a postup do Ligy mistrů, ke kterému je zapotřebí probojovat se na třetí příčku, kterou momentálně okupuje úřadující šampion z Lille.

Jenže v cestě stojí velká překážka: absence v obraně. Zadní řady Lyonu rozhodně přílišnou pevností nevynikají, a v Okcitánii budou ještě navíc oslabeny o Dejana Lovrena, který byl v poslední minutě prodloužení proti Marseille vyloučen za druhou žlutou kartu. Do středu obrany se tak zřejmě postaví veterán Cris.

"Uvítal bych stabilnější situaci uprostřed obranné řady," neskrývá Garde. "Byla by to velká výhoda. Jak Lovren, tak Cris letos chyběli hodně zápasů díky zranění, a Bakary Koné hrál za Burkinu Faso na APN." Cris, bývalá opora týmu, je však podle mladého trenéra soutěživým hráčem a prý se není třeba příliš obávat. Holohlavý Brazilec se vrátí na hřiště, na kterém v roce 2007 utrpěl vážné zranění - přetrhl si kolenní vazy v souboji s Johanem Elmanderem, což ho stálo více než půlroční pauzu.

Lyon momentálně ztrácí na třetí Lille tři body; pokud by se Les Gones podařilo místo v LM ukořistit, šlo by o čtrnácté umístění "na bedně" za sebou. V lize to Gardeho svěřencům celkem šlape, z posledních 5 zápasů ukořistili celých 13 bodů, a budou tedy mírnými favority. "Přes neúspěchy jsme se už přenesli," vrací se trenér k pohárovému zklamání. "A moji hráči jsou plně odhodlaní splnit zbývající cíle, které nám zbývají. Prohráli jsme jednu bitvu, ale dvě jsou ještě před námi. Toulouse je vždy těžký soupeř, ale my se musíme soustředit sami na sebe. Marseille už je za námi."

Toulouse je však stále reálně ve hře o Evropu - aktuálně sedmý celek by v případě výhry vyrovnal svého dnešního rivala na 53 bodech. Forma Les Violets je otázkou - po pěti výhrách a remíze se totiž přestalo dařit a přišly dvě porážky za sebou, obě proti rivalům z Normandie, Lille a Valenciennes. V obou těchto zápasech navíc Toulouse dohrávalo z deseti, což z nich udělalo tým s největším počtem vylučovaných hráčů v soutěži.

To se týká absenterů Aymena Abdennoura a Francka Tabanoua. Defenziva TFC je však s pouhými 28 obdrženými góly nejlepší v soutěži, a doma jsou jejich statistiky ještě mnohem impozantnější - svěřenci Alaina Casanovy zde inkasovali všehovšudy třikrát z posledních 12 zápasů! Na druhou stranu trpí okcitánský klub čtvrtým nejhorším útokem ligy.

"Před bránou nejsme efektivní," ví středopolař Étienne Didot. "Není na mě dovolávat se změn, to musí rozhodnout trenér. Je to ale složitá situace, a hráči potřebují být sebevědomí. Myslím, že je dobře, že se střetneme právě s Lyonem, protože jde o velký klub a v sázce je hodně. Po dvou porážkách v řadě se můžeme oklepat ve velkém stylu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - OGC Nice  (pondělí 21:00)
Netradičně i na pondělí má Ligue 1 naplánovaný jeden zápas 32. kola. Šesté Rennes přivítá Nice a potřebuje si co nejlépe spravit chuť po semifinálovém vypadnutí z Coupe de France s třetiligovým Quevilly. OGC je v celkem slušné formě, body přitom potřebuje stejně nutně jako jeho soupeř.

Z posledních sedmi zápasů hosté prohráli pouze v jednom případě. Jinak na své konto získali hned čtrnáct bodů a odpoutali se ze sestupového pásma. Jenže dolní polovina tabulky je tak vyrovnaná, že Nice prostě nesmí polevit. Na osmnácté Sochaux má náskok jednoho jediného korálku. A to je přitom aktuálně čtrnácté.

Do Rennes, které bojuje o evropské poháry pro příští sezónu, pojede bez svého nejlepšího střelce Anthonyho Mouniera. Klíčového hráče na tento zápas není možné použít kvůli jeho svalovým potížím. Mounier má jinak výtečnou formu, v posledních dvou zápasech skóroval třikrát, v St. Étienne především jeho dva góly zařídily vítězství 3:2.

Naposledy si Nice poradilo doma s Lorientem. Těžklo říci, jak si ale nyní povede bez své opory. Na Rennes navíc v posledních letech vůbec neumí hrát. I když letos na podzim ho dokázalo v rámci ligy porazit 2:0, z uplynulých dvanácti zápasů to bylo jednou a naposledy. Je ale pravda, že většina duelů těchto celků končí také remízou.

"Trenér nechce riskovat zdravotní stav svého nejlepšího střelce," stojí v klubovém prohlášení Nice. Rennes bude mít proti takto oslabenému soupeři určitě výhodu. Klub ale stále hodně mrzí vypadnutí z Francouzského poháru. Ve středu totiž svěřenci kouče Fréderica Antonettiho nestačili na Quevilly, které místo nich postoupilo do finále proti Lyonu.

Antonetti však svůj tým vyzývá, aby na porážku 1:2 co nejrychleji zapomněl. "Nejlepší bude držet při sobě, budeme se soustředit na další zápas," říkal. "Musíme myslet pozitivně, i když v nás nyní hodně lidí nevěří. Což na jednu stranu chápu. My ale máme ještě sedm zápasů do konce, ve hře je dvacet jedna bodů a nám se závěr sezóny musí podařit."
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danzé, Apam, Kana-Biyik, Théophile-Catherine - Brahimi, M'Vila, Féret, Hamed Doumbia, Pitroipa - Hadži
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Diakité, Gomis, Digard, Clerc - Coulibaly, Anin, Sablé, Abriel, Molongui - Goncalves
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AC Ajaccio  (neděle 17:00)
Úřadující šampion z Lille bojuje o místenku v Lize mistrů a podle předpokladů by měl dnes snadno posbírat všechny body, hostí totiž nováčka z Ajaccia.

Korsičané se po skvělém úvodu jarní části trochu zasekli a spadli na sedmnácté místo v tabulce, jediný bod nad sestupovou zónu. Spíše než jejich vlastní špatná forma však za tento propad můžou zlepšené výsledky přímých konkurentů, jako Caen, Nancy a Nice. Pantaloniho svěřenci totiž získali z posledních 5 zápasů solidních 7 bodů za čtyři remízy a výhru nad Marseille.

Přidat k této sérii šestý korálek však bude nesmírně obtížný úkol, a ví to i bývalý obránce Le Mans a současná opora zadních řad ACA, Samuel Bouhours, podle nějž čeká jeho klub utkání s vůbec nejsilnějším týmem Francie. "Lille je nejlepší celek Ligue 1," prohlásil Bouhours pro klubové stránky. "Mají skvělé individuality, které dohromady tvoří skvělý tým."

"Je nám jasné, že nás čeká mimořádně těžký souboj, ale nic není nemožné. Chceme na hřišti odevzdat všechno a odvézt si domů přijatelný výsledek. Naším cílem je porazit každého, ať hrajeme venku nebo doma - víme totiž, že spoléhat pouze na domácí zápasy nestačí. Jsme připraveni a schopni vítězit i mimo vlastní stadion," prohlašuje Bouhours sebevědomě.

Podle zkušeného obránce je záchrana klubu v nováčkovské sezoně velmi reálná, a se současnou situací je spokojený. "Kdyby nám někdo na začátku ročníku řekl, že budeme po 31 kolech na 17. příčce, brali bychom to bez rozmýšlení," upozorňuje. "Děláme všechno, co je v našich silách, abychom se nemuseli po roce vracet opět o soutěž níž."
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Béria, Baša, Chedjou, Digne - Mavuba, Guéyé - Cole, Hazard, Payet - Roux
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Diawara, Medjani, Poulard, Bouhours - Pierazzi, André, Tibéri - Cavalli, Eduardo, Ilan
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Ve vynikající formě hrající Nancy přivítá na svém stadionu Bordeaux v zápase, který by se dal charakterizovat jako boj o střed tabulky.

Les Chardons měli od nástupu nového trenéra Fernandeze pomalý rozjezd a první výhru si připsali z pozice posledního týmu až 22. října, ale od té doby se na východě Francie řada věcí pohnula výrazně k lepšímu, a slavné Girondins tak mohou vyzvat už coby průběžně jedenáctý tým, který v posledních šesti utkáních nasbíral celých 16 bodů.

Tyto zápasy přitom rozhodně nebyly papírově jednoduché, naopak - doma na Stade Marcel Picot porazilo Nancy celky kalibru Lyonu, Montpellieru nebo PSG. Pokud by se skvělá forma domácích promítla do dalšího tříbodového výsledku, znamenalo by to vyrovnání bodového účtu dnešního oponenta.

Řízný obránce Joël Sami věří, že hlavním důvodem výkonnostního a výsledkového obratu týmu je zlepšená atmosféra na domácím stadionu. "Víme, že lidé na (Stade Marcel) Picot stojí plně za námi a podporují nás jak jen mohou. Viděli jsme to proti PSG, kdy nás hnali za vítězstvím i v okamžiku, kdy Pařížané vyrovnali," pochvaluje si Sami.

"Atmosféra se změnila. Předtím stačilo udělat jednu chybu, aby fanoušci začali bučet. A to nám opravdu nedodávalo sebevědomí - nechali jsme se snadno vykolejit."

Aktuálně osmé Bordeaux naopak svoji pohodu v posledních týdnech ztratilo - jestliže na přelomu roku platil Francis Gillot díky přestupu na riskantní formaci 3-5-2 za geniálního inovátora a Bordeaux za černého koně boje o poháry, poslední čtyři zápasy vrátily Les Girondins zase zpátky na zem. Přesně tak dlouho totiž Gillot se svým týmem nevyhrál; naposledy se musel sklonit před Caen.

Křídelník Henri Saivet nicméně věří, že hosté mohou získat v Nancy dobrý výsledek, pokud se ovšem vyrovnají s umělým povrchem. "Tohle bude náročný zápas, budeme hrát na umělém trávníku, na což nejsme zvyklí," prohlásil pro klubové stránky. "Nancy bylo podle mě nejlepším týmem března, dokázali vítězit i proti velkým týmům jako Montpellier, Lyon a PSG."

"Jestli vyhrají i tentokrát, budou mít stejně bodů jako my - pro nás je ale důležité udržet si od nich odstup. Proto musíme vyhrát - nebo alespoň nepohrát,"
uzavřel Saivet.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Sami, André Luiz, Puygrenier, Haidara - Sané, Karaboué, Traoré - Bakar, Niculae, Mollo
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Mariano, Planus, Ciani - Mariano, Plašil, N'Guemo, Obraniak, Trémoulinas - Gouffran, Maurice-Belay
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 2.88 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Brestois  (neděle 17:00)
Zápas dvou celků, kterým v poslední době trochu dochází dech, uvidí Stade Geoffroy-Guichard. Zelenou barvu vyznávající velkoklub od řeky Rhony v něm prověří o holou kůži hrající bojovníci z Brestu.

Trenér domácích Christophe Galtier, známý svým zápalem pro klub a vše kolem něj, od svých svěřenců neočekává nic než stoprocentní výkon. ASSE potřebuje nutně změnit aktuální kurz, pokud se chce probojovat do pohárů - stejně jako poslední dvě sezony, i letos totiž padl na Les Verts jarní splín, během nějž tým spadl ze čtvrtého místa na sedmé a aktuálně čeká už čtyři zápasy na výhru.

Jediným pozitivem tak může být fakt, že minulý víkend dokázali Stéphanois alespoň remizovat 1:1 s Ajacciem a přerušili tak sérii tří porážek, to je ovšem vítězství skutečně jepičí. A Galtier to dal svým svěřencům pořádně najevo - po brance v závěru zápasu, která překazila favoritovi radost z výhry, byl impulzivní trenér hodně rozzlobený. Na pozice zajišťující přímý start v Evropě ztrácí jeho ovečky už celých 6 bodů.

"Musíme zvítězit před našimi fanoušky. Očekávám adekvátní reakci na poslední výkony, očekávám odhodlání," hřímal kouč na oficiálních stránkách klubu. "Jedna ze statistik ukazuje, že v prvních 27 kolech jsme získali nejvíce bodů v posledních 10 minutách. Od té doby je to obráceně - naopak v závěrech utkání inkasujeme, a platíme za to krutou daň v podobě ztráty bodů."

"Máme mnoho zraněných a suspendovaných hráčů, ale pokud budeme hrát tak, jak umíme, můžeme naprosto bez problému porazit Brest,"
burcuje Galtier. "Nesmíme ale zapomínat na to, že soupeř hraje o záchranu."

Bretaňský celek si trochu zvedl náladu minulý víkend, když doma překvapivě porazil silné Lille v poměru 3:1 a ukončil tak sérii čtyř porážek v řadě, nicméně stále jde o jeden z nejvíce ohrožených celků ligy. Brestois jsou na patnáctém místě a jejich náskok na sestupovou osmnáctou příčku činí jediný bod.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Ebondo, Zouma, Mignot, Ghoulam - Gradel, Guilavogui, Clément, Sako - Aubameyang, Sinama-Pongolle
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Elana - Baysse, Zebina, Kantari, Daf - Ewolo, Culma - Lesoimier, Grougi, Ben Basat - Alphonse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.25 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Dijon FCO  (neděle 17:00)
Velmi atraktivní podívanou slibuje utkání Sochaux s Dijonem - oba celky mají znatelně lepší ofenzivu než defenzivu a oba hrají o záchranu. Bude tedy určitě na co koukat.

Burgundský nováček naposledy přenechal před vlastními fanoušky všechny body rozjetému Nancy, což jej plně navrátilo do reality bojů o přežití, od níž se dijonští úspěšně snažili oprostit v předcházejících třech zápasech, z nichž vydolovali plných sedm bodů.

A trenér Patrice Carteron tvrdí, že by se raději ohlížel právě za těmito povedenými výsledky, mezi něž patřila i porážka Marseille v poměru 2:1, než za poslední prohrou. Tým je prý třeba povzbudit - aktuální čtrnácté místo je vzhledem k předsezonním prognózám stále výborné a dvoubodový náskok na sestupové příčky uspokojivý. Do konce ligy zbývá ale ještě sedm zápasů a bude potřeba sbírat body - jako hned dnes proti Sochaux.

"Rád se vracím k utkání s Marseille," prohlásil Carteron. "Teď jsme prohráli, ale není to konec světa. Neměli jsme svůj den. Náš osud je však i nadále v našich vlastních rukou," povzbuzuje muž, jehož svěřenci prý nemají nijak pokleslou náladu. "Místo toho se cítí motivovaní předvést to nejlepší, co v nich je," pochvaluje si jedenačtyřicetiletý kouč. "Jsem pohlcen tím, jaká v klubu panuje jednota a atmosféra. Celý klub je jedna velká rodina, všichni to tu cítíme," potvrzuje.

Sochaux je devatenácté, na záchranu ztrácí tři body, ale poměrně příznivý los je stále ponechává ve slušné naději. K tomu přispívají i zlepšené výsledky: z posledních pěti zápasů vyhráli Les Lionceaux hned tři. I proto má Carteron z dnešního protivníka velký respekt.

"Ukázali, že umí hrát výborný fotbal," uznává. "Mají v týmu lídry, kteří se nebojí vzít věci do vlastních rukou a kteří poslední dobou hrají na úrovni, která jim skutečně odpovídá. Budeme muset hrát velmi defenzivně," ukončuje možná trochu překvapivě své vyjádření trenér, jehož svěřenci disponují vůbec nejpropustnější obranou v lize.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Corchia, Banana Yaya, Carlao, Sauget - Roméric Lopy, Nogueira - Boudebouz, Martin, Camara - Maïga
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Varrault, Paulle, Souprayen, Diabaté - Kumordzi, Sankharé - Guérbért, Corgnet, Bauthéac - Koné
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard  (neděle 17:00)
Důležitý souboj se odehraje v Normandii, kde místní Valenciennes přivítá ÉTG. Oba kluby jsou v téže pozici: záchranu ještě nemají jistou, ale mají k ní dobře nakročeno.

Domácí celek, který před sezonou převzal nový trenér Daniel Sanchez, naposledy před vlastními fanoušky udolal silné Toulouse v poměru 2:0, což znamenalo druhou domácí výhru za sebou. Potvrdit dobrou formu se bude snažit i proti Évianu, který sice odevzdal minulý víkend v Annecy všechny body Rennes, ale venku je poslední dobou nebezpečnější..

Brankář severofrancouzského týmu Nicolas Penneteau burcuje své spoluhráče k soustředěnosti - druhé vítězství v jediném týdnu by prakticky znamenalo posun do středu tabulky. "Získat šest bodů ze dvou po sobě jdoucích domácích zápasů je těžké," uznává Penneteau, ale dodává: "Jsme připraveni této výzvě čelit. Pokud uspějeme, utečeme sestupové zóně a získáme trochu prostoru k dýchání před koncem sezony."

V případě vítězství by se VAFC posunulo v tabulce právě před Évian, který má na svého soupeře aktuálně dvoubodový náskok. Correův tým se však může pochlubit excelentní výjezdovou formou: z posledních čtyř zápasů mimo Annecy získalo ÉTG nejprve remízu a poté tři po sobě jdoucí výhry.

Velezkušený záložník Jérome Leroy si stejně jako Penneteau uvědomuje důležitost případné výhry a zdůrazňuje, že jde o souboj dvou celků v téže situaci. Oba se snaží zajistit si co nejdříve bezpečí záchrany. "Pokud bude Valenciennes i zítra v tabulce za námi, bude to znamenat, že jsme zaznamenali dobrý výsledek," odkrývá ambice nováčka. "Už nějakou dobu se nedíváme pod sebe, protože víme, že nám stačí další dvě výhry k tomu, abychom byli v bezpečí před sestupovým ohrožením."

A bývalá hvězda Rennes ví, že totéž platí i pro dnešního soupeře: "Jsou ve stejné pozici jako my. Také potřebují vítězství nebo dvě."
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat Mirin, Angoua, Ducourtioux - Gomis - Cohade, Kadir - Dossevi, Danic - Aboubakar
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Andersen - Dja Djédjé, Angoula, Mongongu, Wass - Bérigaud, Poulsen, Sorlin, Kahlenberg - Sagbo, Khelifa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.00 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Do pořádného průšvihu se dostal Lorient. Příšerná forma, která se s týmem Christiana Gourcuffa táhne už téměř půl roku, si vybrala svoji daň, a Les Merlus spadli na sestupové příčky. Teď proti ním navíc stojí protivník z nejsilnějších, vedoucí Montpellier..

La Paillade mají vše ve svých rukách: po vítězství v dohrávaném utkání v Marseille mají tříbodový náskok na druhé PSG. Trenér René Girard nicméně varuje, že k titulu vede stále ještě dlouhá cesta a je třeba zůstat v naprosté koncentraci. Montpellier má velmi mladý tým a Girard se obává, že zkušenost pařížských borců nakonec může hrát rozhodující roli.

"Stále je před námi ještě měsíc ligy a očekávání jsou každým kolem vyšší. Když máte mladé hráče a máte bojovat s Pařížany, kteří mají v kádru fotbalisty, co znají Ligu mistrů, nevíte, co se může stát," tvrdí Girard. "Naše pozice je však taková, jaká je, a co bude dál, se teprve uvidí. Máme talentovaný a mentálně vyspělý tým. Moji hráči tvoří výjimečnou skupinu a naším cílem je zjistit, jak daleko až můžeme zajít."

I kdyby se však nakonec v Montpellieru titul neslavil, jedno už je prakticky jisté: po vítězsví na Vélodrome si borci v modro-oranžovém de facto zajistili místo v Lize mistrů (třetí Lille ztrácí už deset bodů). Girard však rozhodně nepodceňuje ani nadcházející zápas v Bretani, mimo jiné i proto, že Lorient hraje na umělé trávě.

"Hrát na umělém povrchu proti týmu, který bojuje o přežití, to nejsou zrovna ideální podmínky. Nebude to jednoduché, ale Marseille jsme zvládli a myslím, že máme dostatek sil," poukázal trenér na zhuštěnější program MHSC v uplynulém týdnu.

Lorient má velmi krutý los a jeho současná situace vypadá velmi špatně, zvlášť po minulé prohře s podobně ohroženým Nice. Trenér Christian Gourcuff však apeluje na své svěřence, aby nepanikařili. "Mysleli jsme, že jsme zlomili to výsledkové prokletí, ale nevydrželo nám to. Teď už každopádně nemůžeme ztrácet čas. Máme extrémně těžký rozpis zápasů, ale fakt, že jsme momentálně až osmnáctí, věci nijak zásadně nemění," zakončil trochu záhadně lorientský kouč.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Baca, Bourillon, Lautoa, Le Lan - Jouffre, Mulumba, Mvuemba, Monnet-Paquet - Aliadiére, Campbell
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Saïhi, Stambouli - Cabella, Belhanda, Utaka - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.00 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Nutnost. Přesně tohle slovo nejlépe vystihuje vztah Auxerre i PSG k případnému vítězství: v nedělním večerním zápase půjde na jedné straně o naději na přežití, na druhé o naději na titul.

Paris Saint-Germain cestuje na jih sice coby druhý tým průběžné tabulky, ale povzbuzené poslední těsnou výhrou proti statečně se vzpouzejícímu Marseille ve slavném Clásicu. Bojovnou náladu v táboře Pařížanů potvrzují i slova jedné z luxusních akvizic, obránce Maxwella, který situaci mezi svým klubem a Montpellierem pro zbývajících sedm kol označil za "válku".

V Burgundsku uvidí fanoušci ztrápeného Auxerre nejlepší celek na venkovních hřištích - tak se o svěřencích Carla Ancelottiho alespoň vyjadřují statistiky. Naposledy však Pařížané venku padli, konkrétně před dvěma týdny v Nancy, které vede bývalý lodivod AJA Jean Fernandez. Že by muž, který se podepsal pod největší úspěch klubu od roku 2003, dal svému nástupci Jean-Guy Wallemmovi návod?

Je dobře známým faktem, že Auxerre jako jediný tým francouzské historie ještě nikdy nesestoupilo z Ligue 1, ale nyní vše nasvědčuje tomu, že se bílomodří letos "dočkají". Podporuje to i jiná statistika, která říká, že ještě žádnému týmu, který měl po 31 kolech pouhých 29 bodů, se nakonec nepodařilo zachránit. Auxerre má bodů přesně 27..

Od Wallemmeho nástupu se tým herně trochu zvedl a dokázal po dlouhé době zvítězit, ale také dvakrát prohrát, a jeho situace je stále kritická. Bývalý kouč Lens, který se auxerreskou Mission Impossible snaží dotáhnout do úspěšného konce za použití všech možných i nemožných prostředků, může těžit z faktu, že defenziva PSG rozhodně nefunguje zrovna ideálně - Pařížané inkasovali v posledních osmi zápasech.

Ancelottimu bude navíc chybět suspendovaný záložník Momo Sissoko a také forvard Guillaume Hoarau. Maxwell, který přišel v lednu z Barcelony, je nicméně připravený: brazilský bek má na Auxerre špatné vzpomínky, neboť jeho poslední střetnutí s burgundským klubem, ještě v barvách Ajaxu, skončilo vypadnutím z Poháru UEFA.

"Bude to velmi těžký zápas, skutečná bitva," přemítá. "Je to důležitý zápas pro nás i pro ně, a my musíme udělat všechno pro to, abychom si do Paříže odvezli tři body." K případné porážce zaujímá Maxwell podobně jasné stanovisko: "Jistěže by šlo o ostudu, máme povinnost tu zvítězit. Klub, jeho fanoušci a hráči to potřebují. Jsme klidní, soustředění a schopní vítězit. Jde nám o titul. Ztratit body v Auxerre by byla blamáž."

Auxerre pod Wallemmem hrálo doma pouze jednou, když porazilo Valenciennes 2:0. Inspiraci bílomodrým může dodat minulá sezona, kdy se famózním závěrem (15 body z posledních 7 zápasů) zvedli z osmnáctého na deváté místo, s pětibodovým náskokem na prvního sestupujícího. Něco podobného bude AJA potřebovat i letos.

"Náš cíl je jasný, chceme se zachránit," říká obránce Stéphane Grichting. "Nevzdáváme se. PSG známe opravdu dobře, budeme hrát s respektem, ale bez strachu. Máme nůž na krku, ale proti Lyonu jsme hráli dobře; musíme se zkrátka vyvarovat chyb. Poslední dobou jsme neměli mnoho štěstí, ale budeme se snažit to změnit. Po PSG nás čekají zápasy s Nice, Brestem, Dijonem a Bordeaux - a každý ví, že právě tehdy se bude rozhodovat," uzavřel zkušený Švýcar.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Dudka, Boly, Grichting, Hengbart - Cissé, Mandjeck - Chafni, Traoré, Contout - Oliech
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Alex, Biševac, Maxwell - Motta, Bodmer, Matuidi - Menez, Pastore, Nené
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Montpellier HSC31206558:2966
2.Paris Saint-Germain31189456:3363
3.Lille OSC311511556:3556
4.Olympique Lyon311651049:3853
5.Toulouse FC31148932:2850
6.Stade Rennes31139941:3548
7.AS Saint-Étienne311381038:3547
8.Girondins Bordeaux311012936:3442
9.Olympique Marseille3110101138:3540
10.Évian Thonon Gaillard311091243:4639
11.AS Nancy-Lorraine311091231:3739
12.Valenciennes FC311071431:3637
13.OGC Nice318101332:3634
14.Dijon FCO31971537:5134
15.Stade Brestois316151027:3033
16.SM Caen31891433:4433
17.AC Ajaccio317121232:5033
18.FC Lorient317111328:4032
19.FC Sochaux31791532:4830
20.AJ Auxerre315121436:4627

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
domingo

Jinak jsem si natipoval vysledky do konce..

Titul vyhraje Montpellier o skore pred PSG, treti skonci s sestibodovym naskokem Lille, ctvrty Lyon bude mit naskok dalsich 8 bodu, cili tahle ctyrka je jasna. Z tech matlaku pod nima se nejlip umisti Toulouse (ktere tak ma jedine sanci na EL, pokud Lyon vyhraje CdF), tesne za nima ASSE a pak Rennes. Stred tabulky ovladne Bordeaux s sestibodovym naskokem na dvojici Marseille - Nancy.

Jedenacty bude Valenciennes (takze marty mi dluzi flasku) a dvanacty se stejnym poctem bodu Ajaccio (43). Na 42 bodech se potom seradi ctyri tymy - Nice, Evian, Caen a Sochaux. Sedmnacty bude s 39 body Brest, ktery se zachrani az v poslednim kole.

Sestupujeme i pres solidni finis my, Dijon a posledni Lorient. Vsichni sestupujici maji 38 bodu.

Tak a ted doufam, ze to mam cely blbe

Reagovat
Langi

to já taky...minimálně Lyon 3. flek a Brest sestup místo Auxerre

Reagovat
juninho8

Reagovat
Godwinson

Lorient je v háji, bylo by skvělé, kdyby bral Montpellier tři body a Auxerre také :) To už bych v to možné první místo snad začal i věřit.

Reagovat
Godwinson

Lorient: Audard - Baca, Bourillon, Lautoa, Le Lan - Jouffre, Mulumba, Mvuemba, Monnet-Paquet - Aliadière, Campbell

Montpellier: Jourdren - Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bédimo - Saihi, Stambouli, Belhanda - Camara (ou Cabella), Giroud, Aït-Fana

Také zajímavé :)

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Robbie

dneska nějaká tutovka ?

Reagovat
Langi

jo...Lille - Ajaccio X2

Reagovat
Godwinson

Jourdren - Bocaly, Yanga-M'Biwa, Hilton, Bédimo - Saihi, Stambouli - Cabella, Belhanda, Utaka - Giroud

Tak to je nádhera, k dokonalosti tomu chybí jen Aït-Fana.

Reagovat
Godwinson

Chyba, hraje samozřejmě Marveaux, Saihi sedí.

Reagovat
Godwinson

Évian slušný poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

ta mineralka si z ligue 1 snad robi prdel )))))

Reagovat
domingo

Jezis, ten Correa je prokleti

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes mají pěkné dresy.

Reagovat
santini

marseille - caen 0-0 @9,80

Reagovat
Langi

Marseille dneska zas rupne...já tomu věřim...

Reagovat
Langi

Probable starting line-up:

OL: Lloris - Reveilleré, Cris, Umtiti, Dabo - Gonalons, Greniér - Lacazette, Kallstrom - Lisandro, Gomis

sestavy Toulouse se na různejch stránkách dost lišej, takže se nechám překvapit

Reagovat
juninho8

od zalohy hore takmer dokonale....michel za kima a bolo by....ale v obrane je jeden vacsi traged ako druhy ale co ty vies....mozno vedla seba im to pojde

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse: Ahamada - Ninkov, zbor, Fofana, Mbengué - Capua - Regattin, Sirieix, Sissoko, Machado - Bulut.

Lyon: Lloris - Umtiti, Cree, Kone, Dabo - Briand, Gonalons, Grenier, Kallstrom - Gomis, Lacazette.

Reagovat
smazaný uživatel

no ja som tou obranou docela dost prekvapeny... dnes akoze fakt mame najderavejsiu obranu ako sa len dala a ani neviem co je z Anthonym....,,,inak zbor= Congre...to mi len tak cudne prelozilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to asi bude dnes sranda, ... asi to bude z prava Dabo, Cris , Kone , Umtiti.....táto zostava by ma v zivote nenapadla...

Reagovat
Langi

Remi uz fakt nevi kam by toho Umtitiho narval, na stoperu posere co se da, tak bude hrat krajniho beka...jesi s Anthonym neco je tak to kdyztak melo vypadat takhle: Dabo, Cris, Kone, Kolo to je silenost, za rok budou hrat stopery Zeffane se Seguinem a nalevo bude radit Umtiti...Remi jdi nekam

Reagovat
Langi

Puel se vratil

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavne bez Lisandra či Bastosa...dnes Remi vsadil skor na tu atleticku a fyzicku zostavu ako na techniku...

Reagovat
Langi

Pro lasku bozi co je to za hybrid ...a kde je Anthony?...twl Remi chce prohrat, nebo se zblaznil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Langi

Koukam ze i francouzsti fanousci jsou z tyhle sestavy mirne "v rozpacich" ...to uz je co rict, vetsinou jsou schopny odpustit cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

lavicka : Vercoutre, Zeffane, Gourcuff, Bastos, Fofana, Pied, Lopez

Reagovat
Langi

lavička lepší než základ

Reagovat
Langi

jinak samozřejmě nevěřim že s touhle sestavou vyhrajeme, to že dostanem gól je více méně tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

a tu ak by chcel niekto Marseille : Mandanda – Azpilicueta, Nkoulou, Mbia, Fanni – Kaboré, A. Ayew, Cheyrou – Valbuena, Brandao, Rémy

Caen : Thébaux – Vandam, Sorbon, Heurtaux, Raineau – Seube, Proment, Bulot, Fajr – Niang, Frau

Reagovat
Godwinson

Pěkná sestava Lyonu

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Ale vážně, ta obrana se mi takhle líbí. Dabo zahraje na obou stranách stejně a Umtitiho jsem měl stejně vždy za velkého talenta na levého beka :))

Reagovat
Langi

no já po tom, co jsem donadával, tak sem listoval na wiki a transfermarktu a Umtiti je údajně fakt CB nebo LB...takže takovej malej univerzál každopádně mam z něj strach...poslední 2 zápasy 2 chyby co znamenaly gól...o Daba strach nemam, jesi zas nedostane kartu, ale podle mě měl hrát Kolodziejczak na levo

Reagovat
Godwinson

Já o něm vždy slyšel jen v souvislosti s levým obráncem, takže ta jeho letošní anabáze mě překvapila, asi je univerzální, talent má, na beku bude menším zlem. Kolo jim už asi musel říci, že smlouvu jim nepodepíše a půjde pryč, jinak bych jeho nenasazování nechápal.

Reagovat
Langi

asi jo...to bude podobný jak s Edersonem, nedivim se mu když vubec nehraje...ale na toho Umtitiho se dneska rád podivám jak mu to na kraji půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Umtiti vysunutie utocnika, Cris penalta a Dabo červená...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to fakt jebu už

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti neprebral hraca ktory centroval a kto zluftoval v sestnástke ani nechcem vediet...

Reagovat
Langi

zrovna tohle mu přišít nemůžeš si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

ja to neprisivam len jemu....ale tak jeho hrac ktoreho si mal prebrat a nestihal tak jeho hrác centroval uplne volny... a dalsia vvec je ten odkop v 16...co tam robil Dabo co on čaroval...

Reagovat
Langi

krásně odvrácenej centr...Dabo klobouček

Reagovat
Godwinson

Jsem pochválil výběr, no .. už to začíná

Reagovat
smazaný uživatel

fuck this shit. na tohle fakt nemám nervy

Reagovat
Godwinson

CAEN!

Reagovat
Langi

twl já sem to čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Aááno ano tak ako som sa tesil na tento zapas už od soboty... tak to aj zacalo najpr ta zostava, ktorá nemala hlavu ani patu potom Ninja odkop Daba a teraz ....ach......jebať....

Reagovat
Langi

hrůza...mám chuť to vypnout...Cris na to prostě z vysoka sere, stydim se že za nás takovej hráč vubec nestupuje, natož že je to náš kapitán

Reagovat
smazaný uživatel

Evropská Liga taky liga. Jen aby vůbec byla i ta

Reagovat
Langi

jesi se nezmění přístup obránců nebo se nenakoupěj kvalitnější tak dostanem v osminifále EL tak na prdel že si dlouho nesednem

Reagovat
Godwinson

Nerozčilujte se, Lyon už stejně jako Marseille prakticky o nic nehraje, někde jsem četl, že Queviilly možná Evropu odmítne.

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to je celkem logické s tím Quevilly. Už vidím, jak by zaplatili cestu a hotel někam do Machačkaly . Nicméně tu nejde ani tak o ten výsledek, ale že ta obrana je prostě tragédní a hráli by kulové i kdyby hráli o LM

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

jinak máš pravdu...ted už nehrajem

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti ako lavy bek ...no je fakt ako lavý, do zadu by to slo ale do predu ?? ved jeden na jeden 0 bodov...

Reagovat
domingo

a cilem Lyonu se stava skoncit nad ASSE

Reagovat
Langi

hmm...aby ta EL vubec dopadla

Reagovat
Langi

http://www.sportlemon.tv/v-2/18/176/v-397717.html

Kdo si ten vejprask chce vychutnat v dobrý kvalitě

Reagovat
Langi

já na tohle fakt nemam sílu...Toulouse si s náma dělá co chce...už to dávno mělo bejt víc než 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

no treti gol z offsidu..ale sami sa zato mozeme...

Reagovat
Langi

to už nic neřeší...ten třetí gól aspon dokreslí pravdivej obraz tohohle zápasu...0:2 by z našeho pohledu bylo hodně milosrdný

Reagovat
Langi

Toulouse klobouček...to byla kombinace, který se od našich hráčů zřejmě v životě nedočkám...

Reagovat
smazaný uživatel

To už je to s váma tak vážný? Já L1 sleduju jen občas, většinou jen sestřihy + reporty tady. A čtu zdejší diskuze (nejlepší, nejslusnější, s největší dávkou informací atd). Co se s Lyonem v posledních letech stalo? Můžeš mi to nějak shrnout? V čem se stala chyba a kdy, co je potřeba změnit, posílit atd.

Reagovat
Langi

tohle začlo tak nějak v sezóně 2008/2009...před sezónou odešel Perrin a nahradil ho Puel (já osobně dodnes nechápu proč, Perrin byl první trenér, který získal v jedné sezóně double a pod jeho vedením to byl fotbal podobnej tomu co sme hrávali ještě pod Houllierem)...Puel předtím vedl Lille, který v té době nemělo zdaleka takový ambice jako Lyon a on prostě nedokázal vést takový celek, motal sestavu, stavěl hráče na uplně špatný posty, zaved novej systém a styl hry, kterej se ani trochu nepodobal tomu co ten tým hrál předtim...prostě pod Puelem se ta hra ani fanouškům nemohla moc líbit...další věc byla, že v tý době sme byli vcelku dost bohatej klub a navíc hráči od nás odcházeli za slušný odstupný (Malouda, Abidal, Ben Arfa), takže sme měli na to každoročně dost peněz na přestupy, ale jak už to bejvá pár přestupů byly velký provary (Makoun, Cissokho, Ederson, Gourcuff), hlavně poslední dva, na nich sme tratili hrozně peněz...no a poslední 2 roky je situace přesně opačná, předloňská sezóna byla dost ztrátová a před touhle sezónou sme měli botu 25 mil eur a aby toho nebylo málo tak samozřejmě ve stejný době kdy by sme byli v útlumu tak se na nás konkurence začla dotahovat (Marseille, Lille, PSG) jak finančně tak kvalitou mužstva, za další sme začali sme stavět novej stadion kvůli ME 2016, takže tam ted taky asi směřuje většina peněz co vyděláme...takže teď to vypadá tak že sme zadlužený, vyhodili sme Puela a nahradil ho nezkušenej Garde, kterej měl sice dobrej začátek sezony, ale pak šel ten výkon zase dolů, máme na soupisce hráče, který sme nakoupili za strašný peníze, ti hráči berou šílený platy a když je budem chtit prodat tak nám za ně dají sotva polovinu pořizovací ceny (Makoun, Cissokho?), v nejhorším případě odejdou úplně zadarmo (Ederson)...už prostě nejsme a ještě pár let nebudeme ten tým kterej každoročně koupil kvalitního hráče a nemusel nikoho prodávat, teď už více méně víc prodáváme abysme vyrovnali tu díru, ale zase prodáváme špatný hráče a za málo (Toulalan, Pjanič).

Ted kdybych měl mluvit o hře, tak největší problém je v obraně, Cris na to nemá a fláká to, Koné a Umtiti jsou mladý a nemaj potřebnou kvalitu, Cissokho pořád blábolí o odchodu...takže defakto jediný pořádný obránci jsou Reveilleré (kterýmu je mimochodem 32) a Lovren, jinak ta obrana je děravá a je to děs a hrůza, nemít Llorise tak sme dostali 2x víc gólů...ve středu zálohy se pořád tak nějak motá přeplacenej Kallstrom, ale budiš, navíc Gonalons se letos docela rozehrál...další problém je Gourcuff, hráč s pořizovací cenou 23 mega, je pořád zraněnej, letos ještě nepředvedl vůbec ale vůbec nic, takže podpora útoku zustává hlavně na křídlech...problém je prostě hlavně ta totálně děravá obrana a částečně nám chybí hráč na rychlejší přechod do útoku...po hráčský stránce je základ zbavit se Gourcuffa, Cissokha, Crise a Kallstroma...koupit opravdu kvalitního stopera a jednoho hráče do ofenzívy typu Martina nebo Belhandy...výhledově ještě možná krajního obránce.

Jakmile budeme mit pevnější obranu, věřim tomu že celej tým získá klid a začne se nám i víc dařit, ono je to těžký když prostě více méně v každym zápase dostaneme gól.

Celkově výhled do budoucna nic moc, jelikož ty peníze fakt chyběj, musíme tohle období, než se dostaví a aspon částečně zaplatí stadion, nějak přežít a doufat že se nám podaří udržet hráče jako Lisandro, Lovren, Gonalons, Lacazette nebo Greniér a že nám akademie vyprodukuje nějaký kvalitní hráče, protože že bysme měli v týhle situaci přivýst nějakýho hráče třeba za 15 mega je asi nesmysl

Reagovat
domingo

Vy pritom mate v akademii vyborne hrace, ale buhviproc nedostavaji sanci. Kolo uz mel byt na pomezi zakladu, s Piedem je vlastne co? vzdycky kdyz nastoupil hral slibne, je zraneny nebo odstaveny? Z Gonalonse bude za chvili top kvalita, potencial vyrust ve skvele hrace maji Grenier, Lacazette, i ten Umtiti pobral hodne talentu (i kdyz v tehle situaci je strasny, ale to by byl v jeho veku kazdy stoper, jediny kdo v jeho pozici zvlada L1 s prehledem je Zouma). Do utoku je tam mlady Benzia, z toho by mohl vyrust vyborny forvard.. to uz mas vic jak pulku sestavy jenom z odchovancu.. pokud nebudete delat ted nejake picoviny a la Gourcuff, tak mate do tri let tym s hodnotou 100 mega, jako v te dobe Ben Arfy & spol..

Reagovat
domingo

nedostavaji sanci je mirene na ty prvni dva, pochopitelne

Reagovat
Langi

jo jako, ono ikdyž si vezmeš tu rezervu tak tam jsou fakt hráči, který maj na to bejt na soupisce áčka...já ti na to odpovědět nedokážu, protože tomu sám nerozumim...už to vypadá jako by si Rémi prostě vytipoval nějaký hráče (Umtiti, Greniér, Lacazette) a na ostatní už prostě nekouká, jinak by podle mě musel vidět že Kolo se už letos měl střídat s Cissokhem a po sezóně, kdyby odešel mělo to místo připadnout jemu a Dabo by tam byl jen jako náhrada za oba kraje...jinak s Piedem rozhodně nic není, pravidelně je psaný na soupisku a sedí na lavičce, za Puela často hrával i od začátku a letos nic...podle mě u něj je to trochu tím že půl sezóny cpal Rémi na křídlo Lacazetta, takže mu 3 křídla stačili a Pieda nevyužil, kdyby dával Alexe rovnou jako druhej hrot občas místo Gomise nebo když byl Lisandro zraněnej, tak věřim tomu že by se i na Pieda dostalo...

Reagovat
domingo

Pritom Pied je spolecne s Gonalonsem talentem daleko pred ostatnima, to by me asi hodne sralo, byt fanousek.. ze Kallstrom, jehoz misto je proste uprostred zalohy, kde muze delat tu svoji cernou praci, je nucenej hrat falesny kridlo, pricemz jiny skvely mlady kridlo sedi na lavce, a uprostred jsou dva technici, diky cemuz ma kazdy tym s jednim blbym Kaderem na DM celkem pohodovou kontrolu uprostred hriste..

Reagovat
Langi

to jo no...tahle varianta s Kallstromem na křídle, kde nemá co dělat se nelíbí ani mě...hlavně když ve středu pak hraje Greniér kterej si hraje s míčem, dělá blbosti, motá si kličky a nevrací se, to už tam pak zustane jen Gonalons, kterej taky nemůže bejt všude...a útok soupeře pomalu fůůůůůů mezi obránce, který maj mezi sebou 10 metrů a už to je...

Reagovat
juninho8

pekne zhrnutie nasej situacie a tym ktori tuto situaciu zapricinili

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc.

Konečně mám pocit, že se trošku orientuju.

Reagovat
Godwinson

To je síla, Montpellier tam dostane za dva týdny šestku.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky střílíš do svých řad? To je teď tady móda? Ale tak LM by vám už ujít neměla ne?

Reagovat
Godwinson

Když tak nad tím přemýšlím, tak pod L1 vlastně ano, tam není teď spokojený vůbec nikdo.

S tím, jak to bylo po Marseille slibně rozjeté i vzhledem k titulu, po Lorientu si zase myslím, že je ještě reálné, aby skončili jen na předkolu, což by bylo špatné, uvidíme, snad to byl jen zkrat. Ale los mají do konce sezóny nemilý.

Reagovat
juninho8

ja neviem co dnes Remi skusal ale nech ho to uz ani len nenapadne....neviem co sa mu snivalo do rana ze to takto postavil....ak po tomto zapse nezistil ze:1 Cris tam uz nema co robit,2Umtiti tam este nema co robit,Kolodziej by tam bol urcite lepsi,3 bez Lisandra to nepojde=predlzit mu tu zmluvu,4posilnit inak to bude s nami zle a zle a este snad aj horsie

Reagovat
juninho8

*tak nech ide nekam mi tam chyba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele