Ligue 1 - preview 31. kola

05.04.2013, 08:35, aktualizováno 07.04.2013, 08:55
Previews
Lyon nutně potřebuje ukončit sérii nezdarů a šanci má proti Remeši. St-Étienne přivítá Évian a má možnost znovu posílit naděje na evropské poháry. Se stejným cílem jde Lille do duelu s Lorientem...
AS Saint-Étienne - Évian Thonon Gaillard  (neděle 14:00)
AS Saint-Étienne v sobotu díky výhře Nice přišlo o čtvrté místo, avšak dnes má ideální příležitost získak jej zpátky - na Stade Geoffroy Guichard totiž přijíždí sestupem ohrožený Évian.

Defenzivní záložník Les Verts Fabien Lemoine však neočekává nic jednoduchého a varuje před ohlížením se na tabulkové postavení. Évian se navíc v poslední době zvedl a z posledních čtyř utkání má osm bodů, včetně výher nad Lille a Sochaux; aktuálně jsou tak Duprazovi svěřenci o dva body mimo sestupovou zónu.

Jenže domácí mají také výbornou formu a v roce 2013 ještě neprohráli; ve skutečnosti je první známkou zaváhání až současná sekvence tří po sobě jdoucích remíz. I proto by Galtierovi svěřenci potřebovali neoblíbeného soupeře dnes porazit..

..což podle Lemoineho bude oříšek. "Tohle je protivník, který bude tvrdě bojovat. Budou se bránit zuby nehty," předvídá. "Évian zaznamenal důležité vítězství s Lille, a náš první vzájemný zápas v sezoně dokázal ve druhé půli srovnat na 2:2. Minulý rok jsme tu prohráli 2:0, takže víme, co nás čeká."

"Každý týden jsou zápasy těžší a těžší," pokračuje Lemoine v opatrném duchu. "Jsme svědky řady překvapení, hodně týmů na obou koncích tabulky má stále o co hrát," uzavírá.

ASSE by navíc cestu za třemi body mohl ztížit i Fabrice Ehret, který podle všeho stihl vyléčit poraněné rameno. "Jsou to tři týdny od doby, co jsem naposledy hrál. Nechám na kouči, aby se rozhodl, jestli mě postaví nebo ne. Cítím se stoprocentně zdravý a chci navázat na své poslední výkony," nechal se slyšet švýcarský veterán.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Lyon musí napravit, co zpackal. A to urychleně a bez diskuzí. Pokud chce ještě pomýšlet na zisk ligového titulu nebo vůbec zisk druhé příčky zaručující přímou účast v Lize mistrů, nesmí už tak krutě zaváhat jako v předchozích dvou zápasech. Šanci na reparát mají domácí hned v tomto kole proti Remeši, ta ale potřebuje nějaké body do boje o záchranu.

Domácí už čtyřikrát v řadě nevyhráli. Hodně ostudné jsou přitom jeho poslední dva výsledky - v Bastii padli senzačně vysoko 1:4, o týden později ještě senzačněji podlehli doma Sochaux. Ztráta na vedoucí PSG? V současnosti čítá již jedenáct bodů. A to je něco, co se se Olympiqueu bude pořádně těžko dohánět. Otázkou je, jestli už nyní je tahle možnost vůbec reálná.

A je pravda, že trenér Remi Garde moc dobře ví, na čem jeho mužstvo je. "Pořád jsme ve hře alespoň o druhou pozici," objasňoval. "Uvidíme na konci. Raději si myslím, že druhý flek ubojujeme. Čím více se přibližuje závěr sezóny, tím jsou utkání důležitější. A tenhle nebude jiný. Remeš je silný protivník, bojuje srdcem a už několikrát to dokázala."

Domácí jsou jen jeden bod od sestupového pásma. Jeho výkony přitom nejsou optimální, před vlastními fanoušky ovšem ve dvou nedávných střetnutí nezklamali. Třeba PSG v Remeši nezískala vůbec nic. "V posledních dnech máme menší krizi," přiznával kouč Hubert Fournier. "Máme ale hráče, kteří jsou povětšinou reprezentanti. A ti jsou na tlak zvyklí."

Soupeř rovněž není v dobré formě, takže nováček ligy určitě bude mít šanci předvést se. "Nepřekvapilo mě, že Lyon prohrál se Sochaux," dodával Fournier. "Střetly se dva kvalitní týmy Ligue 1, z nichž Sochaux je jedním z nich. Spíš mě překvapil samotný Lyon. Myslel jsem, že doma bude regovat na neúspěch s Bastií, prostě mu to ovšem nevyšlo."
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (neděle 21:00)
Lille se momentálně v Ligue 1 mimořádně daří a chce nadále bojovat o účast v evropských pohárech. Dnes na své půdě přivítá Lorient.

Svěřenci Rudiho Garcii se v tabulce dokázali vyškrábat již na pátou pozici, z níž na čtvrté Saint-Étienne ztrácí jediný bod. A to díky vynikající formě v uplynulých měsících: během posledních osmi ligových utkání prohráli pouze jednou a to 27. ledna proti lídrovi celé soutěže Paris Saint-Germain.

Následující domácí zápas odehraje Lille proti Marseille a Garcia si tak je vědom, jak je nyní důležité udržet formu svého mančaftu. "V ligové tabulce se nám povedly skvělé věci. Následující zápasy proti Lorientu a Marseille si budeme užívat. Máme navíc výhodu domácího prostředí. Chceme být součástí závěrečného sprintu."

Na svůj návrat na trávníky se již těší záložník Rio Mavuba, jenž v lednu utrpěl zranění kolene. "Starám se o sebe. Ale ani jeden zápas LOSC jsem nepromeškal, buď jsem byl přímo na stadionu, nebo se koukal v televizi. Je možné, že je před námi opravdu fantastický závěr sezony. Naším cílem je kvalifikovat se do Evropy, nicméně nejdřív musíme dostihnout Saint-Étienne," připomněl kapitán Lille.

Lorient, který na svého dnešního soupeře z osmé příčky ztrácí pouze pět bodů, v posledním kole pouze remizovali s Girondins Bordeaux poté, co dokázali rozprášit Brest na jejich stadionu 4:0. "Víme, že zápas proti Lille bude velmi komplikovaný," sdělil Maxime Barthelme, záložník hostujícího celku.

"Je to velice silný soupeř, ale i my máme kvalitní hráče. Sice jsou momentálně v lize k nezastavení, ale myslím si, že máme dostatečnou kvalitu na to, abychom je alespoň potrápili. Naším cílem je dostat se na co nejlepší pozici v lize. Ale proč rovnou nezaútočit na Evropskou ligu?"
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Bídou zmrzačené Rennes by chtělo nastartovat a vylepšit na poslední kola svou formu, proti PSG to ale samozřejmě bude mít hodně složité. Hosté jsou na čele tabulky, nehodlají si přidělávat zbytečné potíže a rádi by si s předstihem zajistily ligové oslavy. Soupeři přitom mají co oplácet, na podzim s ním totiž prohráli 0:1.

Poslední sezóny je to jako stále omílaná povídačka. Rennes má vždy sezónu rozehranou skvěle, jenže v závěru prostě z ničeho nic ztratí dech. Dlouho je již známo, že by se chtělo vyrovnat klubům francouzské špičky, avšak umístění kolem pátého či šestého místa mu to prakticky neumožňuje.

A že současné výsledky opravdu nestojí za nic - devět zápasů, jen jedno vítězství. Mužstvo kolem Fréderica Antonetti navíc naposledy doma podlehlo tehdy poslednímu Nancy 0:2. "Už měsíc a půl se trápíme," přiznával domácí stratég. "Pracujeme na našem problému. Musíme hlavně upravit detaily, které nás z toho dostanou."

Šanci napravit vše zpackané může SRFC v Ligovém poháru. V něm se totiž za dva týdny utká o titul se St. Étienne. Upřímně - za současné konstelace by se spíše věřilo Les Verts. "Matematicky máme pořád ještě možnost uspět v Ligue 1," burcoval Antonetti. "Nevzdáváme se. Pokud se podíváte na naše utkání, je to v nich vidět."

Kdy jindy než teď se může role obrátit k lepšímu? Právě případný úspěch nad PSG by tým mohl skvěle nakopnout. "Všichni hráči by chtěli nastoupit od začátku," povídal Alou Diarra. "Budeme čelit nejlepšímu z ligy. Má kádr světové extratřídy, konkuruje i Barceloně. Stále se drží na vysoké úrovni."

V úterý PSG neprožil úplně nejideálněji čtvrtfinále Ligy mistrů, se španělským gigantem FCB remizoval 2:2, což mu v odvetě trochu snižuje šance na postup do čtyřky. "Může to být výhoda, soupeř nemá tolik času koukat podrobněji na ligu," myslí si Diarra. "Přesto má i skvělé náhradníky. Ať proti nám bude stát jakékoli PSG, bude pořád silné."

Hosté se hřejí na čele tabulky Ligue 1 se sedmibodovým odstupem na druhou Marseille. Několikrát ovšem v sezóně prokázali, že snadno ztratí v ligových zápasech motivaci. A tím klidně může být až překvapivě desáté Rennes také. "Musíme ten náskok udržet. Vítězství v Rennes může být klíčem k úspěchu v boji o titul," říkal Ancelotti.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Bastia - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Brest se poprvé v sezoně představí pod novým koučem Corentinem Martinsem. A toho na úvod rozhodně nečeká jednoduchá práce, Brest zajíždí na horkou korsickou půdu, kde se utká s konkurentem v boji o udržení z Bastie.

Vedení klubu ze severozápadního cípu Francie v úterý zareagovalo na nekončící výsledkovou krizi týmu a odvolalo Landryho Chauvina, který na jeho lavičce působil od konce loňského května. "Bylo to velmi těžké rozhodnutí, které ale bylo potřeba udělat. Tým doma nevyhrál od listopadu a nyní je na sestupovém místě. Veškerá zodpovědnost samozřejmě neleží jen na ramenech Landryho Chauvina, ale osm kol před koncem sezóny nemáme jinou možnost," uvedl prezident klubu Michel Guyot.

Tím, kdo by měl celek udržet mezi elitou je Corentin Martins, jenž se kormidla Brestu ujal již potřetí během své krátké funkcionářské kariéry. Brest z posledních deseti ligových zápasů vyválčil jenom pět bodů a tabulkou Ligue 1 se propadl až na sestupovou osmnáctou příčku. "Nebyl jsem přímo kandidátem na toto místo, pracovali jsme na jiných jménech. Jedná se jenom o dočasné řešení a uvidíme, jak dlouho to potrvá. S dobrými výsledky se dostaví rovněž klid a jenom doufám, že výsledky přijdou co nejdříve," doufá Martins, který je jinak sportovním ředitelem klubu.

Nicméně například viceprezident Brestu, Yvon Kermarec, s Martinsovým jmenováním nesouhlasí a veřejně toto rozhodnutí rovněž kritizoval. Vyzval i všechny akcionáře klubu ke schůzce, na které by se tento krok měl ještě jednou projednat. Nový manažer Stade de Brestois se tak rozhodně před důležitým kláním nenachází v optimální pozici.

"Je pravda, že reakce nebyly pouze pozitivní. To je jasné. Ale já tento klub tak miluji, že jsem nabídku nemohl odmítnout," prohlásil Martins. Pomoci by mu mohl již dnešní zápas proti třinácté Bastii, která si díky dvěma vítězstvím v řadě vypracovala na sestupové pozice již sedmibodový náskok. Uchvacující byla především výhra 4:1 nad ambiciozním Lyonem.

Nálada je o to lepší, že Bastia v minulém kole dokázala zvítězit i mimo svůj vlastní stadion, když z Valenciennes přivezla všechny body po přestřelce 4:3. Do sestavy se navíc domácím vrací Jerome Rothen a Khazri Wahbi, kteří chyběli kvůli suspendaci, respektive zranění. Kouč Frederic Hantz však svého soupeře nechce podceňovat.

"Často je to tak, že po dosazení nového trenéra odehrají hráči první utkání mnohem lépe. Ale to my ovlivnit nemůžeme. Pouze lituji odchodu Landryho, myslím si, že měl na to, aby tým udržel v nejvyšší soutěži," sdělil Hantz, jehož soupeři se letos mimo vlastní stadion vůbec nedaří. Z patnácti pokusů zvítězil pouze třikrát.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - OGC Nice  (sobota 20:00)
Nice se v poslední době trochu zadrhlo, a chce-li pomýšlet na pohárové pozice, musí v závěru soutěže rychle najít ztracenou formu. Zápas v Toulouse, kterému se momentálně daří, by tak mohl rozkrýt řadu otazníků.

Přestože Les Violets již ztratili šanci na Evropu, ukazuje se, že klidný střed tabulky jim svědčí, a z posledních čtyř domácích utkání vytěžili deset bodů; domácí kouč Alain Casanova však hráče varoval, aby se nenechali ukolébat posledními výsledky soupeře. Domácí jsou s jedenačtyřiceti body na jedenáctém místě, šesté Nice má sedmibodový náskok.

"Bude to těžký zápas proti soupeři, který prožívá dobrou sezonu," ví Casanova. "Mají kádr na to, aby po několika letech skončili v první desítce."

Velkým toulouským trumfem se zatím ukazuje být Adrien Rabiot; teprve osmnáctiletý hráč, zapůjčený z PSG, si okamžitě našel místo ve středu zálohy a předvádí vynikající výkony, které nedávno okořenil i premiérovým gólem. Casanova nezastírá, že ho mládežnický reprezentant velmi příjemně překvapil. "Od začátku naplno přijal naše principy a styl hry, adaptoval se výborně jak na hřišti, tak v kabině," chválí kouč.

Domácím bude jejich úkol ztěžovat hned několik absencí - zranění vyřadilo ze hry forvardy Yannicka Djala a Edena Ben Basata, záložníka Adila Hermacha, obránce Steeve Yaga a náhradního gólmana Marca Vidala.

Nice mělo jednu dobu nakročeno do Ligy mistrů, nyní však musí tvrdě bojovat alespoň o čtvrtou příčku, která znamená pohárovou jistotu. K té by mohla stačit už případná dnešní výhra; je však zapotřebí zabrat, jelikož poslední dva venkovní zápasy Puelovi svěřenci prohráli.

A obránce Romain Genevois před silou Toulouse důrazně varuje: "Bude to těžký zápas, v němž musíme zůstat plně soustředění. Toulouse má několik skvělých hráčů jako Tabanou a Capoue a bude se snažit zachránit sezonu, kterou měli na podzim velmi dobře rozehranou."
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Valenciennes FC  (sobota 20:00)
Vítězství nad Valenciennes - a pohárová Evropa je opět o kousek blíž. Montpellier se po loňském mistrovském ročníku musí soustředit na nižší cíle a Evropská liga je jedním z nich.

Loňský rok je snad opravdu neopakovatelný. Montpellier získal první francouzský titul ve své historii. Jen málokdo očekával, že se týmu okolo Younese Belhandy bude stejně dařit i v letošní sezoně, vždyť tým opustily největší hvězdy v čele s kanonýrem Giroudem. A opravdu: MHSC je několik kol před koncem na sedmé pozici, z níž na vedoucí Paris Saint-Germain ztrácí již prakticky nedostižných šestnáct bodů.

Montpellier navíc z posledních třech ligových zápasů dokázal vydolovat jediný bod - a to za remízu se sestupem ohroženým Troyes, jinak padl jak v Nice, tak i v Paříži. Šance na účast v pohárové Evropě tak v Montpellieru opět o něco povadly, nyní tým Reného Girarda ztrácí na čtvrté Saint-Étienne již pět bodů.

"Ano, naše šance na Evropu se o něco zúžily, protože jsme jenom remizovali s Troyes a nechali všechny body v Paříži. Ale šanci ještě stále máme. Čistě matematicky se ještě můžeme kvalifikovat. Když vyhrajeme, můžeme se v Evropě představit. I když to pochopitelně bude náročné," vyjádřil se k možným nadějím na účast v Evropské lize Younes Belhanda.

"Je důležité, abychom se do evropských pohárů kvalifikovali, vždyť ještě minulý rok jsme se stali šampiony Francie. Mistr, který skončí na desátém nebo devátém místě, to není naší ambicí. Pro klub, fanoušky, už jenom kvůli tomu se chceme dostat na pozice zaručující účast v Evropě," dodal ještě marocký záložník a jedna z klíčových postav Montpellieru.

Stejně jako domácí, ani hostům z Valenciennes se v poslední době příliš nedaří. Na vítězství čekají již od začátku února, naposledy nezvládli přestřelku s nováčkem z Bastie a prohráli 3:4. V tabulce jim tak patří až dvanáctá příčka, z níž mají na sestupové pozice sedmibodový náskok.

"Pamatuji si, že jsme v posledních týdnech předvedli i několik pozitivních věcí. Nechceme věšet hlavu, je důležité, abychom začali opět vyhrávat. Musíme se koukat i na kladné stránky naší hry, i když je to momentálně těžké, abychom zvýšili v kabině sebevědomí. Během těžkých časů prostě nesmíte věšet hlavu," zamyslel se nad problematikou Daniel Sanchez, trenér hostujícího mužstva.

"Musíme najít mentální sílu. Pak je tu samozřejmě také technický aspekt. Na tom jsme pochopitelně pracovali na trénincích," dodal ještě Sanchez.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Jak by se Ajacciu hodily dva body navíc, které mu byly pro letošní sezónu odečteny za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012. Takhle mají hosté pouze čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. V Sochaux ho přitom, ostatně jako soupeře, čeká klíčová bitva v boji o záchranu.

Dá se říci, že oběma poslední týdny moc nevyšly, Sochaux i Ajaccio v posledních pěti kolech vyhráli jen jednou. Zatímco hosté naposledy nezvládli duel s Toulouse (2:3), domácí naopak senzačně venku obrali Lyon, bojující o titul, úplně o všechno. A díky tomu jsou nyní na první nesestupové příčce.

Kouč Éric Hély ovšem nemůže mít radost ze zdravotního stavu některých stále zraněných hráčů. Na utkání s Ajacciem nominoval pouze sedmnáctici statečných, v níž se objevil sice již zregenerovaný Prcič, pořád ale nemůžou do hry zasáhnout Roussillon, Butin, Duplus, Cros ani Dubai.

Lepší zprávy se šíří kolem Josepha Lopyho, který se možná vrátí na konci sezóny. "Budeme vědět příští týden, snad bude v pořádku dříve, než se očekávalo," objasňoval domácí stratég. Horší je to naopak stále s Kalilouem Traorém, jenž má poraněné koleno. "Nepočítejte, že tuhle sezónu nastoupí," zakončil.

Ajaccio každá domácí ztráta stojí cenné body, venku totiž z patnácti pokusů letos vyhrálo jen dvakrát, a je tedy jasné, že mu pomáhá hlavně bouřlivé korsické prostředí. Čtrnáctá pozice vypadá na první pohled dobře, k záchraně je ale potřeba udělat ještě několik kroků. Kouč Albert Emon se již bude moci spolehnout na služby dříve potrestaného Andrého.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - ES Troyes  (sobota 20:00)
Zápas o pomyslných šest bodů je na pořadu dne v Nancy, kam přijíždí Troyes. V sázce je mnoho - souboj dvou posledních týmů tabulky může definitivně rozhodnout, kdo ještě urve záchranu a pro koho je už příliš pozdě.

Domácí Les Chardons strávili téměř celou sezonu na posledním místě, díky výborné aktuální formě se však dokázali odrazit ode dna, kde se nyní nachází právě Troyes. Svěřenci kouče Patricka Gabriela mají za sebou dvě výhry proti silným Nice a Rennes, a pokud uspějí i do třetice, mohou se posunout o další příčku.

Také Troyes předvádí na jaře výrazně lepší výkony, s výsledky to však tak slavné není; pokud by se nováčkovi dnes podařilo zvítězit, půjde o teprve pátý tříbodový úspěch v sezoně. Ztráta Furlanova týmu na sedmnácté místo činí šest bodů, v případě Nancy to jsou čtyři.

Gabriel věří, že za dané situace leží tlak na hostujícím týmu: "Pochopitelně bychom chtěli vyhrát, ale tento zápas pro nás není rozhodující. Naopak Troyes se může v případě neúspěchu definitivně vyřadit ze hry." I přes tato slova je však samozřejmé, že v Nancy přikládají nadcházejícímu utkání maximální důležitost, a trenér proto apeloval na fanoušky, aby na Stade Marcel Picot vytvořili odpovídající atmosféru.

"Musíme soupeře zatlačit a zvítězit," zdůrazňuje. "Troyes musí být dostatečně efektivní, chce-li vyhrát; budou to však mít těžké, protože za námi bude stát domácí prostředí. Neočekávám, že fanoušci budou naším dvanáctým hráčem, ale prvním."

Gabrielův protějšek Jean-Marc Furlan označuje Nancy za favorita zápasu, ale odmítá možnost, že by domácímu celku vyhovovala remíza. "Raději bych byl v jejich pozici, ale myslím, že oba potřebují vyhrát," tvrdí. "Remíza nikomu nepomůže. Pro nás by to nic neznamenalo, a nemyslím si, že v Nancy by to bylo jiné."

"Náš soupeř má potenciál, mnohem větší než my," přiznává dále Furlan, a zakončuje: "Myslím, že jsou lepší než řada týmů v tabulce nad nimi. Je pro mě velkým překvapením vidět je takhle nízko."
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - Girondins Bordeaux  (pátek 20:30)
Souboj tradičních francouzských velikánů Marseille a Bordeaux odstartuje 31. kolo Ligue 1. Oba mají pochopitelně o co hrát - domácí, když už se jim titul hodně vzdálil, hodlají udržet alespoň druhou příčku pro přímý postup do Ligy mistrů. Hosté chtějí naopak udělat tlustou čáru za negativní sérií a zaútočit na poháry.

Kouč Élie Baup a jeho družina ztrácí na vedoucí příčku sedm bodů. Není to něco, co by se nedalo stáhnout, zároveň to ale není malý deficit. OM se ovšem nevzdává. A dokonce ani na poli mediálním. Joey Barton se totiž v uplynulém týdnu vyjádřil prostřednictvím Twitteru negativně vůči nenáviděné PSG, konkrétně obránci Thiagovi Silvovi.

Domácí tým věří, že se pařížskému celku podaří zaváhat a že ho cokoli dokáže vyvést z míry. "Sprint na sto metrů odstartuje dnes a bude pokračovat tak dalších pět kol," připomínal důležitou část sezóny Baup. "Je důležité, abychom zvládli souboje s přímými konkurenty jako je Bordeaux, Lille a Nice. Nic není jisté, nesmíme prostě ztrácet."

Hostující lodivod Francis Gillot tuší, jak těžké to budou mít jeho svěřenci na Stade Vélodrome. "Soupeř se nevzdává," ví moc dobře. "Často získává body na konci utkání. Má talentovaný a kompaktní tým se zajímavým ofenzivním potencionálem, výbušností a rychlostí. Gignac může skórovat odkudkoliv, N'Koulou je jeden z nejlepších beků."

I Baup podle svých slov chová k soupeři zdravý respekt. A dokonce pochválil i českého reprezentanta. "Bordeaux má kvalitní hráče, kupříkladu Obraniaka či Plašila," říkal. "Hosté už nejsou v Evropské lize, takže se mohou plně soustředit na ligu. Myslím, že brzy najdou optimální rytmus podobný tomu na podzimu. Tehdy jsme u nich prohráli 0:1."

Marseille je na tom s aktuální formou o něco lépe než Les Girondins. Po neúspěšném dvojutkání s PSG se rychle oklepala, čtyřikrát v řadě neprohrála, přičemž naposledy venku skolila Nice 1:0. A protože Lyon nečekaně zaváhal se Sochaux, obsadila o bod před ním současnou druhou pozici.

Bordeaux naopak z posledních sedmi zápasů zvítězilo jen jednou. "Výhodou je, že moc neinkasujeme. Musíme však být nyní agresivnější a hladovější, vytvářet si šance a právě teď je využít," zakončil Gillot. Ten nebude mít k dispozici útočníka Rolana, zatímco domácí se budou muset obejít bez Valbueny.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain30187554:2061
2.Olympique Marseille30166835:3254
3.Olympique Lyon30158749:3253
4.AS Saint-Étienne301311650:2550
5.Lille OSC301310743:3149
6.OGC Nice30139841:3448
7.Montpellier HSC301361144:3645
8.FC Lorient301111848:4544
9.Girondins Bordeaux301013729:2543
10.Stade Rennes301261241:4142
11.Toulouse FC301011936:3441
12.Valenciennes FC30991240:4536
13.SC Bastia301061438:5636
14.AC Ajaccio308111132:4033
15.Évian Thonon Gaillard307101334:4331
16.Stade Reims307101328:3731
17.FC Sochaux30871532:4731
18.Stade Brestois30851729:4429
19.AS Nancy-Lorraine30691528:4727
20.ES Troyes304131336:5325
Bodové odečty
AC Ajaccio-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem v sezóně 2011/2012

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

večer to dáme a bude fajn, zítra PSG prohraje a bude to ještě víc fajn zbožné přání

Reagovat
Israha

Dneska mi to prostě smrdí bezgólovou plichtou. Takže doufej, že se opět projeví moje tipovací neschopnost a OM vyhraje .

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli uz to nekdo daval, tak pro ty co ne

http://www.barcalovers.com/assets/gallery/27_1_1365121813.gif

Reagovat
smazaný uživatel

co to neznaj,samozrejme..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

a Umtiti a Benzia predlžili

Reagovat
Langi

aspon tak

Reagovat
Israha

Krásný gól, Cheyrou a Gignac . Do druhé půle vystřídat Jordana, ten je naprosto katastrofální, neměl jediný dobrý kontakt s míčem. Snad už se to vedení udrží, GB jsou dopředu snad ještě horší než OM .

Reagovat
smazaný uživatel

poslal na párek ... ale ta přihrávka <33 byl to Benoit?

Reagovat
Israha

Byl, proto jsem mu dával palec nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

án zero ... jako obvykle

Reagovat
Israha

Bez Valbueny i takovéhle tři body dobré

Reagovat
smazaný uživatel

více než dobré

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Troyes musí potvrdit, že na jaře jsou velmi dobří a klepnout je. Remeš pokud možno také ...

Reagovat
Langi

Rennes výhra

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, bylo by to super

Reagovat
Langi

ve finále ještě uděláte titul vy

Reagovat
smazaný uživatel

to bych se asi 3 dny a 3 noci vkuse smál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

kromě toho Umtitiho a Benzii taky podepsal profesionální smlouvu Zakarie Labidi

Reagovat
smazaný uživatel

no on to podpísal pred nimi

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase který?

Reagovat
Langi

http://www.transfermarkt.co.uk/en/zakarie-labidi/profil/spieler_182903.html

já ho taky neznám, aby sis nemyslel psali to na fb

Reagovat
smazaný uživatel

Další CF

Těch máme málo.

Reagovat
Langi

jo no...aspon bysme ho mohli naučit na křídle

Reagovat
Langi

Le groupe contre Reims :

Bisevac - Briand - Dabo - Fofana - Ghezzal - Gomis - Gonalons - Gourcuff - Grenier - Koné.B - Lacazette - Lisandro - Lopes - Malbranque - Mvuemba - Reveillère - Umtiti - Vercoutre

tak kuci aspon bod ne?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG to ještě nebude mít lehký

Reagovat
smazaný uživatel

to doufám

Reagovat
smazaný uživatel

Super gól Menéz

Reagovat
smazaný uživatel

Beckham mohl mít první gól

Reagovat
Godwinson

Snad mi Remeš dnes udělá radost ... nahoře je stejně všechno s největší pravděpodobností rozdané, až na EL.

Reagovat
Langi

no myslim že oba konce tabulky na tom sou dost podobně teda ...sice PSG si pro titul timhle stylem asi dojde, ale pak je tam minimálně 5 týmů, který můžou do LM...ve finále můžou ještě jak Lyon tak Marseille ostrouhat uplně

Reagovat
smazaný uživatel

Je na čase zapnout, z posledních 8 zápasů 2 výhry je celkem tristní bilance.

Reagovat
Godwinson

Podle mě se ta úvodní trojka už měnit nebude, maximálně bude prohozen Lyon s Marseille. Lille mě letos vůbec nepřesvědčilo. Nevím, stát se může všechno, ale osobně tomu nevěřím.

Hodně jsem zvědav na poháry, protože ty jsou letos docele unikátní ... v ligovém si to asi Štěpáni pohlídají, ale ve francouzském je to docela zajímavý. Aby nakonec nešel do EL Évian

Reagovat
domingo

Podle me se hraje o to, na koho z trojice Lyon, Marseille, Lille zbyde EL a rozhodne to Gignac, ktery je na jednu stranu skleneny a nachylny k vypadkum formy, na druhou takhle dobre nehral od doby, kdy stejnym stylem vytvoril dodnes trvajici mytus o "poharovych aspirantech" z Toulouse.

Ani nevis, jak rad bych se mylil

Reagovat
Langi

Agassa - Mandi - Weber - Fofana - Signorino - Ramaré - Krychowiak - Devaux - Glombard - Courtet - Diego

Compo de l'OL

Vercoutre - Dabo - Koné - Bisevac - Umtiti - Gonalons - Fofana - Grenier - Lacazette - Lisandro - Gomis

začínám mit strach když zas vidim obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Fofana

Reagovat
smazaný uživatel

To je začátek panečku

Reagovat
smazaný uživatel

8 minuta a este sme nemali loptu v šestnastke remešu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole co to je tohle za hru? Zlatý Kukec s Krautem včera

Reagovat
smazaný uživatel

už mohlo byť 3:0 a po zápase

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutečné. Za tohle by si zasloužili tak střed tabulky a ne LM. Ještě že Remeš jsou kopáči. Jestli to takhle bude pokračovat ještě 10 minut, tak to vypínám. Náladu si kazit nehodlám ...jako kdybychom hráli proti Barceloně a ne proti 17. týmu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je nehorázně v prdeli...tohle jsem už dávno neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

A vlastně záloha s útokem taky.

Reagovat
smazaný uživatel

, hra katastrofalna,,,trochu sa to ako tak vyrovnalo ale mame stastie ze zo 4 tutoviek trafili rhači remešu branu len raz a to bol Remy pripraveny...

Reagovat
smazaný uživatel

No takhle se o LM teda nehraje. Snad se Remeš unaví, to je jediná šance, jak jakž takž hrát vyrovnanou partii

Reagovat
smazaný uživatel

snaď sa spametame, JMA pojde asi o polčase do šatne

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo by je měl profackat.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak bez Rémyho by to bylo tak 4:0 a mohli bychom jít dom

Reagovat
Godwinson

Tenhle tým nemůže spadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Lopez Briand zaujimave striedanie

Reagovat
smazaný uživatel

Diego

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasj jak cyp tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Bisevac Dopiče to mi nemožme mať jedneho normalneho stopera...

Reagovat
smazaný uživatel

Hola hola EL volá

Reagovat
Godwinson

Olalá

Reagovat
smazaný uživatel

ale za toto zfleku červena?? viemi že hrame na kkt ale za toto červena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrač šprintoval z uhla dobre že ne od rohu, a ten pad tiez trochu prihraty..ale penalta čista,, len ta červena je debilny vyplod sudiho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele