Ligue 1 - preview 26. kola

16.02.2018, 08:42, aktualizováno 18.02.2018, 09:11
Previews
Trojlístek utkání dnes nabídne francouzská nejvyšší soutěž. Nice se může v případě úspěchu výrazně nablížit aktuálně šestému Nantes, Lille zase úspěchem proti Lyonu touží poskočit dále od sestupových pozic. Marseille večer hostí znovuzrozené Bordeaux...
OGC Nice - FC Nantes  (neděle 15:00)
Nice v této sezoně nějak stále nemůže ustálit své výkony. Po třech porážkách v Ligue 1 nestačil tým Luciena Favreho ani doma na Lokomotiv Moskva. Nantes si rovněž vybírá slabší chvilky, nicméně na Orly si podle kouče Ranieriho věří.

I proto, že Les Canaris nechtějí ztratit pátou příčku, protože Montpellier nebezpečně dotírá. Naposledy z toho byla remíza 2:2 v utkání s Lille. "Je to škoda, protože jsme zahodili dost výborných příležitostí ke skórování. Musíme být soustředěnější a agresivnější. Byl to pěkný zápas, ale nic to nemění na tom, že máme dál na čem pracovat. Je to docela změna, protože dříve jsme si vypracovali za celých devadesát minut třeba jen jednu šanci a byl z toho gól. Teď jsme klidně mohli vyhrát 5:2," hodnotil italský trenér.

Proto tento střet na stadionu Allianz Riviera by měl mít k dispozici všechny hráče. I Kalifa Coulibaly už se v týdnu zapojil do tréninku. Jelikož minulý duel zmeškali Nicolas Pallois a Diego Carlos, dá se očekávat, že tentokrát v obranné čtveřici chybět nebudou. Také Préjuce Nakoulma už je stoprocentně připravený, leč Claudio Ranieri sází - na rozdíl od svého předchůdce Sergia Conceicaa - v útoku pouze a jenom na Emiliana Salu.

Lucien Favre na druhé straně sází na Maria Balotelliho, jenž dosud vsítil třináct branek. Obranu Nantes však s největší pravděpodobností neprověří. Zaměstnávat ji tedy bude trio Srarfi-Sacko-Pléa. Po čtvrtečním střetnutí začne patrně pouze na lavičce Wylan Cyprien. Důvěru naopak zřejmě dostanou Adrien Tameze a Nampalys Mendy.

"První poločas byl z naší strany vynikající. Mohli jsme vést klidně o tři čtyři branky. Jenže naše šance jsme neproměnili. V důležitých okamžicích jsme ztratili balon a to si proti týmu, jako je Lokomotiv, nemůžete dovolit. Po taktické stránce bylo v naší hře až příliš mnoho chyb. Na tom musíme do příště zapracovat," řekl švýcarský kouč, který bude chtít proti Nantes navázat na výhru z prosincového vzájemného duelu. Podaří se to?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.34 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Lille se pokusí potřetí za sebou obrat o všechny body Lyon. Les Gones budou chtít odvrátit čtvrtou ligovou porážku v řadě, k čemuž by jim mělo dopomoci i čtvrteční vítězství proti Villarrealu v rámci Evropské ligy.

"Bylo důležité, abychom si za tímto vítězstvím tvrdě šli. Celkově to byl z naší strany velmi povedený zápas. Sice by se stále našly věci, které se dají zlepšit, ale v každém případě půjdeme do odvety s malou výhodou. I když to určitě mohlo být ještě o něco lepší. Před jejich fanoušky to budeme mít hodně složité, ale pokud předvedeme stejný výkon, jako dnes, jsem si jistý, že postup do dalšího kola uhájíme," prohlásil útočník Nabil Fekir.

V Ligue 1 se za pětadvacet kol prosadil šestnáctkrát a další příležitost bude mít proti Lille. V sestavě by měl nastoupit jako podhrotový útočník za Marianem, který rovněž zažívá výbornou sezonu. Do hry nezasáhne akorát vykartovaný Kenny Tete. S návratem do základní sestavy můžou s velkou pravděpodobností počítat Ferland Mendy a Jérémy Morel.

Lille během posledních týdnů ukázalo, že rozhodně má na to, aby francouzskou nejvyšší soutěž udrželo. Christophe Galtier se tváří býti tím správným koučem, který dokáže klub ze severu dostat zpět minimálně do klidného středu tabulky. Před týdnem se jeho svěřenci dvakrát proti Nantes vrátili do zápasu, což by jim také mělo pomoci zvýšit sebevědomí.

"Hrát tak, jako jsme hráli v prvním poločase, je v naší situace hodně nepříjemné. Vůbec jsme nehráli dobře. Měli jsme štěstí, že jsme o pauze zaostávali jen o gól. Po změně stran se obraz hry trochu proměnil a šli jsme více do rizika. Nakonec jsem vydřeli alespoň bod, s čímž jsem, abych pravdu řekl, příliš nepočítal," řekl bývalý lodivod ASSE.

Z jeho hráčů se na hřiště určitě nedostane Rominique Kouame. Kevin Malcuit a Adama Soumaoro by měli být eventuálně připraveni alespoň z lavičky náhradníků. V obraně by naopak neměl chybět jednadvacetiletý Kouadio-Yves Dabila. Záloha opět nebude ochuzena o kapitána Ibrahima Amadoua, jenž doufal v lednový přestup do Anglie, ze kterého nakonec sešlo. V útoku pak bude zajímavé sledovat, jak na své povedené představení proti Nantes naváže Lebo Mothiba.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.58 - 3.68 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Marseille - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
V táborech obou týmů vládne aktuálně pozitivní atmosféra. Marseille drží šňůru neporazitelnosti na jedenácti zápasech napříč všemi soutěžemi, Bordeaux v lize vyhrálo čtyřikrát v řadě a tabulkou strmě stoupá vzhůru. V posledních pěti vzájemných duelech se urodil nerozhodný výsledek a i v nynějším případě se očekává vyrovnaná bitva.

OM spolu s Monacem a Lyonem bojuje v Ligue 1 o pozici vicemistra, potřebuje přitom nutně odpovědět na páteční vítězství knížecího klubu, protože od něj je aktuálně vzdálený na rozdíl čtyř bodů. Navíc by stejný bodový odstup chtěl zachovat i vůči čtvrtým Les Gones. Jenže aktuální protivník bude zajisté pořádně tvrdým oříškem.

Domácí mají v tuhle chvíli hodně náročný program. Nejenže se už ve čtvrtek musejí poprat s Bragou o postup do osmifinále Evropské ligy, příští týden je navíc čeká Le Classique proti PSG. Před týdnem mimochodem uhráli jen remízu na půdě St. Étienne a trochu oslabili svou pozici v lize, nicméně poté si v evropských pohárech napravili reputaci.

Portugalského soka zaslouženě skolili o tři branky. "Budeme potřebovat každého hráče, budeme mít nabitý plán. Minimálně nás v nejbližší době čeká šest zápasů," upozorňoval na skutečnost trenér Rudi García, že jestli Olympique bude pokračovat v Evropské lize, až do březnové reprezentační přestávky se jeho mužstvo prakticky nezastaví.

Marseille nebude mít k dispozici vykartovaného Bounu Sarra, jehož tak na levém kraji obrany s největší pravděpodobností nahradí Henri Bedimo, ani se pak neočekává návrat Konstantinose Mitrogloua a Grégoryho Sertica. "A to navíc Florian Thauvin utrpěl nějaký šrám na holeni a pořád je zraněný také Steve Mandanda," upřesňoval García.

Les Girondins před měsícem odvolali trenéra Jocelyna Gourvenneca, a i když tento krok mnozí fotbaloví experti či někteří samotní hráči z kabiny kritizovali, pod vedením Guse Poyeta celý tým neuvěřitelně ožil. Vyhrát čtyřikrát po sobě, to se Bordeaux naposledy podařilo v prosinci roku 2013. O minulém víkendu doma skolilo Amiens.

Hosté budou postrádat suspendovaného Maximeho Poundjého, zřejmě ho tak v obraně zastoupí Théo Pellenard, otazník ještě visí nad startem Alexandra Mendyho a Igora Lewczuka. "Znovu můžete sledovat pravé Bordeaux. Trošku mi to připomíná loňský ročník, kdy jsme po zimní pauze také zabrali," uvedl útočník Gaëtan Laborde.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.13 - 5.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Racing Strasbourg  (sobota 17:00)
Na začátku prosince se urodil možná nejpřekvapivější výsledek celé podzimní části Ligue 1. Tehdy si totiž nováček ligy ze Štrasburku vyšlápl na pařížského giganta a připravil mu jeho vůbec první porážku v sezóně v domácích soutěžích. PSG tak má svému soupeři co vracet. Obzvláště si pak chce spravit chuť po nepovedené Lize mistrů.

Celek z Alsaska tehdy vyslal celé Francii zprávu, že si i svěřenci Unaie Emeryho umějí vybrat špatný den. Že nejsou neporazitelní. Že nejsou neomylní. I když o pár dní později se oba mančafty střetly v rámci Ligového poháru znovu a revanš dle papírových předpokladů vyšel ve prospěch Pařížanů, zase Štrasburk nepředvedl vyloženě špatný výkon.

Teď však zavítá do Parku princů, kde se body sbírají už několik let velmi, velmi těžce. K tomuto nedopatření dochází v minimálních případech. Konkrétně se to podařilo Monacu v březnu roku 2016. Ale Štrasburk, který před týdnem ve velmi důležitém klání o záchranu porazil Troyes, nehodlá házet flintu předčasně do žita.

Alespoň tak před utkáním mluvil útočník Stéphane Bahoken, který se jednou brankou podílel na tehdejším senzačním skalpu Paříže. "Dáme do toho všechno. Nesmíme myslet na tu statistiku ohledně jeho domácí neporazitelnosti," tyčil jasné cíle. "Může nás to totiž jenom zbytečně vyděsit. Nebudeme pod tlakem, vydáme ze sebe to nejlepší."

Možná že Le Racing bude mít složitější úlohu než ostatní celky Ligue 1. "PSG si moc dobře pamatuje, že jsme ho porazili. Bude se tomu bránit. Dneska má ještě lepší mužstvo, než když jsem působil ještě v Nice," dodával Bahoken. "Když jsem proti němu tehdy skóroval, vůbec jsem nevěděl, jak mám slavit. Byly to velké emoce. Těším se na pařížskou atmosféru."

V Paříži zavládlo po středečním večeru opravdu hodně velké zklamání. Ačkoli na půdě Realu Madrid působili Les Rouge-et-Bleu aktivním dojmem a měli asi i více gólových příležitostí, soupeř je jednoznačně předčil v efektivitě. Liga mistrů, soutěž, ve které chtějí konečně výrazněji prorazit, může už v osmifinále napsat svou poslední kapitolu.

V odvetě budou muset dohánět dvoubrankové manko. "Jako obvykle jsme měli šance, které jsme neproměnili. Když hrajete proti takovým týmům, dvě nebo tři prostě musíte využít," hodnotil záložník Adrien Rabiot. "Je snadné dát osm gólů Dijonu. Ale v Lize mistrů ve velkých hrách musíte rozhodovat daleké lépe. Bude to pro nás už těžké."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.05 - 18.00 - 47.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Od konce ledna Toulouse vykazuje výrazné zlepšení a pod vedením nového trenéra Mickaëla Debéveho se vymanilo ze sestupového pásma. Ačkoli před týdnem padlo před vlastními fanoušky s PSG, předvedlo rozhodně sympatický výkon. A na ten by rozhodně chtělo navázat rovněž na půdě Amiens, které se naopak nemůže vymanit z hluboké krize.

Po uhrané remíze s Montpellierem a vítězství nad Guingampem se zdálo, že by se domácí mohli dostat do jakési herní pohody. Jenže tomu tak nebylo, nebo to aspoň výsledkově ukázala uplynulá tři ligová kola. Padli totiž v Angers, se St. Étienne a naposledy i v Bordeaux. Jen díky o něco lepšímu skóre nejsou na červených příčkách.

Nováček soutěže moc dobře věděl, že v historicky premiérovém ročníku na nejvyšší úrovni ho bude čekat nesmírně těžká zkouška. Udržet se mezi dvacítkou nejlepších je pro Amiens zásadní přání. Realizace ovšem bude složitá, pokud svěřenci Christopheho Pélissiera nezačnou pravidelně sbírat body. Proti Bordeaux nehráli vyloženě špatně.

Les Licornes mají na svém kontě už čtrnáct porážek, spolu s ním tímto nelichotivým číslem disponuje také Troyes, a ještě o tři více zaznamenaly už jen poslední Méty. "V obtížných chvílích jsme se nevzdávali. Předchozích pět zápasů jsme venku prohráli 0:1. Teď jsme aspoň vystřelili devatenáctkrát na bránu," hodnotil Pélissier pozitivně klání s Bordeaux.

TFC se aktuálně nachází na patnáctém místě tabulky, nicméně od svého soupeře ho dělí jen bod, a tak určitě potřebuje v následujících týdnech navázat na své výkony z předchozích třech zápasů. Debéve svému týmu rozhodně nevyčítal, že s PSG o minulém víkendu padl. "Drželi jsme ho na uzdě, jak jen nejdéle to šlo," připomínal.

Amiens se bude muset obejít bez vykartovaného Khaleda Adénona a bez svého nejlepšího střelce Moussy Konatého. Toho by Toulouse, jemuž budou chybět Andy Delort a Somália, jednoznačně mohlo využít. Na podzim dopadl jejich vzájemný zápas netěsnějším způsobem ve prospěch hostů, i nyní se v podstatě dá očekávat vyrovnaný souboj.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.04 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Angers po poslední jednoznačné porážce od Monaca zabředlo zase na barážovou příčku, na níž pochopitelně být nechce. Tentokráte před vlastními fanoušky přivítá o poznání přívětivějšího protivníka, akorát že St. Étienne působí v jarní části sezóny podstatně lepším dojmem než na podzim. Hledat favorita tohoto utkání je značně obtížné.

Oba mančafty dělí v tabulce pět bodů, což není v kontextu situace v tabulce vyloženě vysoké číslo. Nicméně s formou jsou na tom přece jenom odlišně. Zatímco bretaňský klub padl dvakrát v řadě, Les Verts neutrpěli porážku už třikrát za sebou. Přitom naposledy překvapili i o druhou pozici bojující Marseille, s níž uhráli doma remízu.

A hostující kouč Jean-Louis Gasset konečný výsledek jednoznačně bral. "Nemohli jsme počítat s Rémym Cabellou ani s Yannem M'Vilou, navíc jsme už velmi brzy inkasovali," uvedl. "Byl to zápas, ve kterém jsme mohli hodně tvrdě spadnout na pusu, kdybychom nebyli psychicky silní. Zachránil nás náš týmový duch," lebedil si v hodnocení.

Oba dva zmínění absentující hráči by tentokráte měli nastoupit v sestavě ASSE, v podstatě se jen řeší, jestli se do hry budou moci zapojit Cheikh M'Bengue spolu s Ronaëlem Pierrem Gabrielem. To Angers řeší otázku svého nejlepšího střelce Karla Toka Ekambiho, kterého tento týden postihla nemoc, v ohrožení je také start Vincenta Manceaua.

Bretaňský klub svého aktuálního protivníka ještě nikdy v historii neporazil, na podzim na jeho půdě uhrál nerozhodný rezultát. Dlouhou dobu se mu před vlastními fanoušky příliš nedařilo, nicméně nedávno zde skolil Troyes i Amiens, tedy své dva velké konkurenty v boji o záchranu. Následně však krutě zabředl do reality a od Monaca obdržel čtyři góly.

Trenér Stéphane Moulin měl po tomto střetnutí poměrně smíšené pocity. "Existují dva způsoby, jak se na něj dívat," říkal. "Buď budeme objektivní, řekneme si, že mezi oběma týmy byl vždy velký rozdíl, o čemž jsme věděli už předem, a že se vše projevilo na hřišti. A nebo můžeme tvrdit, že jsme my nehráli ani náhodou na požadované úrovni."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.13 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Rennes hodlá navázat na povedený výkon z duelu proti Lyonu, který hráčům rozhodně dodal na sebevědomí. Do střetnutí s Caen tedy vkročí v roli favorita.

Tím spíše, že Stade Michel d’Ornano v posledních letech Rennes vyhovuje. "Uhrát tři body a přitom neinkasovat? S tím opravdu nelze nebýt spokojený. Je to velké vítězství! Můj tým je neuvěřitelný a plný překvapení. V minulých zápasech se nám tolik nedařilo, ale tady to byla paráda, díky které jsme zpět ve hře do dobré celkové umístění. Hráli jsme disciplinovaně a jak vidno, ani pod tlakem se nevzdáváme," hodnotil s úsměvem Sabri Lamouchi.

Pro toto klání se bude muset obejít bez Wahbiho Khazriho, jenž v Parc Olympique Lyonnais obstaral první trefu, ale teď ho do hry nepustí karetní trest, což platí i pro Hamari Traorého. Ani Ludovic Baal a Yoann Gourcuff nebudou po zranění ještě plně k dispozici. Benjamin André by se tedy měl posunout na post defenzivního záložníka, což bude asi zajímavá varianta.

Patrice Garande na druhé straně zřejmě zůstane u svého oblíbeného rozestavení 3-5-2, byť nebude moci využít služeb Adamy Mbengueho, Vincenta Bessata a vykartovaného Alexandera Djikua. V ofenzivní fázi by měl být opět platným hráčem Yussuf Ait Bennasser. Enzo Crivelli začal proti Guingampu v základu, ale protože při remíze 0:0 pochopitelně neprosadil, naznačil trenér, že vsadí na duo Ronny Rodelin/Ivan Santini.

"Tentokrát jsme hráli na pět obránců, protože jsme chtěli eliminovat krajní beky Guingampu, kteří obstarávají devadesát procent všech jejich centrů. Druhý nápad byl poslat dopředu Enza Crivelliho, aby svým pohybem dělal defenzivě problémy. Určitě jsme mohli zvolit lepší strategii. V prvním poločase to z naší strany bylo dobré, ale potom už se nám zkrátka nedařilo," řekl Garande. Poučí se jeho tým a uhraje proti Rennes alespoň bod?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.17 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Montpellier se i nadále udržuje v dobré pohodě a stále usiluje o účast v evropských pohárech pro příští ročník. V uplynulých sedmi ligových kolech prohrál pouze na půdě vedoucího PSG, naposledy se mu podařilo uzmout vítězství nad Angers i Métami. Tentokráte přivítá Guingamp, který se dlouhodobě nachází v klidném středu tabulky.

Pětadvacet kol a jen šest porážek, to je rozhodně slušná bilance mužstva trenéra Michela Der Zakariana, které prožívá zatím jednu z nejúspěšnějších sezón posledních let. Reálně soupeří o pátou příčku, na níž po předchozím kole zůstalo Nantes. Na tuhle metu ztrácejí domácí pouze jeden bod, takže případná nynější výhra by je mohla posunout právě na ní.

I když MHSC musel v lednu a v probíhajícím únoru absolvovat poměrně náročný program, vyhýbaly se mu nějaké početnější absence. I tentokráte by měl mít k dispozici prakticky kompletní kádr, tedy až na Jéroma Roussillona, jenž laboruje s poraněným lýtkem, a vykartovaného Pedra Mendese. Toho by v obraně měl zastoupit Daniel Congré.

Der Zakarian může být se současnou situací určitě spokojený. A své svěřence po poslední výhře nad Métami pochválil. "Celkově jsme hráli velmi dobře," mnul si ruce. "Získali jsme už svůj druhý skalp v řadě, ale nikdy se nám nepodařilo urvat tři. Chceme tedy začít proti Guingampu, i když to bude těžké. O pátou pozici bojují čtyři až pět mančaftů."

Po čtyřech porážkách za sebou, včetně té v Coupe de France, se Guingamp v minulých dvou týdnech přece jenom vzchopil a opět ukázal, že když chce, umí zabrat ve správný čas. Nejprve venku v derby skolil Rennes, následně uhrál bezbrankovou remízu s Caen. Určitě si nestěžuje, že je od sestupového pásma vzdálený na rozdíl osmi bodů.

Hostující lodivod Antoine Kombouaré, jemuž by měl chybět pouze Abdoul Camara a možná také nová zimní posila Clément Grénier, neměl po utkání s Caen důvod k radosti: "Jsme zklamaný, protože jsme vše rozehráli dobře a mohli jsme skórovat. Dominovali jsme, ale nebyli jsme efektivní před brankou. I tak nás bod posunul kupředu."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.64 - 5.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - FC Metz  (sobota 20:00)
Souboj předposledního a posledního týmu tabulky slibuje pochopitelně hotovou řežbu o ligovou záchranu. Především pro Méty je tenhle duel opravdu klíčový. Pokud by se mu podařilo uzmout tři body, což se mu letos na venkovních hřištích podařilo z dvanácti případů jen dvakrát, stáhly by manko na Troyes na rozdíl pouhých tří bodů.

Oba týmy mají na svém kontě celkem tři porážky, pokud-li do jejich statistik zahrneme i ty v rámci Coupe de France. Právě nynější střetnutí je pro ně ideální příležitostí, kdy se mohou sebevědomě nadechnout k důležitému výsledku, jenž by pak mohl v následujících týdnech vést i ke zlepšení dosavadních nevalných a nepřesvědčivých výkonů.

Domácí trenér Jean-Louis Garcia nemusí ještě výrazněji panikařit. Situace v dolní polovině tabulky je stále napjatá, na druhou stranu jeho mužstvo utrpělo již čtrnáct proher, naposledy tu na půdě Štrasburku. To je pochopitelně příliš vysoké číslo. "Zklamání bylo obrovské. Soupeř byl neskutečně efektivní. Dvě střely na branku a dvě branky," hlesl před týdnem.

ESTAC by měl chybět Tristan Dingomé, otazník pak visí nad startem Stéphaneho Darbiona a Hjon-čun Soka, jejich nástup na hřiště je nicméně nepravděpodobný. Je také dost možné, že brankářskou jedničku Mamadoua Samassu tentokráte nahradí Erwin Zelazny. "Musíme vytrvat. Čekají nás důležitá klání s Métami a Dijonem," dodával Garcia.

Hosté na přelomu roku poměrně slušně doháněli obrovskou ztrátu, jakou si natropili během většiny měsíců podzimní části, nicméně v uplynulých několika kolech jejich pouť nabrala falešný směr. Je ovšem pravda, že neměli úplně jednodušší los, hráli proti Marseille či Monacu. Před týdnem rovněž neuspěli ani proti letos nepříjemnému Montpellieru.

Trenér Frédéric Hantz už zřejmě bude moci využít služeb Milana Biševace a Mathieua Dosseviho, kteří jsou zpátky v tréninku, plně zdráv by měl být Danijel Miličevič. "Zasloužili jsme si s Montpellierem prohrát," nebyl spokojený hostující lodivod. "Snažili jsme se sice ve druhém poločase situaci změnit, působili jsme však neorganizovaně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.28 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Dijon FCO  (pátek 20:45)
Monaco se aktuálně drží na druhé příčce, a jestli se mu v předehrávce šestadvacátého kola podaří potvrdit roli favorita a skolit před vlastními fanoušky Dijon, zůstane na ní i po pátečním večeru. Hosté nebudou mít na jihu Francie vůbec co ztratit, připomeneme-li, že na venkovních hřištích jsou vůbec nejhorším týmem Ligue 1.

Celek z Burgundska se nachází ve středu tabulky a na sestupové pásmo si vytvořil šestibodový náskok. Především domácí bilance ho neustále tlačí dál od červených příček. A nejinak tomu bylo i v posledních dvou kolech. Před vlastními fanoušky skolil jak Rennes, tak Nice, přitom v obou případech vyhrál vždy o branku.

Kouč Olivier Dall'Oglio je v současné chvíli spokojený. A byl rád, že před týdnem jeho mužstvo otočilo i nepříznivý stav. "Byly to důležité tři body. Těší mě, že dokážeme reagovat, i když prohráváme," pochvaloval si. "I náhradníci měli na konečný výsledek velký vliv. To jenom dokazuje, že všichni hráči se umějí do hry zapojit," pokračoval.

Dijon ještě knížecí klub nikdy v historii neporazil, z pěti případů s ním uhrál jen dvakrát remízu. Na srpnový vzájemný zápas přitom rozhodně nevzpomíná v dobrém, inkasoval totiž na své obvykle pevné tvrzi hned čtyři góly. Byla to mimochodem jedna z pouhých třech porážek, kterou Dall'Ogliovi svěřenci na vlastním stadionu letos utrpěli.

Od doby, co ASM vypadl z Coupe de France a neprožíval úplně nejlepší období, se evidentně vrátil do optimální pohody. V Ligovém poháru proklouzl do finále, následně v důležitém mači porazil Lyon a před týdnem si hravě poradil na půdě Angers. "Všechno v tom utkání do sebe zapadalo, hráli jsme kvalitně. Věříme sami v sebe," chválil trenér Leonardo Jardim.

Jestli se ještě před týdnem hovořilo o tom, že Radamel Falcao, nejlepší střelec Monaca, by mohl kvůli poraněnému stehnu chybět až tři týdny, pak se podle nových zpráv jeho zdravotní stav vylepšuje. Jeho start v tomto utkání není vyloučený, je však spíše pravděpodobně, že by ho znovu vepředu měl nahradit černohorský reprezentant Stevan Jovetić.

Ten i vlivem zranění neprožívá úplně povedenou sezónu, proti Angers ale skóroval hned dvakrát, v lize vůbec poprvé od listopadu loňského roku, a tenhle moment by ho určitě mohl nakopnout přece jenom k lepším zítřkům. "Byl v tom klání naším klíčovým mužem. Jsem šťastný za něj, že se konečně trefil," dodával domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.68 - 9.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25212276:1765
2.AS Monaco25165460:2653
3.Olympique Marseille25157355:2952
4.Olympique Lyon25146554:3048
5.FC Nantes25115926:2638
6.Montpellier HSC25910623:2037
7.Girondins Bordeaux251051032:3435
8.Stade Rennes251041130:3334
9.OGC Nice251041131:3734
10.EA Guingamp25961025:3233
11.SM Caen25941218:2831
12.Dijon FCO24941136:4831
13.Racing Strasbourg25861130:4230
14.AS Saint-Étienne25861126:4030
15.Toulouse FC25751322:3326
16.Lille OSC25751323:3926
17.Amiens SC25741422:3025
18.Angers SCO255101027:3825
19.ES Troyes24731423:3424
20.FC Metz25531723:4618

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
netopier

Reagovat
AnthonyR

Allez Monaco

Reagovat
Langi

Dijon srovnat

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
andycek1

Inak z Pietra Pellegriho citim že za chvíľu bude z neho veľká star budeme trochu toho ľutovať že sme ho nezobrali ale u nás by chodil iba po hosťovačkach, tak verím že za 100 mil 2020 príde

Reagovat
Seydou Doumbia

tak v Monaku to může být světová hvězda za to v Juve jak píšeš by nehrál a hostovačky by z něj mohli udělat pouze průměrného hráče...takže je to asi ideální takhle

Reagovat
andycek1

Ale 2022 smer Juve za 210 mil€

Reagovat
andycek1

A ešte k tomu, stále sa mi viac páči Moise Kean vo Verone

Reagovat
Langi

Lyon dneska ceka extremne tezkej zapas...doufam ze se ti zvladne...dalsi ztrata by uz byla pomerne kriticka

Reagovat
smazaný uživatel

Frantici jak vidíte Lille - Lyon ? Je tam pěknej kurz na 2....

Reagovat
Langi

Netipovatelnej zapas, ktery muze dopadnout jakkoliv bez ohledu na formu obou tymu...vysledek se neodvazim tipovat, byt doufam ze to Lyon zvladne...nicmene kurz by mel jit rozhodne pres 2,00...z meho pohledu tezsi zapas nez doma s Villarrealem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec jsem dal dvojku a za stavu 0:2 uz jsem slavil Velká škoda...

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdo tam na pravé traně obrany Lille hraje? Že si to tam bude Memphis dávat to bych ještě chápal. Ale že tam bude v suchém triku procházet i N'Dombele a Tousart to už je zralé na hozený ručník.

Reagovat
Langi

Lyon is back

Reagovat
Seydou Doumbia

Takhle promrdat vedeni umi Lyon dokonale. Uz v 65. minute jsme mohli prodavat. Skoda te tyce ale to taky byla nase jedina sance ve druhem polocase. Jediny ktery v prvni puli od Lille chtel hrat bel El Ghazi ve druhem zase ten Araucho nebo jak se mu nadava.

Reagovat
Langi

Ja si fakt kolikrat nadavam, ze tyhle poustaky proste nesazim live o polocase proti nam...tohle bylo tak jasny

Reagovat
Seydou Doumbia

Dobře jím tak idiotům. Do 65. minuty jsme se totálně vykašlali na ofenzívu. Po kontaktní brance jsme chtěli uklidnit hru, ale nešlo nám to. Mariano měl sice 2x smůlu, ale tohle si prostě prohráli oni. Měli na ně vletět mrsknout tam třetí branku a normálně to dohrát. Ale že se vůbec rozčiluju se taky na to můžu...

Reagovat
Langi

Hmm tak dik...ted vyhrajte EL...jinak je ta sezona o nicem

Reagovat
Seydou Doumbia

Co to maji někteří hráči OM na dresech? Nebo spíše proč?

Reagovat
Israha

K příležitosti oslav čínského Nového roku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vy mate čínské partnery nebo proc se v tomhle angazujete,?

Reagovat
Israha

Nevím, abych pravdu řekl . Žádný čínský podíl v klubu ani čínského sponzora jsem nezachytil...i když je pravda, že tyhle obchodní věci moc nesleduju.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele