Ligue 1 - preview 21. kola

17.01.2014, 11:14, aktualizováno 19.01.2014, 09:07
Previews
Paris Saint-Germain doma zatím nepoznalo hořkost porážky a další tři body se očekávají od duelu s nováčkem z Nantes. AS Monaco cestuje do Toulouse, Remeš před vlastními fanoušky změří síly s Lyonem...
Stade Reims - Olympique Lyon  (neděle 14:00)
V zápase dvou lepšících se týmu jsou mírným favoritem domácí.

Ti totiž vyhráli poslední čtyři ligové duely, přičemž minulý týden na ně nestačili ani borci z Lille. Lyon však svými výkony nechává v poslední době nepatrně vzpomenout na nejslavnější léta klubu, což jeho příznivce pochopitelně těší. "Myslím, že máme na to pohybovat se na předních příčkách tabulky. Ovšem potřebujeme trochu toho štěstíčka, a také to, abychom neměli příliš mnoho zraněných hráčů. Do druhé části sezony se nám podařilo vstoupit skvěle, a pokud se nám podaří zachovat ty nejdůležitější aspekty hry, kterou nyní předvádíme, můžeme být právě my týmem druhé poloviny sezony," nechal se slyšet prezident Jean-Michel Aulas.

Trenér Rémi Garde si dlouho nebyl jistý tím, jestli má stavět vedle sebe záložníky Clémenta Greniera a Yoanna Gourcuffa, nicméně minulé utkání proti Sochaux, ve kterém oba vstřelili po jedné brance, někdejšího hráče Lyonu, Štrasburku a Arsenalu ujistilo, že to možné je. "Práce fotbalového kouče spočívá, mimo jiné, v hledání toho správného postu pro některé fotbalisty, aby si pak co nejlépe dokázali vyhovět s ostatními. Clément a Yoann se teď skvěle doplňují a navíc si klidně mohou v průběhu hry měnit pozice. Jenom potřebujeme, aby jim současná forma vydržela co nejdéle," řekl Garde.

Olympique Lyon i přes ty nepřesvědčivé výsledky z první části sezony nadále bojuje na všech čtyřech frontách. V lize je zatím desátý a v případě výhry může poskočit na osmou pozici (o bod za Remeš). V Evropské lize se těší na dvojduel s ukrajinským Černomorcem Oděsa, kde by měl být francouzský klub podle papírových předpokladů jasným postupujícím. Coupe de France se sice teprve rozebíhá a v jeho prvním utkání Lyonští rozdrtili amatéry z týmu La Suze v poměru 6:1, ovšem v Ligovém poháru se už dostali do semifinále, přičemž cesta vedla mimo jiné právě přes Remeš. V boji o finále vyzvou už za nějaké dva týdny tým ES Troyes, jenž se v současnosti pohybuje až v polovině tabulky Ligue 2. Jen aby hráči takovouto porcí zápasů zvládli. Přeci jen zimní pauza není ve Francii nikterak dlouhá.

Soupeř z Remeše se na druhé straně zdá být v opravdu dobré pohodě a svými posledními výsledky a výkony nepřestává udivovat fotbalovou veřejnost. Statistiky však říkají, že je to paradoxně domácí prostředí, které svěřencům Huberta Fourniera svazuje nohy. Zato pokud bychom počítali pouze venkovní zápasy, okupovali by po dvaceti kolech výbornou čtvrtou pozici. A v případě vítězství na hřišti FC Nantes v příštím kole by se dokonce mohli posunout až na tu druhou.

Ačkoliv je pravda, že se po duelu s Lille hodně mluvilo o tom, jak by to bylo bývalo dopadlo, kdyby byl býval Djibril Sidibé netrefil do obličeje Odaïra Fortese, jenž vzápětí díky tomu právě touto částí těla vstřelil branku. "Byla to prostě šťastná náhoda, ale to prostě k fotbalu patří. My jsme jí navíc šli naproti. Zatím je však naší stálou prioritou záchrana. Jakmile se nám ale podaří získat dalších deset bodů, určitě naše priority přehodnotíme," prozradil Fournier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.00 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - AS Monaco  (neděle 17:00)
AS Monaco v lize dvakrát za sebou zaváhalo, ale pokud by se tak stalo i do třetice, nemusí jej to až tolik mrzet.

Lille totiž prohálo s ASSE a znovu inkasovalo dva góly, na což Vincent Enyeama rozhodně nebyl zvyklý. Trenér knížecího klubu Claudio Ranieri však bude chtít za každou cenu napravit ona předchozí zaváhání, díky čemuž by si jím vedený tým vypracoval pětibodový náskok, přičemž v tuto chvíli ztrácí stejnou porci na vedoucí PSG. "Každý hráč se musí plně koncentrovat na zápas Toulouse a musí udělat maximum pro tým. Bude to do jisté míry i zkouška charakteru. Já hráče sice můžu povzbudit, ale inspirovat se tím musí nechat oni sami," řekl Ranieri.

"Jsme si však vědomí toho, že to nebude snadné utkání. Fotbalisté Toulouse jsou výborně organizovaní a velice nebezpeční z brejků," pokračoval. To je sice pravda, nicméně svěřenci Alaina Casanovy přesto "trčí" až na jedenáctém místě. Minulý týden se jim však podařilo zvítězit na hřišti konkurenta z Bordeaux a italský lodivod si je hodně dobře vědom toho, co takové vítězství může s týmem udělat, jak ohromné sebevědomí může přinést.

Vzájemná utkání těchto dvou mužstev dopadávala v minulosti velmi často remízou. A nejinak tomu bylo i v prvním duelu této sezony, ve kterém na Stade Louis II branka nepadla. Oba týmy navíc zdárně zvládli postoupit do dalšího kole Coupe de France, byť se utkaly se soupeři z těch (nej)nižších lig. Monaco sice dosud venku prohrálo jen jednou, ovšem Toulouse v domácím prostředí zatím nejčastěji remizuje.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - FC Nantes  (neděle 21:00)
FC Nantes se v Paříži pokusí zaskočit vedoucí celek Ligue 1.

A kdyby se snad náhodou nezadařilo, muže tento ligový zápas brát tým okolo kapitána Filipa Djordjeviće jako přípravu na ten pohárový, kde půjde už o samotné finále a navíc se prohodí role domácích a hostů. Protože čelo francouzské nejvyšší soutěže je nesmírně vyrovnané, může vést cesta Nantes do pohárové Evropy právě přes úspěch v Ligovém poháru. Nicméně záložník Blaise Matuidi se nechal slyšet, že jeho tým chce co nejdéle bojovat na všech frontách.

"Vedeme Ligue 1 a jsme v semifinále Ligového poháru, což je zatím solidní výsledek, nicméně my si určitě chceme na Stade de France o tuto trofej zahrát. K tomu máme dost široký kádr, tudíž můžeme rotovat hráče, a proti Bordeaux jste mohli vidět, že skvělý výkon předvedli i ti, kteří toho v poslední době příliš nenahráli," prohlásil sebevědomě Matuidi.

Mezi nimi byl třeba i Zoumana Camara, který dodal: "Naším cílem je vyhrát všechno, co je možné. Ale žádný tým není neporazitelný a je pravda, že čím více se v nějaké soutěži posouváte k případnému triumfu, tím obtížnější zápasy sehráváte. Samozřejmě by bylo skvělé, kdybychom jako vůbec první klub vyhráli všechny tři domácí soutěže, ale jak jsem řekl, stále je ještě dost duelů před námi." Trenér Laurent Blanc vzápětí naznačil, že pod tato slova svého svěřence se muže jenom podepsat.

Cesta Les Canaris do semifinále Ligového poháru vedla přes Nice, tedy tým, který jej o deset dní dříve vyprovodil z Coupe de France. "PSG je sice velký klub, ale ve fotbale je možné cokoliv a my věříme v naše schopnosti," řekl Michel Der Zakarian, kterého potěšilo, že nejlepší střelec týmu Filip Djordjević opět našel právě v zápase s Nice svou střeleckou mušku. "I proti Lorientu hrál velmi dobře a k výhře přispěl gólovou asistencí, ačkoliv nastoupil na trochu jiné pozici, než na jakou je zvyklý. Po sezoně zřejmě zamíří jinam (hlasitě se mluví především o zájmu římského Lazia - pozn. aut.), nicméně týmu pořád dává vše, takže je nesmírně platným hráčem." Uvidíme, jestli to srbský reprezentant potvrdí i v Parku princů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 5.75 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Valenciennes FC  (sobota 17:00)
Zatlačit na čtvrtou příčku zajišťující postup do pohárové Evropy se bude snažit Marseille, které by se rádlo dotáhlo blíže k unikajícímu Saint-Étienne. Pod vedením nového kouče Josého Aniga Les Phocéens ještě neprohráli, ale Valenciennes, které rovněž vyměnilo trenéra a rovněž se tento krok setkal s velkým úspěchem, rozhodně neskládá zbraně předem..

Marseille ztrácí dokonce pouze pět bodů na třetí Lille (a tedy Ligu mistrů), což je vzhledem ke kostrbatému průběhu podzimu rozhodně pozitivní; uvidíme, jak se na hráčích podepíše prohra 1:2 z prestižního čtvrtfinálové duelu Coupe de la Ligue proti Lyonu. "Myslím, že Lyon si postup zasloužil.Víme, co jsme viděli a co si z toho musíme odnést. O místa v tabulce se bude bojovat až do konce sezony, všichni mají spousty práce," podotkl Anigo, který vyslal do pohárového klání značně obměněnou sestavu.

Pozitivními zprávami jsou rozhodně návraty rekonvalescentů Roda Fanniho a Mathieu Valbueny a také branka André-Pierre Gignaca, jeho už sedmá v posledních šesti soutěžních zápasech. Na druhou stranu, CdL bývalo nedávno velkou specialitou Marseille - přístavní celek tento pohár získal mezi lety 2010 a 2012 třikrát po sobě, takže po vypadnutí je cítit určité zklamání. "Nehráli jsme dobře, jsem zklamaný," nechal se slyšet například stoper Nicolas N’Koulou. "Nevěnovali jsme tomu tolik času, co by bylo potřeba. Teď se však soustředíme na ligu a nemyslím si, že by v nás porážka zanechala nějaké následky."

Valenciennes řeší úplně jiné problémy - Les Athéniens jsou stále namočeni v sestupové zóně, ale od příchodu kouče Ariela Jacobse se věci obracejí k lepšímu, jak potvrzují i poslední dvě po sobě jdoucí vítězství. Sedmnáctý Montpellier už má na poslední "bezpečné" pozici náskok jediný bod.

Poslední zápas s Bastií (3:2) navíc rozhodl svojí brankou Majeed Waris, mladý ghanský útočník, který přišel v zimní přestávce spolu se zkušeným stoperem Carlem Medjanim z Alžírska a od nějž si v Normandii obecně hodně slibují; Jacobs si však uvědomuje, že pokud má Valenciennes přežít v Ligue 1 osmou sezonu v řadě, musí se ještě zlepšit.

"Před zápasem s Bastií jsme si řekli, že se chceme dotáhnout na Montpellier a týmy před ním," popisuje protřelý stratég se zkušenostmi z Anderlechtu. "O těchhle věcech však s hráči příliš nemluvíme, protože je klíčové soustředit se na své vlastní výkony a neplýtvat zbytečně energií sledováním konkurence."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Rennes se zatím rozhodně nedaří podle představ, ale případná domácí výhra nad Évianem by mohla vlít fanouškům v červených a černých barvách trochu optimismu do žil; půjde o pověstný "souboj o šest bodů", jelikož oba soupeři v posledních týdnech hodně tápou.

Jak Rennes, tak Évian nevyhráli už čtyři ligová utkání v řadě, a oba týmy navíc trápí žalostná koncovka - dohromady zatížily konto soupeřových gólmanů 42 trefami, což je méně, než dokázalo vyprodukovat samotné PSG. Philippe Montanier, kterému se zatím nedaří předvádět v Bretani tatáž kouzla jako loni v Realu Sociedad nebo dříve ve Valenciennes, však zůstává optimistou a doufá, že se vše již brzy otočí.

"Musíme být efektivní a přestat se spoléhat na zázraky. Všichni naši útočníci jsou kvalitní fotbalisté, musí však začít tyto kvality adekvátně využívat," podotkl Montanier v rozhovoru pro oficiální klubové stránky. Jedním z těchto forvardů je i Nélson Oliveira, portugalský talent, kterému se nepodařilo skórovat od 2. listopadu, kdy propálil Steva Mandandu v bráně Marseille.

"Momentálně má špatnou formu," nezastírá Montanier, že se od dvaadvacetiletého šutéra čekaly jiné věci. "Potřebuje tvrdě pracovat a udržovat maximální koncentraci, potom se mu začne dařit."

Évian je každoročně řazen mezi kandidáty na sestup, renneský kouč však má ke svému dnešnímu konkurentovi jen slova respektu. "Zlepšují se rok co rok. Tohle je tým, který umí porazit i ty nejlepší, a rozhodně by mohl být v tabulce výše," chválí.

Hostující trenér Pascal Dupraz cítí za špatné výsledky osobní zodpovědnost. "Je to moje vina," prohlásil bez obalu na tiskové konferenci poté, co Évian protáhl šňůru utkání bez výhry na číslo pět. "Nicméně, tohle je zaměstnání, které je snem mnoha lidí a dlouho bylo i snem mým. Nemyslete si, že se ho hodlám jen tak vzdávat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Už se prostě musí chytit. Sochaux je každým kolem více a více ve větší bryndě, ze které se mu bude stále hůře hrabat nahoru. Souboj s Montpellierem může být klíčový pro celou sezónu. Právě hosté, jejichž jediným problémem je zkrátka vyhrávat, drží první nesestupovou sedmnáctou příčku.

Tohle je typický zápas o šest bodů. Pokud Sochaux uspěje, dotáhne se na svého soupeře na rozdíl čtyř bodů, v opačném případě mu Montpellier uteče už na rozdíl deseti. Jedno mají oba týmy společné - pouhá dvě vítězství v tomto ročníku. HSCM je na tom ovšem lépe díky dvanácti remízám.

Nemusíme být ani překvapeni, jak dopadl jeho poslední zápas. Ačkoli Monako patří ke špičce tabulky a nerozhodný výsledek 1:1 se mu bude určitě hodit. Hosté jsou ovšem stále více deprimovaní, že nemůžou získat plný počet bodů. Vždyť taková situace naposledy nastala 6. října loňského roku proti Lyonu.

Navíc na Sochaux nemají příliš dobré vzpomínky, v rámci 3. kola Coupe de la Ligue ještě v říjnu mu podlehli 2:3 po prodloužení. "To je sice hezké, ale to byla úplně jiná soutěž," mávl rukou nad tímto pozitivním výsledkem pro jeho mužstvo domácí lodivod Hervé Renard. "Jsme pod tlakem, ale to je v naší situaci normální," dodal záložník Sanjin Prcič.

Domácí si pochopitelně uvědomují důležitost tohoto zápasu. "Je jasné, že ten s Montpellierem pro nás znamená něco víc," povídal Renard. "Bude to klíčový souboj. Je pravda, že v téhle situaci jsme byli už na konci podzimu před utkáním s Rennes. Musíme zkrátka i teď vyhrát a udržet naději. Začíná to být pro nás kritické."

Hostující kouč Rolland Courbis nechce své svěřence dostávat do většího stresu. "Nebudu obtěžovat hráče tím, že střetnutí proti Sochaux je rozhodující, protože není. Bez ohledu na výsledek nám bude zbývat ještě dalších sedmnáct," nepanikařil na tiskové konferenci. "Viděl jsem soupeře hrát v minulém kole v Lyonu, na devatenácté příčce nemá být."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Poslední Ajaccio už musí každý zápas brát jako naprosto klíčový, chce-li se ještě zachránit - a tak zatímco za normálních okolností by jeho hráči jeli do Nice v roli outsiderů, kteří nemají co ztratit, nyní musí bezpodmínečně získat body. Něco podobného však platí i pro domácí..

Les Aiglons skončili loni na skvělém čtvrtém místě, letos se jim však zdaleka tolik nedaří a jsou průběžně čtrnáctí, daleko od pohárových pozic. I přesto jsou však jejich problémy doslova malicherné v porovnání s těmi, jimž musí čelit kouč Korsičanů Christian Bracconi..

Bracconi přebral tým v průběhu podzimu od neúspěšného Fabrizia Ravanelliho a zlepšení se pod jeho rukama dostavuje velmi, velmi pomalu, pokud vůbec. Náznak pozitivního myšlení si snad lze odvést z posledního duelu proti vedoucímu PSG, které sice vyhrálo 2:1, ale muselo si své body poctivě vybojovat; Bracconi v tomto utkání poslal na hřiště hned pět obránců a ještě v 74. minutě takto držel nerozhodný stav, čili je pravděpodobné (a koučem samotným naznačované), že podobnou taktiku zkusí i dnes.

"Možná budeme hrát s pětičlennou defenzivou, stejně jako proti Paříži," potvrzuje Bracconi, který stále čeká na svou první výhru (Ajaccio letos zvítězilo pouze jednou, v září 2:1 nad Lyonem). "Ten systém nám fungoval, organizačně jsme to zvládali dobře. Hráči si připadali bezpečnější vzadu, ale ne na úkor útočných výpadů."

Nyní stojí v cestě Nice, ambiciózní celek, který se však musel ve středečním čtvrtfinále Coupe de la Ligue sklonit před Nantes. Kapitán Didier Digard chce na tento výsledek co nejrychleji zapomenout, ideálně samozřejmě prostřednictvím dnešní výhry.

"Jsme z vypadnutí samozřejmě zklamaní," svěřil se Digard pro oficiální stránky klubu. "Teď nás však čekají další zápasy, takže si musíme odnést to pozitivní. Je třeba, abychom dále přistupovali k utkáním ve stejném rozpoložení jako v posledních týdnech. Snažíme se, cítíme zlepšení a chceme jít opět nahoru," burcuje zkušený záložník.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - EA Guingamp  (sobota 20:00)
V Bretani se všechno připravuje k napínavému derby - jak Lorient, tak Guingamp letos předvádějí zajímavý fotbal a měly by sezonu zakončit v klidném středu tabulky. Momentálně jsou na tom o něco lépe Les Merlus, ale jejich pravý bek Lamine Gassama varuje před podceněním soupeře.

Nováček z Guingampu sice začal sezonu dobře a chvílemi se pohyboval i v horní polovině tabulky, ale momentálně se mu vůbec nedaří a na výhru čeká už déle než měsíc. Konkrétně je to pět zápasů (s jediným vstřeleným gólem), takže svěřencům Jocelyna Gourvennece nezbývá než zabrat, chtějí-li opět nahoru; na Stade du Moustoir jedou z pozice dvanáctého celku. Lorient je o jednu příčku a dva body výše.

Poslední prohra proti Nantes trochu otřásla lorientskými ambicemi, ale podle Gassamy je tým připraven začít znovu od nuly. "Mohli jsme získat dobrý výsledek a všichni jsme zklamaní, protože prohrát jsme si nezasloužili. Už jsem se přes to ale přenesl," tvrdí ex-lyonský obránce.

"Guingamp je tým, proti kterému se hraje hodně špatně, v úvodním zápase nás hodně potrápili. Navíc také potřebují body. Poslední dobou se jim nedařilo, ale musíme je brát vážně - koneckonců, je to derby, a k němu nemůžete nikdy přistupovat s lehkou hlavou," shrnuje Gassama.

Pikantní bude zápas pro hostujícího forvarda Ladislase Douniamu, který do Guingampu přišel minulé léto právě z Lorientu. "Říká se, že v derby ze sebe musíte vydat ještě více než obvykle," nechal se slyšet konžský reprezentant. "Rozdíl mezi oběma týmy bude vycházet z toho, komu se podaří skórovat jako prvnímu."

Douniama také neopomněl pochválit práci svého trenéra: "Oba týmy mají velice dobré kouče, ale Jocelyn Gourvennec je zatím ve Francii poměrně neznámý. Doufám, že nám jeho svěží přístup ke hře pomůže k vítězství."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux potřebuje sbírat pravidelně body, aby nevypadlo z boje o pohárové příčky. Jenže na půdě Bastie je vždy hodně těžká pořízená. Korsičané doma z devíti zápasů hned šestkrát vyhráli, pouze jednou prohráli, a právě díky svému publiku se drží nad sestupovým pásmem, na které mají náskok sedmi bodů.

Domácí ovšem nevstoupili do jarní části sezóny příliš dobře, porážka 2:3 na půdě Valenciennes znamenala praktické vybřednutí tohoto soupeře ze sestupových vod. V současnosti ztrácí VAFC jen bod na sedmnáctý Montpellier a dostal se zpátky do hry o záchranu - a Bastia se bude o holé přežití rovněž prát.

Ačkoli současná třináctá příčka nevypadá z jejího pohledu tak špatně, nechat si připouštět tyto celky na tělo určitě nechce. "Myslím, že je po utkání s Valenciennes nutné, abychom udělali změny," hlásil nespokojený trenér Frédéric Hantz. "Nebudu ukazovat prstem na toho či onoho hráče. Konec sezóny je ještě v nedohlednu."

Loni se SCB podařilo Bordeaux porazit 3:1, v následných dvou venkovních utkáních ovšem padl po shodných výsledcích 0:1. "Atmosféra v týmu byla tento týden napjatá, ale to je normální," dodával Hantz. "Soupeř je ten nejlepší, proti kterému v novém roce budeme hrát. Má komplexní tým a fyzicky i atleticky vyvážený kádr."

Co se týče marodky, nebude mít Hantz k dispozici hned několik hráčů. Asi největší ztrátou pro něj bude absence brankářské jedničky Mickaëla Landreaua, který má poraněné stehno. A protože i další gólman Thomas Vincensini má problémy s kolenem, v bráně bude stát pravděpodobně Jean-Louis Leca. Chybět bude mimo jiné i forvard Djibril Cissé.

Les Girondins naposledy před vlastními fanoušky nestačili Toulouse, v týdnu navíc sehráli čtvrtfinále Coupe de la Ligue s PSG a ani v něm neuspěli. Vstup do nového roku se jim tak nevydařil úplně podle představ, ačkoli v prosinci měli úžasnou formu - z možných patnácti bodů vytěžili hned třináct.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (pátek 20:30)
Francouzská liga nabízí na začátek jednadvacátého kola šlágr St. Etienne proti Lille. Hosté nyní sahají po Lize mistrů, St. Etienne se nachází v závěsu na čtvrté příčce. Oba týmy mají co napravovat, domácí v týdnu vypadli z Francouzského poháru s Cannes ze čtvrté ligy.

Drama v Cannes rozhodovaly až penalty, které pro tým trenéra Christopha Galtiera nedopadly dobře. Spravit chuť si chtějí dnes večer v domácí lize. Zápas proti Lille je mimořádně důležitý, protože hosté drží třetí příčku zaručující předkolo Ligy mistrů a St. Etienne za nimi zaostává o šest bodů.

Domácí budou moci do branky postavit Stephána Ruffiera, který si proti Cannes odpykal karetní trest. "Je pro nás hodně důležité, že ho budeme mít opět v brance. Stéphane je jedním z nejlepších brankářů v lize, proto jsme s ním začali jednat o nové smlouvě," prozradil trenér Galtier.

Lille v týdnu žádný pohárový zápas nehrálo, i hosté ale mají co napravovat. Jejich poslední ligový zápas totiž skončil nečekaným domácím nezdarem proti Remeši. Dogy tak nevyužily remízy druhého Monaka v Montpellieru a ztrácejí na druhé místo dva body.

"Jestli chceme dál prohrávat, tak potřebujeme hrát stejně jako posledně. Naše hra neměla nápad, nevěděli jsme, jak soupeře zaskočit," zlobil se útočník Nolan Roux. "My chceme vyhrávat každý víkend, je to ale těžké. V této sezoně se nám daří, proto víme, co máme dělat," hlásí Roux před dnešním zápasem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain20145146:1447
2.AS Monaco20126232:1442
3.Lille OSC20124423:1040
4.AS Saint-Étienne20104628:2034
5.Olympique Marseille2095629:2132
6.FC Nantes20102824:1732
7.Stade Reims2088425:2232
8.Girondins Bordeaux2087527:2231
9.Olympique Lyon2077630:2728
10.Toulouse FC2077621:2428
11.FC Lorient2083926:2727
12.EA Guingamp2067719:1925
13.SC Bastia2066823:2924
14.OGC Nice20731018:2524
15.Stade Rennes2057822:2422
16.Évian Thonon Gaillard20551020:3420
17.Montpellier HSC20212619:2518
18.Valenciennes FC20451120:3017
19.FC Sochaux20251315:4111
20.AC Ajaccio20161314:369

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
FUnk

ten roux vypada jak francouzska verze Bainese z evertonu

Reagovat
Deki

Kdo tu sleduje pravidelně Ligue 1, popř. Nantes? Mohl byste mi někdo přiblížit Filipa Đorđeviće? Jeho vlastnosti? Koukám, že už stihnul pěkných 10 golů...

Reagovat
telka11

ten Balmont je ale mluvka

Reagovat
Kongo

Doufám,že Benezet už půjde od začátku.

Reagovat
Langi

ta Marseille mi dneska smrdí remízkou

Reagovat
Pipo123

Borci ako hraje ten Djordjevič ? Viete mi ho niekto bližšie popísať, dneska sa vyjadril do médii že podpísal Laziu zadarmo. Čo môžem od neho očakávať ? Má na to nahradiť Kloseho ?

Reagovat
smazaný uživatel

faul na žltú na Bedima sak ho sekol zo zadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bedimo

Reagovat
smazaný uživatel

Bedimo to tam proběhl krásně, to chtělo gol

Reagovat
smazaný uživatel

Sašáááááááááááááá a Bedimo znova

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette a zase Bedimo parádní akce.

Reagovat
Langi

no my jedem teda

Reagovat
smazaný uživatel

lopes

Reagovat
smazaný uživatel

Ty standartky budou strašit asi už napořád , ale chce to přidat gol, bo nevěřím, že odjedeme z čistým štítem.

Reagovat
smazaný uživatel

no teraz tam Gomis nechal hlavičkovať toho Webera len tak

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole roh to ani nemal byť ale to bránenie súperových štandartiek sa musí v druhom polčase zmeniť

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis ty si xuj, namiesto toho aby si to jeden z dvojky Gourcuff - Grenier vyskúšal a sudí odpíska koniec polčasu, tak on rozohraje na rýchlo do utoku 2 na 8

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette dneska nedohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Benziu namiesto neho

Reagovat
smazaný uživatel

Miguel Lopes zranený, Aulas volaj do Sochaux

Reagovat
smazaný uživatel

To tam spíš půjde Fofana zase

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že Zeffane, a že podá výkon ako v Guimaraesi

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas na to má ešte 11 dní, a nech nerozpráva že peňazí niet, aj zo svojich by to zvládol zatiahnuť

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že sezona se dohraje s tím, co máme...

Reagovat
smazaný uživatel

to je na 99% jasné

Reagovat
Langi

bude dobrý když nikdo neodejde...nevěřim že někoho koupí...s tim Corchiou to je neskutečnej provar, co se ukazuje...v létě byla jeho cena uplně stejná, a on to kvůli 300 tisicům takhle posral...

Reagovat
smazaný uživatel

ten Signorino riadny simulant, a sudí mu na to skočil už tretí krát..

Reagovat
smazaný uživatel

5-4-1

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis

Reagovat
smazaný uživatel

Fofanííííííííč darček k novej zmluve

Reagovat
smazaný uživatel

Fofaninhooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už začínám trochu věřit, že to vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte sa bude nadstavovať minimálne 6 minút za to Lopesove zranenie...tak že ešte je dosť času to zbabrať...

Reagovat
smazaný uživatel

čo som vravel 8 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ještě remizujeme

Reagovat
smazaný uživatel

nechápem Gardeho, veď má ešte jedno striedanie, a nech potom nieje Benzia nasraný keď ho pošle Garde na 2 minúty...

Reagovat
smazaný uživatel

On málokdy střídá třikrát za zápas. A teď by ho tam poslat mohl no...ale chápu ho, že musí uhrát nějaké výsledky, tak je třeba být obezřetný.

Reagovat
smazaný uživatel

no dúfam že v stredu v pohári to tam pre strieda, a že Benzia pôjde od začiatku, ved hráme 3. zápas v tej istej zostave za tyždeň

Reagovat
smazaný uživatel

No to je coupe de France, že? Proti nějakému tým z pralesa myslím, tak tam by mohl trochu prostřídat, nicméně zase to je pohár, co můžeme vyhrát, takže bych se zase nedivil plné palbě a Fofanovi na RB

Reagovat
smazaný uživatel

no je to zápas s Yzeure, oni vyradili Lorient, hrajú 4. divíziu http://www.livesport.cz/zapas/G4vrVXeI/#tabulka;table;overall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele