Ligue 1 preview - 19. kolo

22.12.2007, 10:19, aktualizováno 23.12.2007, 08:59
Previews
Ve Francii se v posledním kole před krátkou zimní pauzou chystá souboj prvního s druhým - Lyon jede na hřiště Nancy a vítězství by mohlo znamenat velký krok k dalšímu titulu. Probouzející se Marseille jede na hřiště čtvrtého Le Mans, třetí Bordeaux do o udržení bojujícího Sochaux.
AS Nancy-Lorraine - Olympique Lyon  (sobota 17:10)
Francii čeká tento víkend šlágr kola – narazí na sebe první dva týmy tabulky, domácí Nancy bude hostit vedoucí fotbalisty Lyonu.

Lyon bude chtít v tomto utkání zvítězit a zajistit si tak sedmibodový náskok v tabulce. Právě toto utkání může rozhodnout, kdo bude mít po Vánocích lepší výchozí pozici na útok na francouzský titul. Čeká ho však nesmírně těžká bitva. Nancy v letošní sezóně na domácím hřišti nepoznalo hořkost porážky. Lyon v posledních dvou zápasech nečekaně klopýtnul. Minulý týden remizoval na domácí půdě s Nice, o týden dříve dokonce prohrál 1:2 v Caen.

"Je to důležité utkání, naše dva poslední výsledky v lize nebyly dobré. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, Nancy bude mít velkou motivaci nás porazit. Výsledek bude záviset na touze našich hráčů dosáhnout vítězství," říká trenér Lyonu Perrin.

Nancy v poslední době ale nepředvádí nijak oslnivé výkony, poslední dvě kola uhrálo bezbrankové remízy ve Štrasburku a minulý týden doma s Valenciennes.

Hosté nemohou počítat se špílmachrem Juninhem, který je v karetním trestu. Dále chybí útočník Fred, brankář Coupet a Cris. Nancy postrádá Biancalaniho, Adailtona a Duchemina.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
G. Bracigliano, M. Chrétien, Andre Luiz, S. Puygrenier, D. Sauget, L. N'Guemo, P. Berenguer, B. Gavanon, Y. Hadji, M. Fortune, Kim
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Vercoutre, F. Clerc, S. Squillaci, C. Anderson, F. Grosso, K. Kallström, J. Toulalan, M. Bodmer, S. Govou, K. Benzema, H. Ben Arfa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.00 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AJ Auxerre - AS Monaco  (sobota 20:00)
Auxerre chce proti Monaku zvítězit a vyhnout se přezimování na sestupových příčkách.

Domácí se pohybují jen těsně nad sestupovým pásmem, v minulém kole jednoznačně prohráli 3:0 ve Valenciennes. Hosté z Monaka ale domácí klub nepodceňují. "Auxerre se momentálně nedaří, ale v posledním utkání v tomto roce bude chtít před domácími fanoušky získat body. Utkání může být pro nás zrádné," řekl hráč knížecího klubu Gakpe.

Monako je na osmém místě, z posledních sedmi utkání jen v jednom prohráli. V jarní části sezóny se však očekává, že tým zaútočí na příčky zajišťující účast v pohárové Evropě. Během týdne se ale objevila zpráva, ve které generální manažer Monaka Keller připustil, že pokud přijde zajímavá nabídka, český obr Jan Koller z klubu odejde.

Hostům bude chybět pouze Berthod, tým Auxerre by měl být kompletní.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
O. Sorin, K. Chafni, S. Grichting, G. Tamas, J. Jaurès, K. Lejeune, B. Pedretti, T. Kahlenberg, I. Jelen, T. Maoulida, D. Niculae
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
F. Roma, L. Cufré, F. Modesto, S. Monsoreau, V. Muratori, C. Meriem, D.Perez, L. Bernardi, J. Ménez, J. Koller, F. Piquionne
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Sochaux - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Sochaux si v minulém kole připsalo na konto teprve třetí vítězství v této sezóně. Vyhrálo na půdě beznadějně posledních Mét. V tomto kole ho čeká tvrdší oříšek v podobě momentálně třetího Bordeaux.

Domácí jsou na předposledním místě tabulky, odvolali trenéra Hantze, kterého prozatímně nahradil Jean-Luc Ruty. Brankář domácích Richert doufá, že jeho spoluhráči předvedou stejný výkon jako proti Métám. Pro klubový server www. fcsochaux.fr řekl: "V minulém kole jsme soupeře téměř k ničemu nepustili, ve stejném duchu musíme hrát i v sobotu. Proti Bordeaux ještě přidáme na agresivitě. Další tři body by nám výrazně pomohly, abychom se alespoň na pár dnů uvolnili a do dalších zápasů šli s čistou hlavou."

Bordeaux v průběhu týdne v Poháru UEFA porazilo Panionios 3:2 a svou skupinu s náskokem pěti bodů jednoznačně vyhrálo.

Trenér hostů Blanc se musí obejít bez zraněného špílmachra Micouda a Jemmaliho. Sochaux budou chybět Grax a Daf, který je sice už zdravý, ale má ještě velké tréninkové manko.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
T. Richert, S. Pichot, J. Bréchet, G. N'Daw, D. Perquis, M. Isabey, R. Pitau, L. Mathis, S. Dalmat, M. Erding, J. Quercia
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
U. Ramé, M. Chalmé, M. Planus, S. Diawara, F. Jurietti, Alonso, Fernando, A. Diarra, G. Wendel, M. Chamakh, D. Bellion
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.90 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Caen - Racing Strasbourg  (sobota 20:00)
Mužstvo Caen, hrající v poslední době ve výtečné formě, vyzve na souboj Štrasburk.

Domácí vyhráli čtyři utkání v řadě, ve kterých obdrželi pouhý gól. Svým soupeřům jich ale dokázali vsítit hned devět. Hlavně drtivá výhra 5:0 nad Bordeaux musela potěšit všechny fanoušky Caen. V sobotu se utkají s papírově slabším soupeřem, případná výhra by mohla obyvatele severu katapultovat mezi čtyři nejlepší týmy soutěže.

Štrasburk ztrácí na domácí čtyři body, ale žádný respekt ze soupeře nemá. "Je pravda, že tým Caen je ve formě, ale nám to jen přidá na motivaci. Caen jsou dobře technicky vybavené mužstvo a mají velkou týmovou sílu," řekl Brazilec Rodrigo, který odehraje jubilejní 100. zápas ve francouzské lize.

Hostům chybí zranění Mouloungui a Camadini. Caen bude chybět brankářská dvojka Costil, který podstoupil operaci lokte a bude chybět minimálně měsíc.
Stade Caen - pravděpodobná sestava:
V. Planté, C. Hengbart, B. Thiam, J. Sorbon, N. Seube, J. Eluchans, G. Proment, A. Deroin, R. Gomis, N. Florentin, Y. Gouffran
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
S. Cassard, Z. Szélesi, H. Bellaïd, G. Paisley, M. Dos Santos, J. Mulenga, G. Lacour, Rodrigo, P. Johansen, A. Santos, J. Fanchone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - FC Metz  (sobota 20:00)
Lorient chce pokračovat v sérii zápasů bez prohry. Zatím jich má na kontě sedm a osmý korálek na pomyslnou nit bude chtít navléknout v sobotu proti posledním Métám.

Domácí jsou jasnými favority, nacházejí se na jedenáctém místě se ziskem 24 bodů, hosté se krčí na úplném dně. Z osmnácti ligových kol vydolovali pouze osm bodů. Obránce Mét Diop dodává: "Nemáme co ztratit, níže už klesnout nemůžeme. Je na našich soupeřích, jak se k utkání postaví. Pro nás by bylo úspěchem získat alespoň bod."

Lorient v minulém kole remizoval v Le Mans 0:0 a drží se v poklidném, ale velice vyrovnaném středu tabulky.

Hosty také trápí vysoký počet zraněných hráčů. K dispozici pro sobotní zápas nebudou Strasser, Gygax, Barbosa,Vivian a Gestede. Lorient má dva zraněné, jmenovitě Boutrucheho a Namouchiho.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
F. Audard, C. Jallet, S. Marchal, M. Ciani, J. Morel, Y. Hautcoeur, O. Ewolo, F. Abriel, U. Le Pen, R. Saïfi, M. Vahirua
FC Metz - pravděpodobná sestava:
C. Marichez, C. Anton, P. Delhommeau, S. Bassong, C. Gueye, S. Renouard, M. Pjanic, J. François, F. Belson, M. N'Diaye, B. Gueye
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Le Mans UC 72  (sobota 20:00)
Fotbalisty Marseille čeká těžké utkání. V sobotu se střetnou s Le Mans, které je na čtvrtém místě tabulky. Více však domácí trápí zranění několika obránců ze základní sestavy.

Trenér domácích Gerets má problémy s obrannou čtveřicí. Mimo hru již byli stopeři Givet a Rodriguez, v tréninku se zranil další obránce Gragnic. Kouče nejvíce mrzí zranění posledně jmenovaného. "Ztrácíme velmi důležitého hráče, který ukázal své kvality naposledy minulý týden proti Bordeaux. V sobotním utkání si zasloužil hrát," nechal se slyšet Gerets. Stoperskou dvojici v provizorní obraně domácích budou pravděpodobně tvořit Zubar a N'Diaye, na stranách se objeví Cana a M'Bami.

Útočník Marseille Cissé doufá, že se jim podaří navázat na šest zápasů trvající neporazitelnost. Jeho spoluhráč Zenden dodává: "Je to pro nás důležité utkání, Le Mans jsou sice na čtvrtém místě, ale jejich bodový náskok není nijak velký. V posledním letošním utkání se budou oba týmy chtít vytáhnout."

Le Mans vyhrálo dvě z posledních tří utkání a pohybuje se na příčkách zajišťujících pohárovou Evropu. V tomto zápase se ale bude muset obejit bez zraněných Sammase a Andreho.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda, L. Bonnart, L. N'Diaye, R. Zubar, T. Taiwo, M. Valbuena, M. M'Bami, S. Nasri, B. Cheyrou, B. Zenden, M. Niang
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
R. Roche, J. Calvé, M. Basa, G. Cerdan, I. Camara, Gervinho, M. Coutadeur, H. Yebda, K. Romaric, D. Matsui, T. De Melo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Nice - Valenciennes FC  (sobota 20:00)
Na jihu Francie uvidí velmi vyrovnané utkání. Momentálně páté Valenciennes zajíždí na půdu Nice, které je jen o tři příčky níže, než hosté.

Středopolař domácích Balmont nabádá své spoluhráče, aby k utkání přistoupili stejně jako proti Lyonu. "Výhrou v tomto zápase můžeme naše dobré umístění vyměnit za pozici vynikající. Po 19. kolech mít na kontě 29 bodů by byl pro nás velký úspěch. Na venkovních hřištích se postupně zlepšujeme, ale doma musíme jednoznačně zvítězit." Případným vítězstvím by se domácí bodově dotáhli právě na Valenciennes, které už pět zápasů v řadě neprohrálo.

Hostům chybí zranění Rippert, Kharroubi a Jeovanio. Nice postrádá Hognona a Letiziho. Nice je na sedmém místě tabulky, minulý víkend uhrálo cennou remízu 0:0 na půdě vedoucího Lyonu. Hosté okupují pátou příčku, před týdnem si hravě poradili s Auxerre 3:0.
Olympique Nice - pravděpodobná sestava:
H. Lloris, C. Jeunechamp, Apam, C. Kanté, C. Rool, F. Balmont, O. Echouafni, D. Hellebuyck, Ederson, B. Koné, L. Laslandes
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N. Penneteau, M. Traoré, A. Ouaddou, E. Chelle, D. Ducourtioux, R. Mater, C. Sanchez Moreno, G. Doumeng, D. Belmadi, J. Audel, S. Savidan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.90 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - Stade Rennes  (neděle 18:00)
Rennes, vedené novým trenérem Lacombem, zajíždí do Toulouse. Očekává se velmi vyrovnané utkání, oba týmy mají po 24 bodech, domácí jsou díky lepšímu skóre o příčku výš – nachází se na 12. místě.

Lacombe převzal tým začátkem týdne a bude chtít zastavit pád tabulkou, Rennes šest zápasů v řadě prohrálo a kleslo až na 13. místo. Ve středu se Rennes v Poháru UEFA střetlo s Dinamem Záhřeb, utkání skončilo remízou 1:1. Oba týmy jsou pro další boje vyřazeny, Francouzi dokonce skončili na posledním místě skupiny.

Záložník Sorlin viděl herní zlepšení už v průběhu týdne proti Záhřebu. "Když srovnám naše poslední zápasy v lize a středeční utkání v Poháru UEFA, vidím určité zlepšení. Nyní chceme udělat další krok k tomu, abychom stoupali vzhůru tabulkou." Sorlin převzal kapitánskou pásku, protože její dřívější nositel Didot je zraněný. K tomu středopolař Rennes dodává: "Jsem šťastný, že mi trenér svěřil funkci kapitána. To prokazuje, že trenér mi trenér důvěřuje."

Toulouse budou chybět Gignac, Mathieua, Congre, Cesar, Jonsson a M'Bengue. Hosté se musí obejít bez Thomerta, Didota a Marveauxe.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
N. Douchez, A. Ebondo, D. Arribagé, M. Cetto, H. Ilunga, B. Bergougnoux, N. Dieuze, A. Emana, M. Sissoko, F. Mansaré, Santos
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Pouplin, R. Fanni, J. Mensah, S. Mbia Etoundi, O. Sorlin, J. Leroy, B. Cheyrou, E. Didot, S. Marveaux, S. Wiltord, J. Briand
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Racing Lens - Olympique Lille  (neděle 18:00)
Utkání bylo pro nezpůsobilý terén odloženo.
více informací
AS Saint-Etienne - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
PSG bude muset v tomto utkání zvítězit, pokud nechce strávit vánoční svátky na sestupových příčkách. Zajíždí za hřiště St. Etienne, které se pohybuje v klidném středu tabulky.

Pařížští fotbalisté prohráli minulý týden a domácí půdě s Toulouse 1:2 a stále čekají na první výhru na domácím hřišti v této sezóně. Každopádně vedení PSG tvrdí, že pozice trenéra Le Guena není nijak ohrožena. Kapitán Armand dodává: "Na hřištích soupeřů máme výborné výsledky a daří se nám. Naopak doma jsme ještě nevyhráli a soupeři ví, že jsme na domácím hřišti pod tlakem. Porážka od Toulouse byla pro nás velká rána. V tom utkání jsme chtěli uspět."

St. Etienne se nachází na devátém místě, v minulém kole prohrálo vysoko 0:3 v Lille. Doma však ještě nepoznalo hořkost porážky. Hosté budou postrádat zraněné Arnauda a Sankhareho, domácí budou připraveni v plné síle.
AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:
J. Janot, M. Dabo, M. Sall, S. Tavlaridis, C. Varrault, B. Matuidi, C. Landrin, L. Perrin, P. Feindouno, Ilan, B. Gomis
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
M. Landreau, Cearà, Z. Camara, M. Yepes Diaz, S. Armand, C. Chantôme, J. Clément, L. Arnaud, J. Rothen, A. Diané, P. Luyindula
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon18122437:1538
2.AS Nancy-Lorraine1897224:1034
3.Girondins Bordeaux1886426:2330
4.Le Mans UC 721893626:2530
5.Valenciennes FC1885523:1629
6.Stade Caen1884621:1928
7.Olympique Nice1868418:1426
8.AS Monaco1874722:1825
9.AS Saint-Etienne1874720:1925
10.Racing Strasbourg1866618:1824
11.FC Lorient1859418:1924
12.Toulouse FC1866619:2124
13.Stade Rennes1873818:2324
14.Olympique Marseille1857619:2022
15.Olympique Lille1849518:1821
16.Racing Lens1855816:2120
17.AJ Auxerre18621016:2620
18.Paris Saint-Germain1847715:2019
19.FC Sochaux1837815:2416
20.FC Metz1814139:297

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baros

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele