Ligue 1 - preview 19. kola

21.12.2012, 12:27, aktualizováno 23.12.2012, 08:30
Previews
PSG a Lyon mají na čele tabulky 38 bodů, nyní se čeká na odpověď Marseille, kterou večer čeká těžké utkání se St. Etienne. Toulouse přivítá Sochaux a bude chtít ukončit čtyři zápasy dlouhou střeleckou impotenci, Valenciennes hostí Evian...
Valenciennes FC - Évian Thonon Gaillard  (neděle 14:00)
Ještě před šesti koly bylo Valenciennes v popředí tabulky. Jenže od té doby spíše paběrkuje a vlivem špatné série spadlo do středu tabulky, kde ho vlastně všichni očekávali. Na závěr podzimní části přivítá Évian Thonon Gaillard, patnáctý celek tabulky bojující o záchranu, s nímž loni doma ostudně prohráli 0:3.

Kouče Daniel Sancheze, byť aktuálně s týmem nezaznamenává úplně ty nejlepší výsledky, si u VAFC velice váží. Klub před novým rokem neváhal a pojistil si ho do června roku 2014. "Z obou stran byla snaha dohodnout se," mnul si ruce trenér po úspěšných jednáních s prezidentem klubu Jeanem-Raymondem Legrandem.

Novou smlouvu by Sanchez vedení rád oplatil v posledním mistrovském utkání roku 2012 a udržet nebo dokonce vylepšit současnou desátou příčku. "Situace byla jasná, budeme ve spolupráci pokračovat. Udělali jsme dobrou věc," myslí si Sanchez. "Pracujeme v dobrých podmínkách a máme dobré vztahy," dodal.

Domácí nebudou mít za žádných okolností proti Évianu pospolitou soupisku. Na utkání nebude připravený Kadir, jenž je karetně potrestaný, Gil, Leca, Gomis, Danic, Djuric, Camara a Traoré jsou zranění. Hostující celek na tom není o moc lépe - Barbosa je suspendovaný, Wass, Bérigaud, Mensah a M'Madi zdravotně v nepořádku.

ÉTG se závěr sezóny nepodařil úplně nejlépe. Po drtivé porážce v Paříži si sice spravil chuť proti Troyes, ale naposledy zase podlehl Nice. "Od nového roku mi přijde, že hrajeme pořád jinak," připomíná obrovskou nevyrovnanost výkonů forvard Yannick Sagbo. "Soupeři se naopak daří, bude chtít ukázat, co umí, zvláště když hraje doma."

Hosté mají aktuálně jen tříbodový náskok na sestupové pásmo, případná výhra by se před vánoci určitě hodila. "Valencinnes je silné doma. A to i když prohrálo vysoko s PSG. Má opravdu dobré hráče, kteří se nebojí jít vpřed," ví Sagbo. "Je to pořád náš soupeř v boji o přežití. Není ale moc vhodná doba proti němu hrát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - FC Sochaux  (neděle 17:00)
Toulouse nevyhrálo již celý měsíc, minimálně brankář fialových Ali Ahamada si však se špatnou formou svého mužstva takové starosti nedělá a snaží se před posledním utkání jarní sezony proti Sochaux brát vše pozitivně.

Le Tefece se nedaří především v ofenzivě, stejně jako v loňském roce nestřílí příliš branek. V posledních čtyřech ligových zápasech se dokonce netrefilo ani jednou, naposledy před vlastními diváky prohrálo s ambiciozní Marseille 0:1. Ahamada však věří, že si jeho tým z těchto výsledků a výkonů dokáže vzít ponaučení.

"V utkání s Marseille jsme hráli velice tvrdě, ukázali jsme odhodlání a velikou soudržnost. Hráli jsme úplně jinak než v předchozích zápasech. Myslím si, že jsme proti Olympiqueu hráli opravdu velice dobře," nechal se slyšet stále teprve jednadvacetiletý brankářský talent Ahamada.

"Právě toto utkání by nám nepřímo mohlo pomoci v dnešním klání proti Sochaux," dodala jednička Toulouse, které se na konci října dokonce pohybovalo na skvělé třetí pozici. Nicméně následná série osmi utkání, z nichž fialoví hned šestkrát prohráli, je však katapultovala zpět na dvanáctou příčku.

"Chceme prostě a jednoduše ukončit tu dlouhou řadu porážek. Naším jediným cílem je zisk tří bodů. Zažíváme těžké časy a proto potřebujeme výhru, abychom se dostali zpět do rovnováhy," vyjádřil se ještě k nepříliš příznivé situaci svého týmu Ahamada.

Domácím v dnešním zápase bude chybět dvojice hráčů: Cheikh M’Bengue a Franck Tabanou viděli v předchozím utkání s Marseille červenou kartu a pro dnešní den tak zůstanou pouze na tribuně. I bez nich má však Toulouse skvělou příležitost konečně opět poskočit v tabulce směrem vzhůru.

Sochaux je momentálně na poslední sestupové, osmnácté pozici a v klubu vládne nepokoj. Lvi naposledy doma překvapivě prohráli s přímým konkurentem o udržení z Brestu a nejistotu nad právě vládnoucí situací připustil kromě trenéra Érica Hélyho rovněž prezident klubu Alexandre Lacombe.

Ani hráči však s momentální situací nejsou spokojeni: "Proti Toulouse už konečně musíme něco uhrát," burcoval před utkáním obránce Mathieu Peybernes. Podobně mluvil i útočník Cédric Bakambu: "Nemůžeme se na nic vymlouvat, vždyť jsme toto mužstvo již loni porazili!"
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Marseille má před sebou jasný úkol - pokud chce držet bodový krok s konkurenty z Lyonu a PSG, musí v posledním utkání podzimní sezony udělat totéž co oni, čili vyhrát. Saint-Étienne však body nutně potřebuje.

Vše nasvědčuje tomu, že nás čeká mimořádně zajímavé utkání - už třeba jen proto, že Les Phocéens se možná trochu překvapivě daří více na venkovních hřištích než na tom domácím. Aktuálně se svěřenci Élieho Baupa mohou opřít o výhry na půdách Bastie a Toulouse.

Domácí fanoušci však předtím museli přetrpět potupnou porážku 0:3 od Lorientu a Baup ví, že je stále prostor ke zlepšování. Pokud se chce Marseille udržet v boji o titul až do konce (a ideálně v něm i uspět), musí podle názoru trenéra v lednu posílit.

"Pracujeme na rozšíření a zkvalitnění kádru," potvrdil Baup pro klubové stránky. "Uvidíme, jestli se nám to povede. Já si myslím, že získáme hráče, které potřebujeme," dodává a upřesňuje: "Mělo by jít o jedno nebo dvě jména, která nám mohou pomoci v lize a Coupe de France. To by bylo dobré. Konkrétní jména však nemám."

Hráči Marseille si před zápasem pořádně odpočinuli - měli totiž celý týden volno. Baup však varuje před ztrátou koncentrace - zimní volno sice už klepe na dveře, ale stále ještě zbývá odehrát jeden těžký zápas.

"Soustředíme se na St. Étienne. Pokusíme se všemi prostředky přivolat si dřívější Vánoce," usmívá se. "Je to důležitý zápas a jsme připravení v něm odevzdat vše," dodává.

V táboře Saint-Étienne naopak nevládne dobrá nálada. Les Verts se sice dostali do tempa a vypadalo to, že zakončí podzim blízko těm úplně nejvyšším příčkám, aktuálně však nevyhráli už čtyřikrát v řadě a v ohrožení jsou i jejich šance na proniknutí do pohárové Evropy.

Prosinec zkrátka Stéphanois nesvědčí, a chtějí-li ke dvěma vyválčeným bodům přidat nějaké další, musejí napodobit příklad Lorientu a vykrást Vélodrome. Případné vítězství by snížilo propast mezi oběma celky (a tedy ztrátu St. Étienne na čelo) na pět bodů. A kouč Christophe Galtier prý ví, jak toho dosáhnout: "Musíme začít znovu. Marseille je skvělý tým, ale my jsme také silní."
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Nkoulou, Mendes, Morel - Kaboré, Abdullah - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Rémy
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Clerc, Perrin, Zouma, Ghoulam - Guilavogui, Clément, Cohade - Hamouma, Aubameyang, Gradel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Montpellier HSC  (sobota 17:00)
Do první poloviny tabulky by ještě před koncem podzimní sezony chtěl nahlédnout loňský mistr z Lille. Svěřence Rudiho Garcii v posledním prosincovém klání čeká úřadující šampion - tedy Montpellier.

Podle trenéra Garcii si jeho hráči po vyčerpávající první polovině sezony konečně zaslouží odpočinek. Lille za celý podzim odehrálo 28 zápasů, z toho osmnáct ligových. Jak účinkování v Lize mistrů, v níž dogy prohráli pět utkání ze šesti možných, tak i v domácí soutěži, v které se pohybují až ve druhé polovině tabulky, je však zatím pro příznivce Lille poměrně velikým zklamáním.

"Chceme tuto část sezony zakončit vítězstvím před našimi diváky. Poté bychom mohli odletět na dovolenou s dobrým pocitem solidně odvedené práce. Dnes to bude náš dvacátý devátý zápas na podzim a to do těchto kalkulací nezapočítávám různé reprezentační klání. A to je opravdu hodně," nechal se slyšet Garcia.

"Naše těla si tak potřebují trochu vydechnout. Vánoční přestávka by našim hráčům mohla pomoci. Ví, že pokud rok 2013 chtějí začít vítězstvím nad Nimes v Coupe de France, nad Nancy v Ligue 1 a nad Saint-Étienne v Coupe de la Ligue, musí být svěží," doplnil manažer momentálně jedenáctého celku tabulky.

LOSC se dnes postaví úřadujícímu mistru Francie z Montpellier, jenž v posledních týdnech konečně našel ztracenou formu z předchozích měsíců, třikrát v řadě zvítězil a posunul se na devátou pozici, z níž na pohárové příčky ztrácí pouze čtyři body. "Je to opravdu silný tým s velikým potenciálem," řekl na adresu svého soupeře Garcia, jemuž budou v tomto zápase chybět dva klíčoví muži: obránce Franck Béria a útočník Túlio de Melo.

"Zápasy proti nim jsou vždy velice napínavé. Montpellier je velice silný v osobních soubojích, mají i velice silnou ofenzivu. Minulý rok se nestali šampiony jen tak náhodou: kromě Oliviera Girouda navíc zůstalo mužstvo pohromadě. Musíme na to zareagovat, takže od svých hráčů očekávám maximální nasazení," vyjádřil se ještě jednou ke svému protivníkovi Garcia

Zatím Montpellier zastihla nečekaná a nemilá zpráva o disciplinárním řízení s obráncem Cyrilem Jeunechampem. Sedmatřicetiletému obránci hrozí až roční trest poté, co se 13. listopadu po remízovém utkání s Valenciennes pohádal s novinářem. Jeunechamp byl bez předchozího varování suspendován od 23. listopadu.

Disciplinární komise se shodla na tom, že Jeunechampův přestupek byl natolik neakceptovatelným, že by se na hřišti neměl objevit v následujících dvanácti měsících. To by, vzhledem k jeho věku, mohlo znamenat také konec kariéry. Brankář Geoffrey Jourdren si musí od 24. prosince za svůj přečin ve stejném utkání odpykat dvouzápasový trest.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - AS Nancy-Lorraine  (sobota 20:00)
Stále více se trápící celky Bastie a Nancy se na závěr letošního roku střetnou ve vzájemném duelu. Domácí od začátku sezóny nemůžou najít rovnováhu v defenzívě, hosté naopak našli recept na vítězství pouze v jednom případě. Utkání navíc bude mít zvláštní náboj. Tedy spíše slepý náboj - bude se hrát totiž bez fanoušků.

Stade Jean-Laville aneb stadion v městečku Gueugnon, které nečítá ani deset tisíc obyvatel - to bude také jedno z dějišť posledního kola Ligue 1. Korsická Bastia musí ke svému zápasu cestovat kolem 800 kilometrů od svého domova, jelikož disciplinárka klubu zavřela stadion za výtržnosti jeho fanoušků v utkání s Marseille.

Bastia si může nadávat na cokoliv - ať už na celkem kontroverzní rozhodnutí Francouzské fotbalové asociace, nebo na rozhodčího Saida Ennjimiho, kvůli němuž fanoušci opakovaně ztropili na stadionu nepokoje. "Musíme bojovat proti nespravedlnosti," vyzýval proto v rozhovoru pro oficiální stránky klubu záložník Julien Sablé.

"Chyba na hřišti se hned projeví takovýmhle potrestáním. Když na sobě máte dres Bastie, je to jako kdyby se žlutá karta přeměnila ihned na červenou," cítí křivdu Sablé s narážkou na zaujatost vůči jeho mužstvu. "Je těžší komunikovat s rozhodčími i pro zkušené hráče, jako jsem já. Forma bezmoci a vzteku se tak kolikrát na hřišti projeví."

Nancy naopak může mít z této skutečnosti celkem radost, přece jenom se na Korsice hraje obecně vzato dost špatně. "Bastia je zkušený tým," uvedl hostující obránce Joël Sami. "Už posbíral několik dobrých výsledků. Nebudeme to mít snadné, jelikož soupeř bude naštvaný z rozhodnutí LFP, že hraje na neutrální půdě," varoval.

Obě mužstva jsou pořádně namočena do bojů o záchranu, a tak jim nezbývá nic jiného než uhrát co nejlepší výsledek. Střetne se nejhorší obrana proti nejhoršímu útoku - Bastia se v inkasovaných brankách blíží číslu čtyřicet, ASNL skóroval pouze třináctkrát. Bodový rozdíl těchto soupeřů činí aktuálně osm bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (sobota 20:00)
Do Lyonu po pátku rozhodně nedorazila příznivá zpráva. Protože PSG v předehrávce venku skolilo Brest, prakticky si zajistilo titul půlmistra, jelikož má suverénně nejlepší skóre. OL tak může zasáhnout alespoň do boje o druhou příčku a tu mu vlastně zajistí na sto procent také jen tříbodový výsledek. Jenže jeho soupeř Nice? To je letos velké překvapení Ligue 1.

Loni se hosté namáhali se záchranou, až nakonec se 42 body skončili na 13. místě. Asi nikdo nečekal, že se nyní budou nacházet na skvělém pátém místě s již 29 body na kontě a bojovat o pohárovou Evropu! Nice navíc bude mít ještě o jednu motivaci navíc, proč na Stade de Gerland uspět. Tedy hlavně kvůli trenérovi Claudeovi Puelovi.

Ještě v roce 2011 Puel působil právě na lavičce Lyonu, kde s ním nakonec klub ukončil smlouvu. Odtud se vydal v květnu tohoto roku právě do Nice, kde se mu daří rozhodně více než ve svém bývalém působišti. Letos už se mimochodem oba týmy potkaly v rámci Coupe de la Ligue a z osmifinále postoupil po výhře 3:1 trochu nečekaně OGC.

Puel by se svým týmem rád něco podobného zopakoval i nyní, jeho práci si v Nice zatím nemůžou vynachválit. "Přinesl sem zkušenosti. Není pochyb o tom, že má za sebou 10 let trénování. To nikdo nezpochybní," uvedl bek Renato Civelli. "Má velké sebevědomí, bravurně zvládá tlak. Když je člověk mladý, je pro něj úleva a skvělý pocit, že ho absorbuje někdo za něj," chválil.

Olympique naposledy podlehl v Parku princů 0:1 a právě tahle porážka ho zřejmě definitivně odsunula před zimní pauzou na druhou nebo až třetí pozici. Trenér Rémi Garde se na zápas těší, přičemž sám moc dobře ví, že mu Ježíšek nepřinesl pod stromeček přívětivého soupeře. "Ligový pohár proti Nice nám nevyšel," zavzpomínal lyonský stratég.

Od té doby přitom Les Gones prohráli už jenom v Toulouse a naposledy v PSG. "Vypadnutí z Coupe de la Ligue nám poslouží jako reference co dělat nyní a co naopak ne," dodával Garde. Otázka kolem jeho protikolegy Puela ho až zas tolik nezajímá. "Zaměřuji se na to, co máme hrát. Nice je tým s určitými kvalitami a to je něco, co se mě týká, jinak nic víc."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - ES Troyes  (sobota 20:00)
Porazit Bordeaux je letos opravdu nesmírně těžké, bodový zisk totiž letos v Ligue 1 neudělalo pouze dvakrát a to je vůbec nejmenší číslo ze všech týmů. Přesto v prosinci svěřenci kouče Francise Gillota jaksi strádali. A domácí věří, že před novým rokem po čtyřzápasovém půstu nad Troyes konečně naplno uspějí.

Sochaux, Remeš, St. Étienne a Nancy - se všemi těmito soupeři Les Girondins pouze remizovali. Stále se však drží na pohárových příčkách a nic na tom nehodlají měnit ani v posledním podzimním kole. Vždyť na jejich stánek, který rovněž jako jediný ještě nebyl vyloupen, zavítá předposlední Troyes.

Takže celek, který je rozhodně v silách Gillotova mužstva. "Hrajeme doma. To je důležitý faktor. Nejlepším způsobem, jak skončit, je zvítězit a mít na kontě 31 bodů před zimní přestávkou. To by nebylo špatné," maloval si dvaapadesátiletý lodivod. Toho jako by nepřekvapily nedávné ligové ztráty.

Mužstvo totiž absolvovalo nabitý program se zápasy Evropské ligy. "Říkal jsem, že hrát pětkrát během 16 dnů nebude snadné," vysvětloval. "Ale celkově jsme neztratili, bojovali jsme hlavně za vítězství ve skupině Evropské ligy. Věděl jsem, že všechno bude komplikované. Prosinec byl těžký, únava se dostavila."

Hosté si už předem nadělili vánoční dárek v podobě poslední výhry nad Ajacciem. Tentokráte ale Ježíšek nemusí být tak štědrý. "Bordeaux je tým z popředí tabulky, velice silný," chválil záložník Eloge Enza-Yamissi. "Ano, má sice na kontě deset remíz, ale moc dobře ví, kdy má bránit a kdy útočit. Hraje navíc naposledy doma, bude chtít vyhrát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 3.90 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Reims  (sobota 20:00)
Lorient se konečně dostává do formy. Bohužel pro oranžové se však podzimní sezona pomalu chýlí ke konci, své poslední utkání sehrají proti nováčkovi z Remeše.

Svěřenci Christiana Gourcuffa vyhráli čtyřikrát v řadě bez toho, aby inkasovali branku. Z posledních šesti klání pak tři body vydřeli hned třikrát. Lorient se tak překvapivě probojoval zpět na pohárové pozice, ze čtvrté pozice ztrácí na Ligue mistrů pět bodů, lídr z Paříže má již osmibodový náskok.

Domácí by tak mohli první polovinu sezony zakončit s pětizápasovou sérií vítězství v zádech, dnes se jim na Stade du Moustoir postaví jeden z outsiderů celé ligy - Remeš, která stále čeká na své první vítězství na venkovní půdě. Z cizích stadionů si zatím z čtyřiadvaceti možných odvezla pouze dva body.

Neuvěřitelná proměna Lorientu přišla přitom opravdu nenadále. Tým pod vedením Christiana Gourcuffa nevyhráli sedm utkání v řadě, ve čtyřech posledních zápasech pak inkasovali hned šestnáctkrát. A pak najednou přišlo vítězství 2:0 nad loňským šampionem z Lille.

"Když se vám několik utkání v řadě povede, automaticky získáte více sebevědomí. Vítězství nad Lille nám opravdu velmi pomohlo, jelikož jsme v té době byli v nepříjemné situaci, dalo by se mluvit i o krizi. Od té doby jsme ale mnohem více důslední a to nám v posledních týdnech chybělo. Proto jsme se tak posunuli tabulkou," vysvětloval záložník domácího mužstva Romao.

"Nyní máme před pauzou na kontě třicet bodů. Naše cíle se změnily, určitě máme nyní větší ambice. Je na nás, abychom zůstali duchovně silní a dokázali na tyto výsledky navázat. Třiatřicet bodů by znamenalo fantastické prázdniny a pěkný vánoční dárek pro naše fanoušky," myslí si defenzivní středopolař Lorientu.

Domácím však dnes bude chybět několik hráčů kvůli zranění. K již tak rozsáhlé marodce se nedávno připojil i Alain Traoré, který si minulý týden vymknul kotník. Mimo je i útočník Innocent Emeghara, záložníci Yann Jouffre, Rene Mulumba a Mathieu Coutadeur i obránci Arnaud Le Lan, Bruno Ecuele Manga a Lucas Mareque.

Remeš do utkání vkročí s nepříliš příznivou statistikou v zádech. Tým nevyhrál již deset zápasů v řadě, z toho hned šestkrát prohrál. Naposledy se z tříbodového zisku radoval na 6. října. Ještě horší je jejich ofenzivní bilance: z osmi venkovních utkání vstřelili branku pouze dvakrát. Naposledy se z branky radovali před více než 540 minutami - a to se jednalo o branku vlastní.

Jediný hráč Remeše, jenž se prosadil na venkovních hřištích soupeřů, se radoval hned v prvním utkání sezony - 18. srpna proti Bastii.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Ajaccio - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Ani blížící se sváteční program nestaví důvod k přerušení francouzské nejvyšší fotbalové soutěže, kde mimo jiné nově zkonsolidované Ajaccio přivítá Rennes. Zatímco domácí potřebují každý bod, tak tradiční celek by rád nakoukl na evropské místenky.

Korsický celek nezažívá právě nejlepší období, když s jednadvaceti body sídlí nedaleko ohrožené zóny, navíc během týdne muselo Ajaccio překousnout hned dvě zásadní změny: Alex Dupont již neustál sílící tlak a po vleklých sporech s hráči byl vedením klubu odvolán, přičemž jeho místo od začátku Nového roku zaujme Albert Emon, který opakovaně vedl Olympique Marseille a naposledy třetiligové Cannes.

Proti Rennes tak povedou domácí mužstvo asistenti Stéphane Paganelli a Thierry Debès, jejichž úkolem bude alespoň trochu navýšit odstup od sestupových příček (aktuálně má ostrovní tým k dobru pět bodů). "Ve stávající situaci je důležité nejprve najít sebe sama. Rennes je ale velmi dobrý tým, musíme dát do zápasu všechno a poté můžeme myslet na očekávaný výsledek," řekl Paganelli.

Druhá strana má přece jen trochu jiné rozpoložení. Svěřenci Frédérica Antonettiho se mohou opět spolehnout na spolehlivé výsledky, které drží bretaňský celek v těsném dostřelu za pohárovými příčkami (hosté ztrácí na čtvrtý Lorient pouhý jeden jediný bod!). Právě o pouhý jeden bodík pak Rennes v minulé sezóně utekl start v Evropě, což by nyní ze všeho nejvíc pochopitelně rádo napravilo.

Bodová hranice, kterou si hosté pro podzimní část sezóny určili (pětadvacet bodů), je tak s předstihem splněna a Stade tak může prožívat naprosto klidné vánoční svátky. "Naším cílem bylo zůstat v kontaktu s nejlepšími týmy i do jarní části sezóny. Současný stav nám dává velkou naději pro budoucnost," vyhlíží Antonetti. "Půjdeme proti mužstvu, které potřebuje bodovat, ale zároveň je velmi konkurenceschopné. Očekáváme těžký duel," dodal bývalý úspěšný lodivod Nice.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - Paris Saint-Germain  (pátek 20:45)
V páteční předehrávce devatenáctého kola přijede na Stade Francis-Le Blé lídr tabulky. Pařížské SG by se díky případným třem bodům rádo alespoň na chvíli odpoutalo od svých pronásledovatelů, Brest by rád zakončil podzimní část v klidných vodách středu tabulky.

Díky výhře z minulého zápasu s Lyonem se PSG usídlilo na první pozici a předskočilo právě Les Gones. Stejný počet bodů má ale také třetí Marseille, což nám dělá ze souboje na čele tabulky ještě velmi zajímavou podívanou. Brest sice spočívá na třinácté pozici, přesto ale Ancelotti žádá od svých svěřenců ještě jeden dobrý výkon, než nadejde očekávaná pauza.

Na předzápasové tiskové konferenci uvedl: "Čeká nás poslední utkání ped vánoční přestávkou, takže ho musíme vyhrát. Prošli jsme těžkým obdobím, ale nyní jsme zase ve formě a chceme to prokázat výsledkově. Myslím, že moji hráči potřebují klid a chvíli odpočinku, aby se zotavili z náročného programu. Fyzicky na tom nejsou úplně dobře," zakončuje Ancelotti.

Blíží se přestupové okno a úměrně tomu se objevují první indície příchodů a odchodů. Ostatně, u klubu zaštítěného bohatými majiteli to není nic zvláštního. Jedním z hráčů, kteří pravděpodobně opustí Les Parisiens, je brazilský hračička Nene. Bývalé opoře pařížského celku vyprší kontrakt a ofenzivní záložník nemá v úmyslu jej prodloužit - naopak by rád odešel. Dočká se vysvobození již v lednu?

K jeho situaci se vyjadřuje i Ancelotti: "Nemáme o Nenem žádné novinky, nyní je na dovolené. Probereme jeho budoucnost až se vrátí. Jeho případný přestup? Nepožádal mě, zda by mohl odejít. Nemám čas prohlížet všechny stránky na internetu. Se mnou může mluvit přímo, ale zatím to neudělal," dodává italský stratég.

Jeho protějšek v podobě Landryho Chauvina očekává těžký zápas, v němž bude jeho tým muset "předvést něco opravdu speciálního, aby mohl pomýšlet na bodový zisk." Ohledně zápasu a svých očekávání Chauvin dodává: "Tohle není jen tak nějaký zápas. Je poslední a vzhledem k našemu soupeři také velmi atraktivní. Pokud vyhrajeme, dosáhneme úspěchu, který budou moci hráči oslavovat ještě dlouho poté," naznačuje Chauvin podobu případného vánočního dárku.

Trenér Brestu ale nemá v žádném případě kompletní kádr. Mimo hru jsou Larsen Toure, Benoit Lesoimier, Alexandre Alphonse a Adama Ba. V lednu tohoto roku se radovalo pařížské SG, jedinou branku utkání vsítil Milan Biševac.
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Thebaux - Baysse, Kantari, Martial, Mendy - Sissoko - Ayite, Chafni, Grougi, Dernis - Ben Basat
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Sakho, Thiago Silva, Maxwell - Motta, Matuidi - Menéz, Pastore, Lavezzi - Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.10 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain18105333:1235
2.Olympique Lyon18105330:1735
3.Olympique Marseille18112523:2035
4.FC Lorient1886430:2730
5.OGC Nice1878326:2329
6.Stade Rennes1892725:2229
7.Girondins Bordeaux18610221:1428
8.AS Saint-Étienne1876524:1327
9.Montpellier HSC1875628:2026
10.Valenciennes FC1875629:2326
11.Lille OSC1868420:1726
12.Toulouse FC1865723:2023
13.Stade Brestois1863920:2521
14.AC Ajaccio1856719:2521
15.Évian Thonon Gaillard1854921:3019
16.SC Bastia1854922:3919
17.Stade Reims1846814:1818
18.FC Sochaux18441017:2716
19.ES Troyes18261020:3712
20.AS Nancy-Lorraine1818913:2911

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ibrův trest se zametl pod koberec, nebo jak se to vyřešilo?

Reagovat
juninho8

neviem ale ani som necakal ze sa to bude nejak razne riesit....ved predsa je to Ibra a PSG ....bodaj by som toto co som napisal mohol olutovat a naozaj by dostal trest

Reagovat
Langi

předpokládám že to první...doufám že dneska aspon remizujou v Brestu

Reagovat
.13

ja inak tiez som ocakaval, ze sa to enjak ututle aj ked by som bol radsej za ten trest. To tu uz potom moze robit hocico a vsetko mu prejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nejlepší zabiják ve vápně ....i Falcao je o kousek lepší

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neplatí to pod tím je správný

Reagovat
Langi

Lovren by mohl vyprávět

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nejlepší zabiják ve vápně ....i Falcao je o kousek horší

Reagovat
Langi

Michel Bastos by mohl vyměnit Francii za Anglii. Podle Sky Sports mají o záložníka Lyonu zájem Liverpool, Newcastle a Tottenham.

no jako pro mě za mě...ale ke Slepicím by nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

spíš ke kohoutům

Reagovat
.13

zasa ku Kohutom? Lloris, Bafe nech tam pojde, Bastos aj Lovren a mozte si tam spravit farmu

Reagovat
Langi

stane se z Tottenhamu takový naše béčko

Reagovat
.13

ci to enbude ale vase Áčko

Reagovat
smazaný uživatel

Smeťte ty arabský francouze ! Paříž má zůstat tradičně průměrná ! Neberte nám tradice !

Reagovat
vlastik

Myslíš ty arabské Francouze z Paříže, nebo ty arabské Francouze z Brestu?

Reagovat
.13

Pariz- priemerna?

Reagovat
.13

Dnes musime porazit ten tragicky Brest, aj ked u nich to zrovna prijemne nebude. Pre mna najnesympatickejsi tim L1 je jednoznacne Brest, tento rok by mohli vypadnut uz

Reagovat
domingo

Hej ja je taky vubec nemam rad, ale pod Chauvinem nehrajou spatne

Reagovat
.13

to minulu sezonu to bol ale poriadny humus

Reagovat
Han střelil první

Fotbal od nich je škaredý, ale už jako Baníkovec musím kvůli Ličkovi jim přát. Navíc proti PSG přeji skoro každému..

Reagovat
Han střelil první

Proboha jak jsem to napsal Samozřejmě jsem jim přál, tak!

Reagovat
.13

OT:

Tottenham are ready to offer 8 million euros to Renes to obtain 22 year old midfielder Yann M'Vila.

8m? to si robia srandu tie Slepice, najprv Lloris za malo a teraz aj M´Villu? to im uz nemoze prejst

Reagovat
Langi

projde...když prošel Lloris tak proč ne M'Vila...ještě Bastos by tam mohl jít tak za 6 ME

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Konečně pátek, jsem tak neskutečně rád, že Brest mi dnes musí potvrdit tuto náladu ...

Reagovat
Godwinson

Na zítra se hodně těším, sice to pravděpodobně neuvidím, ale s touhle formou by mohl Montpellier Lille slušně podrtit. Každopádně to bude boj jednookého se slepým, do branky bych postavil Pionieera, ten tam naposled předvedl jeden z nejlepších brankářských výkonů, co jsem viděl.

Reagovat
Godwinson

Jen doplnění, ani mě to před tím nenapadlo.

Debuchy, Vandam, Béria, Sidibé a aby to vypadalo ještě lépe, Bonnart. To jsou šulíni.

Reagovat
stas87

vraj nema hrat estrada,je to velke oslabenie?

Reagovat
Godwinson

Celkově vůbec ne, v aktuální situaci ano. Nemůže hrát Marveaux, Saihi, Estrada ano Stambouli, tedy první čtyři varianty do středu pole. K dispozici je tam tedy jen daleko za zenitem hrající Pitau a velký talent Dabo, který doufám dostane přednost. Jsem zvědav, jak to poskládá, strašně se bojím toho, že ten exot tam loupne Yangu :(

Reagovat
Langi

Le groupe lyonnais contre Nice :

Bastos - Benzia - Bisevac - Dabo - Ferri - Fofana - Ghezzal - Gomis - Gonalons - Koné.B - Lisandro - Lopes - Lovren - Malbranque - Monzón - Mvuemba - N'Jie - Réveillère - Umtiti - Vercoutre

Reagovat
Langi

jinak mě docela překvapuje, že Rémi ani po tom, jak se Malbranque doslova protrápil zápsem v PSG, nepovolal z rezervy nějakýho čistýho AMC...proti Nice by podle mě ten Pléa nebyl vubec marnej

Reagovat
Langi

OT: Jinak ten Juninho na tu dvouměsíční hostovačku snad dojde

Reagovat
Godwinson

Červená pro Brest .. ach jo, korupce.

Reagovat
Israha

Bohužel byla na místě...ale oni to ubetonujou i tak

Reagovat
Langi

zatim hezká dominance PSG...tohle Brest prostě musí zremizovat

Reagovat
Godwinson

Taky byl Sissoko můj tajný tip před zápasem, začínají mi ty nevýsledkové tipy na L1 podezřele vycházet. To vážně sledujete tenhle zápas? Pilní fanoušci ligy

Reagovat
Israha

Žádný lepší na výběr není, no

Reagovat
Langi

dopiči

Reagovat
Langi

Brest o desíti už tohle asi neukope

Reagovat
Godwinson

Na football365.fr mají to statistické centrum při zápasech výborné.

Reagovat
Godwinson

Já nevim, ale už z nich mám vážně osypky. A když se nedejbože podívám na to, kdo střílí za PSG góly, tak se mi otevírá kudla v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro

Reagovat
Langi

my hrajem dneska?? myslel sem, že až zejtra

Reagovat
Langi

Zlatan Ibrahimović se bude 10. ledna zpovídat ze svého zákroku na obránce Lyonu Dejana Lovrena. Útočník PSG musí před disciplinárku za to, že v nedělním zápase šlápl svému protihráči na hlavu, podle švédského kanonýra se jednalo o neúmyslný zákrok.

vzhledem k tomu jak se PSG bez něj daří, tak bych uvítal jakoukoliv stopku

Reagovat
smazaný uživatel

já taky

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to bylo opravdu neumyslne, tak bych byl mirny a dal mu stop jen do konce sezony ...

Reagovat
Godwinson

On fakt hraje DM Yanga ... se poseru :)

Reagovat
DieFohlenBMG

AC Ajaccio - Stade Rennes 1? to ste se trosku sekli čistá 2

Reagovat
Langi

ty vole zas 4-3-3...sem na to teda moc zvědavej

Vercoutre, Réveillère, Bisevac, Lovren, Dabo, Gonalons, Malbranque, Fofana, Bastos, Lisandro, Gomis.

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal+Bafe+Licha

Reagovat
Langi

dyt Ghezzal nehraje

Reagovat
Langi

a jo twl hraje...na MC ...na Livesportu tam měli celej poločas Fofanu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

já si pustil až druhej poločas, tak právě koukám jakej Ghezzal

Reagovat
Langi

a teď střídá Fofana Ghezzala ...tak já už tomu nerozumim, sem myslel že se zranil při rozcvičce

Reagovat
Langi

ještě že tak

Reagovat
Langi

Tony

Reagovat
Langi

neměla bejt náhodou penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

čo nedal Cvitaniač??? uz druha tutovka Nice za 10 minut

Reagovat
Langi

divim se že to je 2:0 pro nás...tohle už bysme ale mohli udržet...jinak zdá se mi to nebo se ani dneska Malbranqovi moc nedaří?

Reagovat
Langi

Cvitanich

Reagovat
Godwinson

REMEEEEEEEŠ

Reagovat
smazaný uživatel

Bafe krásne nedas dostanes

Reagovat
Langi

Ospina

Reagovat
Langi

no jooooo

Reagovat
Godwinson

Sudího pomoc Lyonu, opět a zase ...

Reagovat
Langi

no jooooo

Reagovat
Langi

jako vždycky si ještě zapomněl dodat

Reagovat
Godwinson

Má chyba. Už je to folklór tohle připískávání.

Reagovat
smazaný uživatel

to že dal Lovrenovi žltu za to že bol Lovren faulovany

Reagovat
Langi

ten Cvitanich je větší palič jak Gomis

Reagovat
Godwinson

To Bordeaux je zase zadrhlé. Ale kdyby to skončilo takhle, byl bych s tím posledním kolem spokojený, relativně. A pak vzhůru bilancovat a těšit se na doufám zajímavé zimní okno.

Reagovat
Godwinson

Korsičani dělají šílenosti?

Reagovat
smazaný uživatel

dalo sa čakať, Lovren debilny faul, ale prva žltá za nič, bol faulovany, este bol aj ticho a dostal žltu...

Reagovat
Langi

ty vole

Reagovat
Langi

kokot kdyby to nechal bez karty ted když to minule posral

Reagovat
Godwinson

Vyprcanej Lorient, na to seru.

Reagovat
Langi

no tak buďme rádi po podzimu nulová ztráta na PSG a jenom 3 prohry (z toho jedna v tom zaplacenym zápase s Bordeaux)...jen tak dál

Reagovat
Godwinson

Landreau bude pro Bastiu terno, s ním se musí zachránit! :)

Reagovat
Godwinson

Dva lazarety. Sanchez zraněný, Valenciennes se to sype strašidelně. Navíc když se Gil pořádně chytl a patří k tomu nejlepšímu na daném postu, tak to vypadá, že kvůli "stesku po domově" zase půjde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele