Ligue 1 - preview 18. kola

14.12.2012, 08:37, aktualizováno 16.12.2012, 08:31
Previews
Velký šlágr uvidí pařížský Park princů, domácí PSG zde přivítá lídra tabulky z Lyonu a může se na něj bodově dotáhnout. Zajímavý bude i souboj mezi Saint-Étienne a Lorientem, tedy dvou týmů bojujících o pohárové pozice. O ty hraje i Bordeaux, které se představí na hřišti posledního Nancy...
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (neděle 14:00)
Další díl seriálu s názvem "čekání Nancy na druhou výhru v sezoně" je na pořadí dne v neděli, kdy na severovýchod země přijede Bordeaux. Domácí jsou sice outsidery, ale nikoliv bez šance - Les Girondins jsou v závěru podzimní části evidentně unavení.

Nejprve základní fakta, která se mění úměrně přibývajícím kolům: svěřenci Jeana Fernandeze čekají na výhru už 17 zápasů, z toho 16 ligových, a na záchranu ztrácí celých 7 bodů. Jde o nejhorší sérii v klubové historii, avšak existuje i důvod k optimismu - pokud se fanoušci podívají na loňský příklad Ajaccia, zjistí, že dokráčelo k záchraně i přesto, že po prvních 17 zápasech mělo na kontě všeho všudy devět bodů.

Les Chardons se navíc v posledních týdnech prokazatelně zvedají a naposledy dokázali uhrát remízu dokonce na půdě Lyonu. Jde o pátou plichtu v řadě, což je po sérii proher sice pozitivní, ale na druhou stranu je zarážející, že Nancy téměř pokaždé jde do vedení, a jako by jeho hráče svazovala omračující nervozita z vidiny vítězství, s železnou pravidelností inkasuje. A jestli něco domácí nutně potřebují, je to začít vyhrávat.

Kouč Jean Fernandez tak i přes příznivý výsledek viděl na zápase v Lyonu toto negativum - jeho svěřenci prý měli lépe bránit. "Mohli jsme vyhrát," hořekoval zkušený lodivod. "To je v naší situaci to nejdůležitější. Opět nám zůstal pouze pocit frustrace, a není to poprvé. V posledních zápasech jsme hráli vzadu celkem dobře, ale stále inkasujeme," kroutí hlavou.

"Máme nejslabší útok v lize, takže vyhrávat je pro nás velmi těžké. Jsem zklamaný jak z toho, že jsme nedokázali udržet vedení, tak z dalších pěti nebo šesti neproměněných šancí," pokračuje Fernandez. "Bod proti Lyonu, momentálně nejlepšímu týmu ligy, je dobrý, ale pokud se podíváte na to, kolik jim chybělo hráčů, nemohli jsme chtít lepší příležitost je porazit."

A tato poslední poznámka dost možná platí i na současné Bordeaux. Gillotův úzký kádr se sice s Evropskou ligou porval na výbornou a za bojem o špičku příliš nezaostává ani na domácí půdě, ale v posledním týdnu odehrál dva zápasy (v nichž se zrodily dvě neuspokojivé bezbrankové remízy) a vypadá vyloženě vyčerpaně.

Plichty proti Remeši a Saint-Étienne natáhly čekání na ligovou výhru na čtyři zápasy, a v ohrožení je i jejich pečlivě budované postavení v napěchovaném elitním pelotonu. Kouč Gillot otevřeně přiznává, že jeho tým potřebuje oddych. "Nevím, jestli je pro nás bod dobrý, každopádně to ale nebyl dobrý zápas," povzdechl si po utkání se Stéphanois, které se navíc odehrálo na extrémně těžkém, podmáčeném terénu.

"Procházíme teď složitým obdobím, proti ASSE to bylo jasně vidět. Naštěstí máme pevnou obranu, a tak alespoň neprohráváme. To můžeme momentálně brát jako úspěch, přestože jsme předtím hráli mnohem lépe. Všichni se těšíme na prázdniny, jsme unavení," nezastírá Gillot.

Hostům bude opět chybět Ludovic Obraniak, jehož kreativita podle slov trenéra týmu velice chybí; k jeho pochroumanému kotníku se navíc přidalo tříslo. Nancy je kompletní.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Helder, André Luiz, Puygrenier, Haidara - Mollo, Sami, S. Sané, Loties, Karaboué - Bakar
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Mariano, Planus, L. Sané, Trémoulinas - Ben Khalfallah, Plašil, Sertic, Maurice-Belay - Bellion, Gouffran
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (neděle 17:00)
Budeme ještě lepší, hlásí manažer Lorientu Christian Gourcuff po třech ligových výhrách v řadě. Oranžové dnes čeká nelehký úkol: vybojovat tři body na půdě silného Saint-Étienne.

Lorient v minulém, vloženém kole porazil trápící se Sochaux 2:0 a v tabulce se posunul již na šestou pozici. Ještě předtím se les Merlus podařil jiný husarský kousek: z Marseille si totiž přivezli neuvěřitelné vítězství 3:0 a nyní tak na čtvrté Rennes ztrácí pouhé dva body. Na pozice zajišťující účast v Lize mistrů jim chybí bodů pět.

Po čtyřech vítězstvích v pěti zápasech - kromě již zmíněné Marseille a Sochaux porazil Lorient rovněž Lille a Toulouse - se Gourcuffovým svěřencům až neuvěřitelně rychle podařilo vystoupat tabulkou poté, co se snad již všichni příznivci oranžových chystali na sezonu o udržení.

Ještě nedávno totiž Lorient trápila sedmizápasová série bez vítězství a katastrofální obrana, kterou demonstruje například remíza 4:4 s Ajacciem či prohra 1:6 proti Valenciennes. "Neměli bychom zapomínat, kde jsme se vynacházeli ještě před několika týdny, ale to neznamená, že bychom neměli jiné ambice," poznamenal manažer hostů Gourcuff.

"Stále se můžeme zlepšovat. Stále ještě nejsme na vrcholu," byl si jist zkušený trenér Lorientu. Naproti tomu Saint-Étienne nevstupuje do utkání s tou nejlepší statistkou v zádech: na vítězství čeká již tři ligová utkání. Naposledy ve čtvrtek vydřelo bezbrankovou remízu na půdě Bordeaux.

Předtím si hráči pod vedením Christophera Galtiera neporadili ani s nováčkem z Ajaccia, s nímž remizovali v poměru 1:1, ani s momentálním lídrem z Lyonu. Ten si ze Saint-Étienne odvezl všechny body po výhře 1:0. I přesto jsou zeleno-bílí stále na velice příznivé příčce. Z páté příčky ztrácí stejně jako jeho dnešní soupeř na evropské poháry pouze dva body.

"V neděli jsme prohráli a tak jsem byl zvědavý, jak na to v týdnu zareagujeme. Uhráli jsme dobrý výsledek, takže jsem spokojený," těšilo Galtiera.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Clerc, Bayal Sall, Perrin, Ghoulam - Hamouma, Cohade, Clément, Guilavogui, Gradel - Aubameyang
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Pedrinho, Bourillon, Koné, Barthelmé - Corgnet, Romao, Baca, Reale - Aliadiére, Traoré
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.25 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Lepší závěr podzimu si snad francouzská liga ani nemohla přát. PSG a Lyon jsou společně ještě s Marseille, která se po sobotě dotáhla bodově na první příčku, největší kandidáti na titul. A v předposledním kole si to rozdají na ostří nože. Matematika je jinak v tomto ohledu jednoduchá - pokud Lyon udrží v Parku princů alespoň remízu, o své vedoucí postavení nepřijde.

V opačném případě, tedy že by PSG navázalo na své aktuální skvělé výkony a Olympique porazilo, budeme mít před závěrečným podzimním kolem před vánoci velice zajímavou situaci na samotném čele tabulky. Tři celky by totiž měly na kontě shodný počet pětatřiceti bodů. Velké lákadlo pro fanoušky, možná že až 23. prosinec by totiž určil konečného půlmistra.

Svěřenci kouče Carla Ancelottiho jsou na tom výborně. Mužstvo se už dávno vzpamatovalo z nedávné porážky od Nice a po vítězství 4:0 nad Évianem ve vloženém kole skolilo stejným poměrem venku i Valenciennes! Hattrickem se přitom na výhře nemohl podílet nikdo jiný než Zlatan Ibrahimovič. PSG i díky tomu udrželo šanci na to skončit po podzimu první.

Dost mu naopak nahrál do karet poslední výsledek Lyonu. Ten překvapivě nezvládl duel před vlastními fanoušky s posledním Nancy, se kterým zachraňoval dokonce remízu 1:1 až sedm minut před koncem. Upevnění svého výsostného postavení se tak vzdal dost snadno. A protože vlčáci ucítili kořist, hned po ní chňapli.

A nyní má Gardeho družina poměrně velký problém udržet na uzdě jak Marseille, tak svého úhlavního soka z hlavního města Francie. "Je to velice důležitý zápas, to ano," říkal lyonský lodivod na začátek, pak ale záhy dodal: "Nebude rozhodovat o tom, kdo se stane mistrem Ligue 1. Nic přece neskončí, ani když remizujeme nebo prohrajeme."

Na Ancelottiho je asi vyvíjen poměrně větší tlak než na Gardeho, katarští majitelé chtějí přece jenom vidět úspěchy co nejdříve. A být první po podzimu by se jim určitě líbilo. "Jsme zpátky doma. Máme před sebou Lyon a musíme ukázat svoje kvality. Máme velkou sebedůvěru, ale víme, že budeme muset být opatrní," uvedl stroze italský stratég.

Zatímco on žádný problém s vybráním sestavy prakticky nemá, jeho protějšek přece jenom ano. Dost velkým trnem v patě zůstává zranění Clémenta Gréniera, právě on společně s Malbranquem a Gonalonsem tvořili v poslední době jednu z nejkompaktnějších záloh ligy. A možná že bez jeho přítomnosti se porušením této mašiny dostavil nečekaný neúspěch s ASNL.

Připravený nebude ani Lacazette, který je též zraněný, Dabo je po "zidanovské" hlavičce z utkání z alpského derby proti St. Étienne po obdržené červené kartě stále suspendován. Skvělou zprávou je naopak uzdravení obránce Anthonyho Réveilléra, který dal do kupy svoje zraněné stehno a v Paříži určitě nastoupí.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - van der Wiel, Thiago Silva, Sakho, Maxwell - Pastore, Motta, Matuidi, Lavezzi - Ménez, Ibrahimovič
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Réveillére, Biševac, Lovren, Umtiti - Bastos, Fofana, Gonalons, Malbrenque, Lisandro López - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
O Marseille se letos rozhodně nedá říct, že by prožívalo nudnou sezonu - důležitá vítězství střídají výbuchy jako s Lorientem nebo Valenciennes, pro svěřence Élieho Baupa je však podstatný fakt, že se drží ve skupince bojující o titul. Utkání v Toulouse je nicméně naprosto nepředvídatelné.

Les Phocéens mají jedinečnou šanci vylepšit si svoji pozici před zimní přestávkou, neboť oba největší konkurenti, PSG a Lyon, se v neděli utkají ve vzájemném zápase. Nálada v týmu se navíc zlepšila po výhře na horké půdě v Bastii, čímž marseilleští ideálně zareagovali na domácí ponížení od Lorientu.

Je otázkou, jestli nepřítomnost diváků na stadionu Armanda Cesariho na Korsice hostujícím fotbalistům pomohla nebo uškodila. "Utkání za zavřenými dveřmi bývají těžká, musíte dobře začít," glosuje Baup. "Je škoda, že jsme v první půli nevstřelili více gólů, šance jsme na to měli. Nemůžeme pokračovat v sezoně jako na houpačce," připomíná bod, který vynesl na světlo už před Bastií.

"Je třeba najít v sobě víc energie a být konzistentní. Sledoval jsem PSG a jejich přechod do útoku v posledních utkáních je neuvěřitelný. Hrajeme dobře, ale střílíme málo gólů," stěžuje si bývalý brankář, kterého vzhledem k aktuálnímu rozpoložení může paradoxně těšit, že se dnešní utkání neodehraje doma na Vélodrome, ale na Municipalu. Domácí forma Phocéens je totiž historická, a ne v dobrém slova smyslu - prohry 1:4 proti Lyonu a už zmiňovaná tříbranková porážka od Lorientu znamenaly vůbec první dva domácí třígólové neúspěchy v řadě.

Venku to Olympique naopak jde a jsou v této statistice vůbec nejlepší v lize. "Ztrácíme body doma a pak je naháníme venku," konstatuje Baup. "Je to těžké, protože to znamená, že se nedokážeme odrazit k vítězné sérii. Každou chvíli se dostáváme do situace, kdy zkrátka musíme venku vyhrát, abychom napravili domácí selhání."

Utkání bude zvláštní zejména pro André-Pierre Gignace, bývalého fenomenálního kanonýra Toulouse, který se po odchodu na jih Francie dlouho nedokázal prosadit; povedlo se mu to až letos, ale zranil se, a proti svému bývalému klubu může poprvé po dlouhé době naskočit od začátku.

Pohled na spirálu výkonů Toulouse je pro domácí příznivce strašlivý. Po desátém kole a domácí výhře nad Brestem trůnili Les Violets na skvělém třetím místě tabulky, jenže pak - jak velí prakticky neměnný trend posledních let - začali nabírat mohutné manko, a jejich poslední prohra v Lille (0:2) byla už pátou ze sedmi zápasů. Jediné tři body v této sérii vyválčila Casanovova squadra famózním výkonem doma proti Lyonu (3:0).

"Zmeškali jsme příležitost," posteskl si Casanova po utkání v Lille. "Za stavu 0:0 jsme měli šance na vyrovnání, ale potom jsme hru příliš otevřeli a nechávali vzadu hodně místa. Říkal jsem si, že buď vyrovnáme a otočíme, nebo dostaneme druhý gól. Dobře jsme bránili, ale chyběla nám jiskra v útočné třetině," pokrčil kouč rameny nad problémem, který jeho tým trápí dlouhodobě již několik let. "Když proti vám stojí tým na této úrovní, musíte být precizní u finálních přihrávek."

Na zbývající část podzimního programu má domácí lodivod jasný plán. "Nemáme dobrou formu, to je jasné. Hrajeme však poslední dva zápasy před našimi fanoušky, a proto se musíme pokusit získat nějaké body," zakončuje lakonicky.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Ahamada - Aurier, Zebina, Abdennour, M'Bengue - Akpa-Akpro, Capoue, Didot - Braaten, Ben Yedder, Tabanou
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Fanni, Mendes, Nkoulou, Morel - Barton, Cheyrou - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Reims - Lille OSC  (sobota 20:00)
Salomon Kalou se zatím trápí, a s ním i celé Lille. Loňský šampion po tragickém vstupu do nové sezony tabulkou příliš nestoupá, dnes se mu do cesty postaví nováček z Remeše.

Lille se po třech zápasech bez vítězství konečně dočkalo, v minulém utkání dokázalo v týdnu o všechny body obrat Toulouse po výsledku 2:0 a v tabulce Ligue 1 se posunulo již do první poloviny. Z desáté příčky ztrácí na vedoucí Lyon stále ne nedohnatelných deset bodů.

Kalou v dosavadních šestnácti startech za Lille vstřelil pouze tři branky a na severu Francie si od posily z anglické Chelsea jistě slibovali daleko větší gólové hody. Rudi Garcia, manažer LOSC, vystřídal útočníka z Pobřeží slonoviny čtvrt hodiny před koncem utkání s Toulouse a následně prohlásil, že od něho očekával lepší výkon.

"Je jasné, že Kalou může hrát lépe. Měl trochu problémy s fyzickou kondicí. Hodně se snažil a hru zrychlil - ale to není dostatek," řekl na adresu sedmadvacetiletého hráče Garcia.

Lille by ve svém jubilejním desátém venkovním zápase sezony rádo získalo svou teprve třetí výhru na cizím stadionu. Proti stojí nováček z Remeše, kterého od sestupových pozic dělí jediný bod a jediná pozice. Ještě loni druholigový celek vstoupil do sezony až nečekaně dobře, v posledních týdnech mu ale došel dech a tabulkou se dále propadá.

V průběhu týdne prohráli důležitý duel o udržení s Ajacciem 0:2 a ze sedmadvaceti možných bodů z posledních utkání získali pouze tři. Na vítězství čekají již od šestého října. Svěřenci Huberta Fourniera navíc v posledních pěti zápasech nedokázali vstřelit jedinou branku.

A manažerovu pozici nikterak nepojistil ani prezident klubu Jean-Pierre Caillot. "Je příšerné sledovat takové zápasy. Proti Ajacciu bychom mohli hrát hodiny a stejně bychom gól nevstřelili. Začíná to být otravné a proto doufám, že na to kluci rychle zareagují."
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Agassa - Glombard, Tacalfred, Weber, Mandi - Ayité, Devaux, Krychowiak, Ramaré, Ghilas - Courtet
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Elana - Debuchy, Baša, Chedjou, Digne - Kalou, Balmont, Mavuba, Pedretti, Payet - Roux
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Nice se v posledních týdnech dostalo do dobré formy a začíná pošilhávat po pohárových pozicích. Dnes mají svěřenci Claude Puela papírově trochu jednodušší práci - přivítají totiž sestupem ohrožený Évian.

Jenže jestli něco Les Croix de Savoie během svého rok a půl trvajícího pobytu v Ligue 1 veřejnost naučili, je to jejich naprostá nevyzpytatelnost. A kouč Pascal Dupraz volá do zbraně - jeho hráči mají navázat na utkání vloženého kola proti Troyes, které vyhráli díky dvěma brankám veterána Barbosy 2:0.

Tento výsledek je posunul tři body nad sestupovou zónu, a Dupraz apeluje na své ovečky: hrajte jako naposledy, ale nezapomínejte na respekt k soupeři. "Pokusíme se napodobit naše středeční představení, protože bylo, podle mého skromného názoru, velmi dobré," říká trenér.

"To vítězství nám dodalo sebedůvěru. Ale přesto jsem stále frustrovaný z (předcházejícího) utkání proti Paříži, to byla moje chyba," připomněl porážku 0:4. "Proti Troyes jsme vyhráli, ale také proto, že byli oslabení. Vlastně nikdy to není tak, že bychom podali ideální výkon."

Ve středu chyběl na hřišti veterán Sidney Govou, který nebyl povolán ani na lavičku; třiatřicetiletý forvard se tak na hřišti neobjevil od doby, co byl proti Paříži střídán už o poločase. Podle Dupraze je však dnes plně k dispozici, stejně jako John Mensah, Ali M'Madi, Daniel Wass a Stephan Andersen, tedy všechno hráči, kteří proti Troyes chyběli.

"Když vyhrajete, atmosféra je vždy lepší," dodává Dupraz. "Rány se rychle zahojili a hráči se rychleji uzdravují." K případu Govou se kouč vyjádřil následovně: "Sidney byl vždy součástí tréninku. Nemám s ním žádný problém, chová se příkladně. Dělám pouze různá rozhodnutí, to je vše - takže ne, nemluvte o žádném problému se Sidney Govouem. Nikam neodchází," přidává rázně. "Je to hráč, který je pro nás platný svým talentem i zkušenostmi, které předává. Proti PSG jsem o půli stáhl Sidneyho, ale mohl bych stejně tak stáhnout i všechny ostatní, protože první poločas jsme neodehráli dobře," objasňuje staronový kouč ÉTG. "Sidney je skvělý člověk." Govou nicméně ještě letos neskóroval, a jeho týmu by se určitě hodilo, kdyby to prolomil právě dnes - Nice je totiž ve výborné formě, když prohrálo jediný z posledních devíti zápasů. Les Aiglons se tak posunuli už na osmé místo, za což vděčí zejména skvělé domácí formě - Stade Municipal du Ray letos padl pouze jednou, a při posledních pěti příležitostech slavil vítězství.

Claude Puel má k dispozici většinu hráčů prvního týmu; chybí pouze členové širšího kádru Cyril Hennion, Moussa M'Bow a Diacko Fofana.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Genevois, Civelli, Pječinovič, Kolodziejczak - Digard, Traoré - Pied, Meriem, Bauthéac - Cvitanich
Évian TG - pravděpodobná sestava:
Laquait - Dja Djédjé, Angoula, Mongongu, Ehret - Koné, Sorlin, Barbosa, Bérigaud - Khelifa, Sagbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - SC Bastia  (sobota 20:00)
Montpellieru vyšlo na jedničku minulé vložené kolo, ve kterém zdolal venku Brest bez větších problémů 2:1. Nyní ho co se týče postavení tabulky čeká dost obdobný soupeř, Bastia přitom, počítáme-li do statistik i Ligový pohár, už čtyřikrát v řadě nevyhrála. Hosté navíc řeší nelehkou situaci ohledně uzavření jejich stadionu.

Obhájci titulu podzimní část sezóny prostě nevyšla. Zdá se však, že po vypadnutí z Ligy mistrů má opět více času soustředit se na Ligue 1, ve které je zatím na jedenáctém místě. Od konce října z osmi ligových kol prohrál jen jednou v Lyonu, jinak za toto období urval celkem patnáct bodů. Popředí tabulky tak není nijak extra vzdáleno.

Trenéra Reneho Girarda samozřejmě současná situace po dost zpackaném začátku těší. "Jsme aktuální mistři Francie. Budeme se i nadále snažit dokázat, že minulá sezóna nebyla žádná náhoda a že tým má velký potenciál na druhou polovinu tohoto ročníku," říkal. Ve středu v Brestu předvedl MHSC kompaktní výkon a zaslouženě zvítězil.

Podobně tomu bylo i minulý víkend proti Ajacciu, jemuž nasázel hned tři branky. "V Brestu bylo hodně důležité stavět na našich posledních šesti výsledcích, abychom se dostali zpět tam, kde jsme bývávali. Teď nejsme vůbec daleko první pětce," má radost Girard. "Je to povzbuzující. Nemáme možná ještě trochu štěstí, ale musíme mu jít naproti."

Bastia má naopak před Vánoci hodně co k řešení. Na sestupové pásmo vzhlíží jen s tříbodovým náskokem, přičemž od francouzské disciplinárky dostala dost nepěkný dárek. Vyhrocené utkání s Marseille (porážka 1:2) nezvládli její příznivci tvrdého jádra, kteří na stadionu vyrobili pořádný brajgl.

Následující důležitý zápas v boji o záchranu s předposledním Nancy tak bude muset hrát bez fanoušků. Klubu se to samozřejmě nelíbí - a protestuje. "Jo Bonavita, zodpovědný za logistiku, zahájil hladovku," uvedl oficiální web. Kouče Frédérica Hantze navíc trápí marodka, možná se neukáží beci Harek, Cahuzac, Sans či Marchal.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Congré, Yanga M'Biwa, Hilton, Bédimo - Camara, Cabella, Estrada, Belhanda, Utaka - Charbonnier
SC Bastia - pravděpodobná sestava:
Bonnefoi - Angoula, Choplin, Sablé, Cioni - Khazri, Palmiéri, Rothen, Yatabaré - Maoulida, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - Stade Brestois  (sobota 20:00)
Ani jednomu z týmů se nedaří, oba budou v letošní sezoně pravděpodobně bojovat o holé přežití v nejvyšší soutěži. Sochaux vyzve v předposledním kole podzimní sezony Brest.

Domácí borci ze Sochaux jsou momentálně na poslední sestupové, osmnácté pozici. Na svého dnešního soupeře, šestnácté svěřence Landryho Chauvina ztrácejí dva body. Hosté se však chystají předvést daleko lepší výkon, než jaký mohli brestovští fanoušci vidět ve středečním utkání proti Montpellier.

Jinak velice silný tým na domácím hřišti prohrál s rozjíždějícím se úřadujícím šampionem v poměru 1:2 - a o hodně se hraje i dnes v Sochaux. "Je to jedno z nejdůležitějších utkání letošní sezony," nechal se slyšet manažer hostů Chauvin.

"Doufám, že ukážeme jiné přednosti a jinou kvalitu než ve středu. Protože jestli se tomu tak nestane, rozhodně nebudeme ušetřeni trápení. Proti Montpellier vyšly najevo naše slabiny, což mě znepokojuje. Ukázali jsme to, co jsme nechtěli, a to, co jsme chtěli předvést, jsme skryli," netěšilo Chauvina.

Forma Sochaux je v poslední době všemožná. Montbeliardský celek nedokázal navázat na skvělé vítězství v Ajacciu, kromě dvou remízových zápasů, jednoho dokonce proti loňskému mistrovi z Lille. V posledním kole však ztratili všechny body s Lorientem, s nímž prohráli 0:2 a kouč Éric Hély by rád opět získal tolik potřebné body.

"Nebyli jsme dostatečně důrazní před pokutovým územím soupeře, ale nemohu zpochybňovat snahu svých hráčů. Hráči odevzdali na hřišti všechno. Prostě jenom musíme začít využívat své příležitosti."
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Corchia, Carlao, Peybernes, Roussillon - Yartey, Poujol, Nogueira, Mikari - Boudebouz, Bakambu
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Thébaux - Baysse, Martial, Kantari, Mendy - Sissoko, Ayité, Chafni, Grougi, Lesoimier - Ben Basat
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - AC Ajaccio  (sobota 20:00)
Lépe než na devatenáctou příčku se do vánoc fotbalisté Troyes neposunou. Rozhodně ale mají pořád šanci dostat se na dostřel ostatním celkům bojujícím o záchranu, které jsou nyní dost daleko. Tři body se budou snažit urvat nad Ajacciem, třináctým mužstvem, které naposledy zvítězilo nad Remeší.

Hosté na ligové vítězství čekali už čtyři kola, až se nakonec vše podařilo ve středu. Nyní je čeká v pořadí již druhý nováček Ligue 1 a ten je na tom podstatně hůře než oni. Nevyhrál už totiž skoro dva měsíce, přitom právě jednou jedinkrát hodně překvapivě nad Marseille. Troyes si zkrátka nemůže stěžovat, na dně tabulky je zaslouženě.

Už zbývají jen dva pokusy na to, aby domácí napravili již takhle bídný podzim. Určitě však nemusejí vyvěšovat bílou vlajku, na vzdávání je brzy. V případě, že by přece jenom naplno uspěli jak proti Ajacciu, tak následující týden v Bordeaux, bezpečná zóna by byla na dosah. A to je velké lákadlo pro takhle zdecimovaný tým kouče Jeana-Marca Furlana.

V lepší náladě je aktuálně Ajaccio. "Vložené kolo a utkání proti Remeši nám dodalo na sebedůvěře," mnul si ruce trenér Alex Dupont, jenž může být nadšený hlavně za vyváženou hru obrany i útoku. "Všiml jsem si, že hráči myslí kolektivně, jako tým. To je jejich postoj. Vždy je to základ pro všechno dobré."

ESTAC může mít alespoň psychologickou výhodu v historických statistikách. Oba kluby se potkávaly v nejvyšší i ve druhé lize celkem často a Stade de l'Aube není příliš oblíbeným stánkem korsického soupeře. Z posledních pěti duelů Troyes vyhrálo hned čtyři, Ajaccio se radovalo ze tří bodů jen jednou v roce 2007.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Thuram-Ulien - Faussurier, Jarjat, Bréchet, N'Sakala - N'Goyi, Thiago Xavier, Obbadi, Nivet, Darbion - Bahebeck
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lippini, Medjani, Maire, Bouhours - Pierazzi, Mostefa - André, Cavalli, Mutu - Belghazouani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - Valenciennes FC  (pátek 20:45)
Valenciennes jede na půdu Rennes a má před sebou jasný úkol: odčinit dojem z drtivé domácí porážky 0:4 proti PSG. Alespoň to svým svěřencům klade na srdce trenér Daniel Sanchez.

Nenápadný normandský celek patří letos k nejpříjemnějším překvapením ligy, ale ani to nezabránilo Pařížanům v čele s autorem hattricku Ibrahimovacem, aby obávaný Stade du Hainaut bez ostychu vyplenili. Dnes čelí Les Athéniens další těžké zkoušce, jejíž úspěšné zvládnutí by zároveň znamenalo posun na čtvrté místo v tabulce.

Sanchezovo poselství před vystoupením na Stade de la Route du Lorient je jasné: hodit předchozí utkání za hlavu a ze zbývajících dvou prosincových zápasů vydolovat alespoň čtyři body.

"Prohra proti PSG by nás neměla příliš traumatizovat. Je třeba jít dál," povzbuzuje kouč. "Naopak nás to musí motivovat k tomu, abychom v Rennes udělali dobrý výsledek. Máme na to - získat 30 bodů před přestávkou je pořád v našich silách. To by bylo skvělé," zasnil se.

V Bretani se však bude muset obejít bez obránce Mody Traorého, záložníka Pape Camary a především levého křídelníka Gaëla Danice, který si proti PSG zlomil nohu. Valenciennes má poměrně úzký kádr a Sanchez uznává, že současný počet hráčů k dispozici je problémem; mladý stoper Nicolas Isimat-Mirin je však plný sebevědomí.

"Musíme navázat na dobrý start do sezony a vyhrát v Rennes," burcuje hráč, který u Les Rouge et Noir sám strávil dva roky v mládežnické akademii. "Rád uvidím své přátele, se kterými jsem hrál, jako Abdoulaye Diallo, Yann M'Vila nebo Yassine Jebbour, ale na hřišti jde přátelství stranou. Na hřišti není místo pro legraci," dodává.

Také Rennes se bude snažit napravit porážku z týdne, v tomto případě 0:1 v Nice. Trenér Frédéric Antonetti bude postrádat suspendované Jeana-Armela Kana-Biyika a Jebboura, zraněné Jeana Makouna a Johna Boyeho (oba laborují se stehnem) a dost možná i Victora Montana a Abdoulaye Saného.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Théophile-Catherine, Danzé, Apam, Mavinga - Diallo, M'Vila - Pitroipa, Féret, Alessandrini - Erding
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Mater, Isimat-Mirin, Angoua, Bong - Dossevi, Ducourtioux, Sanchez, Kadir - Pujol, Le Tallec
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon17105230:1635
2.Paris Saint-Germain1795332:1232
3.Olympique Marseille17102522:2032
4.AS Saint-Étienne1776424:1127
5.Girondins Bordeaux1769220:1327
6.FC Lorient1776428:2727
7.Valenciennes FC1775529:2126
8.OGC Nice1768323:2126
9.Stade Rennes1782723:2226
10.Lille OSC1767419:1625
11.Montpellier HSC1765624:2023
12.Toulouse FC1765623:1923
13.AC Ajaccio1756617:2221
14.Évian Thonon Gaillard1754819:2719
15.SC Bastia1754822:3519
16.Stade Brestois1753918:2418
17.Stade Reims1745813:1717
18.FC Sochaux1744916:2516
19.AS Nancy-Lorraine1717912:2810
20.ES Troyes17161017:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (262)

Přidat komentář
stas87

nice-evian,co ma vacsiu sancu uspeit?cista 1 alebo ze nice da gol,popripade oba daju gol?

Reagovat
Godwinson

Spíš čistá jedna.

Reagovat
Godwinson

Remeši se vrací hráči, dnes musí uspět. Jinak se o ně začnu opravdu bát, věřil jsem Fournierovi, který udělal obrovský kus práce a věřil jsem tomu jejich výbornému kádru, který sestavili v létě. Jestli i s ním dokážou spadnout, bude to pro mě největší zklamání, co sleduju L1.

Girard a nedostatek štěstí, legrace.

Jinak Monaco má údajně slušnou šanci přivést v lednu Beckhama. To by mě zajímalo, jestli dostane funkci hrajícího kouče, Ranieri tam asi kariéru neudělá. ,)

Reagovat
Godwinson

Ta sestava Toulouse je neskutečná, ale ... zase bek na křídle?

Reagovat
smazaný uživatel

Koho ten M'Bengue zase zprasil?

Reagovat
smazaný uživatel

Ahamada

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Toulouse

Reagovat
.13

to co sa deje v tom Toulouse?

Reagovat
smazaný uživatel

M'Bengueho jsem neviděl, ale Tabanou zavinil penaltu, kterou Ahamada chytil a o pět minut později zajel do Ayewa a dostal redku . Pak Ahamada chytil dvě čisté golovky...vtipný zápas

Reagovat
Israha

M'Bengue šel kolíkama napřed Amalfitanovi na kotník...rudá vcelku bez řečí.

Reagovat
Israha

Tak toto jestli se nevyhraje, tak budu hodně nasraný...obě rudé byly na místě, teď jenom tu převahu zúročit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tabanou ji dostal hned že? On ani nedostal druhou žlutou myslím.

Reagovat
Israha

Jojo, hned.

Reagovat
Langi

to sem zvědavej jesi tohle Marseille dá

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Reveillere je v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

aspon tak

Reagovat
Langi

Le groupe lyonnais : Bastos - Benzia - Bisevac - Ferri – Fofana - Ghezzal - Gomis - Gonalons – Koné.B – Koné.S – Lisandro - Lopes - Lovren - Malbranque – Monzon - Mvuemba – Réveillère - Umtiti - Vercoutre.

Lisandro s Lovrenem taky...tak si měl pravdu

Reagovat
Langi

takže to tipuju: Vercoutre - Reveilleré, Lovren, Biševac, Umtiti - Gonalons, Fofana - Lisandro, Malbranque, Bastos - Gomis

Reagovat
.13

a je to este nejaka mastenica v tom Toulouse? ci to mam zapnut alebo si dat dalsie LoLko

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.frombar.tv/v-4/8/166/v-496684.html

Neschopnost Marseille dát gol je vtipná, ale oni ho časem dají

Reagovat
Israha

Co dát gól, vůbec dostat se do šance...

Reagovat
Israha

Zase jsem to zakřikl, ale tentokrát v dobrém

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ahamada

Ale měla se pískat penalta

Reagovat
smazaný uživatel

No už bylo načase. Marseille je bez Gignaca uplně o ničem...teď by to chtělo nějak ušmudlaně vyrovnat.

Reagovat
Godwinson

Jsem docela v šoku, že na livesportu vidím červenou pro M'Bengueho a žádného vystřídaného hráče Marseille. To mi k němu nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Morgan Amalfitano nedohrál včerejší utkání na půdě Toulouse, kde jeho Marseille zvítězila 1:0. Sedmadvacetiletý záložník si poranil kotník, podle prvních prognóz by ale nemělo jít o nic vážného.

Už to tu máš

Reagovat
smazaný uživatel

zlatý Gignac

Reagovat
Godwinson

Weber a Troyes

Reagovat
Godwinson

Belhanda nádherně ... dnes ho to baví.

Reagovat
Godwinson

Herrera je kokot. Nejdřív mu neskutečně přihraje Cabella, jde sám na bránu, nic. Pak je na třech metrech od brány, sám, nic.

Reagovat
Godwinson

Mounier úžasně, Montpellier skvostný výkon.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Na Lyon kurz 6 Kdybych to nechtěl zakřiknout, už bych na ně běžel dát.

Reagovat
Langi

taky sem čuměl...já to určitě zkusim

Reagovat
.13

zkúšať môžeš

Reagovat
Langi

budu mít dvojnásobnou radost

Reagovat
Langi

Allez OL...a nikdy jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na Lyon za to stojí

Reagovat
.13

akos om uz minule pisal, mam z toho zapasu velmi dobry "tušák". Nechcem to zakriknut, ale myslim, ze OL nas nema viac menej ako prekvapit + tie ich zranenia tradicne. NIet lepsiej sance na to ako im uchmatnut prvenstvo

Reagovat
smazaný uživatel

o to větší bude ta trpkost po zápase, když budeme odjíždět se třemi body a PSG zbudou jenom oči pro pláč a ropa.

Reagovat
.13

vypni tu FIFU

Reagovat
smazaný uživatel

Fifu nehraju

Reagovat
Godwinson

Karim Benzema byl podruhé za sebou zvolen nejlepším francouzským fotbalistou roku, za útočníkem Realu Madrid skončili Franck Ribéry, Hugo Lloris, Olivier Giroud a Mathieu Valbuena. Mezi trenéry triumfoval René Girard z Montpellieru, další dvě místa obsadili Francis Gillot a Remi Garde.

Reagovat
smazaný uživatel

Girard? Ten to má ještě za minulou sezonu snad ne?

Reagovat
Godwinson

Mě spíš pobavil Benzema, Girard přeci jen získal historický titul pro Montpellier, tam to asi nikdo jiný vyhrát nemohl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to je za kalendářní rok, že? V tom případě Lloris, který chytal v nové sezoně dva zápasy, nevím taky co dělá tak vysoko ...Benzema je zvlášní, ale přece jenom patří do základní sestavy Realu Madrid, vyhrál titul ve Španělsku, takže ono to zase tak nepochopitelné není.

Reagovat
Godwinson

Já jsem na něj už docela alergickej, v nové sezóně to navíc ani od něj není nic moc a na ME to byl největší tragéd nepříliš zářného týmu Francie. Ale je pravda, že to má za klub, taková setrvačnost, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ME byli tragičtí úplně všichni z francouzské repre, tam asi za to mohly jiné faktory.

Reagovat
Godwinson

To bych zase neřekl, pár hráčů se tam slibně ukázalo, protože Francie úplně tragická nebyla. Ale přeci jen Benzema tam jel jako hlavní opora a spoléhalo se na něj úplně nejvíce ... on úplně selhal, nikdo jiný tam v té pozici nejel. Samozřejmě, že třeba Méxes byl vtipnější :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, on ale na druhou stranu nemohl dostat normální přihrávku, proto se vždycky motal někde u středu, bo to nikdo nebyl schopný rozehrát. Jenom Benzema za to nemohl a celý tým to odchodil. Spíš bych to dával za vinu Blancovi, který s tím vůbec nic neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

jn, jsi na nej docela alergicky a je to znat

Reagovat
.13

podla man to mal Fanck jednoznacne, vzdy ked kukam na Eurosporte BL tak to je asi najviac klucovy hrac celeho Bayernu a bez jeho geniality su polovicni

Reagovat
Israha

Tak nějak. Benzema se svezl na úspěšné sezoně Realu, na individuální ocenění vůbec neměl nárok (i když měl asi nejlepší sezonu od přestupu).

Reagovat
smazaný uživatel

OT: V prípade odchodu Wengera z lavičky Arsenalu je Garde jednou z volieb za nástupcu

Reagovat
smazaný uživatel

A Wenger do Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo, raději teda Galtiera no.

Reagovat
Langi

ať si nechaj zdát

Reagovat
smazaný uživatel

Na to jsi prisel jak?

Reagovat
smazaný uživatel

PSG: Sirigu - Jallet, Sakha, Silva, Maxwell - Matuidi, Motta, Pastore, LAVEZZI - Ibrahimovič Menez

Lyon: Vercoutre - Reveillère, Bisevac, Lovren, Umtiti - Fofana, Malbranque, Gonalons - Bastos, Lisandro, Gomis

Allez OL

Reagovat
.13

Nehaj ma hadat, Caps lockom je preto zvyrazneny lebo vas dneska popravi 2 nahravkami+ golom a stane sa MOTM?

Reagovat
smazaný uživatel

tam nieje ziadny caps lock na Foot01.com vždy zvýrazňujú prepadák zápasu čo už

Reagovat
Langi

Reagovat
.13

sa dosmejete

Reagovat
Langi

no aby si se ty nedosmál dělal si tady celej víkend ramena a aby ses nedivil

Reagovat
.13

ak vas teraz nedame, tak neviem kedy uz

Reagovat
Langi

takže jak sem řikal

Reagovat
Langi

kurva proč se všechny streamy sekaj...to snad ne dneska jako

Reagovat
JozkokozleJ

Zvyseny zaujem amaterov (napr. i mojho typu).

Reagovat
Godwinson

Chelsea podle Canal+ stojí o Gomise, což je slušný zdroj. To bych Lyonu přál, natáhnout je :)

Reagovat
Langi

ze zoufalství už sháněj jakýhokoliv útočníka co umí dát gól po tom co dneska Spálil Torres se ani nedivim...já si spíš myslim že zkusí v zimě Falcaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tak Lyon, do toho! A tipuju 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

podla Canal + hráme 5-3-2 to som zvedavy co to zase Garde vymyslel, a inak tá expreska že Menez je mimo hru je nasmiech

Reagovat
smazaný uživatel

a tak to aj vyzera

Reagovat
Langi

mě to teda nepřijde ta obraná čtyřka je docela zřetelná...

Reagovat
smazaný uživatel

stoperska trojica Bisevac, Lovren,Umtiti a krídelny obrancovia Antony a Bastos...

Reagovat
Langi

je fakt že Bastos se dost zatahuje, ale že by hrál obránce...nevím...spíš bude víc lítat po lajně...Umtiti bude hrát zataženej

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký dobrý link na PSG ?

Reagovat
Langi

já koukám na Unibetu...všechny streamy se mi sekaly

Reagovat
smazaný uživatel

sportlemon.tv ..tam si vyber.

Reagovat
.13
Reagovat
smazaný uživatel

Díky chlapi

Reagovat
Godwinson

Ten komentátor teď vážně říkal, že není žádným tajemstvím, že Silva raději hraje s Alexem? Tohle fakt někdy vypustil z huby?

Reagovat
.13

tiez som sa zadivil

Reagovat
smazaný uživatel

Sakha to přece nemůže bavit v takovém prostředí. V lednu k nám

Reagovat
smazaný uživatel

do pc 10 minuta a Ibra laket do hlavy...

Reagovat
Godwinson

Včera jsem měl na Montpellier snad nejlepší stream v životě, dnes je snad ještě lepší. Konec světa zřejmě bude.

Reagovat
Langi

hezky Vercoutre...

Reagovat
.13

ked uz na nas Gomis skusa klucky, to sme dopadli

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore to teda ztorresil. To se má dávat. Ještě že tak...

Reagovat
.13

mne to vyplo od toho co sa zrazili hlavami ci co, co sa tam stalo prosim ta?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se srazili? Nebo co? No Pastore byl sám před bránou a Rémy ho vychytal.

Reagovat
.13

ze len mi vypadol link odvtedy co bol ten roho co tam lezali an zemi a nevidel som co sa dialo teda

tak snad sa poucime a zacneme to premienat, aby sa to nevymstilo

Reagovat
Langi

vymstí

Reagovat
smazaný uživatel

Já to moc neviděl, zrovna jsem se zakusoval do bagety, ale Biševac asi má rozbitou hlavu, bo vypadá jak nějaký arab teď

Reagovat
.13

a Sakhovi sa nic nestalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu ne myslím. Asi má tvrdší lebku :)

Reagovat
Godwinson

Takhle musí Lyon hrát, to je ono.

Reagovat
juninho8

je spravne ze mam prioritu pozerat tento zapas pred zapoctom? podla mna hej

Reagovat
Godwinson

Určitě, na zápočet máš víc pokusů, zápas kvůli tobě překládat nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám taky příští týden zkoušku, na kterou už včera bylo pozdě se učit a koukám, takže ano, je

Reagovat
.13

mam to podobne

ale toto si nemozem nechat ujst

Reagovat
Langi

je nás víc koukám...včera sem chtěl začit s projektama

Reagovat
juninho8

vsetkym vam...vlastne nam

Reagovat
sajty

Jsem tak rád,že tohle už mám za sebou :)

Reagovat
smazaný uživatel

gomis do pc....uz mal 3 pozicie na strelbu a stale len zasekava...

Reagovat
Langi

ty vole čo chybělo

Reagovat
.13

Ten Steed vyzera ako keby mal umriet na tom ihrisku kazdu chvilu

Reagovat
Langi

počkej až bude nahrávat na góla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Kurva

Reagovat
juninho8

bohaaaaaa.....to slo po ciare

Reagovat
smazaný uživatel

Ojjj já jsem ho tam už viděl

Reagovat
Godwinson

Ale Fofana, to byl balón.

Reagovat
smazaný uživatel

Fofaninho

Reagovat
Godwinson

Už chybí jen, aby Gomisao začal střílet.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co s ním je, jindy by vystřelil z první nůžkama a teď to tam posouvá...

Reagovat
Godwinson

Asi nechce do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom velkoklub, na hrotu nulová konkurence...v růstu by mu to neskutečně pomohlo.

Reagovat
.13

zatial Ibra nic moc, 2krat v ofsajde, nejavi zaujem o hru, nebojuje, este aj hlavicky prehrava...

Zobud sa obor kym nebude neskoro!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jediné štěstí ...mě by jenom zajímalo, co by dělal, kdyby ho Ancelotti v 50. minutě stáhl

Reagovat
.13

nad tym som inak aj ja rozmyslal

inak aj Menez vyzera ze zabudol hrat cez noc

Reagovat
Langi

twl to PSG brání taky nějak připosraně...asi v 8 lidech

Reagovat
Godwinson

Malbranque se mi zatím tedy vůbec nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

On jak se má vysunout na AMF a něco tvořit, tak je to bída. Asi něco jako loni Källström, když hrál na tomto postu.

Reagovat
Langi

už proti Nancy to od něj nebylo ono...musí hrát před ním Greniér...to je pak k nezaplacení

Reagovat
.13

mozno bol vcera s Ibrom a Menezom na zatahu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teda hrajou jak prasata

Reagovat
Godwinson

On hraje Motta? Nebo teď vylezl ze šatny?

Reagovat
.13

ten rozhodca je debil? vsak to bolo od Steeda nechutarna

Reagovat
Godwinson

PSG Jen tak dál

Každopádně u Lyonu se mi hodně líbí stoperská dvojice, kéž by měl už Lovren klid od zranění ..

Reagovat
.13

tiez sa mi Lovren pozdava, zatial asi najlepsi hrac na ihrisku

Reagovat
Langi

vole ty seš píča Ibrahimoviči

Reagovat
Godwinson

Červená.

Reagovat
smazaný uživatel

kokot nosatý pojebany aj s rozhodcom...skoci mu nahlavu a sudi nic...prijebany ibra

Reagovat
.13

To je KOKOT!

Reagovat
smazaný uživatel

Kretén ibrahimovič...Pal topiči..hovado kreténské

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nedohraje.

Reagovat
juninho8

nasi hraci ked pojdu z ihriska tak to bude ako ked gladiatori zchadzali dpc....vsetci budu dofacovani

Reagovat
Langi

buzík...je nasranej že se po 40. minutách ještě nedostal k míči nebo nevim...

Reagovat
Godwinson

Fofana hraje parádně, ale tedy na to, že má žlutou ... trochu bych se bál :)

Reagovat
.13

som zvedavy na ten ich najblizsi suboj Chorvat s Ibrom(Bosnianska krv) tamt o bude este velmi zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

A zdatně jim tam bude sekundovat Srb Biševac

Reagovat
smazaný uživatel

Lavezzi dva zakerne fauly zo zadu ziadna karta a Fofana prvy faul aj to nechtiac a hned zlta..

Reagovat
Langi

ty vole

Reagovat
Godwinson

Tohle je úplně, ale úplně v píči.

Reagovat
smazaný uživatel

Z hovna bič

Reagovat
smazaný uživatel

toto je spravodlivost...do pici ...ze si araby nakupia hracov to strpim ale aby im aj rozhodcovia museli piskat...Ibra skoci Lovrenovi na hlavu, cista cervena a rozhodca len pokýve hlavou...takto to potom dopadne ako doma s Nancy cista ruka v settnástke a penalta a rozhodca len mávne rukov....toto je pravodlivost...

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, rozhodčí mi v posledních letech přijdou naprosto tristní, ale podle mě tohle neměl šanci zachytit.

Reagovat
smazaný uživatel

naco tam je 5 rozhodca....?? wtf..a ked mu Lovren ukázal rozbite čelo a krv tak len mávol rukou..

Reagovat
.13

musim povedat, ze som si to aj aj vsimol az na enjaky 3ti spomaleny zaznam, rozhodca reagoval na ten suboj. Discipinarka ho jednoznacne potresta, ale to vam asi bude uz na nic

Reagovat
Langi

ty vole at už skončí poločas

Reagovat
juninho8

to je sila....proste smola no....zase sa to na nas lepi ako minulu sezonu....smola,rozhodcovia a podobne pi*oviny

Reagovat
Godwinson

Do druhého poločasu bez Malbranqua ... s tímhle PSG prostě Lyon nesmí ztratit, jsou naprosto k hovnu. Pokud i v téhle situaci budou získávat body, tak se na jaře rozjedou a bude to o ničem (nevěřím tomu, ale bojím se toho)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Tento zapas je uz je tak poznaceny, ze mi to cele dost znechutilo a tak soms a na to tesil. Ibra hrozne nieco, nebudem riesit ci to chcel alebo ne, skratka mal ist von. Rozhodca cely na hovno. Menez, Ibra nic(okrem toho centru). Zapas nemastny neslany, taka Xka. My v predu hrozni, neskodni az na tie 3 sance. Lyon ovela viac bojuje.

Bude to este nervak.

Reagovat
juninho8

len sa bojim ze sa to vyhroti a bude to skor bitka ako futbal...a to nechcem....nech radsej hraju futbal ako to najlepsie vedia....aj my aj PSG

Reagovat
.13

toho sa bojim aj ja

Reagovat
smazaný uživatel

sa ti píše ked vediete 1:0

Reagovat
.13

zabudol som. FANTASTICKY MATUIDI!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska určitě někdo půjde. V 11 na každé straně se nedohraje. Jinak taky přemýšlím, zda si pustit druhý poločas. Je to fakt kentus...

Reagovat
Godwinson

Montpellier by stejně spláchnul oba týmy najednou jak velká voda.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme viděli letos asi dvakrát no

Reagovat
Godwinson

Teď už je to zase jiný Montpellier Navíc proti PSG doma měli smůlu, tak měli vyhrát a v Lyonu jsem to neviděl, ale prý tam hráli dobře, takže pr.

Reagovat
juninho8

pockaj na jar

Reagovat
.13

To, ze vsetko u nas je zavisle od Ibru je uplna pravda. Ci v dobrom alebo v zlom. Tak ako vie dokurvit zapas(ASSE doma, dnes) ho vie aj vyhrat pre nas.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda ze nehraje Dabo ten by dal Ibrovi hlavičku do hrude a bolo by po zápase..

Reagovat
juninho8

alebo skoda ze nemam fellainiho....showcrossa to aspontak nebolelo kedze mu to stlmilo to afro

Reagovat
juninho8

ten Ibra nepohne do obrany ani prstom....po tom primaku co poebal to bolo pekne vidno

Reagovat
.13

este aj bakule dostal

Reagovat
smazaný uživatel

nestrielame mali sme kopu prilezitosti vystrelit z poza vapna a nic ...stale len klucky a narazacky..jediny co sa pokusil bol Fofanic..

Reagovat
Godwinson

Lyon je imponentní, už to vidím bledě.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mají zakázáno střílet. ty narážečky ve vápně jsou k hovnu

Reagovat
Godwinson

Umtiti parádně ..

Reagovat
Godwinson

Benzia na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Malbranque dolů. Kdokoli místo něho. Dneska je fakt mimo...

Reagovat
Langi

hoši hoši...nemohoucnost

Reagovat
juninho8

ale niekedy je to tak ze tym nehra nic a gol d aj tak....kedy sa dockam toho zeto bude OL?

Reagovat
smazaný uživatel

když Lyon nic nehraje, tak dostane...

Reagovat
.13

Pastor

Reagovat
Godwinson

Ale trojice Umtiti, Lovren, Biševac je parádní.

Reagovat
juninho8

no tak umtiti rozhodne uplne iny ako ked hrava v strede

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že to je jediné, co je dneska parádní

Reagovat
Godwinson

Škoda té marodky, co se dá dělat.

Reagovat
juninho8

Clem chyba

Reagovat
.13

len neviem dokedy tam chce nechat toho Steeda vytrapit

Reagovat
Langi

kurva srovnejme to

Reagovat
.13

uz dufas v nejaku "Gomisovinu"?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude, už začínají být náznaky v podobě střel ze 40 metrů

Reagovat
.13

to je jedina vec, kt. ma teraz znervoznuje ked mate loptu v predu. Ale mate dobrych strelcov z dialky(Lisandro, Bastos, Gomis ak sa ukopne)

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to by museli vystřelit a ne si to tam šmrdlat kolem vápna

Reagovat
Langi

spíš v nějakou střelu na bránu...Bastos by nás mohl zase spasit

Reagovat
smazaný uživatel

tomu rozhodcovi by som dal po zápase vedro vody a stoch slamy..

Reagovat
.13

je na facku, mas recht

Reagovat
Godwinson

Sice nemá moc možností, ale stejně se trochu divím, proč nestřídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Koho? do úvahu připadá akorát Benzia

Reagovat
Godwinson

Prakticky kohokoliv, Benzia by tou dynamikou mohl být platný, Monzón vzhledem k tomu, že ty centry, co lítají do vápna PSG jsou naprosto k smíchu. Nevím, prostě něco udělat, impuls.

Reagovat
.13

chcel som to napisat skor, ale dnes tie Bastosove centre moc vody nenamutili

Reagovat
juninho8

uz zaciname byt na smiech

Reagovat
juninho8

tak teraz to bolo o milimetrik

Reagovat
.13

Uz som to tam videl

Reagovat
juninho8

ako je mozne ze uz sereme na obranu a vobec to neni poznat na utoku?

Reagovat
.13

este, ze sa vam na to Remi nevysral

Reagovat
juninho8

Remy

Reagovat
.13

no ten

Reagovat
smazaný uživatel

Menez

Reagovat
smazaný uživatel

Ménez

Reagovat
Langi

twl za chvíli zčnem střílet z půlky ne

Reagovat
Godwinson

Ty vole, to je střídání.

Reagovat
juninho8

neskoro ale budis

Reagovat
juninho8

ale to druhe som veru necakal

Reagovat
Langi

no vole Mvuemba...ten nám to rozhodne

Reagovat
Godwinson

To druhé už je lepší.

Reagovat
juninho8

cakal som ze pride benzia ale nie za utocnika...ze to riskneme

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale mělo být tak o půl hodiny dřív

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

To je k hovnu. To měla být remíza, PSG mělo hrát v desíti. Všechno špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

2 minuty?

Reagovat
.13

tak boli zasa len 3striedania, ci?

Reagovat
smazaný uživatel

zdrziavanie Siriguho? karta za simulaciu Menezovi, osetrovanie..

Reagovat
Godwinson

Na hovno, odcházím zklamán.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu zvracet

Reagovat
juninho8

este ak zajtra nedam ten zapocet tak to bude veru na kkt

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem za nadherny zapas, za zasluženu výhru PSG, ktore bolo bez pochyby o 10 tried lepšie, dakujem za rohodcov ktorí po celý zápas pískali rovinu, zato že Ibrahimovič je Pán a že bol najslušnejší hrač na ihrisku, a zato že peniaze nekurvia fubal ...

Krásne uzavretá nedela takto som si to predstavoval teším sa na další zápas Lyonu v čistej nefalšovanej a neskorumpovanej Ligue 1

Reagovat
Godwinson

Nesmíš na to mít tak negativní pohled. Dnes na to Lyon rozhodně měl, ale ta jeho taktika .. nevím, Garde mě dnes zklamal, Malbranque, Gomis.

Reagovat
.13

Cele zle, vyhrali sme ale vobec mi to tak neprijde. Ako jeden moment moze obvplyvnit cely zapas.

Reagovat
Langi

kurva...ale když si nevytvoříme šanci tak nemůžem ani remizovat...bez AMC nejsme poloviční ale třetinoví Cleme dej se dohromady

Reagovat
juninho8

dnes si uz nejdem viac kazit den....treba hrat dalej....ved predsa mame rovnako bodov....allez OL....dobru noc

Reagovat
Langi

je to tak...začínáme od nuly

Reagovat
Godwinson

dobrou dobrou, pánové

Reagovat
vlastik

ech, to je pláče. buďte rádi, že ste zdravý (doufám), že vám nic moc nechybí (doufám). je to jen fotbal. ICI C´EST PARIS!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zase nic tak hrozného se neděje. Zatím jsme druzí, tři týmy mají stejně bodů, takže je to otevřené a s Nice si snad spravíme chuť. A dokud jsme výš než ASSE, tak je to pořád skvělé. Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

najviac ma na tom sere ze Ibrakokotovi všetko prechádza aj u rozhodcov, som zvedavy ci mu nedaju dodatočný trest na komisii LFP, lebo ak nie tak sa na to možme z vysoka vysrať...

Reagovat
.13

to aj mna na nom stve, ze si uz dovoluje az moc.

Reagovat
MichelBastos

Ibru jsem měl docela rád, ale po dnešnim zápase ho nesnášim. To co udělal Lovrenovi, kdyby se aspoň omluvil.

Reagovat
Israha

Přeskakoval ležícího hráče, protože se chtěl dostat do šance...jestli na něj šlápl chtěně nebo ne, ví jenom on sám. Jo, je to Ibra, ten takové zkraty mívá...ale tohle mi nepřišlo úmyslné.

Reagovat
MichelBastos

já nevim no, ibra je prostě takovej, těžko říct. Ale škoda, kdyby lisandro dal gol misto tý tyče, mohlo to dopadnou líp. I když PSG si asi zasloužilo dneska vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhnout se teda mohl, to mi nikdo nevymluví a moc dobře věděl, že tam má Lovren hlavu.

Reagovat
Israha

Abdennour podobně v sobotu přistál celou vahou Rémymu na ruce...nevím, když hráč chce za každou cenu vybojovat balón, takovéhle věci se stanou.

Nemám potřebu tady dělat z Ibry svatouška, ale zrovnatak nezastávám jeho systematické očerňování prostě proto, že má špatnou pověst.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky nemám rád očerňování jenom proto, že to je Ibra, ale tady si myslím, že měl jít ven. Počkám si ještě na záznam...je asi fakt, že rozhodčí to nemohl vidět, ale zase jsou tam v podstatě tři, tak by to měli vidět.

Reagovat
.13

chcel by som vidiet pohlad, ze by tam bolo vidno do Zlatanovej tvare, keby to fakt chcel, tak by mal hlavu sklonenu a tu to neni moc vidno do tvare

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jestli za tohle nedostane flastr aspoň 3 zápasy tak nevím.

Reagovat
.13

ja som za, toto si nemoze dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

Tleskáme objektivním fanouškům PSG

Reagovat
.13

ironia?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Israha

Můžeme se tady dohadovat donekonečna...nebezpečná hra určitě, úmysl nebo neúmysl ale z toho záběru nemáme šanci posoudit. Stopku bych dal, ale na jeden, max dva zápasy, zákrok podobný jako ten na Ruffiera.

Reagovat
smazaný uživatel

Ruffiera nevidel pretože sa otáčal, ale Lovrena mal priamo pred sebou a videl ho

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl určitě úmysl a jde to z toho videa moc hezky vidět, jak se podíval, kde Lovren leží a pak vyskočil a skočil mu na hlavu. A ještě dělal ten pohyb nohou, aby ho trefil, místa kolem něj měl dost. Já si prostě stojím za tím, že to chtěl udělat a měl by být potrestán.

Reagovat
.13

ta stopka je tutovka, ale rozhodca to nemal sancu vidiet.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to neviděl, ale když se podíváš pozorně tak v 0:02 má celý incident na podnose. Otázka, jestli viděl i kopačku v obličeji, nicméně on už předtím pískal Ibrův faul.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby to udělal nechtěně, aspoň se mohl omluvit, jenže to bych po tom egem nasáklém pitomcovi chtěl moc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele