Ligue 1 - preview 14. kola

24.11.2017, 08:59, aktualizováno 26.11.2017, 09:23
Previews
Lyon jede do Nice a bude si chtít pojistit třetí místo před Marseille, na tu čeká domácí souboj s Guingampem. Celá Francie se ovšem již těší na večer, tečku za tímto kolem udělá souboj PSG s Monakem...
OGC Nice - Olympique Lyon  (neděle 15:00)
Ve čtrnáctém kole Ligue 1 nás čeká souboj na ostří nože. OGC Nice se pokusí doma vylepšit svou pošramocenou bilanci z letošního ročníku nejvyšší francouzské soutěže. Nebude to však jednoduché. Přivítají letos zatím skvěle hrající Olympique Lyon.

Lyon se v domácí soutěži poněkud zadrhl. Po snadném vítězství 5:0 nad AS Saint-Étienne uhrál totiž v minulém kole na domácí půdě pouze bezbrankovou remízu s Montpellier HSC, což bylo pro domácí fandy jistě velkým zklamáním. Na záda mu také dýchá namlsaný Olympique Marseille, která by svému soupeři jistě ráda vyfoukla třetí příčku, zajišťující předkolo Ligy mistrů. "Dnes večer to bylo těžké utkání. Nabilova nepřítomnost udělala stejně škody, jako mezinárodní přestávka. Smekám klobouk před Montpellierem, který skvěle bránil. Postrádali jsme fantazii a nedařilo se nám vůbec realizovat naše útočné plány," uvedl Jérémy Berthod (specialista na místní fotbal v Lyonu).

Chuť si však hráči Lyonu spravili v Evropské lize, kde smetli pohodovým vítězstvím kyperský Apollon Limassol a perou se o první pozici s italskou Atalantou Bergamo.

To hráči OGC Nice mají úplně opačné starosti. Drží se silou vůle pouze dvě příčky nad nesestupovým pásmem a zřejmě nikdo nechápe výkony celku z Nice v letošní sezóně. Minulý rok parta z Nice bojovala o poháry, letos to po bídných výsledcích vypadá zřejmě na tuhý boj o udržení v nejvyšší soutěži.

Alespoň v Evropské lize se svěřencům manažera Luciena Favreho daří podstatně lépe. Bezproblémovým vítězstvím 3:1 proti belgickému SV Zulte Waregem mužstvo OGC Nice vybojovalo postup do play-off. "Všichni začínají pomalu, ale jistě zvedat svou úroveň. Pokud budeme hrát všichni na 100%, najdeme to Nice z minulé sezóny," uvedl v rozhovoru hráč Alassane Plea.

Celek OGC Nice by měl postrádat vykartovaného střelce Maria Balotelliho, dále by měl chybět také Allan Saint-Maximin. Mužstvo Lyonu by mělo být v podstatě kompletní, bez větších ztrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.68 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - EA Guingamp  (neděle 17:00)
Olympique Marseille se pokusí na domací půdě Stade Véledrome porazit EA Guingamp, získat důležité tři body a přeskočit tak Olympigue Lyon. V případě klopýtnutí svého soka z Lyonu by si tak totiž hráči Marseille zajistili třetí příčku tabulky zajišťující předkolo vysnívané Ligy mistrů.

Jak celek z Marseille, tak mužstvo Guingampu ve třináctém kole shodně remizovali 1:1. Marseille opět nedokázala zlomit svou velice špatnou bilanci na půdě Girondins Bordeaux, kde nevyhrála už dlouhých třicet let, zatímco Guingamp nedokázal z domácího zápasu proti Angers SCO vytěžit více než bod.

Marseille se může v letošním ročníku pochlubit poměrně solidní formou. Dokonce si v Ligue 1 nepřipsala porážku dlouhých osm zápasů v řadě. V Evropské lize zatím svěřenci Rudiho Garcii drží druhou pozici zajišťující postup do dalších bojů. "Guingamp je tým s talentem a individualitou na ofenzivní straně. My jsme na tom v lize velmi dobře a musíme pokračovat. Žádný ligový zápas není jednoduchý. V neděli, bez ohledu na okolnosti, musíme vyhrát a čekat na výsledky ostatních," řekl na tiskové konferenci trenér Rudi Garcia.

Hráči EA Guingamp okupují druhou půlku tabulky. A to konkrétně patnáctou příčku, s minimálním náskokem na vody sestupu.

Domácí hráči z Marseille budou tlačit na pilu, aby získali důležité tři body. Navíc mají proti svému soupeři poměrně slušnou bilanci šesti neprohraných utkání za sebou. Mužstvo EA Guingamp čeká náročné utkání.

Na straně Olympique Marseille by měl chybět Boubacar Kamara a Grégory Sertič. U hostů zase pravděpodobně nenastoupí zranění Lucas Déaux a Jordan Ikoko.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.88 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Monaco čeká po vyřazení z Ligy mistrů ten nejtěžší test vůbec. Před vlastními fanoušky totiž přivítá těžko zastavitelný PSG, který má navíc svému rivalovi z jihu Francie rozhodně co vracet za minulou sezónu. Právě knížecí klub totiž loni získal titul a narušil pařížskému celku jeho výsostné postavení, které si v minulých letech vybudoval.

Semifinalista Ligy mistrů z loňského ročníku letos v milionářské soutěži opravdu tvrdě spadl na pusu. V úterý inkasoval pořádný direkt od Lipska, ani na pátý pokus nedokázal zvítězit, a dokonce před vlastními fanoušky prohrál i potřetí. A to už ani nemůže usilovat o třetí příčku ve skupině, a tedy alespoň jarní účast v Evropské lize. Skončí prostě poslední.

Kouč Leonardo Jardim samozřejmě nemohl být s tímto představením vůbec spokojený. Ale zkrátka se trochu tušilo, že ASM nebude už tak silný jako před pár měsíci. Mužstvo si prošlo v létě obměnou kádru. "Doplatili jsme na naše chyby. Nesrovnali jsme se vůbec s úrovní této soutěže. Získat dvě remízy je málo," uvědomoval si domácí stratég.

Bernardo Silva, Benjamin Mendy, Kylian Mbappé a Tiémoué Bakayoko. Loni tihle hráči patřili k základním stavebním kamenům, nicméně před touto sezónou zamířili jinam. Takové odchody by zamávaly zřejmě s úplně každým. "Potřebujeme vytvořit silnější mužstvo pro příští ročník. Vždy máme takové ambice," dodával monacký stratég.

Co se uplynulých vzájemných zápasů týče, Monacu se v nich úplně dobře nedařilo. Oba celky se loni potkaly v Coupe de France i v Coupe de la Ligue a v obou případech domácí s PSG prohráli, stejně tak jako na začátku tohoto ročníku ve Francouzském superpoháru. Na druhou stranu Les Monégasques v rámci Ligue 1 dvakrát neprohráli.

Hosté každopádně na Stade Louis II přijedou jako favorité. V současné chvíli totiž ve Francii opravdu není lepšího týmu. Letos zaváhal jen dvakrát, a to s Montpellierem a v derby s Marseille, jinak v ostatních případech vždy zvítězil, celkem už sedmnáctkrát. Naposledy v lize skolili nepříjemné Nantes, kterému ve finále nasázeli čtyři branky.

Před druhým Monacem tak PSG vede už o šest bodů. A v Lize mistrů ustavil nový rekord v počtu vstřelených branek v základních skupinách poté, co smetl v Parku princů Celtic. "Myslím, že jako mužstvo jsme hráli komplexně. Jediným negativem je ten jeden inkasovaný gól. Ale velmi dobře jsme na něj zareagovali," těšilo kouče Unaie Emeryho.

Kapitán Thiago Silva potvrdil, že v kabině panuje opravdu pohodová atmosféra. "V Lize mistrů to bylo velkolepé," povídal po zápase se Celticem. "Stanovili jsme nový rekord díky tvrdé práci celého mančaftu. Snažíme se skórovat co nejvíce až do posledního hvizdu. Musíme se toho držet, protože nás čeká ještě dlouhá cesta."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.04 - 4.35 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - FC Nantes  (sobota 17:00)
Díky zaváhání ASSE má Nantes šanci odskočit. Bude však muset porazit Rennes, což se na první pohled nejeví být velikým problémem.

Les Rouges et Noirs minule nestačili na Strasbourg, takže Sabri Lamouchi musí nadále přesvědčovat vedení, že je tím pravým pro post hlavního kouče. "Snažili jsme se podat co nejlepší výkon, ale bylo to málo a soupeř zaslouženě vyhrál. V prvním poločase měli velikou převahu a měli jsme štěstí, že jsme prohrávali pouze o gól. Ve druhém poločase jsme více napadali a soupeř měl problémy. Jenže to vyloučení nás ochromilo. Pokud budeme chtít vyzrát na Nantes, budeme muset předvést lepší výkon, než jaký jsme předvedli dnes ve druhém poločase."

Dobrá zpráva je, že po karetním trestu se vracejí Wahbi Khazri a Benjamin Bourigeaud. Ze stejného důvodu však bude chybět Morgan Amalfitano. Zpět jsou i Yoann Gourcuff a Mexer, nicméně zraněných hráčů a těch, kteří ještě nejsou schopní odehrát celých devadesát minut, zůstává v Rennes poměrně dost.

To v kanárkovém dresu nenastoupí akorát Kalifa Coulibaly. Nantes v minulém kole hrálo v Parku princů, což přimnělo Claudia Ranieriho pošetřit Adriena Thomassona a Préjuce Nakoulmu. Zápas proti lídrovi tabulky skončil 1:4, přičemž na svěřencích italského stratéga byla znát nervozita a přílišných respekt, z čehož vznikaly zbytečné chyby.

"Chtěl jsem prostě zaparkovat autobus. Třicet minut to bylo dobré, ale pak jsme inkasovali a začali dělat chyby. Důležité je, že i takto negativní zážitky nám můžou pomoci se zlepšit. Věděli jsme, že hrajeme proti týmu, který chce vyhrát Ligu mistrů. Jsem si jistý, že vyhraje i Ligue 1. Zato jsem za těch pár měsíců zatím neprokouknul, čeho jsme schopní my," nechal se slyšet Ranieri. Tak třeba na porážku Rennes ale jeho tým za současné konstelace určitě má.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 2.91 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Caen má zatím sezonu velmi dobře rozjetou a Bordeaux rozhodně nebude chtít pustit před sebe. Na Stade Michel d’Ornano by to mohla být zajímavá podívaná.

Když se tito dva soupeři potkali v únoru naposledy, Caen utrpělo doma porážku 0:4. Les Girondins tedy očekávají pomstu. Nutno dodat, že tehdy už bylo zřejmé, že tým vedený Patricem Garandem bude bojovat o udržení. Kdežto teď se podařilo vydolovat ze třinácti střetnutí hned devatenáct bodů, což je úctyhodné číslo, které za současné konstelace stačí na sedmou příčku.

V minulém kole se zásluhou pozdní trefy Ronnyho Rodelina zrodila dělba bodů s Nice. "Je to asi zasloužená remíza. Začali jsme dobře a dělali jsme jim problémy. Mají technicky skvěle vybavené hráče, kteří dokážou udržet balon. Takže s postupem času se začínáte raději více soustředit na bránění a to se nám dnes bohužel nevyplatilo," řekl Garande.

Jedinými dvěma zraněnými borci z jeho kádru jsou Mouhamadou Dabo a Hervé Bazile. Jeff Louis by měl být připraven odehrát případně nějakou porci coby náhradník. Do hry se vrací také Vincent Bessat, Youssef Ait Bennasser, Stef Peeters a Jan Repas. Stoperskou dvojici by znovu měli tvořit Damien da Silva a Alexandre Djiku (nikoliv Dooku).

Jocelyn Gourvennec byl trochu zklamaný po minulém zápase proti Marseille, neboť se domníval, že si jeho tým zasloužil vyhrát: "Jednoznačně jsme dnes ztratili dva body. Nebyli jsme tedy odměněni za ten vynikající výkon, jaký jsme předvedli. Chtěli jsme vyhrát i pro naše fanoušky, protože všichni doufáme, že se nám podaří zakončit sezonu mezi prvními třemi."

Remíza zamrzela o to více, že Morgan Sanson vyrovnával až v úplně poslední nastavené minutě zápasu. Gourvennec nemůže nasadit pro duel s Caen akorát Gaetana Labordeho. Otazník pak visí nad Igorem Lewczukem a Youssufem Sabalym. Připraven je zastoupit jsou Milan Gajić a Vukasin Jovanović.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.30 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dijon FCO - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Za poslední čtyři kola vyhrál Dijon třikrát a úspěšně se katapultoval mimo sestupové pozice. Hořčice chtějí v nastoleném trendu pokračovat a doma hodlají porazit Toulouse, které po třinácti kolech půlí tabulku. Toulouse má svým hostitelům co vracet, v loňské sezoně Dijon nejenže neporazili, ale ani nevstřelili gól.

Dijon vyhrál v loňské sezoně nad Toulouse v domácím prostředí 2:0 a na závěr celého ročníku Ligue 1 si přivezl s Toulouse remízu 0:0. Ani jeden z týmů už ale neměl moc o co hrát.

Dijon se každopádně rozehrál do skvělé formy, zisk devíti bodů za poslední čtyři kola byl výrazným posunem. Domácí však nesmějí usnout na vavřínech, protože situace ve druhé polovině tabulky i na jejím konci je velmi vyrovnaná. Vždyť Dijon má na třináctém místě před sestupovými pozicemi jen jednobodový náskok, takže jakákoliv další ztráta může Hořčice vrátit zpět na sestupové pozice. FCO v minulém kole porazilo Troyes 3:1.

V bezpečí rozhodně není ani Toulouse, které má na desátém místě jen dva body k dobru. Opravdu situace v Ligue 1 je velmi vyrovnaná. Nedá se říci, že by hosté měli špatnou formu, ale za poslední měsíc mohli vytěžit mnohem více, než jen dva body za remízy 0:0. Toulouse nudilo diváky jak v domácím zápase se Saint-Étienne, tak i s posledními Méty.

Dijon se s Toulouse zas tak často nepotkával. Vzájemná bilance se skládá ze čtyř zápasů a je naprosto vyrovnaná, tedy každý tým má po jedné výhře a jedné remíze.

Domácím bude chybět zraněný Lautoa a otazník visí nad startem Saida. Jednu ztrátu hlásí i Toulouse, které nemůže počítat s Moubandjem.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Rosier, Djilobodji, Yambéré, Chafik - Xeka, Amalfitano, Marié - Sammaritano, Tavares, Chang-Hoon
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Michelin, Diop, Jullien, Amian - Jean, Blin, Imbula, Gradel - Somália - Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.23 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Amiens SC  (sobota 20:00)
Poslední Méty před týdnem zastavili hrůzostrašnou sérii šesti zápasů bez zisku jediného bodu, ale plichta 0:0 jim krizi stejně neřeší. Celek ze severovýchodního regionu Grand Est by nutně potřeboval naplno bodovat, protože jenom to, ho může reálně vrátit zpátky do bojů o záchranu.

Méty totiž dosud nasbírali jen čtyři body a to je vzhledem k vyrovnanosti soutěže zoufale málo. Métám se nedaří vlastně vůbec nic a nic zatím ani nepomáhá. Svěřenci trenéra Frédérica Hantze se horko těžko spoléhají na ofenzívu a pokud nedáte gól, logicky nemůžete zvítězit. Métám se povedlo rozvlnit síť soupeřů jen pětkrát.

Poslední utkání na půdě Toulouse ale ukázalo, že obrana by na tom nakonec nemusela být zas tak špatně. Čistý štít se ze stadionu Municipal určitě počítá a dá se na něm stavět. Pro Méty je ale alfou a omegou ofenziva, která se ne a ne probudit.

Amiens je ve zcela jiné pozici. Na dvanáctém místě sice nemá nic vyhráno, ale alespoň současná forma je poměrně solidní. Pět zápasů nedokázal Amiens nikdo porazit a nepovedlo se to ani mistrovskému Monaku.

Pro Méty je to jedinečná příležitost konečně získat tři body, protože nahlédnemeli do vzájemných zápasů, nikde tam výhru Amiens nenajdeme. Méty zkrátka v novodobě historii s Amiens nikdy neprohráli a vzájemná bilance hovoří jasně v jejich prospěch. Otázkou však zůstává, jak to nakonec bude vypadat na hřišti.

Poslední tým Ligue 1 stále nemůže počítat s Jallowem a Jouffrém, navíc v karetním trestu je Diagne. Marodku o dvou hráčích má i Amiens, jmenovitě scházejí Fofana a Bodmer.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Didillon - Assou-Ekotto, Niakhate, Biševač, Balliu - Nguette, Cafú, Cohade, Dossevi - Roux, Riviére
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Hajjam, Adenon, Dibassy, Avelar - N'Gosso, Monconduit - Gakpé, Kakuta, Manzala - Pouye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.15 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Lille OSC  (sobota 20:00)
Lille se na dlouhou cestu do Montpellieru vypraví bez kouče Bielsy, jenž byl dočasně suspendován. Naopak MHSC má zatím pod Der Zakarianem sezonu velice zajímavě rozjetou.

"Umíme dávat góly. I dnes jsme si vytvořili dostatečné množství šancí, zvláště pak v úvodu obou poločasů. Jenže jsme se nevyvarovali chyb, po kterých jsme inkasovali. Naší hře dopředu dnes chyběla myšlenka. Šance byly, ale neproměnili jsme je. Nebyl to pro nás šťastný večer," prohlásil Marcelo Bielsa po porážce 0:3 s Amiens.

Jeho místo zatím podle všeho převezme hned čtveřice trenérů. Řešit budou muset absence Rominigue Kouameho, Yassine Benziy a Farese Bahlouliho. To možná způsobí změnu formace na 4-3-3. Hodně se čeká od navrátivšího se Adama Soumaora. Vedení věří, že se podaří okamžitě nastartovat úspěšnou výsledkovou sérii. Kdyby se prohrálo už teď, mohlo by to znamenat ještě větší krizi.

La Paillade určitě nezapře, že je lodivodem právě Michel Der Zakarian. Tým střílí málo branek a vychází především ze zabezpečené obrany, která je po třinácti kolech dokonce nejlepší v lize! Ani PSG, ani Monako se nemohou chlubit lepší defenzivou. Pokud to tak půjde dál, může se stát z jihofrancouzského celku překvapení sezony.

"Myslím, že jsme dnes sehráli velice dobrou partii. Chtěli jsme vyhrát, ale k tomu bychom potřebovali přesnější centry razantnější střely. Lyon si vytvořil šance akorát po našich chybách. Ve druhém poločase jsme dominovali, zvláště v záložní řadě. Spokojený jsem především s obranou. Ta musí ve svých výkonech pokračovat," nechal se slyšet arménský trenér, jenž má k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.31 - 4.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Angers SCO  (sobota 20:00)
Troyes i Angers mají možnost ve svém vzájemném zápase přiblížit se klidným vodám ve středu tabulky. Oba se totiž nacházejí v její dolní polovině, od sestupového pásma je dělí jen nepatrný náskok, a tak vítězství by v současné chvíli potřebovaly jako sůl. A že se tříbodových výsledů v posledních týdnech moc nedočkaly.

Možná že domácí získali doposud o jeden bod navíc než jejich nynější protivník, s formou jsou na tom ovšem vlastně dosti obdobně jako on. Vytvořit si nějakou delší šňůru neporazitelnosti pro ESTAC představuje značný problém podobně jako pro Angers. Je ale pravda, že hosté letos v uplynulých třinácti kolech padli pouze třikrát.

Bretaňský klub je totiž aktuálním neotřesitelným remízovým králem. Osm plichet nemá na kontě ani zdaleka nikdo v celém pelotonu Ligue 1. Hádejte třikrát, jak mimochodem dopadlo minulé derby v Guingampu. "Mohli jsme zahrát lépe," myslí si kouč Stéphane Moulin. "Chyběla nám jakási jiskra, která by rozhodla. Ale s výkonem jsem spokojený."

S Troyes se hosté potkávali v rámci druhé nejvyšší soutěže dlouhá léta. I když je pravda, že povětšinou tohoto soupeře neměli příliš v oblibě, předloni, během premiéry v Ligue 1, ho dvakrát porazili, a to nejtěsnějším možným způsobem v obou případech. Teď navíc budou mít zcela kompletní kádr, takže si na svou třetí výhru v pořadí mohou určitě věřit.

Domácí v uplynulých čtyřech ligových kolech hned třikrát padli, avšak jakožto nováček ligy si v kontextu celého tohoto ročníku nevedou vůbec špatně. Ještě ani jednou nezabředli do sestupového pásma. Na marodce je aktuálně Benjamin Nivet, suspendací prochází Oswaldo Vizcarrondo a možná že do hry se jim nepodívá ani Stéphane Darbion.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.35 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Racing Strasbourg  (pátek 20:45)
Po odvolání kouče Óscara Garcíy se St. Étienne nachází v jakémsi přechodném období. Dočasně povede tým v tomto kole i nadále šéftrenér mládeže Julien Sablé, jemuž aktuálně bude pomáhat povolaný Jean-Louis Gasset. Zda-li tohle nové trenérské duo bude dobrým příslibem do budoucna, může naznačit už tento zápas se Štrasburkem.

Ještě v říjnu se Les Verts nacházeli dokonce na třetím místě tabulky, od té doby však padli celkem třikrát v uplynulých čtyřech ligových střetnutích a stačili ještě vypadnou z Coupe de la Ligue. A mimochodem v tomto pohárovém utkání nestačili právě na svého aktuálního soupeře ze Štrasburku, jemuž na jeho hřišti podlehli po penaltách.

Možná protože ASSE naposledy padl na půdě Lille, kde si svou premiéru na lavičce odbyl do vody hozený Sablé, vedení angažovalo třiašedesátiletého Gasseta, jenž má bohaté zkušenosti z jiných angažmá. Jako asistent působil ve španělském Espanyolu nebo Bordeaux, pomáhal v áčkové reprezentaci Francie nebo Laurentu Blancovi v PSG.

Sablé nemá ani náhodu jednoduchou úlohu nastartovat tenhle tým, který před reprezentační přestávkou potupně padl v derby s Lyonem. "Hráči jsou pod dekou, ale já věřím v jejich potenciál. Stačí jim připomenout, jak dobře si od srpna vedli," mínil domácí stratég, jenž bude moci počítat s navrátivším se Hernanim, fit mu ale nejsou Gabriel Silva a Rémy Cabella.

K dispozici by pak domácím nemuseli být ani Romain Hamouma spolu s Kévinem Théophilem-Catherinem, jejichž start je nejistý. "Od mého příchodu někteří říkají, že se z té krize nedostaneme," dodával Sablé. "Hráčům se tak snažím vštěpovat, aby byli hluší k těmto komentářům, pracovali na sobě a i nadále byli sebevědomí."

Štrasburk každopádně nebude pro St. Étienne vůbec jednoduchým oříškem. Jestli nováček Ligue 1 neměl úplně dobrý vstup do sezóny, v posledních kolech je evidentní, že si na nejvyšší soutěž slušně zvyká. Od konce září padl jen v jednom jediném případě, a to na půdě Troyes, jinak už zvítězil například v Nice nebo naposledy proti Rennes.

Hosté postrádají celkem dva marody, a to Anthonyho Goncalvese a Benjamina Corgneta. "Nezajímám se o to, co se děje v St. Étienne. Moje pozornost směřuje na můj tým," říkal trenér Thierry Laurey. "Víme, že to bude obtížný zápas. Musíme přestat dělat defenzivní chyby. Celkově si ale myslím, že se zlepšujeme," zakončil.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Janko, Perrin, Pogba, Pierre-Gabriel - Dabo, Selnaes, Pajot - Hamouma, Bamba, Monnet-Paquet
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kamara - Lala, Salmier, Bakary Koné, Seka - Grimm, Aholou, Liénard - Martin - Nuno Da Costa, Terrier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.52 - 4.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain13112043:935
2.AS Monaco1392235:1329
3.Olympique Lyon1375132:1526
4.Olympique Marseille1374227:1825
5.FC Nantes1372412:1323
6.SM Caen136169:1419
7.AS Saint-Étienne1353514:1818
8.Montpellier HSC134549:817
9.Girondins Bordeaux1345417:1917
10.Toulouse FC1344512:1716
11.Stade Rennes1343615:1715
12.Amiens SC1343611:1415
13.Dijon FCO1343617:2215
14.ES Troyes1343613:1815
15.EA Guingamp1343614:2215
16.Angers SCO1328317:2014
17.OGC Nice1342715:2014
18.Racing Strasbourg1334615:2413
19.Lille OSC1333712:1912
20.FC Metz1311115:244

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
netopier

Saint Etienne v obrane tragické

Reagovat
Langi

Favre se chce nechat vyhodit?...Lyon pekne s Montpellierem to bylo ocividne jenom klopytnuti...a vecer fandime PSG

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele