Ligue 1 preview - 13. kolo

03.11.2007, 12:16, aktualizováno 04.11.2007, 10:07
Previews
Šlágr kola francouzské Ligue 1 obstarají hned na úvod programu fotbalisté druhého Nancy a čtvrtého Bordeaux. Vedoucí Lyon hostí Valenciennes, třetí Rennes hostí Monaco, rozjetý Strasbourg se utká s PSG, stále se propadající Marseille čeká Lorient, ještě hůře hrající Lens se bude chtít zvednout proti St.Etienne.
AS Nancy-Lorraine - Girondins Bordeaux  (sobota 17:10)
Šlágr třináctého kola uvidí v sobotu Stade Marcel-Picot. Na půdu Nancy zavítá Bordeaux. Střetne se tak druhý tým tabulky se čtvrtým a již jen to by měla být záruka dobrého fotbalu.

Nancy sice trochu ztratilo dech po nečekaně dobrém začátku, ale stále si drží velice slušnou formu a je pouze o čtyři body za Lyonem. Také Bordeaux je velice těžko k poražení v tomto ročníku a dokazuje to, že si chce tentokrát vybojovat pozice pro Ligu mistrů. Girondins bude v důležitém utkání chybět důležitý bek David Jemmali, který má problémy s kolenem. Záložník Wendel je v trestu a Henrique se ještě nezotavil s těžkého zranění kolene.

Bordeaux v minulém ligovém utkání otočilo vývoj zápasu s Valenciennes a nakonec vyhrálo 2:1. To Nancy se tolik nedařilo, a přestože bylo po celý zápas s Métami lepším týmem, branku nevstřelilo a utkání skončilo bezbrankovou remízou. Po jednozápasové pauze je opět připraven naskočit do hry Issiar Dia.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Nancy: Bracigliano - Chrétien, Pyugrenier, Andre Luiz, Biancalani - Kim, Berenguer, Gavanon, Hadji – Fortune, Malonga.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Ramé – Juretti, Diawara, Planus, Wendel - Fernando, Diarra, Micoud, Jussie – Bellion, Cavenaghi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stade Rennes - AS Monaco  (sobota 20:00)
V Rennes se potkají týmy, které v týdnu vypadly z ligového poháru. Domácí Rennes, které doma prohrálo s Valenciennes, sehraje v sobotu zápas s Monakem. To pro změnu našlo přemožitele v Racingu Lens. Oba týmy hrály v nejsilnějších sestavách, a proto může dojít ke změnám v základních jedenáctkách.

Rennes je v tabulce Ligue 1 třetí a vyhrálo již tři zápasy v řadě, ale nyní se musí vyrovnat s hodně velkou marodkou. Letní posila Sylvain Wiltord se právě dostával do dobré formy a přibrzdilo ho zranění. Má problémy s lýtkovým svalem. Záložník Leroy možná nestihl vyléčit šrámy ze zápasu s Valenciennes a je docela možné, že se přidá k Simonu Pouplinovi, Olivieru Thomertovi a Julienu Estebanovi, kteří jsou v tuto chvíli nepoužitelní. Ani tento dlouhý seznam ale nic nemění na tom, že v zápase s Monakem bude Rennes favoritem.

Monaku se totiž dlouhodobě nedaří. Po slibném začátku přišel pokles formy a z posledních šesti zápasů jich Monako pět prohrálo. Navíc není jistý sobotní start opory Jeremyho Meneze.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Rennes: Luzi - Fanni, Hansson, Mensah, Edman – Jeunechamp, Didot, Cheyrou, Sorlin – Briand, Pagis.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Roma - Cufre, Bolivar, Monsoreau, Muratori – Meriem, Perez, Bernardi, Menez - Piquionne, Koller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - Olympique Lille  (sobota 20:00)
Auxerre se po dvou měsících od začátku sezóny 2007/2008 dostává do formy, o které bude chtít všechny přesvědčit už v sobotu proti Lille.

Burgundský klub přes léto prodal šest klíčových hráčů, v úvodu soutěže prohrál šest zápasů a rázem se stal kandidátem na sestup. Ale z pěti posledních zápasů vyšel ze tří z nich vítězně a přiblížil se středu tabulky. Trenér Jean Fernandez je připraven postavit stejnou sestavu, kterou měl k dispozici v průběhu týdne, kromě toho se po zranění vrací Sammy Traore. Lille není v optimálním rozpoložení, v posledním kole prohrálo doma vysoko 0:3 se Štrasburkem a na svém kontě má jen dvě vítězství a patří mu 13. místo v tabulce. "Náš výkon ještě nedosahuje maxima, které jsme schopni předvést," řekl trenér Claude Puel. Puel se bude muset tento víkend obejít bez zraněných Makouna a Kluiverta.
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Chafni, Traoré, Tamas, Mignot, Jaurès - Jelen, Kahlenberg, Pedretti, Lejeune - Niculae
Olympique Lille - pravděpodobná sestava:
Sylva - Lichtsteiner, Beria, Plestan, Tafforeau - Obraniak, Cabaye, Dumont, Debuchy - Fauvergue, Tahirovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain  (sobota 20:00)
Štrasburk zatím prožívá fantastickou sezónu, přestože je nováček, vyhřívá se na parádním šestém místě. To se nedá říct o PSG, tým z hlavního města se stále trápí v druhé polovině tabulky.

Pedro Pauleta, portugalský rekordman v počtu reprezentačních branek, rozvlnil v posledních dvou zápasech soupeřovu síť celkem čtyřikrát, jeho druhá trefa v minulém kole proti Lyonu byla už 100. gólem v dresu PSG. Pauleta tak vyrovnal klubový rekord legendárního Dominiquea Rocheteaua. "Někteří lidé tvrdí, že už nehraje tak dobře, jako dříve, ale pořád má skvělý výběr místa a výborné zakončení – podobně jako David Trezeguet. To ho dělá jedním z největších hráčů klubové historie," tvrdí jeho spoluhráč Mendy pro klubový web www.psg.fr. Kouč PSG Paul Le Guen však připomíná, že jeho tým v posledních čtyřech ligových zápasech třikrát prohrál a je na čase s tím něco udělat. Štrasburk v minulém kole vyhrál v Lille 3:0 se vyhřívá na 6. místě tabulky, PSG je jen dva body od sestupových příček. Domácím budou chybět zranění Szelesi, Lacour a Weber.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Cassard – Ducrocq, Bellaïd, Paisley, Dos Santos – Abdessadki, Cohade, Rodrigo, Johansen – Mouloungui, Fanchone
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau - Cearà, Camara, Yepes Diaz, Sakho - Digard, Clément, Sankharé, Rothen - Diané, Pauleta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Valenciennes FC  (sobota 20:00)
Po sérii velice úspěšných zápasů se Olympique Lyon vrací na svůj stánek Stade Gerland, aby ve vítězných utkáních pokračoval také doma proti Valenciennes.

Od 2. října, kdy Olympique ostudně prohrál vysoko 3:0 nad Rangers v Champions League, nastoupil šestinásobný šampion Francie na vlnu úspěchů a vyhrál pět po sobě jdoucích soutěžních střetnutí. Čtyřikrát se navíc radoval na hřišti soupeře a o to je tato série cennější. Nyní je po špatném startu Olympique Lyon zpět na prvním místě tabulky Ligue 1 s náskokem čtyř bodů a podle aktuální formy to vypadá, že ani tento rok tomuto velkoklubu nemůže nikdo konkurovat. Kouč Perrin se ve víkendovém zápase nebude moci spolehnout na Milana Baroše, ani na jednoho z aktuálně nejlepších hráčů ve svém kádru, Hatema Bena Arfu, jenž laboruje s kotníkem. Na druhou stranu je připraven brazilský útočník Fred, a tak by Perrin potíže v útoku určitě mít neměl.

Tento týden se Lyon střetne s Valenciennes, které naposledy v lize prohrálo s Bordeaux. Valenciennes je před tímto kolem na devátém místě, a navíc prožívá sérii tří zápasů bez výhry. Na Stade Gerland se na zisk tří bodů Valenciennes zrovna spolehnout také nemůže. Body by pravděpodobně měli zůstat v Lyonu.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lyon: Vercoutre – Clerc, Anderson, Squillaci, Belhadj – Bodmer, Fabio Santos, Juninho - Keita, Benzema, Govou.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtioux, Sommeil, Ouaddou, Mater – Doumeng, Sanchez Moreno, Bezzaz, Belmadi – Savidan, Pujol.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - FC Lorient  (sobota 20:00)
Každý týden se ozývají hlasy, že se Marseille prostě již musí zvednout, že tým s tak kvalitním kádrem přeci nemůže hrát tak bídně. Opak je ovšem pravdou – může. Marseille se v Ligue 1 stále trápí. Další pokus na ukončení neskutečně špatné série bude mít Olympique v sobotu proti Lorientu.

Marseille vyhrála na svém Stade Velodrome v tomto ročníku pouze jednou. To když Boudewijn Zenden rozhodl gólem o výhře Olympique nad Racingem Lens, který se topí v hodně podobně situaci. Z ostatních domácích zápasů záskala Marseille pouhé dva body a to je asi hlavní důvod, proč se nyní ocitá v sestupových vodách. Navíc má tým z přístavního města v těchto dnech hodně nabitý program a to také nemusí být vždy ku prospěchu věci. Do hry by se po zranění již mohl vrátit Jacques Faty. Naopak stále zraněn je Julien Rodriguez. Po zápase s Métami, ve kterém seděl na lavičce, by se rád do základní sestavy vrátil Zenden.

Lorient sice vstoupil do sezóny velice dobře, ale hodně rychle se propadá a v tuto chvíli nevyhrál již osm zápasů. Čtyři body z čtyřiadvaceti možných znamená dvanácté místo. Navíc Lorient zastihla ještě další špatná zpráva a tou je, že je do konce sezóny mimo hru opora Hamed Namouchi. Do zápasu s Marseille asi nezasáhne ani elitní střelec Marama Vahirua. Ten má z tréninku poraněné koleno.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Marseille: Mandanda - Bonnart, Zubar, Taiwo – Valbuena, Nasri, Cana, Cheyrou, Zenden – Niang.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Jalet, Marchal, Ciani, Morel - Marin, Ewolo, Abriel, Le Pen – Bourhani, Saifi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Nice - FC Sochaux  (sobota 20:00)
Nice bude chtít odčinit vysokou porážku z francouzského poháru, kterou utrpělo v úterý v Auxerre, proti Sochaux bude favoritem.

Pět minut před koncem normální hrací doby se Nice dostalo do vedení 2:1, Auxerre se podařilo vyrovnat v hodině dvanácté, v prodloužení však spustilo gólovou smršť a Nice rozstřílelo 6:2. Trenér Nice Frederic Antonetti bude muset udělat změny v sestavě. Nemůže počítat se zraněnými Laslandesem, Asamoahem a brankářem Llorisem. Po zranění se vrací Apam. Nice okupuje sedmou příčku tabulky díky čtyřem vítězstvím z posledních sedmi zápasů.

Sochaux se po katastrofálním začátku sezóny pohybuje v pásmu sestupu, zvítězit se mu podařilo až v 9. kole na hřišti Rennes. Před týdnem porazilo trápící se Marseille. Dobrou zprávou pro tým trenéra Frederica Hantze je návrat kapitána Brecheta, který již po zranění trénuje, ale jeho start v sobotním utkání je nejistý. Sochaux se bude muset obejít bez zraněných Vargase s Graxem.
Olympique Nice - pravděpodobná sestava:
Letizi - Barul, Hognon, Abardonado, Kanté - Balmont, Ederson, Echouafni, Apam - B. Koné, Bamogo
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert - Pichot, Josse, Afolabi, Dramé - Dalmat, Pitau, Isabey, N'Daw - Birsa, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 2.90 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Caen - Le Mans UC 72  (neděle 18:00)
Le Mans si vítězstvím nad druholigovým Niortem v Ligovém poháru zvedlo sebevědomí a vydařený výkon by velice rádo přeneslo i do zápasu Ligue 1. V nejvyšší soutěži zajíždí v v rámci třináctého kola do Caen.

Le Mans v jedenáctém kole prohrálo vysoko 0:3 s Rennes a v posledním odehraném kole pouze remizovalo s Toulouse. V zápase s Niortem ovšem hráči ukázali opět vzrůstající formu. Utkání bylo plné pozitiv a trenér Garcia si mohl jen libovat. Le Mans udželo čisté konto a do listiny střelců se zapsali všichni tři elitní útočníci. Gól vstřelil Gervinho, Tulio De Melo i Anthony Le Tallec. Gervinho ukazuje svůj velký talent. Střílí branky, vytváří šance pro ostatní – Le Mans má ve svých rukou opravdový poklad.

Caen je neporaženo již ve čtyřech utkáních Ligue 1 a doma dvakrát za sebou vyhrálo. Nejdříve porazili hráči Caen Toulouse a poté odjelo s prázdnou také Lille. Tuto sérii by domácí rádi prodloužili také proti Le Mans.
Stade Caen - pravděpodobná sestava:
Caen: Plante – Hengbart, Leca, Sorbon, Seube – Gouffran, Gomis, Eluchans, Proment, Deroin, Compan.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Pelé – Calve, Basa, Cerdan, Camara - Gervinho, Sessegnon, Coutadeur, Romaric – Matsui, De Melo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.90 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - FC Metz  (neděle 18:00)
Dobrá zpráva zastihla fanoušky Toulouse. Jejich miláček Johan Elmander se pro zápas s Métami dal do pořádku a bude připraven nastoupit. Svěřenci Elieho Baupa bez Elmandera získali z posledních dvou zápasů pouze jediný bod a určitě to není náhoda.

První zápas bez elitního útočníka prohrálo Toulouse se Saint Etienne a v posledním zápase v Ligue 1 horko těžko získávalo alespoň bod, když Nicolas Dieuze zachraňoval remízu 1:1 s Le Mans na konci zápasu. S Elmanderem bude Toulouse opět o mnoho silnější.

Méty mohou do Toulouse cestovat se znatelnou únavou. V týdnu prohráli hráči Mét zápas ligového poháru s Marseille. Po náročném cestování na jih Francie se hrálo sto dvacet minut a rozhodovaly až pokutové kopy. Mnoho hráčů mělo po zápase nějaký ten šrám, ale De Taddeo doufá, že nakonec všichni budou v pořádku, protože by se pochopitelně rád odpoutal ode dna Ligue 1.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Toulouse: Douchéz – Ebondo, Cetto, Congre, Ilunga – Paulo Cesar, Fabinho, Dieuze, Mansare, Emana - Elmander.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Marichez – Cubilier, Bassong, Strasser – Belson, Francois, Pjanic, Agouazi – Effa Owona, Balde.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Lens - AS Saint-Etienne  (neděle 21:00)
Lens vyhrálo v týdnu nad Monakem v Ligovém poháru a podalo velice slušný výkon. V tomto trendu by Racing zajisté rád pokračoval také v Ligue 1. Ve třináctém kole hostí Lens Saint-Etienne.

Proti Saint-Etienne by to Lens to mohlo jít. Nedělní soupeř Racingu v této sezóně z pěti prvních zápasů na hřištích soupeřů získal pouze jediný bod. Naneštěstí pro Lens se ale Saint-Etienne venku chytlo v nepravý čas. Naposledy vyhrálo v Toulouse.

Pro jednoho hráče bude mít zápas větší náboj než pro ostatní. Bafetimbi Gomis, hráč Saint-Etienne, byl s přestupem do Racingu Lens spojován celé léto a podle jeho chování to vypadalo, že se mu do Lens docela chce. Nakonec se ale rozhodl pro setrvání v Saint-Etienne a nyní může být hodně rád. Jeho tým je na osmém místě Ligue 1, zatímco Lens se topí v sestupové zóně. Gomis neměl nejlepší vstup do sezóny, ale v Toulouse vstřelil oba dva góly a v Lens by rád pokračoval v dobrých výkonech.
Racing Lens - pravděpodobná sestava:
Lens: Runje – Dumont, Laurenti, Coulibaly, Bisevac, Aubey – Boukari, Kovačevič, Keita, Monterrubio – Pieroni, Aruna.
AS Saint-Etienne - pravděpodobná sestava:
Janot – Tabo, Tavlardis, Sall, Tiene – Feindouno, Landrin, Matuidi, Dernis – Gomis, Ilan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.85 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Olympique Lyon1291227:1228
2.AS Nancy-Lorraine1173119:724
3.Stade Rennes1273217:924
4.Girondins Bordeaux1264216:1122
5.Le Mans UC 721262416:1520
6.Racing Strasbourg1254314:819
7.Olympique Nice1253413:1018
8.AS Saint-Etienne1253412:918
9.Valenciennes FC1253414:1418
10.Toulouse FC1143412:1415
11.AS Monaco1242615:1514
12.FC Lorient1235413:1614
13.Olympique Lille1227312:1313
14.AJ Auxerre1241711:2013
15.Paris Saint-Germain1226410:1412
16.Stade Caen113358:1212
17.FC Sochaux1225511:1711
18.Olympique Marseille122469:1510
19.Racing Lens112366:119
20.FC Metz121386:196

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele